Cât mercur este în vaccinurile din România?

ingredienteUnul din motivele cel mai des invocate de părinții care au refuzat să-și vaccineze copiii este prezența „metalelor grele” în vaccinuri și se referă la mercur și aluminiu.

Mercurul a fost prezent în vaccinuri sub o formă de sare, numită tiomersal. Dar e mai înspăimântor să spui că vaccinurile conțin mercur, decât să spui că vaccinurile conțin tiomersal. Tiomersalul conține 49% din greutatea sa mercur, dar este metabolizat de corpul uman sub formă de etil-mercur, ceea ce e diferit de metil-mercurul, cunoscut pentru efectele sale toxice asupra omului. Mercurul ca element și tiomersalul ca substanță care conține elementul mercur nu sunt același lucru. Sarea de bucătărie conține clor și sodiu și în cantitățile cunoscute nu provoacă rău omului, dar dacă bei un pahar de clor pentru spălat, cu siguranță nu te simți bine. Am dat acest exemplu că să vedem diferența între elementele chimice și compușii lor.

Prin anii 2000 SUA și EU au decis să ceară producătorile de vaccinuri să scoată tiomersalul din vaccinuri din pură precauție. Lumea a văzut asta ca pe o dovadă că tiomersalul este cauza autismului. Tiomersalul nu este cauza autismului, așa cum a fost răs-răs-răs-demonstrat până acum.

Deși le spun acelor părinți că tiomersalul nu mai există în vaccinurile din România, cel puțin nu în cele de schema națională de vaccinare, inclusiv în cele opționale cu excepția unor vaccinuri antigripale și cu excepția unui vaccin antitetanos și antidifteric care se face la 14 ani, ei îmi spun că n-am dreptate și că să citesc prospectele vaccinurilor, că apare acolo.

Așa că am făcut asta.  Am găsit o schema de vaccinare completă, care m-a ajutat foarte mult că are și denumirile comerciale ale vaccinurilor din România și am folosit siturile ANM (Agenția Națională a Medicamentului) și EMA Europa (Agenția Europeană a Medicamentului) de unde am descărcat prospectele. În fiecare prospect apare lista de excipienți (ingrediente) ale fiecărui vaccin.

Iată rezultatul:

Denumire Comercială (prospect în link) Cantitate tiomersal Excipienți
EUVAX B Pediatric 0.04w/v%
(vezi explicații)
Hidroxid de aluminiu gel, fosfat de potasiu monobazic, fosfat de sodiu dibazic, clorură de sodiu, apă pentru preparate injectabile.
ENGERIX B 0 2-fenoxietanol, Hidroxid de aluminiu, Clorură de sodiu, Fosfat disodic dihidrat, Dihidrogenofosfat de sodiu dihidrat, Apă pentru preparate injectabile
BCG SSI(„vaccinul danez”) 0 Pulbere: glutamat de sodiuSolvent: sulfat de magneziu heptahidrat, fosfat dipotasic, acid citric monohidrat, L-asparagină monohidrat, citrat de fier amoniacal, glicerol 85%, apă pentru preparate injectabile.
BCG „Cantacuzino” 0 pentru vaccinul BCG liofilizat: glutamat de sodiupentru solvent (Sauton diluat): sulfat de magneziu, fosfat dipotasic, aid citricmonohidrat, L-asparagină monohidrat, citrat de fier amoniacal, glicerină, apăpentru preparate injectabile.
HexaCima 0 Adsorbit pe hidroxid de aluminiu hidratat (0,6 mg Al3+), Hidrogen fosfat disodic, Dihidrogenofosfat de potasiu, Trometamol, Zahăr, Aminoacizi esenţiali inclusiv L-fenilalanină, Apă pentru preparate injectabile
Prevenar 0 Conjugat cu proteina transportoare CRM197 şi adsorbit pe fosfat de aluminiu (0,125 mg aluminiu),Clorură de sodiu, Acid succinic, Polisorbat 80, Apă pentru preparate injectabile
INFANRIX-IPV+Hib 0 hidroxid de aluminiu exprimat in Al3+ 0,5 mg, 2-fenoxietanol 2,5 mg, clorura de sodiu 4,5mg, formaldehida maximum 10 jjg, polisorbat 80 maximum 100 ug, Vaccinul DTPa-VPI contine cantitati minime de neomicina si polimixina.
Infanrix hexa 0 adsorbit pe hidroxid de aluminiu (Al(OH)3)Pulbere Hib:Lactoză anhidrăSuspensie DTPa-VHB-VPI:Clorură de sodiu (NaCl), Mediu 199 conţinând în principal aminoacizi, săruri minerale, vitamine

Apă pentru preparate injectabile

Pentaxim 0 Zahăr, Trometamol, Mediu Hanks (fără roşu fenol), Acid acetic şi/sau hidroxid de sodiu pentru ajustarea pH-ului, Formaldehidă, 2-fenoxietanol,Apă pentru preparate injectabile
Synflorix 0 1 adsorbit pe fosfat de aluminiu,Clorură de sodiu, Apă pentru preparate injectabile
Rotarix 0 zahăr 9 mg, sorbitol 13,5 mg, adipat disodic, mediu Dulbecco Eagle modificat (MDEM), apă purificată.
Varilrix 0 Pulbere: sulfat de neomicină, albumină serică umană, lactoză, sorbitol, manitol, aminoazici;Solvent: apă pentru preparate injectabile.
HAVRIX JUNIOR 720 0 Hidroxid de aluminiu, Aminoacizi pentru preparate injectabile, Fosfat disodic, Fosfat monopotasic, Polisorbat 20, Clorură de potasiu, Clorură de sodiu, Apă pentru preparate injectabile
AVAXIM 80 U Pediatric 0 adsorbit pe hidroxid de aluminiu (cantitate corespunzătore la 0,15 mg de aluminiu), 2 fenoxietanol, formaldehidă, mediu Hanks 199 (amestec complex de aminoacizi, săruri minerale, vitamine), acid clorhidric sau hidroxid de sodiupentru ajustarea pH-ului, apă pentru preparate injectabile.
Penumo 23 0 FenolClorură de sodiuFosfat disodic dihidrat

Fosfat monosodic dihidrat

Apă pentru preparate injectabile

Imovax Polio 0 Formaldehidă, 2-fenoxietanol, mediu Hanks 199 (ce conţine aminoacizi, săruri minerale,vitamine, apă pentru preparate injectabile, acid clorhidric sau hidroxid de sodiu pentruajustarea pH-ului).
DT VAX urme de tiomersal <0.3 mcg Hidroxid de aluminiu, tiomersal, soluţie tampon ce conţine clorură de sodiu, fosfat disodic dihidrat,fosfat monopotasic şi apă pentru preparate injectabile.
Silgard(Gardasil) 0 adsorbit pe sulfat hidroxifosfat amorf de aluminiu cu rol de adjuvant (0,225 miligrame Al).Clorură de sodiuL-histidinăPolisorbat 80

Borat de sodiu

Apă pentru preparate injectabile.

