Absurdul la ea acasă: din nou despre proasta informare

„O hotărâre de guvern mai veche stabileşte că intrarea în colectivitate poate fi condiţionată de vaccinurile pe care le-a făcut copilul. Măsura se aplică atât în şcoli, cât şi în grădiniţe, unde copilul ar putea răspândi rujeola, rubeola, etc. Părinţii care refuză vaccinarea îşi asumă responsabilitatea pentru o eventuală îmbolnăvire a copilului, în schimb, în colectivitate nu îi putem expune la risc pe cei vaccinaţi”

Geza Molnar, consilier în Ministerul Sănătaţii (MS).  (sursa)

Acestă afirmație nu are sens pentru părinții care refuză să-și vaccineze copiii și să-i expună unor boli potențial fatale. Ei ne întreabă că, dacă avem copiii vaccinați, de ce ne-ar mai fi frică nouă de acele boli grave? Doar sunt vaccinați, prin urmare protejați, nu-i așa?

Și unul dintre acești părinți este Cristela Georgescu care publică la vremea respectivă o reacție la declarația lui Geza Molnar. Ea crede că declaratiile oficialilor fac parte din categoria „absurdul si abuzul la el acasa”, […] regretabile, mustind de ignoranta si compromitatoare pentru repectivele cadre medicale, [..] pe cat de neadevarate, pe atat de lipsite de bunavointa”. Apoi continuă: 

Dragi parinti, un copil vaccinat nu e din start un copil asigurat in fata bolii, iar unul nevaccinat nu e din start un copil bolnav, ci din contra, beneficiaza de imunitate naturala.

[..]

afirmatia ”în colectivitate nu îi putem expune la risc pe cei vaccinaţi” este cel putin hilara, daca nu evident eronata. Despre ce risc vorbim, domnule doctor, daca vaccinarea are ca scop tocmai imunizarea in fata bolii: Nu este elementul principal al oricarei campanii de marketing pentru vaccinare tocmai protectia in fata bolilor contagioase: Pai ori ne apara, ori nu ne apara: ori e scut, ori nu e scut[…]

Afirmația lui Geza Molnar nu-i niciuna, nici alta. E chiar așa cum a zis: copii nevaccinați din grădinițe îi expun pe cei vaccinați bolilor prevenibile prin vaccinare, pentru că vaccinurile nu sunt 100% eficiente. Așa cum un airbag nu este 100% eficient, că tot apare exemplul acesta în articolul Cristelei Georgescu, așa nici vaccinurile nu-ți protejează copiii în totalitate. Nu creează scuturi, creează anticorpi, iar răspunsul în fața virusurilor/bacteriilor e condiționat de cantitatea acestor anticorpi. Cu cât ai mai mulți, cu atât mai bine. Cu cât ești mai sănătos per ansamblu la întâlnirea cu virusul, iar e mai bine. În urma vaccinării copiii obțin de cele mai multe ori destui anticorpi cât să fie eficienți și să elimine virusurile și bacteriile în timp util, adică destul de repede încât aceștia să nu se înmulțească, să-și facă de cap prin corpul copiilor și să-i lase infirmi sau mai rău. Dar sunt unii copii care, deși vaccinați, nu au obținut numărul necesar de anticorpi sau anticorpii au mai scăzut între timp. Lucrurile astea depind de la un vaccin la altul. Vaccinul ROR este considerat unul dintre cele mai eficiente, mai multe de 95% dintre copii obțin imunitate la prima doză și aproape toți la doza a doua. Ce facem cu copiii care nu au obținut imunitate în urma vaccinării? Ce facem cu copiii care nu pot fi vaccinați din motive medicale? Dar cu cei vaccinați și care abia au suferit vreo intervenție sau tratament care le face imunitatea varză? Dar cu frații copiilor vaccinați din grădinițe și care sunt prea mici pentru a primi vaccinul ROR? Copiii vaccinați pot lua rujeolă, pot face o formă ușoară, dar pericolul nu este acesta, ci faptul că-l dau mai departe acasă, unde poate fi fatală. Nu sunt întrebări retorice, ci întrebări la care avem un răspuns, iar acela e să avem cât mai multă lume imună și cât mai puține șanse de a răspândi agenții patogeni. Cum facem asta? Prin programele naționale de vaccinare din fiecare țară, care asigură o imunitate de grup destul de mare în rândul nostru. Imunitatea de grup este dată de numărul oamenilor imuni în fața unei boli într-o anumită colectivitate, regiune, țară. Dacă, prin absurd, am avea în grădinițe 60 copii nevaccinați și 10 vaccinați, nici muma naturii nu mai oprește acest tic-tac biologic. Copiii nevaccinați din grădinițe nu au imunitate naturală. Ar putea-o avea dacă au făcut boala respectivă, și dacă mai sunt apți să mai meargă la grădinițe.

