Unde-i conspirația? Vaccinul hexavalent a fost schimbat și în România

conspiracy

Antivaciniștii lovesc din nou.

Un site plin de alte conspirații publică un articol cu titlul „Vaccinul hexavalent retras în jumătate din Europa, în România nimeni nu zice nimic!”. Panicard, nu-i așa? Jumătate de Europă retrage un vaccin, iar noi dormim.

Context: În 2013, Ministerul Sănătății face schimbări în calendarul de vaccinare, inclusiv înlocuiește vaccinul hexavalent produs de GlaxoSmithKline, cu unul produs de Sanofi Pasteur. În acest comunicat, se anunță că „MS a încheiat acordul cadru pentru achiziţia unei cantităţi maxime de 1,4 milioane de doze de vaccin hexavalent”, iar dacă ne uităm pe siteurile ținute de doctori, aflăm că e vorba despre vaccinul Hexacima. De altfel, pe grupurile de pe Facebook părinții caută mai multe informații despre acest vaccin, fiind nou pentru ei. MS a făcut niște economii, făcând înțelegerea pe mai mulți ani și au considerat enormul avantaj că vaccinul Hexacima vine în siringă preumplută, ceea ce mai elimină niște posibile erori la prepararea injecției.

Ce afirmă antivacciniștii?

Există unui “vaccin hexavalent”, care le conţine pe toate şase, astfel pot fi făcute toate împreună. Este vorba de vaccinul hexavalent produs de GlaxoSmithKlein, singurul din comerţ, cel pe care il achiziţioneaza si Ministerul Sănătăţii in România!

O situaţie cu adevărat îngrijorătoare, şi sunt într-adevăr dezgustat de jurnaliştii români.

Deşi în 19 ţări au fost retrase mii de loturi de vaccin, fiind catalogat ca si cauza de SIDS, în “Noua ţară a tuturor posibilităţilor” România nimeni nu spune nimic. Sau şi mai bine, cei care vorbesc despre asta sunt foarte puţin informaţi, încât ştirea provenită de la ei este ambiguă şi lipsită de concluzii concrete.

După cum am văzut, vaccinul hexavalent NU este singurul din comerț. Motivul pentru care a fost retras din Europa NU ține de SIDS, ci de faptul că guvernele, ca și cel din România, au considerat că vaccinul în doză preumplută este mai eficient. N-am verificat ce țări au înlocuit vaccinul, dar probabil numărul lor va mai crește, dacă e real.

Mare-i grădina! Și mulți dau share pe Facebook la astfel de tâmpenii.

UPDATE

Cum articolul a tot fost preluat prin metoda copy-paste pe mai toate siturile antivaccinare, GSK a remis un comunicat pe această temă

Legat de informatiile eronate aparute in mediul online, privind retragerea produsului Infanrix hexa, GSK mentioneaza faptul ca pe piata din Romania nu a fost distribuita nicio doza din produsele mentionate. De altfel, retragerea mentionata in articol s-a intamplat in 2012. Singura serie aflata in Romania, care facea obiectul alertei rapide de atunci, apartinea produsului Infanrix-IPV+Hib.

Intreaga cantitate de vaccinuri, aflata in depozitul autorizat, nu a fost distribuita niciodata in Romania si a fost distrusa imediat, autoritatile competente din Romania fiind notificate de aceasta distrugere.

La nivelul anului 2013, pentru vaccinul Infanrix hexa nu s-au inregistrat retrageri de loturi pe piata din Romania.

Infanrix hexa este inregistrat in UE inca din anul 2000 iar profilul de siguranta al produsului este evaluat periodic conform reglementarilor europene in vigoare.

Referitor la documentul confidential mentionat in articolul online, acesta a fost evaluat de EMA, care a considerat nu a fost necesara actualizarea informatiilor de siguranta ale vaccinului Infanrix hexa. Altfel spus, raportul beneficiu-risc al produsului ramane in continuare pozitiv.

Cu peste 48 de milioane de doze distribuite de la lansarea sa (vaccinul a fost aprobat in Uniunea Europeana in anul 2000), Infanrix hexa este in prezent dispobinil in 22 de tari din Europa, fiind de asemenea aprobat in 95 din intreaga lume.

74 de gânduri despre &8222;Unde-i conspirația? Vaccinul hexavalent a fost schimbat și în România&8221;

 1. Hello! Am o fetita de 3 ani. Am citi o carte anti vaccin inainte sa se nasca fetita si nu i-am dat doar vaccinul antihepatita si antituberculoza. Am inteles ca se poate reface schema de vaccinare dar medicul meu de familie nu stie cum. devvreme ce nu se gasesc vaccinuri sau se dau doar pe CNP. sunt dispusa si sa le cumpar daca trebe. Azi am aflat ca vaccinul hexavalent nu se poate da, devreme ce fetita are mai mult de 2 ani.Ma duc cu ea la gradi in septembire si as dori s-o vaccinez inainte.
  cine ma poate ajuta? multumesc mult

 2. totusi: cine este autorul articolelor postate aici? pentru ca devin sceptic atunci cind cineva posteaza sub anonimat si, evident, nu iau in seama informatia comunicata de o sursa anonima. e o lipsa clara de responsabilitate si denota un caracter labil, gata sa-si schimbe opinia daca propria-i siguranta o cere. o zi buna tuturor.