Cervarix 0 adjuvant AS04 conţinând:3-O-desacil-4’- monofosforil lipid A (MPL)3,adsorbit pe hidroxid de aluminiu hidratat (Al(OH)3)Clorură de sodium (NaCl)Dihidrogenofosfat de sodiu dihidrat (NaH2PO4.2 H2O)

Apă pentru preparate injectabile

E un mare zero. Laitmotivul mercurului în vaccinuri a convins mulți părinți să nu-și vaccineze copiii și, după cum se vede, este unul fals. Mercurul nu este prezent în niciunul vaccinurile pe care le primește un copil până în 14 ani din România. Întrebați-vă cât de adevărate sunt celelalte motive pentru care ați refuzat vaccinul. Sunt valide?

În coloana a treia a tabelului se află lista celorlalți excipienți din compoziția vaccinurilor. Vă sperie? Mergeți pe situl http://www.anm.ro și căutați alte prospecte. Nurofenul dat copiilor pentru febră conține

Substanţa activă este ibuprofenul. Fiecare mililitru de suspensie orală conţine ibuprofen 20 mg. 5 ml suspensie orală conţin ibuprofen 100 mg.
Celelalte componente sunt polisorbat 80, glicerină, maltitol lichid, zaharină sodică, acid citric monohidrat,citrat de sodiu, gumă Xantan, clorură de sodiu, aromă de căpşuni, bromură de domifen, apă purificată.

Vaccinurile sunt produse farmaceutice, conțin „chestii” cu diverse denumiri și dau reacții adverse. Dar ne interesează beneficiile, mai exact raportul risc-beneficiu. Nu vrei să facă copilul febră 42? Îi dai Nurofen. Nu vrei să fie paralizat din cauza poliomielitei? Îi faci vaccinul.

UPDATE
Vaccinul Euvax B conține reziduuri de tiomersal din procesul de fabricare. Știam că unele vaccinuri anti virusul Hepatitei B nu conțin deloc tiomersal, dar pe prospectul pe care-l găsisem pe situl ANM nu este trecut în lista de excipienți.  Cred că chiar și așa cantitatea este probabil mai mică decât într-un vaccin antigripal. Și în această sursă am văzut vaccinul Euvax B trecut la categoria vaccinurilor ce conțin tiomersal.

Reclame

125 de gânduri despre &8222;Cât mercur este în vaccinurile din România?&8221;

 1. Pentru astia care spun ca vaccinarea cu vaccinuri care contine thimerosal,este ok,ma voi sunteti idioti????Nimic din mercur ,sau aluminiu nu face bine organizmului.Aaaa ca organismul suporta o anumita cantitate,e altceva,dar daca iei 10 vaccinuri,ti se strange o doza buna,daca mai mai acumulezi si alte cantitati de mercur,aluminu din alimente,peste etc,caci in ziua de azi poluarea este uriasa,depasesti cu mult doza admisibila.Cateva intrebari pt astia pro vaccinare cu vaccinuri care contin thimerosal, De ce nu se fabrica vaccinuri fara thimerosal ?? cand se stie ca se pot face si vaccinuri fara el,thimerosalul fiind doar un conservant,si uite asa se rezolva problema.De ce nu se spune ca thimerosalul in amestec cu aluminiu,isi mareste toxicitatea??De ce niciunul nu are curajul sa i se injecteze doza acumulata de thimerosal ,din vaccinuriile date copiilor,de la 7 in sus la numar???.De ce niciunul nu are curajul sa isi asume responsabilitatea si sa dea in scris ca raspunde ca thimerosalul nu afecteaza grav unele persoane ,cauzandule simptome ca cele ale autistilor?? Problema nu este ca nu vor multi sa nu se vaccineze,problema este ca vaccinuriile sunt facute cu substante nocive care ar putea fii inlocuite.Va pun mai jos un reportaj.Vizionati-l si apoi mai vorbim.

   • Pro Vaccin, poate ca esti bine intentionat, dar mai informeaza-te. Nu cauta mercurul sau derivatii din mercur la excipienti sau adjuvanti; mercurul sau derivatii din mercur precum thimerosal sunt folositi de obicei pe post de conservanti.

    Vezi mai jos prospectul la EUVAX B Pediatric, vaccin ce se face in prima zi de nastere! Ia vezi daca dai de thimerosal/thiomersal (cauta in alta parte, la conservanti de exemplu, nu la excipienti):

    http://dra.gov.bt/wp-content/uploads/2016/09/EuvaxB.pdf – Thiomersal (0.01% w/v) is used as a preservative.
    https://www.pcfarm.ro/prospect.php?id=2986 – thimerosal ca si conservant 0,01 w/v%

    • ”thimerosal ca si conservant 0,01 w/v%” – forma de prezentare a conținutului de mercur este una cât se poate de stranie – ca să mă exprim cu indulgență maximă. Cu alte cuvinte, este vorba pur și simplui de prosteală și de manipulare pe față. Se contează pe ignoranța și lipsa de atenție a medicilor, care văzând că este vorba de DOAR o sutime de procent concentrație de mercur în vaccin, vor purcede, fără grijă și cu un fals sens de siguranță, la ciuruirea pacienților lor cu otrava vaccinurilor .

     O sutime de procent de thimerosal? Ce mare brânză?! Problema însă ține de faptul că pentru substanțele de o toxicitate extremă precum este mercurul concentrația se prezintă, de obicei, în ppb (parts per billion – părți pe miliard), nu în procente de greutate raportată la volum.

     Făcând un mic calcul (sper să-mi fi funcționat corect calculatorul!) ajungem la următoarea concentrație de Thimerosal în vaccin (la 1 ml):
     100 000 ppb (o sută de mii de părți per miliard!). Înmulțim cu 0,49 (mercurul reprezintă 49% din volumul thimersalului) și ajungem la 49 000 ppb. Împărțim la 2 (concentrația era data la 1 ml de vaccin, iar fiola este de doar 0,5 ml), atuncem la 24500 ppb. Ce înseamnă aceasta?