Dar, pentru Cristela Georgescu aceste afirmații ale specialiștilor nu au logică. Nimic nou, când a avut vreodată sens ceva în rândul antivacciniștilor?

În același articol am mai găsit și următoarea aberație, menită să pună părinții creduli pe gânduri:

Logica e cea care imi da mereu de furca atunci cand caut sa imi explic anumite actiuni legate de vaccinare. Iată de exemplu doua dileme: daca ar fi sa amestecam mercur, fosfat de aluminiu, sulfat de amoniu, aldehida formica cu virusi, sa luam apoi o seringa in care sa incarcam totul si sa ne injectam copiii cu ea, am fi imediat raportati si arestati pentru periclitarea sigurantei si abuz asupra copilului. Atunci de ce este legal pentru doctori sa faca asta: Si de ce le-am permite asa ceva pana la urma:

Dacă am face asta, am fi arestați pe bună dreptate.Știți de ce? Pentru că nu suntem doctori! Oare antivacciniștii își imaginează doctorii ca pe niște vraci din Evul Mediu care încep să ameste diverse substanțe și apoi să înceapă să le împartă prin rândul copiilor? Cred că da. Până una, alta, doctorii sunt niște specialiști care „amestecă” acele substanțe după „rețete” studiate, în laboratoare, urmând reguli, testând aproape 5-10 ani și obținând „cocktail-ul” potrivit. Nu mă apuc eu de amestecat substanțe și agenți patogeni, în speranța de a obține același lucru pe care îl obține specialistul.

Dar să întreb ceva pe un antivaccinist: dacă amesteci apă, ulei vegetal, zahăr, amidon, caroten, tocoferol (E306), ribovlavine(E101), nicotinamidă, acid pantotenic, biotină, acid folic, acid ascorbic (E300), acid palmitic, acid steric (E570), acid oleic, acid linolenic, purină, acid malic (E296), acid oxalic, acid salicilic, sodiu, potasiu, magneziu, fier, cupru, zinc, fosfor, chloride, colours, antioxidant, i-ai da copilul tău acest amestec? Atunci de ce îl indopi cu mere? Și exemplele pot continua. Substanțele sunt toxice în anumite doze sau au alte proprietăți în funcție de compusul în care se află. Natura are rețele ei, iar omul a creat și el rețetele lui.

Marul - Compoziție Chimică

Cu siguranță logica nu este punctul forte în retorica antivaccinistă. Ori e reavoință, ori e ignoranță pură.

Si daca ma suspectati de subiectivism, nu ma apar. Poate ca sunt. Pentru ca sunt doar o mama care iubeste copiii si isi iubeste copiii. Nu sunt perfecta si nu am toate raspunsurile. Dar sunt zilnic riguros informata, temeinic studiata, responsabil implicata si vesnic indatorata cu iubire fata de semeni.

Ce credeți, un părinte care-și pune în mod voit copilul în fața bolilor prevenibile prin vaccinare, chiar și-l iubește? Poate că da, dar atitudinea este iresponsabilă. Dar pe ceilalți? Atâta timp cât creezi bombe bilogice, mai puțin. Curtea Constituțională din Croația spune că dreptul copilului la sănătate este mai important decât dreptul părintelui de a alege să-l vaccineze sau nu. Sunt convins că o astfel de atitudine va apărea și la noi. Cum antivaccinismul crește de la un an la altul, de epidemii deja avem parte și vom mai avea, la prima ocazie de a dovedi clar legătura între epidemii și copiii intenționat nevaccinați, atunci vom avea și noi o astfel de lege.