   • Domnule auto/ore, haideți să vă spun adevăratul motiv pentru care Imfanrix Ne-au doar ca a fost scos din Franța de exemplu ci și implicat în scandaluri uriașe. Legislația franceză face referire concretă la vaccinurile obligatorii anume vaccinyrile ani difterie, tetanos si polio de-aia fostul vaccin obligatoriu în Franta era numit DTP. Brusc prin 2008 ă fost întreruptă vânzarea acestui vaccin si inlocuit cu Infarix Hexa de la GSK, vaccin ce pe lângă cele 3 boli obligatorii mai ave si altele 3 care nu erau obligatorii raportat la legislația franceza. Bun, în timp de DTP fusese folosit de ani de zile în Franța fara nici o reactie adversă, în urma folosirii Infarix Hexa pe copiii au apărut diferite afecțiuni, tulburări ale diferite sisteme (respiratie, locomotor…) chiar si zeci de decese survenite în urma vaccinarii copiilor cu Infarix Hexa în nici 2 ani de la folosirea acestuia în Franța. Apoi francezii și-au pus intrebarea de ce a trebuit statul franceză scoată vaccinul DTP contra afecțiunilor obligatorii menționate de legea sănătății publice, difterie, tetanos, si polio, care nu avea nici o reactie secundară, folosit de ani de zile si să-l înlocuiască cu unul parțial neobligatoriu ca provoca n efecte secundare chiar si moartea. Bineinteles cum nu se mai găsesc pe piața franceză DTP care era obligatoriu, francezii au găsit o modalitate prin care să evite vaccinarea obligatorie cu Infarix Hexa, fiind singurul pe piața la vremea respectivă înlocuind DTP-ul. Au cerut medicului de familie să menționeze pe fișa de vaccinare ca părintele copilului refuză vaccinarea obligatorie cu Infarix Hexa pe motiv că acesta conține tratament contra unor afectiuni/boli contra cărora ne este obligatorie vaccinarea conform L 3111-9 Si 17 din LSP (legea sanatatii publice) si asteapta va accepta vaccinarea cu DTP atunci când acesta va reveni pe piața. Bineinteles ca a urmat un scandal în toată Franța, iar Infarix Hexa a fost scos de pe lista cu vaccinuri obligatorii datorită multor plângeri venite din partea părinților copiilor afectați de acest vaccin cât și di partea diferite organizații de protecție a copiilor, pacienților etc. Daca veti cauta pe goagăl „scandal Infarix Hexa” si din instrumentele de cautare selectati rezultate in limba franceză veti gasi zeci de rezultate referitor la acest scandal legat de InfarixHexa de la GSK. De aici dragi cititori trageți voi concluziile ce se impun.

 3. Salut, Dupa acest vaccin fetita noastra a avut convulsii si la spital au pus diagnostic epilepsie si i-au prescris Fenobarbital pe viata – un drog puternic ce afecteaza creierasul in timp. In aceeasi zi m-am intalnit pe salon cu o doamna ce venise cu fetita de 5 ani ce avusese o convulsie de la un vaccin cand era bebe mic sa ii scoata certificat de handicap …….

  Doctorii cu care am vorbit au refuzat sa auda despre vaccin intrucat daca ar fi scris asta undeva ar fi avut apoi de munca … rapoarte de facut si alte documentatii. Am vorbit cu cei din Franta de la Institutul de vaccin Hexacima si mi-au spus ca trebuie sa insist la doctori sa raporteze aceste efecte adverse.

  In continuare vin beblusi la spitalul din Iasi cu convulsii carora li se administreaza fenobarbital pe viata si li se pune diagnostic epilepsie generalizata cu un EEG si CT fara probleme. Nimeni nu raporteaza aceste probleme mai departe.

  Majoritatea ce au raspuns acestui articol sunt parinti si nu tin cu nicio ‘tabara’ va spun doar ca in termen practici cand cititi pe prospect si spune ca doar 1 din 1000 sau 1 din 100 copii pot prezenta reactii adverse sa stiti ca acea statistica este foarte veche si nu stiu cati doctori sesizeaza ‘organul central’ despre noile cazuri.

  Nu spun nici ca hexacima e buna sau nu ci ca in contextul actual cand intri in contact cu unele spitale din Romania, mergi cu o problema mica si iesi de acolo cu una mai mare.

  Nu suntem pregatiti sa administram un vaccin si sa tratam efectele adverse, la noi nu se uita la cauza ci iti da ceva asa pe moment sa iti treaca efectul advers. Repet, e ok sa fie unele efecte adverse, dar ce te faci daca te duci cu o febra si bebelusului i se pune un diagnostic sever + o medicamentatie ce ii distruge organismul?

  Un dr neuro ne-a spus ca o cauza a convulsiilor poate fi si regurcitarea acida provocata de acest vaccin, doctorita din Iasi a spus ca ‘prostii copilul e sigur epileptic’. Sotia a stat in spital in pat cu alte mamici si in salon erau gandaci si 40 de grade … nu are niciun rost sa vorbim de beneficiile vaccin-ului intrucat e ceva ‘prea nou’ aplicat unui sistem prea vechi. E ca in IT, hai sa ne instalam toti Linux acasa in loc de Windows caci e mai sigur… nu stim cum sa il reparam daca se strica nici nu stim exact ce e dar pe net scria de bine.