     ”Has the federal government made recommendations to protect human health?
     The EPA has set a limit of 2 parts of mercury per billion parts of drinking water (2 ppb).” Sursa: https://www.atsdr.cdc.gov/toxfaqs/TF.asp?id=113&tid=24

     Deci dacă apa conține mercur mai mult de 2ppb, atunci apa este considerată poluată și nu mai este recomandată pentru a fi băută. Un vaccin însă care conține 24500 ppb mercur este considerat sigur și poate fi inoculat direct în mușchiul omului (iar de acolo poate ajunge direct în sânge). Alo?! Pe ce lume trăim?! Opriți pământul căci vreau să cobor…

     • Vezi că am în articol discuție pe tema asta.
      Și întrebare: cum reușești să jonglezi cu următoare treabă? Până acum mi-ai tot zi de medicii vânduți, de pharma vândută, că nu ai încredere în ei. Dintr-o dată îmi dai niște surse care argumentează o opinie de a ta. Aceste surse sunt din aceeași sursă cu medici și pharma. De ce acum ai încredere în ele? E oare pentru că sunt de partea ta? Răspunde-mi sincer la această întrebare. Sau reflectează tu la cum alegi bibliografia.

      • Deci, pe dumneata nu te revoltă forma extrem de manipulatorie prin care este prezentat conținutul de timerosal/mercur din vaccin.

       După cum se pare că nu te supără nici faptul că se bagă mercur cu găleata într-un copil nou-născut de doar câteva minute, care cântărește doar câteva kg, iar doza este ca pentru un cal (cum a pățit copilul meu, care a fost vaccinat fără ca nimeni să se fi obosit să ne ceară acordul – nici mie, nici soției mele).

       Tot ce te deranjează pe dumneata, în schimb, sunt tehnicile mele de ”aikido” (tehnică folosită în artele marțile, prin care te folosești de forța adversarului pentru a-l pune la pământ). Sau – cu alte cuvinte – citezi din sursele ostile punctului tău de vedere pentru a da și mai mare greutate propriei tale argumentații. Nimic mai mult, nimic mai puțin.

       ”Până acum mi-ai tot zi de medicii vânduți, de pharma vândută, că nu ai încredere în ei.”

       Unii medici sunt cu siguranță vânduți. Însă nu m-aș grăbi deloc să-i pun pe absolut toți medicii în aceeași oală. Aș fi profund nedrept dacă aș face-o. Din experiența mea de viață pot să spun că am întâlnit și câteva cadre medicale pe care îi poți numi medici. În sensul că acele cadre medicale ÎNCERCAU TOTUȘI, atât cât le permitea paradigma reducționistă a medicinii alopate, SĂ FACĂ BINE. Și – foarte important – nu erau nici șpăgari, nici îmfumurați, nici impertinenți, nici corupți! Erau pur și simplu OAMENI. Nu am găsit însă prea multe exemple de felul acesta. Poate că nu am știut eu să caut unde trebuia! Cert este că problemele de sănătate pe care le-am avut nu au găsit rezolvare în sistemul de medicină alopată. Am apelat la un medic, am apelat la al doilea medic, am apelat și la al treilea medic… Iar după aceea, realizând faptul că mă învârteam în jurul cozii, m-am adus aminte de definiția nebuniei, formulată în mod genial de A. Einstein: ”Nebunia este să faci același lucru iarăși și iarăși și să te aștepți la rezultate diferite”. Așa că am căutat soluția în altă parte. Mulțumiri fie aduse lui Dumnezeu – acum sunt bine! Iar partea frumoasă este că între timp, după tone și tone de informații parcurse (în căutarea unei soluții), am învățat destul de multe lucruri. Unele care mi-au deschis ochii și m-au bucurat, altele însă care m-au întristat. Vorba lui Solomon: ”Căci unde este multă înţelepciune, este şi mult necaz, şi cine ştie multe are şi multă durere.” Ecclesiastul 1:18

       În privința companiilor farmaceutice însă nu am prea multe lucruri laudative de spus. Nu-mi inspiră încredere. Mamona este dumnezeul lor…

      • Din păcat @altVasile încă nu m-ai convins că doza în concentrația asta de 0,01 w/v% ar doborî un cal. Până una alta, am trei copii vaccinați cu acest vaccin și n-a pățit nimeni nimic (Desigur, sunt anecdote, dar cam ăsta e nivelul).

      • Ah, ca să mai adaug. Sunt destule studii făcute în perioada când mai multe vaccinuri conțineau thiomersal niciunul n-a găsit vreo problemă cu ele. Mă îndoieasc că singurul vaccin care mai are urme de tiomersal ar mai face ceva.

      • ”Din păcat @altVasile încă nu m-ai convins că doza în concentrația asta de 0,01 w/v% ar doborî un cal.”
       Ce-ar putea să vă (mai) convingă? Sper să nu ne aflăm în situația în care ”lemnul strâmb doar focul în mai îndreaptă”.

       ”Un om care se împotriveşte tuturor mustrărilor va fi zdrobit deodată şi fără leac.” Proverbe 29:1

       ”Până una alta, am trei copii vaccinați cu acest vaccin și n-a pățit nimeni nimic (Desigur, sunt anecdote, dar cam ăsta e nivelul).”

       Bucură-te, ai trecut ca prin urechile acului! Alții însă nu sunt deloc la fel de liniștiți, experiența lor (amară și plină de tristețe) fiind cu totul diferită. Ce facem cu aceștia? Îi declarăm că sunt niște nebuni incapabili să înțeleaga legătura dintre cauză și efect? Le ignorăm mărturia? Îi aruncăm la lada de gunoi a memoriei?!

      • Mai mult decât atât, vin cu o întrebare – care s-ar putea dovedi a fi extrem de provocatoare pentru dumneata: ”Este ADEVĂRUL ȘTIINȚIFIC unicul adevăr? Este metoda științifică UNICA metodă de stabilire a adevărului?”

       Răspunsul evident este ”Nu”. Adevărul științific nu este unicul adevăr. Și metoda științifică nu este unica metodă de stabilire a adevărului. De ce? Fie și din simplul motiv că adevărul științific depinde, la rândul său, de o serie de alte adevăruri pe care le preia ca atare, fără să le poată demonstra. Mai mult decât atât ar fi chiar o nebunie curată dacă ar încerca să demonstreze acele adevăruri de care depinde (s-ar ajunge la învârtirea în jurul cozii sau, dacă ar fi să mă exprim în limbaj academic, am ajunge în abisul fără fund al argumentației circulare din care nu există ieșire). Care sunt adevărurile acelea?