Informați-vă temeinic și responsabil din surse sigure!

 

24 de gânduri despre &8222;Absurdul la ea acasă: din nou despre proasta informare&8221;

  1. In primul rand numele luat de dumnezero e o forma de batjocura la adresa creatorului. El nu ne forteaza sa-L iubim, dar fiecare isi alege ce atitudine are cu responsabilitatea necesara. In al doilea rand poate ca la viata dumneavoastra ati mancat samburi de mere sau de caise cu cantitati de cianura. Eu mancam la greu cand eram mic si nu am murit intoxicat cu cianura.
    Nu stiu de ce in ultima vreme toate devin periculoase: merele au formol, samburii cianura, mierea face botulism, laptele de vaca otraveste cu nu stiu ce alta smecherie…Mai oameni buni, daca alimentele astea ar fi fost atat de periculoase omenirea nu ar mai fi trait 6000 de ani cu ele (ca atat au trecut de cand s-au descoperit). Acuma noi nu am mai fi existat, am fi fost toti morti. Pai asa am ajunge ca pe vremea lui ceasca, atunci cand Dr Iulian Mincu incerca sa demonstreze cat de cancerigena e carnea de pui de tara si toata lumea povestea cat rau face el la populatie. Dar…Doamne fereste sa fie ca in acele vremuri.

    • Nu cred că ai înțeles ideea. Încercăm să arătăm că, deși merele conțin cantități de cianură, nu ne intoxicăm cu ele pentru că, în cantitatea respectivă, cianura nu este un pericol. Vrem să arătăm că nu numele substanței dă toxicitatea, ci cantitatea de substanță pătrunsă într-un anumit organism dă toxicitatea. Scopul este să înțelegem că substanțele care compun un vaccin pot fi toxice în anumite cantități, dar asta nu înseamnă că vaccinurile conțin cantități suficient de mari încât să fie toxice.

      Cei împotriva vaccinurilor mizează pe lipsa noastră de înțelegere a toxicității, ca să ne sperie cu numele subtanțelor și să nu ne mai vaccinăm noi sau pe copiii noștri.

  2. Si sarea iodata contine ferocianura de potasiu, prin vajnica lege a iodarii obligatorii a sarii, care aduce si acest „bonus”, numit academic, „antiaglomerant”. Si de cand cu aceasta lege „preventiva’, iaca ce sa vezi, a crescut si incidenta cancerelor de tiroida si nu numai… Bine ca stramosii nostri exportau sare (neiodata!), si erau cei mai zdraveni si puternici din Europa… Iar noi am ajuns sa avem sarea otravita in bucate, ce sa mai zic de vaccinuri.. Iar merele, caisele etc, contin amigdalina, sau B17, in cantitati mici, dar care este deosebit de anticancerigena. „Nemuritorii” din „Valea Vietii”, Hunza, traiesc pana la 140 de ani, nu au cancer de nici un fel, dar consuma cantitati impresionante de caise si samburi, aproape deloc dulciuri si rar, carne. Si deloc vaccinuri.

      • Pai daca te uiti la B1 e clar. Pacat ca am pierdut vremea citind acest articol aberant.

        Sper ca voi, producatorii de vaccinuri, sa fiti singurii de pe planeta care vi le faceti. Si peste cateva sute de ani, daca va merge bine si obtineti efectul scontat, mai vorbim. Pana atunci lasati-ne in pace.