 4. Eu am carnet de vaccinari cu Infrarix HEXA din 2011!!! Copilul are reflux diagnosticat!

  Eu presupun „ca cauzeaza”, tu presupui ca nu cauzeaza. N-ar fi mai simplu sa vii tu cu dovezi ca nu cauzeaza daca tot esti bogat din banii mei? Sau doar eu am raspunderea sa umblu si sa tratez….?

  Principala vina o are administratia / politicul care nu si-a inteles rolul nici dupa 25 ani! Coruptia ucide!

  • excrocii vor vaccin sa aiba. noua nu ne trebuie.fii tu cobaiul lor.vaccinativa si stati in carantina 30 de zile sa vedem efectul ,inteligentule. ai curaj??????fara antidot? tremuri cind auzi,nu?

  • ar fi mai bine sa I se faca lui sau ei nu conteaza cine e in spatele acestui nume, sa isi faca cu familia lui TOATE VACCINELE, si sa le repete LUNAR pana se satura, sa nu impuna epoca SCLSAVAGISTA contra altora, cand cica avem LIBERTATE castigata la revolutie, pardon lovitura de stat

  • Si eu an un copilas nascut in 2011 care a facut intreaga schema „privata” de la GSK. Ne-am luptat cu refluxul pana la 3 ani foarte intens. Medicamente, siropuri si muta voma in cele mai neasteptate momente. Acum are 5 ani si periodic avem aceleasi probleme. Mai sunt multe observatii pe care le fac asupra copilului si pe care le-as putea pune in seama vaccinarii dar n-am nici o sustinere logica. De aceea, urmand intuitia mea de mama, voi renunta la cat mai multe avaccinuri pentru urmatorul copilas.

  • Nui numai coruptia ucide, ucide de asemenea lipsa de informatie SPECIFICA venita din invatamintul
   practicat atita vreme la noi, de tip rusesc, pe care nu reusim sa li scoatem din scoli. Adica dupa atitia
   ani de lipsa de specializare , insotita acesta perioada si de dezinteres, ne trezim ca aceia care AU
   INTERES SI STIU CUM ne pot manipula sanatatea.

 5. :)) http://www.ageofautism.com/2015/01/recent-italian-court-decisions-on-vaccines-and-autism.html
  uite ca pot spune niste „unii’ ca provoaca autism. Daca o sa cauti studiul pt vaccinul antipolio facut de Organizatia Mondiala a Sanatatii in anii ’70 o sa ramai cracanat de concluzia acelui studiu.
  – studiul s-a intins pe 7 ani
  – a fost facut pe 500.000 de oameni
  – concluzia a fost ca in urma studiului nu s-a inregistrat o protejare vizibila a vaccinatilor fata de nevaccinati. Presedintele de atunci al OMS a spus in incheiere ca , desi vaccinu’ pare sa nu confere protectia impotriva bolii, recomanda totusi sa se continue programul de vaccinare :)))
  Daca vrei studiul cu concluziile…il am acasa in varianta PDF. Il poti gasi si la OMS pe site dar tre sa cauti prin arhive (eu de acolo il am). Asta binenteles daca te-ar interesa.

   • DA, Da, da
    Este bine sa ne protejam impotriva unor boli grave – nu gripa – dar stim oare ca persoana odata vaccinata
    devine un purtator necunoscut?
    Virusul e virus , acesta intra in orice organism, acela care este vaccinat nu va face boala, dar va fi
    transportator de virus si il va imprastia incognito pentru ca s-a vaccinat – a devenit un purtator necunoscut.
    Partea proasta a lucrurilor este ca noi am pierdut increderea in vaccin ; vaccinarea in sine este o actiune binevenita daca este insotita de vaccinul care trebuie.
    De ce nu mai este pe piata banala dar eficienta PENICILINA ? ? ?
    De ce nu ni se spune cu ce substante se dezinfecteaza azi spitalele dupa scandalul HEXIPHARMA, cit sunt acestea de sigure acuma, cum au fost verificate, deoarece ne-am fript cu ciorba suflam si in iaurt si cine , unde a verificat calitatea dezinfectantilor din spitale ? ? ?

   • @provaccin – Foarte batjocoritor raspundeti mesajelor care vi se adreseaza in chipul cel mai serios. Oare mai aveti credibilitate in fata cititorilor dvs acum? Este trist sa gasim o asemenea conduita comportamentala pe un asemenea subiect care priveste viata omului.

  • asa dale peste nas, ei cred ca toata lumea este proasta. nu stiu ca oamenii au evoluat mult peste asteptarile lor.asta este dezamagirea lor. sa se mai documenteze si ei un pic. nu vad ca tot ai lor cind sufera unul di familia lor da totul public,cu date concrete,dovezi ce nu pot fi contramandate.ei fiind dintre cei ce au lcrat in cercetarea acestor vaccinuri. dar – cu cine sa vorbesti.–astia sint din echipa speciala ptr a contrazice ori ce le dauneaza lor. dar au pierdut deja trenul,sa pus in miscare.