       Adevărul logic (logica) – adevărul științfic îl preia ca atare, fără ca să-l poată dovedi. Fără logică adevărul științific este imposibil de stabilit. Logica este fundamentul, știința sunt pereții. Și vai și amar este de acel om de știință căruia nu-i funcționează logica în parametri normali! Un astfel de om îți va spune, cu toată sinceritate, că cercul este pătrat, burlacul este căsătorit, iar sănătatea (imunitatea) se capătă prin inocularea bolii în organism și nu vedea absolut nicio contradicție în aceasta.
       Adevărul matematic – adevărul științific depinde ombilical de matematică, însă nu o poate demonstra. Adevărul matematic se bazează pe o serie de axiome (care sunt preluate ca adevăr fără a putea fi demonstrate – de aceea și se numesc axiome) și se demonstrează doar prin metode matematice. Cine însă ar putea să spună că suntem iraționali pentru că afirmăm sus și tare că 2 + 2 = 4?!
       Adevărul metafizic – suntem perfect raționali dacă credem că această lume are o vechime de mii și mii de anii, că Cezar a trecut rubiconul cu mai bine de 2000 și ceva de ani în urmă și că această lume nu a fost creată doar 1 secundă în urmă cu aparența înșelătoare a vechimii (putem însă demonstra acest lucru prin metoda științifică?! evident că nu putem – nu dispune de capsula aceea magică care să ne transpună înapoi în timp!).
       Adevărul estetic – anumite lucruri sunt frumoase, anumite lucruri sunt urâte. Cine ar putea însă să-mi spună mie că sunt un nebun pentru că, nefăcând absolut niciun experiment științific (aceasta era ultima mea preocupare în acele zile!), m-am căsătorit cu o fata frumoasă în detrimentul altor fete pe care nu le-am găsit la fel de atractive?!!
       Adevărul revelat – se referă la acel adevăr pe care Dumnezeu îl descoperă omului fie pe paginile Sfintelor Scripturi (”… 15 din pruncie cunoşti Sfintele Scripturi, care pot să-ţi dea înţelepciunea care duce la mântuire, prin credinţa în Hristos Isus. 16 Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire, 17 pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârşit şi cu totul destoinic pentru orice lucrare bună.” 2 Timotei 3:15-17, fie în natură (”Cerurile spun slava lui Dumnezeu, şi întinderea lor vesteşte lucrarea mâinilor Lui.” Psalmi 19:1, fie direct în mintea și conștiința omului. Nu este oare o prostie curată ca un om să accepte, pe de-o parte, rezultatele unor studii, adesea contradictorii, venite de la niște oameni mult limitați în capacitatea lor de înțelegere a lumii, iar, pe de altă parte, să ignore revelația venită de la un Dumnezeu atotștiitor, care a creat cerurile și pământul și care nu minte niciodată?!
       Adevărul legal – există mii de oameni care fac ani grei de pușcărie chiar acum… nu pentru că s-a demonstrat științific că aceștia sunt vinovați, ci pentru că au existat martori care au depus mărturie, la început în fața polițistului, apoi și în fața judecătorului, că l-au văzut pe hoț, cu proprii lor ochi, exact atunci când acesta a furat! Ce facem? Deschidem porțile închisorilor și-i lăsăm pe toți acei hoți, violatori și ucigași afară pentru că vina lor nu poate fi dovedită decât prin instituția martorilor (fără nicio contribuție de vreun fel a adevărului științific)?

      • Adevărul moral – în absența unui simț acut al moralității adevărul științific va putea fi stabilit la paștele calului.
       Cel împiedică pe un om de ”știință” corupt să mintă, să manipuleze, să distorsioneze, să ignore sau chiar să distrugă datele care nu-i convin, să prezinte adevărul într-un mod atât de trunchiat încât să conducă la concluzii diametral opuse cazului în care ar fi prezentat adevărul total?
       Nu au făcut exact acest lucru cercetătorii de la CDC, atunci când au efectuat acel studiu ”faimos” din care a rezultat că ”nu există legături între timerosalul din vaccinuri și autism”? Atâta tot că whistleblower-ul William Thompson nu a mai putut la un moment să mai tacă (omul nu a reușit să-și reducă conștiința la tăcere – imaginea acelor copii bolnavi de autism nu-i dădeau pace), iar adevărul a început să iasă la suprafață (precum uleiul la suprafața apei).
       Dacă Dumnezeu nu mai există în mintea sa (pentru că a căutat zi după zi să-L scoată de acolo), atunci cine sau ce ar putea să-l constrângă pe acel om de știință să spună adevărul? Mai ales în situația în care acel adevăr ar lovi cu puterea unei bombe nucleare în reputația sa științifică, în interesele sale financiare, în tot ceea a spus și a crezut de-o viață întreagă?
       Electronul se învârte și tot se învârte în jurul nucleului său? Ce-l constrânge să se învârte? O forță îl contrânge! Care însă este acea forță care să-l poată constrânge pe un om să spună adevărul dacă acel om iubește minciuna?! Poți dumneata să răspunzi la această întrebare???

 2. Sincer nu inteleg de ce statul, prin reprezentantii lui, care ma rog nu pot fi suspectati nici de cinste si nici de ceva instruire in afara de diplome obtinute pe la fabrici de resort, au devenit brusc asa de interesati de snatatea publica.
  Daca doresc sanatate publica apoi minunatii nostrii indivizi care ne conduc ar trebui sa se gandeasca la ridicarea reala, nu pe hartie a nivelului de trai, cu o alimentatie variata si cat mai putin chimizata, cu conditii de igiena propice si aici ma refer la apa, sapun, pasta de dinti, la un mediu inconjurator sanatos si nepoluat etc. pentru ca asta aduce sanatate fizica si imunitate reala si nu chimicalele industriei farmaceutice.
  Daca oamenii sunt subnutriti si lipsiti de mijloace materiale, cum crede cineva ca doar prin vaccinare oamenii pot deveni feti frumosi sanatosi si destepti.
  Acum in 2017 am aflat cu stupoare ca banalul pojar a dvenit un fel de bau, bau letal pentru natie.
  Minciuna este si prin omisiune si aici este vorba de faptul ca atunci cand se mai anunta un caz letal de pojar, nu se spunea in mod corect si ca persoana in cauza avea deja probleme grave de sanatate si o speranta de viata redusa sau ca provenea dintr-un mediu defavorizat cu subnutritie si alte carente de sanatate, ci se spunea doar sec …. „nu era vaccinat”.
  In rest nu vreau sa polemizez cu specialistii care sustin vaccinarea si nici sa impun cuiva sa nu se vaccineze, doar pot spune ca a face din sanatatea publica zootehnie este impropriu, ca sa folosesc un eufemism, si chiar daca cei care sunt la „butoane” sunt de asmenea factura sau chiar si mai rau, dar noi ceilalti ar trebui sa incercam a ne respecta optiunile proprii cu decenta si firesc, adica sa fim altfel.