        • Stimate d-le Mihai si altii ca dv, care ati mai intrat aici cu capul pe umeri, ati gasit singur si raspunsul, ca nu se merita sa mai intrati altadata, la cata lipsa de respect pt cititori, bataie de joc, bascalie si dezinformare regasim din partea celui sau celei care se semneaza „pro-vaccin”.. Ca sa nu mai zic de cata ignoranta da dovada. Celebrii „nemuritori” din Valea Vietii sunt numiti HUNZAKUTI, nu „hunzieni”..
          Dar cine sa puna mana pe o carte despre ei, cand are „misiunea” de a-i tine pe altii ocupati cu tampenia propagandei pro-vaccin si cu demolarea din condei, de o rea vointa si o rea credinta, strigatoare la cer, a dovezilor care ar trebui sa alarmeze de la mic la mare??..
          Dragi romani destupati la minte, va pierdeti vremea cu… „Pro-Vaccin”. Daca intr-adevar va intereseaza adevarul despre vaccinuri, vizitati:
          quibono.net
          quibono.wordpress.com
          piersicuta.blogspot.com
          cristelageorgescu.ro
          Sunt persoane care voluntar depun aceasta activitate de informare asupra pericolelor vaccinurilor, unii chiar de zeci de ani si din surse pe care multi „pro-vaccinisti” le-ar vrea arse pe rug. Unde mai pui ca sunt si persoane cultivate si cu mult bun simt… Lectura trezitoare!

            • „Mamicutele cu blog” sunt in primul rand… MAME. Spre deosebire de mata care esti… CUMPARAT.
              Mamicutele cu blog pierd nopti intregi, ani la rand, preocupate de sanatatea copiilor lor, citind experiente si sfaturi date de DOCTORI care mai au inca curajul sa vorbeasca! Pe noi, spre exemplu, chiar pediatrul (cu bun renume, si cu o varsta respectabila- deci si experienta) ne-a sfatuit sa nu facem vreun vaccin. Asa, in particular, ca la spital se temea de represalii. Huideo!

            • Tot mămicuțe cu blog sunt. Dintre o mămicuță cu blog care petrece nopți întregi citind bălării pe net și un doctor care face cercetare, prefer să-l aleg pe ultimul.

              E o alegere sănătoasă să ții cont de părerea specialiștilor. Și tu faci asta: la dentist, la chirurg, la mecanic, la instalator, la arhitect, inginer, etc.

            • Mda. Se pare ca aici este un monolog pe care incerci sa-l impui. Tocmai ce spusei ca PEDIATRUL a RECOMANDAT NEVACCINAREA. In afara de NEUROLOGII si IMUNOLOGII (dintre care o parte au fost deja redusi la tacere, definitiv) de renume mondial. In ce priveste medicii de familie, sorry dar nu ne intereseaza parerea lor. Sunt niste medici mediocri in majoritatea cazurilor, care abia fac un curs amarat de Epidemiologie prin ultimul an de fac, la care stiti ce studiaza? Niste statistici FALSIFICATE!! Nimic despre sistemul imunitar, nimic despre sensibilitatile copiilor. Absolut. Acestia sunt marii „specialisti” pe careni i recomandati?! Cei care-si iau si ei partea din comisioane? Tare fraieri mai credeti voi poporul asta roman!

            • si,apropo, daca blogurile sunt asa periculoase pt informare,de ce ar trebui sa luam noi decizia de a vaccina citind acest… BLOG? mata esti tot un… „taticut cu blog” (chipurile!)

      • Nu.stiu.cine.este.in.spatele.acestui.blog.dar.vorbeste.pt.tine.si.copii.tai.fale.buzunarele.pline.farmacistilor.si.injectativa.voi.otravurile.alea.Romania.este.o.tara.democrata.si.parintele.are.ultimul.cuvant.asupra.copilului.pe.care.la.nascut.

