Marș pentru viață

Un marș pentru vaccinuri n-ar face și ei.

Sunt destui preoți și oameni religioși care sunt anti-vaccinare, în special împotriva vaccinului ROR, deși acest vaccin protejează împotriva rubeolei, o boală care poate cauza un avort spontan sau poate duce la o naștere de copil mort.

Ori poate că cei care sunt anti-vaccinare se bazează pe legile veunui plan divin care include rubeola ca metodă contraceptivă și că ar fi mare păcat să intervenim noi cu vaccinuri nocive care ar da acest plan peste cap.

Toți cei care sunt împotriva vaccinului ROR contribuie în mod direct la o parte dintre avorturi. Dr. Todea-Gross care a scris biblia mișcării anti-vaccinarea din România este și împotriva oricărei metode contraceptive. Am găsit un material scris de ea (PDF) în care  susține că până și practica coitului întrerupt este împotriva Vieții. De fapt această practică este asemenea Onaniei, Dumnezeu însuși pedepsind acest păcat prin diverse stări: bărbați frustrați și femei frigide. Chiar știința însăși recunoaște aceste reacții adverse, spune ea. Materialul e un deliciu. Recomand 10/10.

Până una, alta avortul practicat ca metodă contraceptivă e la fel de rău ca nevaccinarea copiilor, dar să impui unei femei sau unui cuplu să aibă un copil în orice condiții, așa cum își doresc cei ce organizază acest „Marș pentru viață”, depășește orice idee de intimitate.

Am auzit un reprezentant al Bisericii că orice familie tânără ar trebui să aibă 3 copii: unul pentru mamă, unul pentru tată și unul pentru stat și biserică. Acum înțeleg de ce există orfelinate. Statul a mai decis acum vreo 40 de ani că nicio o femeie nu mai are dreptul la avort, dar pare că n-a prea știut ce să facă cu copiii nedoriți și i-a plasat în lagăre de exterminare de copii cum a fost cel de la Cighid din anii ’80, în județul Bihor.

Ce nu înțeleg deloc cei care organizează acest marș e că educația sexuală duce la scăderea numărului de avorturi. Ca să o parafrez pe Dr. Todea-Gross, chiar și știința recunoaște acest lucru. Și ca să le mai zdrunci o credință știința mai recunoaște că programele de educație sexuală care promovează doar practicarea abstinenței desfășurate pe durata a 10 ani în SUA nu numai că au fost ineficiente în rândul tinerilor, ci au fost corelate cu creșterea numărului de sarcini în rândul copiilor adolescenți. Știința mai recunoaște că în statele unde se practică educația sexuală sunt mai puține nașteri în rândul tinerilor, dar că în acele state așa mai religioase și mai conservatoare tinerii fac sexică în draci și iresponsabil.

Ce să ne intereseaze pe noi ce spune știința, când avem o cărticică care ne arată clar că, dacă practici coitus interruptus, atunci nevasta va fi frigidă și tu vei fi un frustrat.

Vă las cu Silviu Gherman să închidă acest post.

Reclame

15 gânduri despre &8222;Marș pentru viață&8221;

 1. A vaccina inseamna a preveni imbolnavirea, a pregati organismul sa reactioneze prompt si eficient atunci cand intra in contact cu microbul care provoaca o anumita boala pt care a fost vaccinat, ca sa-i raspund lui Constantin. Referitor la postarea video…mi se pare jalnica. Cum poti sa te lauzi (asa parea) ca ai trimis doua femei sa avorteze? Suna cinic; face femeia sa para doar o unealta cu care ne mai facem si noi treaba. Poate nu am auzit eu bine… Avortul e o suferinta fizica, o trauma, care se rasfrange si asupra psihicului, chiar daca se ascunde in subconstient. Sunt de acord cu comentariul lui Vaccinatu, care ma si inspira, ca educatia sexuala trebuie facuta cu multa grija si responsabilitate, tinand cont de complexitatea fiintei umane, care nu e doar un corp cu instincte animalice. Sexul e o apropiere maxima intre doua fiinte dpdv fizic, dar daca privim corpul ca pe un vehicul pentru suflet si minte, ar trebui sa abordam educatia sexuala cu foarte multa delicatete si profunzime; nu ar trebui facuta de oameni ca dl Gherman in nici un caz. Dumnealui pare ca ar vrea sa se razbune pentru anii de abstinenta pe care ii regreta. Referitor la rolul si scopul educatiei…noi inca nu ne-am pus cu adevarat aceste probleme, suntem prea prinsi de preocuparile materiale/materialiste ale educatiei, ma refer la noi ca tara, destul de primitiva pentru secolul 21. Mi-e dor sa mai vad un psiholog adevarat la tv, un om educat (nici debusolat, nici indoctrinat, nici fanatic) caci pana la urma asta e cel mai direct, rapid si penetrant mijloc de educatie, in afara de divertisment si dez/informare. Dar sa nu incep sa ar si la vecinu’… Stricarati pagina cu postarea dlui Gherman, pe bune. Am si apucat sa o postez pe pagina mea de facebook… Off!

 2. „Ce nu înțeleg deloc cei care organizează acest marș e că educația sexuală duce la scăderea numărului de avorturi”…. ne dai un exemplu cu o tara care a reusit asta prin educatie sexuala?…si inca o chestie…vaccinul pe care l-am facut noi,ca si orice vaccin dealtfel,are o perioada cat isi face efectul.de obicei 10 ani.dintre adulti nu isi face nici unul rapel,iar parintii , bunicii is iesit demult din perioada de garantie a vaccinului…ei de ce nu sunt un pericol pentru copii nevaccinati?numai copii nevaccinati is periculosi pentru copii vaccinati…nu vi se pare o aberatie?de fapt e o manipulare…copii stau cel mai mult in preajma parintilor nevaccinati 😀

   • pai dragul meu,citeste propectele :)) cititul nu a omorat pe nimeni…si tot nu mi-ai dat un exemplu de tara sa vedem impactul „pozitiv”…esti destul slab pregatit.tu chiar intelegi ce scrii,ce afirmi pe aici?