  Daca am dreptul sa refuz o operatie, sau o transfuzie de sange, de ce ar trebui sa fiu obligat la un alt tratament cu care nu sunt de acord? Suntem liberi sau asta este valabil pana cand iesim din rand?
  Sau toleranta inseamna a fi intolerant cu cei care nu gandesc politic corect, schimband in fapt sensul cuvintelor, ideologizandu-le?

  P.S
  Mi-as dori ca persoana ce se autointituleaza Pro Vaccin (no offence, dar a te ascunde sub un pseudonim spune ceva despre profilul psihologic) sa isi cheltuiasca energia pentru a ajuta copii defavorizati sa creasca altfel caci daca ii va vaccina tot oropsiti ai sortii vor fi, asta daca vor supravietui.

  • No offence, dar m-am ascuns sub un pseudonim pentru protecția mea personală, știu fiind faptul că antivacciniștii sunt în stare de bullying.
   Pentru ca acest blog să traiască e mai bine sp fie scris anonim.

   Rujeola ucide pe oricine. Citește aici. Încă o dată mi se pare sadic faptul că pentru voi e ok să moară copii, atâta timp cât sufereau de altceva. Dacă sunt sănătoși atunci în mintea voastră chiar că ar fi fost o dramă? Atunci ar fi meritat să fii pro-vaccin?

   Poți refuza o intervenție medicală, atâta timp cât te afectează doar pe tine. Alta e discuția când refuzul tău cumulat cu al mai multora duce la epidemii și la decese, așa cum a dovedit această epidemie de rujeolă.

   • Da am constatat ca cei pro political correctness se simt amenintati de „talibanii” traditionalisti si conservatori, dar in fapt practica un limbaj agresiv si daca esti fata catre fata cu ei sunt agresivi si la modul destul de direct prin tipat si gesturi, si nu numai, proliferand amenintari iar apoi pozeaza in victime. Oricum nu m-ati convins cu … anonimatul. Apropo de agresivitate si tonul de per tu … de genul „voi astia” este blandul ton al unei persoane care se teme de bullying.
    Rastalmacirea si scoatarea din context iarasi sunt apanajul celor politici corect care dau raspunsuri de tipul intrebi cat este ceasul si ti se raspunde ca azi este Marti.
    Deci nu are vreun rost sa incerc a explica ca am spus doar ca cei care au murit de pojar la noi erau in majoritate cu probleme si puteau fi la fel de usor dezechilibrati si de orice alta afectiune aditionala si doar atat, nu a spus nimeni ca doar daca moare un om sanatos este o drama.
    Daca vaccinul protejeaza de ce se tem cei vaccinati de cei nevaccinati?
    Oricum cred ca inainte de a vaccina, asa la numar cum ne sugerati nu credeti ca subiectii ar trebui evaluati inainte de un medic? Sau dupa parerea dumneavoastra nu este necesar?
    Ce parere aveti de asistenta medicala la nivel general in Romania? O fi buna ca sa facem planuri doar la vaccinare?
    Dupa dumneavoastra sanatatea publica este doar vaccinare? personal cred ca sanatatea publica se obtine prin preventie, in conditii de trai normale fara subnutritie si avitaminoza, ajutand copii sa creasca sanatosi prin dezvoltarea unei imunitati naturale prin diverse metode si in mod cert prin conditii decente de trai. Dar din cate inteleg doar vaccinarea conteaza ca restul vine la pachet.
    Ciuma o fi disparut pentru ca a fost inventat vreun vaccin? NU ci doar pentru ca in comunitatile mari din Europa s-a imbunatatit semnificativ nivelul de trai, oameni nu mai dormeau pe jos in paie la pachet cu sobolanii ce aveau puricii purtatori ai virusului, nu mai deversau latrinele in apa ce trecea prin fata caselor etc..
    Apropo domnule, doamna Provaccin, cand v-ati vaccinat ultima oara? Faceti in fiece sezon vaccinurile antigripale?, nu de alta dar puteti sa fiti vector de transmitere catre cei slabi, expusi, de care am vazut ca sunteti foarte preocupat(a).
    Oricum apropo de modul de a raspunde politic, adica pe langa subiect, nu am inteles daca ati incercat sa ii ajutati pe cei defavorizati altfel decat din banii publici prin vaccinare?
    Va spun asta pentru ca am fost ca voluntar in astfel de zone, si nu de vaccinare duceau lipsa sarmanii oameni credeti-ma.
    Stiti sunteti precum politicienii nostri dragi care brusc dupa ce au gustat din mediul „beciului domnesc” au devenit revoltati de conditiile din penitenciare. Noroc ca sarmanii se trateaza in strainatate ca s-ar fi revoltat si de conditiile din spitale. Astept sa imi raspundeti ca sunt inuman si ca nu doresc conditii decente in penitenciarele noastre.
    Deci revin si spun sanatatea publica nu este ZOOTEHNIE, indiferent ce incercati sa se transmitei dumneavoastra.

    • . Oricum nu m-ati convins cu … anonimatul. Apropo de agresivitate si tonul de per tu …

     Nici măcar n-am constatat că folosim pronumele de politețe. Suntem pe net, unde by default vorbim la per tu.

     Daca vaccinul protejeaza de ce se tem cei vaccinati de cei nevaccinati?

     Cum protejezi un copil sub un an de rujeolă, dacă nu-l poți vaccina? Nu cei vaccinați se tem, ci cei care au copii mici care nu pot fi vaccinați sau cei care au copii bolnavi care nu pot fi vaccinați sau cei care au copii vaccinați, dar care acum suferă de boli în urma cărora au sistemul imunitar prea varză că nici un vaccin nu-i ajută. Ce facem cu ei? Intră în categoria celor ghinioniști?

     Oricum cred ca inainte de a vaccina, asa la numar cum ne sugerati nu credeti ca subiectii ar trebui evaluati inainte de un medic? Sau dupa parerea dumneavoastra nu este necesar?

     N-are sens. Vaccinarea este recomandată de medici, dar majoritatea celor care nu vaccinează consideră că medicii s-au grupat într-o conspirație pentru a-i forța să-și vaccineze copiii. De ce are crede medicul care interpretează acele rezultate dacă ar fi posibile? De ce nu sunt crezuți medicii când arată studii peste studii care demonstrează deja că vaccinurile sunt sigure?

     Ce parere aveti de asistenta medicala la nivel general in Romania?

     Dumnezeu cu mila și după fonduri. Problema e de fonduri.
     Preferăm să ridicăm biserici și să închidem spitale.

     O fi buna ca sa facem planuri doar la vaccinare?
     Dupa dumneavoastra sanatatea publica este doar vaccinare? personal cred ca sanatatea publica se obtine prin preventie, in conditii de trai normale fara subnutritie si avitaminoza, ajutand copii sa creasca sanatosi prin dezvoltarea unei imunitati naturale prin diverse metode si in mod cert prin conditii decente de trai. Dar din cate inteleg doar vaccinarea conteaza ca restul vine la pachet.