   • Nu exista , din pacate , posibilitatea de a-i trage la raspundere pe aceia care u raspunderea pentru un vaccin prost, dar putem cere UE sa adopte astfel de legi si sa sigure astfel macar raspunderea, posibilitatea de a trage la raspundere pe aia care isi bat joc de o treaba atit de serioasa, vaccinul.
    De fapt cred ca nepotismul si lipsa de specializare este regasita si in forumurile OMS s.a.m.d.
    Asa cum de altfel vedem azi un urit – oprea – urit cu craci, care a fost in fruntea ministerului de interne; ma asta n-are voie sa mearga pe strada ca sperie copiii d’aia mergea cu antemergatori oriunde. Ma cine l-a pus p’asta acolo?
    Ei tot asa probabil si posibil sa stea lucrurile si acolo – OMS – si de aceea sa patim noi si nu numai, azi asa ceva.

 6. http://www.ms.ro/comunicate-presa-print.php?id=12936
  in perioada de la stipularea contractului din 2012 pana cand minsterul sanatatii a recontractat printr-o licitatie in 2013 nu s-au facut vaccinari? Daca da, ce vaccin s-a folosit? Daca cel produs de GSK, mamele acelor copii au fost informate de problematica vaccinului GSK?
  cat despre acea problematica a vaccinului Infarnix (folosit si in Romania cel putin inainte de recontractare, dar si dupa aceea pentru ca dozele ramase au fost realocate):
  http://vactruth.com/2012/12/16/36-infants-dead-after-vaccine/
  http://www.vaccinationinformationnetwork.com/infanrix-hexa-vaccine-maims-and-kills-babies/

  Cunosti („Cunoasteti” mi se parea prea mult pentru o fiinta ieftina ca tine) vreo persoana care a fost informata in legatura cu scandalul Infarnix si cu retragerea acestuia din comert? Sau cu efectele colaterale pe care acest vaccin le avea? Daca o cunoasteti, intrebati-o de unde stie, pentru ca in Romania nu s-a vorbit deloc de aceste lucruri desi o dispozitie a EMA spune ca atunci cand un medicament prezinta un risk din CLASA I, e obligatorie informarea chiar si in tarile care nu cumpara acel medicament!!!

  Ti se pare conspiratie faptul ca lumea nu este informata in legatura cu existenta unor riskuri legate de un medicament pe care il dau copiilor lor? Mie mi se pare o realitate trista!

  • Articolul de pe art31.ro spune că vaccinul care se folosește acum a fost restras din 19 țări, numai la noi nu și că a fost retras pentru că una din reacțiile adverse este SIDS, adică sindromul morții subite la sugar. Sunt informații complet false, repet.

   Retragerea de pe piață a unui lot de vaccinuri din cauza unor probleme pe linia de fabricare, nu înseamnă retragerea unui vaccin în sine. Nu înseamnă că „rețeta” acelui vaccin e greșită, ci acel lot a fost fabricat greșit. Încă o dată, unde-i conspirația, dacă producătorul a retras vaccinurile din anumițe țări, produse într-un anumit lot. Nu-l mai retrăgea deloc, dacă erau așa malefici. Întrebarea care se pune, a folosit România acel lot?
   Vaccinul care a fost făcut la noi, și apoi înlocuit, încă se mai folosește , încă este aprobat de autoritatea menționată în articolul de pe art31.ro, adică Agenția Europeană a Medicamentului. Cred că a ratat să verifice această informație.

   Știi că vactruth, una din sursele comentariului tău, încearcă să ne convingă că vom fi ocupați de reptilieni. Cum poți avea încredere într-un site care îți prezintă zeci de teorii fanteziste și conspiraționiste că îți va spune completa neinteresat și obiectiv, ceva despre vaccinuri sau orice problemă de sănătate? Reanalizează-ți sursele sau felul de a alege sursele, până la urmă e în joc sănătatea copiilor noștri, de care pari să fii foarte interesat (sau nu).

   • decit sa faceti voi teste mai degraba sa murim de moarte naturla. nu sa faceti voi experimente pe noi oamenii. daca sustii asemenea timpenii,dute la un cofrate de al tau,cu capul. sint N MEDICI CARE RECUNOSC EFECTELE NEGATIVE ALE ASA ZISE VACCINURI. daca sinteti asa destepti eradicati focarul de infectii(virusi)nu repede hai sa dam in cobai.

  • Și ca să lămurim, acel lot nu a fost retras din cauza SIDS, ci din cauza contaminării cu acea bacterie.

   Iar România nu se afla printre țările care au primit acel lot, după cum a afirmat GSK, de ce să-l retragă de la noi?

   • inainte de orice altceva tin sa precizez ca populatia mai multor tari s-a „revoltat” impotriva vaccinului Infanrix din cauza datelor cuprinse in raportul confidential pe care GSK l-a inmanat autoritatilor cu privire la reactiile adverse ale vaccinului. deci nu are legatura cu lotul din 2012, este vorba de cazuri de deces (SIDS), encefalopatie, autism cauzate de vaccin dupa anul 2012…
    Acums a vorbim despre EMA, a dat o dispozitie ca toate tarile sa fie informate in legatura cu riscurile de Clasa I, chiar si acele tari care nu cumpara medicamentul/vaccinul cu probleme..Romania era una dintre acele tari care cumpara Infanrix, si totusi nimeni nu stie/a stiut nimic despre asta! Tu ai stiut in 2012…2013?