  • Da, pot să dau un exemplu

   „Almost all secondary schools and about 50% of primary schools address sexuality and contraception. Sex education has largely been integrated in general health education programs. The mass media address adolescent sexuality and preventive behavior. Very large scale, nonmoralistic, public education campaigns that are positive towards teenage sexual behavior appear to be successful. Teens have wide access to contraceptive services through general practitioners who maintain confidentiality and do not require a vaginal exam and through subsidized family planning clinics.”

   https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/7971545

   • Pai ce exemplu este acesta???Textul imi spune ca se face „educatie sexuala” in scoli si atat,dar cu ce rezultate??? Realitatea este cu totul alta decat in teoriile pe care le promovati, stimata doamna! Nasterile si avorturile la minore au ajuns la cote alarmante in tarile unde a fost introdusa introdusa asa numita „educatie sexuala”, in fapt pornografie mai mult sau mai putin mascata, depinde de stadiul la care a ajuns fiecare tara.Mai coborati si dumneavoastra cu pricioarele pe pamant la realitate, si mai lasati privitul/dezinformarea la TV si din manuale /site-uri/ conferinte subventionate de marile corporatii farmaceutice.Si in privinta imunitatii, ca ar fi garantata a fi mai mare de 10 ani contraziceti pana si firmele producatoare pe care incercati sa le sustineti.Verificati va rog recomadarile lor in privinta intervalului pentru rapeluri!Ca sa nu mai vorbesc de realitate…

    • Educatia sexuală care se face prin diferite programe, cel putin atât cât cunosc eu, nu este o educatie in adevăratul sens. Dacă se face de catre partea asazis stiintifico-pedagogica este mai degrabă o informare privind metodele de contracepție si mijloacele de prevenire a bolilor cu transmitere sexuală. Dacă vine din partea culturilor religioase sau organizatiilor pro viata care sunt tot de doctrina moral-religioasa(personal nu cunosc una cu caracter filosofic sau etic) acestea manipuleaza perceptia actului sexual ca fiind o somatizare a vointei divine privind procrearea, restul fiind un abuz al dorinței carnale care pe lângă pacatul cu un sentiment de vinovătie perpetuu aduce suferinta exemplificand boala. Ambele forme de falsa educatie, contra-educatie i-as spune sunt dăunătoare. Daca prima, este un îndemn mascat la o sexualitate libera sau pentru cine nu este de acord îi spun atunci ca este o falsă abordare a sexualitatii umane, cea de-a doua este un abuz, un act de violentă psihologica asupra copilului. Aceasta nu se poate numi educatie! Fără a teoretiza conceptul de educatie si fara a dezvolta prea mult acest subiect care poate deveni complicat vreau sa zic doar ca educatia in întelegerea mea are rolul de a emancipa, in sensul pozitiv, adică de a se pregati si a trăi viata la modul cel mai constient posibil înafara tutelei vreunei persoane sau autoritati fie ea si divină.

 3. Caseta de comentarii este foarte inguata ceea ce face greoaie scrierea comentariilor dar si citieea lor. Sunt comentatii unde citirea se face pe vericala cate un caracter. Poate vorbiti cu baietii de la programare sa va largeasca campul de la 26 de caraterere la largime standard mobil.

 4. Pai astia-s legionarii lui Adrian, care pe langa toată prostia habotnica si cretinismul dogmatic, au ei o „cadere perpendiculara pe constiinta” care n-o au. Nu cred ca trebuie asociati astia cu vreo problematica legată de viată sau fiintă. Sunt pur si simplu niste alienati pentru care viata nu este decât o ideatie. Oricum este o chestiune destul de vasta chestiunea avortului, dar cum spune si Gherman educatia este cheia.

  • Imi place cand exact un semidoct incearca sa se dea super evoluat! Dar cred ca dumneata ai ratat compozitia spirituala din care esti facut incercand sa imiti filozofi materialisti precum Kant!

   • Mi se pare interesantă impresia ta „îmi place”, nu vreau s-o discutăm aici. „Cădere perpendiculară a constiintei” este a lui Cioran nu Kant și se referă la reprezentarea de dumnezeu. Nu sunt in favoarea avortului dar sunt totalmente pentru educatie; educație însemnând orice forma de cunoaștere si emancipare care ne ajută sa evoluăm ca fiintă integrată pe pământ ( nu școli înalte sau statut socio-cultural). Explica- mi totuși ce este „marș pentru viată” ca sa fiu sigur că avem aceeasi perceptie?

    • De fapt facem parte din doua lumi diferite si oricat am incerca sa dezbatem un subiect comun nu vom reusi. O polemica adevarata dureaza pt ca , personal, am o multime de argumente pro principiile mele. Dar zic „pass” pt ca , mai putine cuvinte, mai multa intepciune. Ganduri bune! PS. Cea mai mare prostie a fost sa citesc filozofia clasica, dar ironic, m a indreptat catre altceva care imi este de mult mai mult ajutor.

     • Atitudinea unora de a proteja viața, nu cred ca e un subiect de luat în derâdere. Şi nici nu cred vreți a înțelege. În înaltă înțelepciune darvino-materialist-evolutionista considerați a avea dreptate în a trimite in pușcărie părinții care NU vor să -și asume un astfel de risc. Apropos ce înseamnă a vaccina?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s