     Vaccinarea nu ține de România doar. Vaccinarea e validă și în India, Sua, Franța, Tunisia, etc. Calitatea sistemului medical dintr-o țară nu influențează principiul vaccinării. Ca drept dovadă că vaccinarea funcționează în țări unde sistemul sanitar este cu mult mai subdezvoltat decât cel din România. Polio este ținută sub control prin vaccinare în țări foarte sărace și nu prin igienă.

     Apropo domnule, doamna Provaccin, cand v-ati vaccinat ultima oara?

     Toamna trecută antigripal, ROR acum câțiva aniț

     nu de alta dar puteti sa fiti vector de transmitere catre cei slabi, expusi, de care am vazut ca sunteti foarte preocupat(a).

     Ipoteză falsă. Dacă vaccinații sunt vectori, de ce NU sunt epidemii atunci când acoperirea vaccinală este peste cea recomandată de OMS, dar sunt epidemii când nu mai sunt așa mulți copii vaccinați? Nu ar trebui să fie epidemii zi de zi dacă cei vaccinați transmit virusul?

     Deci revin si spun sanatatea publica nu este ZOOTEHNIE, indiferent ce incercati sa se transmitei dumneavoastra.

     Place sau nu, sănătatea publică, după cum îi spune și numele ține de grup. Ești într-un grup, la adăpostul lui, atunci te conformi regulilor lui. Când îi e bine grupului, ți-e bine și ție. Când în grup intră mai mulți nevaccinați, atunci apar breșele. Breșele duc la epidemii care fac rău altor membri ai grupului, inclusiv celor care până acum au apărat grupul prin vaccinare. Doar unul sau doi vaccinați nu pot proteja un grup întreg. Unul sau doi nevaccinați nu pot submina un grup. Dar dacă un sfert din grup nu se vaccinează, atunci grupul e subminat. Cum protejezi grupul dacă acel sfert crede că există o conspirație din partea grupului împotriva lor? Doar prin lege.

     Lege care va urma a fi adoptată.

     • Cum va explicati faptul ca in comunitatea Mormonilor din SUA,care este foarte mare,in 40 ani nu s-a auzit de Autism?
      Pentru ca ei nu-si vaccineaza copii din motive religioase.

     • Raspuns integral de tip politic corect si atat, alegand doar ceea ce poate fi folosit si prelucrat ideologic, fapt care face practic imposibil un dialog, lucru pe care il si doriti, pentru a sublinia adevarul absolut pe care il detineti.
      Fericiti cei ce au doar certitudini si nicio indoiala !
      Tot in stil politic corect, respectati alt gen de minoritati, dar nu cele de consttinta, asta presupunand ca chiar ar fi o minoritate…
      Ma astepatm si la chestia cu spitale versus catedrale.
      Singura intrebare care mi-am pus-o este daca nu se facea nicio biserica din 1990 incoace , Romania ar fi fost o tara prospera si nu s-ar mai fi devalizat banul public?
      In rest toate cele bune, si doar lasati-ma sa ma indoiesc ca chiar v-ati vaccinat?
      End of discussion.

     • Articolul pe care l-ati trimis este ZERO.Nu scrie nimic de Mormoni.Eu am spus MORMONI nimic altceva.Deci incercati sa influentati prin MINCIUNA si DIVERSIUNE.Nu stau acum sa caut sa va trimit link-uri,mult mai reale fata de ce mi-ati trimis Dvs pentru ca nu am timp.M-am convins de onestitatea Dvs.

 3. Citez: „Thimerosalul este o neurotoxina extrem de agresiva, Produce leziuni neurologice ireversibile in orice cantitate. Exista aproximativ 500 de studii care spun acelasi lucru. Este CEL MAI NEUROTOXIC ELEMENT CUNOSCUT IN UNIVERS. Afecteaza pe langa sistemul nervos, multe alte organe interne” – R.F. Kenedy Jr. in una din cele mai recente carti ale sale recomandate de New York Times – „Let the sciente speak”. Studiile sunt identificate foarte clar, exista mii de referinte catre alte articole similare. Nu exista nici macar un studiu care sa afirme contrariul. Pentru mine este suficient.

  Cu stima,
  ing. Filip Ratiu.

 4. Probabil tot vaccinistii au introdus teoria mercurului probabil costa prea mult prostimea nu stie difetenta intre doua elemente chimice, medicii si-ar fi tinut gura ca si acum 50 de ani,parintii nu fac galagie decat daca afla de la medic,ca au fost si alte cazuri.

   • Aluminiul se regaseste in jurul nostru, in mancare si apa, lapte matern, dar de ce atata ingrijorarea pentru cateva miligrame dintr-o doza de vaccin. Pe cale digestiva rata de absorbtie este de 0.3% si ca rinichii unui om sanatos elimina cu succes aluminiul ingerat. Pe cand pe cale parenterala, intravenos de exemplu rata de absorbtie/retinere in organism este de 40% in cazul adultilor si 75% in cazul copiilor.
    http://medlibrary.org/lib/rx/meds/vitamin-k1-2/
    In prospectul acelui tip de Vit K care contine Aluminiu se vorbeste de administrarea de 4-5 micrograme/kgcorp/zi care acumulate sunt asociate cu toxicitate a sistemului nervos si osos in cazul copiilor cu functii renale slabite.
    O doza de Infanrix Hexa de exemplu are 0.5 miligrame de hidroxid de aluminiu si 0.32 miligrame de fosfat de aluminiu. Dat fiind faptul ca nu prea ma pricep la chimie o sa imi permit sa adun mere cu pere si sa totalizez 0.82miligrame de aluminiu in doza de Infanrix adica …tineti-va bine…820 de micrograme intr-o doza. Din aceste 820 de micrograme conform informatiei gasite aici, 75% sunt retinute de organismul unui copil mic adica 615 micrograme. La un calcul simplu un copil la 2 luni cu o greutate de 5kg conform informatiilor de mai sus calculam nivelul de toxicitate de 20-25micrograme pe zi (adica depasit nivelul de 25-30 de ori!).

     • Vad ca militezi pentru injectare cu vaccinuri a tuturor,pentru ca-ti e frica de cei nevaccinati.O MINIMA logica spune ca daca stai intr-un tanc(esti vaccinat,protejat) si cineva trage in tine cu o prastie nu ar trebui sa ai nici un stres.Cu alte cuvinte daca copilul tau vaccinat sta langa copilul meu nevaccinat nu ar trebui sa ai nici un stres.Al tau e in”tanc”nu?Asa ca vrajeala asta nu tine,e altceva la mijloc.Apropos am citit si eu din prospectele vaccinurilor de mai sus iar in majoritate contin niste chimicale care nu au aduc nimic bun organismului…..Glutamat de sodiu,Fosfat de potasiu….etc.In final precizez ca am 41 de ani si nici un vaccin facut(motivele sunt o poveste lunga),nu am fost niciodata bolnav si am o conditie fizica de invidiat mult peste cei de varsta mea.Ce mai vrei????!!!!