    Faptul ca Infanrix este cauza de SIDS reiese din raportul de care ziceam mai sus!
    Cat despre afirmatiile tale cum ca m-as lua dupa o sursa sau alta, provin sigur de la monologul unei sinapse!

    • În raportul respectiv nu scrie nicăieri că 100% vaccinul a fost cauza de SIDS. Faptul că a apărut un deces în zilele următoare vaccinării, nu înseamnă că, garantat, vaccinul a fost și cauza decesului. Pot fi și alte cauze, iar toate studiile arată că riscul de SIDS după vaccinare nu crește față de alte situații.

     La 18 milioane de doze făcute, la un număr așa de mare, ai toate șansele să ai parte de astfel de coincidențe. Câte decese raportate au fost? 13. Ce zici, dacă erau vreo 2000 de decese, oare cum ar mai fi stat lucrurile? Sau 200? Eu zic să-i lăsăm pe oamenii de știință să evalueze aceste cifre, iar noi, cel mult, să le preluăm concluziile.

     • Sa ii lasam deci pe oamenii de stiinta sa evalueze aceste cifre––wow !!! interesant – DA OARE OAMENII ACESTIA DE STIINTA DE UNDE ISI IAU BANUTZII ??? dragii mei. Voi ori sunteti bine platiti de cine trebuie ori chiar aveti ochii inchisi. Voi aveti ideea cum se manifesta SIDS sau povestiti numai asa dupa ce va dicteaza oamenii de stiinta? Puteti voi spuine exact la care din urmatoarele componente din hexavaccinul Infanrix hexa si Prevnar fac acei bebelusi ce mor in somn atacuri de apnee, socuri alergice sau socuri anafilactice:
      aluminum hydroxide
      * aluminum phosphate
      * ammonium sulfate
      * amphotericin B
      * tesuturi / lichide de animale: sange de porc, sange de cal, creier de iepure,
      * arginine hydrochloride
      * rinichi de caine si rinichi de maimuta,
      * dibasic potassium phosphate
      * embrion de pui, ou de gaina si rata
      * calf (bovine) serum
      * betapropiolactone
      * fetal bovine serum
      * formaldehyde
      * formalin
      * gelatin
      * gentamicin sulfate
      * glycerol
      * human diploid cells (ce provin din fetusi umani avortati)
      * hydrocortisone
      * hydrolized gelatin
      * mercury thimerosol (thimerosal, Merthiolate(r))
      * monosodium glutamate (MSG)
      * monobasic potassium phosphate
      * neomycin
      * neomycin sulfate
      * nonylphenol ethoxylate
      * octylphenol ethoxylate
      * octoxynol 10
      * phenol red indicator
      * phenoxyethanol (antifreeze)
      * potassium chloride
      * potassium diphosphate
      * potassium monophosphate
      * polymyxin B
      * polysorbate 20
      * polysorbate 80
      * porcine (pig) pancreatic hydrolysate of casein
      * residual MRC5 proteins
      * sodium deoxycholate
      * sorbitol
      * thimerosal
      * tri(n)butylphosphate,
      * VERO cells, a continuous line of monkey kidney cells, and
      * washed sheep red blood……………………..+++++++++++cele 7 tulpini de virusi / bacterii – difterie, tetanus, tuse convulsiva, influenta Hib, hepatita B, pneumococi, polio
      CARE DIN ACESTE COMPONENTE ESTE DE VINA PENTRU reactiile de mai sus ce pot duce la moartea sugarilor. Voi realizati faptul ce cele mai multe cazuri de SIDS se intampla exact in perioada de varf in care se fac rapelurile de hexavaccinuri 2 / 4 / 6 / / 12 luni????

      Da ce mai – voi nu credeti decat in surse guvernamentale / oficiale. Si asta inseamna ca sutele de medici ce au scrise cercetari / studii / publicatii contra vaccinurilor sunt toti niste paranoici dupa parerea voastra, iar noi parintii ce am ramas cu copii morti sau bolnavi pe viata dupa vaccinuri suntem doar niste exceptii.

      PUNETI FRATILOR MANA SI MAI STUDIATI CA AVETI DE UNDE
      Incepeti macar cu urmatoarele carti – si va spun ca doar prima din cele ce le voi enumera are 900 de surse bibliografice

      1 Neil Z. Miller Vaccinurile sunt cu adevarat sigure si eficiente?;.
      2. Dr. Christa Todea Gross : Vaccinurile – preventie sau boala,
      3. Moskowitz Richard MD, Immunization – The Other Side;
      4. Mendelsohn Robert, How to raise a child in spite of your doctor,
      5. Allen Hannah, Don´t Get Stuck : The case Against Vaccination;
      6.Martin Hirte : Impfungen Pro und Contra, Das Handbuch für die individuelle Impfentscheidung
      7, Dr. Friedrich P. Graf. Die Impfentscheidung. Ansichten, Überlegungen und Informationen ,
      8. Bert Ehgartner, Lob der Krankheit. Warum es gesund ist ab und zu krank zu sein,
      9. Simone Delarue , Impfschutz Irrtum oder Lüge,
      10. Dr. med G Buchwald, Impfen. das Geschäft mit der Angst,
      11. Joachim F Grätz, Sind Impfungen sinnvoll?