  3. cat de ratardata este comparatia. CUM sa compari frate un vaccin cu un mar? unde pana mea va credeti fratilor?!?!? Vrei sa spui ca n-ai inghitit in viata ta un sambure de mar?!?! bai…datorita naturii sunteti in viata astazi, pe pamantul asta, care se pare ca va tine degeaba!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      • Ba a inteles-o si are dreptate. Nu poti compara nici un fenomen natural, cum ar fi un mar de exemplu, cu care am evoluat impreuna milioane de ani si la ale carui substante ne-am adaptat, cu amestecurile de chimicale ale companiilor orientate doar spre a face bani, cu ajutorul autoritatilor mituite, reclamelor mincinoase, statisticilor manipulate si medicilor naivi sau fara constiinta sau mituiti sau cum or mai fi. Peste tot unde exista profit, rost de bani, e bine sa iti pui intrebari. Si nu uita ca organismul uman este un sistem foarte complex pe care nici medicii, nici cercetatorii si nimeni cu o minte normala nu intelege decat o farama legat de alcatuire si functionare asa ca nu ai cum sa stii ce efecte produci folosind materiale si tehnici nenaturale. Mai ales in timp, cand nici nu mai stii de la ce ai primit o afectiune ciudata. Stii cand o sa apara o lege pentru obligativitatea vaccinarii? Cand companiilor producatoare de vaccinuri le va scadea profitul ingrijorator de mult, vor merge in parlament si vor da cu bani si excursii in stanga si in dreapta pana se va legifera ce vor ei. Dar va fi scandal mare daca vor face asa o tampenie. Romanul rabda ticalosia multa vreme dar nu la infinit.

        Si nu mai arunca cu noroi virtual in persoane demne de toata admiratia posibila. Te rugam abtine-te.

        Chiar, nici nu stim cui scriem acest comentariu. Era frumos sa te prezinti, daca tot scrii articole, ca si noi trebuie sa ne prezentam cand scriem comentarii la acest articol. E clar ca domnul sau doamna ProVaccin e angajatul companiilor farmaceutice producatoare de vaccin, responsabil cu imaginea publica a vaccinurilor si doreste sa reabiliteze aceasta imagine, din ce in ce mai stirbita. Dar, in private, lasand la o parte jobul pe care il ai, asa ca simplu cetatean, chiar poti sa o citesti pe Cristela fara resentimente ca merita, numai bine iti poate aduce. Sau daca vrei sa continui pe linia asta cu vaccinarea, te incurajam sa fii cobai in continuare si dupa ce va faceti toate vaccinurile posibile, sa consumati numai alimente modificate genetic de la prietenul nostru Monsanto, care va vrea numai binele, si din cele crescute cu hormoni, si cu fertilizanti sintetici, coloranti sintetici, arome sintetice, etc. sa vedem cum va simtiti. Si apoi sa ne zici si noua.

  4. Sunt si tari europene unde nu exista obligativitatea vaccinarii pt accesul la scoli si gradinite al copiilor. Austria si Germania. Si n-am auzit ca in ultimii ani sa fi avut epidemiii de mai stiu eu ce bau-bau de virus pt care se vaccineaza la greu in tari unde „mai-marii” -vremelnic- la haturile tarii, isterizeaza periodic populatia cu amenintarea unor pandemii, mai aviare, mai porcine, mai hpv s.a. … deh, banul din comisioane, sa iasa! Ce conteaza cum se numeste bau-baul de virus, la o populatie panicata si astfel, usor de… muls/condus…
    Pe quibono.net gasiti articole scrise de un roman stabilit de mai bine de 25 de ani in Germania. Este unul din cele mai bine documentate site-uri anti-vaccin. Il recomand calduros, cu atat mai mult cu cat am avut in familie inclusiv decese in urma vaccinurilor (de anti-gripa porcina), sau leziuni cerebrale severe (in urma aceluiasi vaccin), plus o nepoata si un nepot care de la doi ani au ramas niste legume pana in ziua de azi, de la vaccinul ror… Poate le considerati motive suficiente sa militez pt o lume libera de vaccinuri si de obligativitatea lor…

    Ca nu mai amintesc de faptul ca, la prima Conferinta a medicilor de Familie din Ro, s-a ajuns la concluzia ca vaccinurile fac mai mult rau decat bine si ca au fost creditate prea mult timp cu false atuuri de panaceu… Intre timp, s-a mai politizat nitel medicina, si orice medic care mai indrazneste sa afirme asa ceva o face pe riscul lui. Dar respectiva Conferinta a avut totusi loc si o puteti consulta aici:

    http://www.ecolife.ro/articole/sanatate/266-impactul-vaccinarii-in-masa-asupra-bolilor-infectioase.html

    Interesanta concluzia ei, nu credeti?…

Lasă un comentariu