     • Da, sunt calcule frumoase pentru ca TOT aluminiul injectat subcutanat isi face treaba excelent! Si nu numai aluminiul. Nu trebuie injectat in fluxul sangvin. Se vede ca nu stii ce rol au surfactantii, prietenii aluminiului. Dar o tii pe a ta. Da-i inainte! Imi place sarguinta cu care te faci de ras.
      P.S. Trolul cui esti? 😉

    • Explica-le gogomanilor ce inseamna surfactanti ca sigur nu stiu… Surfactantii sunt acele substante care usureaza penetrarea peretelui celular. Surfactantii (fosfatii/ polifosfatii) sunt folositi si in detergenti si in substantele de curatat. Surfactantii actioneaza ca „distrugator” al unei suprafete de apa (in cazul detergentilor acestia au rolul de a distruge „suprafata” apei care vine in contact cu tesatura de spalat – mai bine zis distruge forta de coeziune superficiala a apei, permitand astfel apei sa patrunda intre fibrele de tesaturi si sa curete fibrele tesaturii – ATENTIE, nu detergentul curata tesatura, el ajuta doar la „penetrarea” in tesatura a apei. Apa face curatenia!). Idem si in cazul acestor surfactanti (fosfatii, caci despre ei este vorba) folositi in vaccinuri… Favorizeaza penetrarea aluminiului in celulele nervoase… Rezultatele pot fi devastatoare, dupa cum am vazut in una din postarile lui Catalin Berenghi cu copilasul care parca avea crize de epilepsie dupa ce fusese vaccinat cu cateva saptamani in urma impotriva rujeolei…

   • Aici e vorba de doza, nu de cantitatea primita in total in 6 luni.

    De exemplu din laptele mamei, copilul primeste aprox. 0.001 mg pe zi.
    Intr-un vaccin e de 1000 de ori mai mult aluminiu decat in lapte.

    Si laptele nu e injectat in sangele copilului.

    „… in 1997 doctors discovered that hospitalized premature babies being fed through IVs were unknowingly receiving 50 micrograms of aluminum each day, which impaired their neurological and mental development. They published their findings in the New England Journal of Medicine.

    What would you say if you found out that almost every baby in America receives up to 1225 micrograms of aluminum in vaccines at every infant check up?
    That’s 50 times the FDA safety limit, and it happens three times in just the first six months. Even at birth, all babies get 10 times the FDA safety limit of aluminum in one hepatitis B shot.

    http://immunityeducationgroup.org/baby-getting-much-aluminum/

    • Mie mi se pare incredibil cum distorsionați realitatea.

     Copilul nu este injectat direct în sânge cu niciun un vaccin. Vaccinurile se fac intramuscular, nu instravenos. Căile de asimilare sunt diferite.

     Copilul nu face vaccin în fiecare zi, așa cum un copil prematur este hrănit în fiecare zi.

     Un copil prematur nu are funcția renală deplin dezvoltată ca să elimine așa cum elimină un copil născut la termen.

     Comparații total greșite.

     Pentru documentare recomand https://www.facebook.com/RtAVM/posts/10152027115158831

 5. Va mai pititi un pic dupa visin, dar cat? 🙂 Se usuca! 😉 Un lucru este sigur: De cativa ani buni, sunt tot mai multi copii cu afectiuni care se gasesc in reactiile adverse ale vaccinurilor.

 6. Frank Engley Ph.D. Presedintele Departamentului de Microbiologie al Universitatii Missouri:
  „Am descoperit ca Tiomersal este toxic la o concentratie de nanograme la un miliard, ceea ce este incredibil! Studiu publicat in Revista Societatii Medicale Americane, in revista Academiei de Stiinte din New York si in revista Asociatiei Producatorilor din Industria Chimica. Nimanui nu i-a pasat.”
  Trivia:
  – 2 parti la un miliard concentratie de mercur este limita EPA (US Environmental Protection Agency) pentru apa potabila in SUA
  – 200 parti la un miliard concentratie de mercur este nivelul la care EPA clasifica lichidele cu aceasta concentratie ca deseuri chimice periculoase
  – 50.000 parti la un miliard concentratie de mercur este concentratia de mercur existenta in majoritatea vaccinurilor care contin Tiomersal

  • Tiomersalul nu-i totuna cu mercurul, asta fiind prima lecție de bază din chimie. Apoi cum îți explici că aceleași autorități americane stabilesc niște limite ca apoi tot ele să le încalce? Mai lăsați teoria conspirației pentru poveștile de seară.

   • Mercurul e tot mercur, aluminiul tot aluminiu, neurotoxicitate, alea. alea . Cat ii trebuie unui creieras cu neuronasi, oare, sa (se) duca ?
    Nu ideea de vaccinare este rea.modalitatea de punere in practica .
    De nanoparticule si nanotehnologie, ptiu, alta nazdracovenie…

   • Tovarasele, pana una alta sunt dator sa suflu in iaurt pentru copiii mei ca pe STAT si pe corporatisti ii doare undeva. Cand a venit Condoleezza Rice in vizita la noi, chiar a doua zi Eugen Nicolaescu, ministrul sanatatii, a iesit si a spus ca Romania va achizitiona 330000 de doze de Gardasil, care fusese testat 18 luni si care a cauzat o gramada de probleme – sunt fete cu handicap pe viata din cauza lui. S-au si cheltuit chipurile vreo 25 milioane de euro cu asta ( din bani publici si pentru „binele public” ) si s-au folosit doar 2% din vaccinuri, restul se vor arunca probabil, ca au expirat sau vor expira. S-au pus pe piata si s-au administrat medicamente, in istoria recenta a farmaciei, care au dus la boli, avort spontan, etc pana au fost retrase de pe piata. Pai sa-ti pui viata in mainile unor medici care nici macar nu stiu ce inseamna toate ingredientele dintr-un vaccin si ce efecte au, care au luat de bun ceea ce le-au spus producatorii, sa ignori problemele aparute de cand cu vaccinarea, sa ignori un milion de cazuri de copii cu autism in SUA, numai in 2014!!!!!, copii care inainte de vaccinare aveau o viata normala, doar sunt filmati, se vede cum erau inainte si dupa, asta e prostie si inconstienta. Vaccinurile nici macar nu trec prin perioada de 4 ani de testare, de multe ori sunt suntate proceduri pentru „binele public”, sa iasa mai repede pe piata. De ce scrie pe vaccinuri ca pot provoca boli autoimune sau moarte subita sau mai stiu eu ce, degeaba?
    Deci nu suntem vite sa ni se planifice viata, copiii ni-i crestem noi, nu statul, ca in comunism. ESTE DATORIA MEA SA FIU CIRCUMSPECT IN TOT CEEA CE PRIVESTE VIATA MEA SI A FAMILIEI MELE SI CU ATAT MAI MULT IN CAZUL IN CARE SUNT PERSOANA PUBLICA, POLITICIAN, IAR DE DECIZIILE MELE DEPIND VIETI. SUNT DATOR SA MA INFORMEZ SA INTREB DE 10 ORI DACA E NECESAR, SA CANTARESC PLUSURI SI MINUSURI. SI SA VA INTRE BINE IN CAP, UN MEDICAMENT NU ARE NUMAI PLUSURI, CU ATAT MAI MULT UN VACCIN INSUFICIENT TESTAT.