      • Asa este se poate studia dar:
       nu ne intereseaza pe noi care din compusii vaccinului este implicat direct in manifestarile de genul SIDS, asta e problema OAMENILOR DE STIINTA, ce ne intereseaza pe noi este eficienta unui vaccin.
       Ia sa incerci dupa ce iti vaccinezi copilul sa pastrezi fiola de vaccin sa vezi ce ti se spune.acest lucru – obligativitatea lipsei de dovezi – condamna vaccinul.

    • pe care medic la-ti vazut sa expuna riscurile unui vaccin ,apoi sa pledeze ptr. partea benefica care procentual -comparati-este infim cel pozitiv fata de cel negativ.dar niciodata nu vor recunoaste. nu intelegeti catrebuie sa se asigure ca nu veti trai mai mult de 50-60 ( cu exceptii.)-ani.asta este toat jucaria. efcetul acestor vaccinuri este in perioada mai lunga cit de cit,cu exceptie cei care au imunitatea ma scazuta si evolueaza rapid efectul negativ.rezultat= devii leguma,sau mori. exact ce se doreste. ne plingeam de boieri,sclavagism,etc…??sa vedeti de acum mai rau ca arienii lui hitler. rasele pure,necontaminate,cu iq-ul mare ,etc….sa formeze ei noua rasa umana.incep sa se adevereasca informatiile carora au murit ptr. ca le-au facut publice.

   • Dacă ești curios ce ar însemna oprirea vaccinării DTP (trei din cele 6), ne putem uita la alte țări care au făcut acest lucru, pe temerea că vaccinul provoacă SIDS.

    Japan—vaccination against pertussis began in 1947. By 1974, there were few cases and no deaths. During a national debate about adverse events resulting from smallpox vaccine, news reports of neurological reactions after DTP vaccination gave rise to Japan’s movement against whole-cell pertussis vaccines. Activists alarmed the public with “unbalanced arguments concerning vaccine risks” and claimed that “vaccination would no longer be needed” because “there was practically no more pertussis in the community”. This national debate effectively created “a social problem”. In response, the Okayama Prefectural Medical Association switched from DTP to diphtheria-tetanus vaccine (DT) only. After two infants died within 24 h of receiving DTP, the Ministry of Health and Welfare eliminated whole-cell pertussis vaccine altogether. They later allowed it only for children older than 2 years. Pertussis coverage for infants fell from nearly 80% in 1974 to 10% in 1976. A pertussis epidemic occurred in 1979 with more than 13 000 cases and 41 deaths. Japan began replacing whole-cell with acellular pertussis vaccines in 1981, and a striking fall in pertussis incidence followed (figure 2).

    https://spock.fcs.uga.edu/cfd/cdl/docs/vaccines_exemptions.pdf

    Acum compară: 13000 cazuri de tuse convulsivă => 41 decese
    18 milioane de vaccinuri făcute: 13 decese și alea necorelate cauzal cu vaccinul

    Dacă ții așa mult să avem o Românie sănătoasă, atunci ar fi bine să înțelegi pericolul antivaccinismului, să înveți să te informezi, să citești mai mult decât bloguri conspiraționiste care au un fel manipulativ de a-ți prezenta faptele. Poți începe cu articole scurte care îți prezintă bolile prevenibile prin vaccinare, apoi să citești puțin despre istoria lor, cum era lumea înainte să apară vaccinurile. Încearcă și partea cealaltă acestei pseudo-dezbatere, n-are ce să-ți strice.

  • Cum puteți spune ca a fost retras in 2012 când pe carnetul copilului meu scrie clar k i sa administrat Infanrix Hexa?asta fiind in 2012-2013 ?fata fiind născută pe 09-10-2012.si de curând am fost cu ea la doctor si am aflat ca are autism.cat de inconstienti sunte-ti?cum pute-ti mintii in halul asta?

    • Cum de esti asa de sigur fara ca macar sa vezi copilul sau sa stii ce i s’a intamplat imediat dupa vaccinare ??? Ai facut examene amanuntite ca sa cauti marcatorii in sange si sa excluzi orice reactie adversa a vaccinului ?? BLEAH Crede Si Nu Cerceta !

      • Sunt la fel de multe studii care afirma ca metalele prezente in vaccin pot provoca autismul. Insasi CASA FARMACEUTICA PRODUCATOARE scrie in prospect ca vaccinul poate provoca autismul printre alte efecte nedorite.

      • Dacă sunt foarte multe, arată-mi-le, te rog.
       Sper că nu vorbești de prospectul vaccinului Tripedia unde scrie că e vorba de raportări făcute după punerea pe piață și nu de reacții adverse cu cauzalitate clară.

      • si ADHD , si CANCER nu numai Autism. Toate aceste boli nici nu stiam de existenta lor ADHD cel putin nu exista! iar cancere nu erau atat de multe NICIODATA in istorie, la varste asa fragede la fel DIABET INFANTIL nu a mai existat decat dupa ce ne-au fortat cu COCTEILUL OTRAVIT=NOILE VACCINE. Si cand a DIAGNOSTICAT MOARTE DUPA VACCINARE cum e? NU vrei sa le faci tu cu familia ta pe TOATE?

      • Domnilor si doamnelor,
       Peste tot e plin de discutii despre vaccinuri si autism si lumea se cearta pe tema asta. Aveti vreo dovada? Vreo pista pe care sa mergeti. Fiecare argumenteaza cu sintagma leitmotiv „exista studii”. Unii ii dau de exemplu pe cercetatori, altii pe alti cercetatori sau poate medici, altii pornesc de la Dr Wickfield, al carui nume e legat de fraza „vaccinul ROR provoaca autism”. Daca vrem sa analizam aceasta fraza, observam ca ea in sine e o afirmatie cu caracter foarte general, ce nu are nici inceput, nici sfarsit, nici cine stie ce continut. De fapt observam ca nu exista informatie, decat niste pareri ale unor ziaristi ca „a fost frauda”. Nu se spune cine este cel pe care medicul l-ar fi „fraudat”, ce a zis si ce a facut el concret. Toti stim ca ar fi facut un studiu in care a scris ceva. Nu stie nimeni ce exact era in studiul sau, nu a vazut nimeni in detaliu ce scria el. Nu se stie daca a folosit carti, reviste sau daca el concret a publicat niste rezultate sau copii dupa fisele de la cabinet (desi stiu ca nu prea au voie medicii sa faca astfel de lucruri; e ca si cum eu as publica situatia privind gestiunea interna a firmei). In fine nu cred ca ultima varianta ar fi pus-o intr-un document public, ma indoiesc.
       Studiul sau deci a fost retras, nimeni nu stie exac ce scria acolo si informatia nu exista. Asadar despre ce vorbim? Incercam sa facem afirmatii pe nevazute. Nu putem dovedi nimic asa. Putem afla insa un raspuns daca fiecare medic face vaccinul si isi noteaza copilul X nu a avut nimic, copilul Y a avut reactia cutare mai usoara sau mai grava si un ajutor sa centralizeze tot. In felul asta la un moment dat ne putem da seama concret daca raspunsul e „da” sau „nu”, dar nu vad pe nimeni facand.
       In plus certurile astea pe nimic pot da castig de cauza altcuiva. Deci noi in loc sa fim uniti sa facem o treaba stam si ne certam pe nimicuri si altcineva beneficiaza de pe urma lor.

     • Incredibil! Draga Pro Vaccin, minti pe fata.
      Studiul GSK arata exact contrariul, deci NU MAI MINTI.
      Ai 1472 de cazuri documentate de GSK, inclusive decese, autism etc si tu faci pe niznaiul.
      Cine te plateste sa sustii ca negrul e alb?

      • https://autismoevaccini.files.wordpress.com/2012/12/vaccin-dc3a9cc3a8s.pdf

       Ti s-a mai dat linkul asta. Uite-te de unde provin cazurile documentate in acest raport „confidential” a lui Glaxo. Si nu a fost un sistem de feedback pus la punct ci pur si simplu au fost trimise reactii catre GSK uneori de catre farmacisti (!).

       Deci trebuie sa zici: DA, e posibil ca vaccinurile sa provoace autism, neoplasme, afectiuni neurologice si alte enshpe probleme, doar ca… si aici n-ai decat sa consideri cat de mica e prevalenta acestor reactii adverse.

       Dar sa sustii ca nu exista reactii adverse GRAVE, insemna sa vorbesti prostii.

      • De ce aș spune asta, dacă ele nu cauzează asta? Vezi că acolo scrie evenimente adverse, nu efecte adverse. Este o diferență. Evenimentele adverse nu sunt neapărat cauzate de vaccinuri, pe când despre reacții adverse știm sigur că sunt cauzate de vaccinuri. Autismul este eveniment advers, febra este reacție adversă. Astfel de rapoarte conțin și evenimentele adverse. De fapt, dacă citeai raportul, ai fi văzut explicația. Dar tu nu trebuie să citești, pentru tine trebuie să citească alții și să-ți explice.

      • Draga Pro Vaccin, iti dorec multi copii si nepoti si mai multi pe care sa-i vaccinezi!

       Intre timp nu mai trambita sus si tare cauza „pro vaccin”. Deduc usor ca ai de profitat de la firmele in cauza, cele care le importa sau produc. E firesc sa aiba si oameni ca tine care sa echilibreze balanta forumurilor intre parintii interesati de vaccinuri. Scopul tau este sa linistesti parintii si sa vinzi, chiar daca recunosti sau nu! Oameni ca tine sunt si-n politica, si-n marketing, si peste tot.

       Lasa oamenii sa-si exprime ingrijorarile, cazurile, evenimentele traite cu ai lor copii si nu mai sustine tu ca ele sunt asa de inofensive ca ai putea avea pe contiinta multe suflete nevinovate pentru 3 lei… dar cu ce pret?!

      • 3 lei, nu ziceai și tu?
       Am copii, vaccinați. Sper să fie destul de inteligenți să-și vaccineze copiii. Până atunci poate să dă o lege din care să priceapă tot tălălău că vaccinurile trebuiesc făcute.

   • Si daca peste 20 de ani are un accident de circulatie tot de la vaccin i se trage nu ? Chiar sunteti pe bune ? Imensa majoritate a reactiilor adverse postvaccinare se intampla imediat (zile) dupa. Dar e mai usor sa dai vina pe vaccin decat sa fii o gravida si apoi un parinte responsabil.

    • Draga Pauly, daca tu crezi ca o boala grava, gen cancer, se face peste noapte, atunci esti din alt film. Daca te uiti la factorii favorizanti ai acestei boli, poti sa vezi ca o gramada din componentele unui vaccin sunt pe lista de potential provocatoare de cancer, uneori fiind interzise respectivele substante in alte produse. Mai putin in vaccin. Dar daca, Doamne fereste, cineva face cancer la un moment dat este DIN ORICE ALT MOTIV dar in nici un caz de la componentele vaccinului. Ci de la substantele chimice din mancare, din produse de igiena, de la stress, aer poluat, de la ORICE dar vaccinul este exclus. Eu intreb: ai vreo dovada ca vaccinul nu are nici o contributie si ca poate sa fie exclus? iti spun eu: nici nu poti avea, deci de asta ai gura mare si tu si alti „specialisti” care se cred stiintifici si destepti pentru ca au invatat in anul 1 la medicina ce inseamna vaccinarea (adica au primit informatii de-a gata, de doi bani, care se gasesc si pe Wikipedia dar daca le-ai invatat la facultate sunt WOW! foarte importante nu „luate de pe net”).

   • si pt copilul meu tot INfarix Hexa I-a facut si era sa moara nu I-a gasit nici un Ecoli si nimic la MEDLIFE, doar ca nu manca si si avea ACELEASI SIMPTOME cu astia din ARGES!!!. e OTRAVA indifernet cum s-o numi si cum le-o interschimba pt prosti, a zis clar Bil Gtes ca vrea sa reduca populatia cu 30% prin NOILE VACCINE. Prostilor! va spune in fata ca va omoara si voi credeti ca va da bomboane sau ca nu mai dorm de grija voastra. In india e dat in judecata a paralizat jumatate de Indie cu antipolio-experiente pe cobai, sa va faca voua pro vaccinnistii absolut toate vaccinele in fiecare zi cand iesiti din casa pana va saturati de vaccine, s-a abolit sclavia sa le faca vaccinistilor nu noua care nu vrem sa fim cobaii lor!au distrus Cantacuzino care era bun ca sa faca experiente pe cobai macar sa ii ia pe aia prosti ca nu e nevoie de ei-provaccinistii cu familiile lor.

     • ce spune insusui BILL GATES :
      Cine va rămâne în viata? Oamenii inteligenți

      Lucru interesant despre toate acestea este faptul ca aceasta campanie de reducere a populației la nivel mondial prin intermediul vaccinurilor nu va avea impact asupra oamenilor care le vor evita în conștient. Iar acei oameni sunt, în general, mai inteligenți decât media, oameni capabili, care au de fapt o capacitate sporita de a duce mai departe civilizația umana prin analiza serioasa a lucrurilor.

      In cazul în care umanitatea se va salva de la distrugerea proprie și va deveni o specie competitiva in univers, uciderea membrilor mai puțin inteligenți ai societății ar putea părea, pentru cei ce conduc lumea, o abordare perfect rezonabila. Nu sunt de acord cu aceasta abordare, dar poate fi exact ceea ce gândesc ei.
      https://mirceateorean.wordpress.com/2011/05/25/afirmatie-socanta-bill-gates/

  • sa lamaurim cum se face, concret, diferentierea dintre un eveniment advers si un efect advers.

   1) In timpul studiilor, medicii care observa pacientii, raporteaza un eveniment advers si un grad de asociere intre eveniment advers si preparatul farmaceutic ( fara relationare, posibil, probabil sau sigur ).
   Evenimentul continua sa fie analizat, daca nu se poate exclude relatia, sau daca exista o relationare plauzibila, data de medicul care desfasoara studiul clinic
   2) departamentul de farmacovigilenta re-analizeaza cazul si da o a doua interpretare a evenimentului ( cu sau fara legatura cu preparatul)
   3) comitetul stiintific al studiului respectiv da verdictul si se analizeaza, mai departe, frecventa, etc.

   In mod normal, orice producator are interesul sa treaca toate reactiile adverse in prospect, astfel incat sa nu sufere lovituri de imagine si sa nu trebuiasca sa plateasca daune ( vezi Vioxx)

   Ceea ce ma surprinde este faptul ca idaunele pentru reactii neasteptate, aparute dupa punerea pe piata, in cazul vaccinurilor, cad exclusiv in sarcina statelor, adica a cetatenilor, ( nu doar in Romania, in USA e la fel), si nu in sarcina producatorului. Acest fapt ar putea determina producatorul sa aiba o atitudine mai lejera cu privire la stabilirea relationarii intre evenimente adverse si preparat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s