    • Ma bucur ca cineva intelege cum functioneaza o societate libera. Nu statul decide ce substante imi bag in corp mie sau copilului meu. Este dator sa imi ofere informatii daca este sigur sau nu dar eu trebuie sa aleg.

     PS: te lasi pe mana statului… uita-te la cum functioneaza orice atinge statul roman, prost, execrabil. Crede cineva ca un posibil vacin facut prost ar fi depistat de incompetentii/dezinteresat/corupti care se ocupa cu certificarea lor?

   • Salut, studiul pe care mi l-ai recomandat îmi spune ca acei copii care au fost vaccinați sunt predispuși la diverse boli întrun procent mai mare in comparație cu cei care sunt nevaccinați.

    Aceste informații ma descurajează in ceea ce privește vaccinarea copilului.

    Exista un studiu care sa-mi arate clar ce se întâmpla cu copilașii post vaccinare?

     • Salut, ma așteptam la o abordare profesionista de la cineva care susține vaccinarea si care are expertiza cel puțin teoretica in ceea ce privește vaccinurile. Din păcate partea constructiva lipsește cu desăvârșire din aceasta discuție si ca o experiența personală, lipsește si din discuțiile pe care le-am avut cu toți doctorii referitor la vaccinare. Reticenta mea ca si părinte este in continuare susținuta de lipsa clarității pe tot parcursul procesului de vaccinare Pre si post vaccinare. Sper sa pot găsi pe cineva care sa ma ajute sa înțeleg tot ceea ce tine de vaccinare pentru a lua o decizie corecta. Pentru mine nu este suficient „așa fac toți”. Mulțumesc pentru discuție.

   • Nu e un studiu randomizat iar una din concluzii e ca rezultatul la boli atopice e mai mare la cei vaccinati.Pai tocmai asta sustin sus si tare cei antivaccin.Trebuie facute studii adevarate ,randomizate,dublu sau chiar tripu orb care sa releve efectele risc beneficiu ale vaccinurilor.Si mai trebuie protocoale de analize facute inainte pentru fiecare bebe copil sau adult care urmeaza sa fie vaccinat ca sa scada efectele adverse.

  • buna ziua,
   absolut nimic nu se intampla…. din pacate e moda de a ne intoarce la trecut, acu’ o mie de ani cand totul facea natura si nu conta speranta de viata…Sunt absolut toate ok s salveaza vieti, iar pe de alta parte, copii nevaccinati ar trebui sa nu fie inclusi in colectivitati pentru ca ar putea fi focare de infectii si cine plateste si raspunde pentru acestea? oare niste parinti nedocumentati si iresponsabili???? care merg dupa un trend paralel cu specialistii???

   • Va salut, Aici apare o fractura in logica: Daca aveti copilul vaccinat, cum poate un copil nevaccinat sa-l afecteze? Vaccinati copilul tocmai pentru a fi protejat in situatia cand se afla in mediul de contaminare.
    Daca ajungeti sa va temeti de copii sanatosi si nevaccinati inseamna ca nici macar nu ati inteles rostul vaccinarii si – pe cale de consecinte – v-ati vaccinat copilul fara discernamant(adica doar pentru ca asa vi sa spus). Iar daca va aflati in aceasta situatie, discutarea unor eventuale efecte adverse va depaseste cu mult prea mult capacitatea de intelegere.

    Domnul sa ne ocroteasca copiii, vaccinati sau nu.

    • Domnule Tudor M, fractura de logică nu e la mine, ci la cei care au gândit la fel ca dumneavoastră. Mai rău, fractura asta a condus la epidemia curentă. Dacă nu înțelegeți unde e fractura, vă explic.

     Unii copii nu pot fi vaccinați. Cei sub un an nu pot fi vaccinați. Cei care au unele boli deja devastatoare, nu pot fi vaccinați. Cei care fac un transplant nu pot fi vaccinați, dar sunt vulnerabili. Toți acești copii vor putea fi totuși protejați de noi, dacă ne vaccinăm copiii. Noi suntem singura lor protecție împotriva acestor boli prevenibile prin vaccinare. Ori dumneavoastră și alții militați în sensul invers, adică să nu ne vaccinăm. Și astfel a apărut această epidemie, care a ucis peste 10 copii, fiecare vulnerabil.

     Și apoi aveți tupeul să-mi spuneți că eu am o fractură logică.

     • Domnule(d-na) provaccin,

      Eu nu vad unde ati fi putut sesiza ca am avut tupeul sa va spun ca d-voastra aveti o fractura logica, decat in cazul in care postati aici sub diverse pseudonime.
      In respectivul raspuns doar mi-am exprimat opinia in privinta celor exprimate de catre cine s-a semanat „ioana”, si nu cred ca se regaseste „tupeul” despre care insinuati.
      In ceea ce priveste fractura… inclin sa cred ca d-voastra ignorati insasi notiunea (https://dexonline.ro/definitie/notiune), caci logica o prezentati ca fiind o fantasma personala(indusa sau auto-indusa).
      In plus, ca exemplu:
      1. Daca cei sub un an nu pot fi vaccinati, asa cum spuneti(si care este adevarat, cf. cercetarilor efectuate), de ce insistati sa fie vaccinati „restul” la mai putin de un an? Un alt aspect se refera la modul in care alegi sa-ti expui copilul; caci daca-l bagi in metrou la mai putin de un an si te plangi de vaccinarea celorlanti prunci, se poate deduce ca exista un retard major in perceptia realitatii.
      2. Daca o sa aveti curiozitatea(si/sau bunavointa) sa analazizati statisticile spitalelor de oncologie, o sa constatati cu surprindere ca pruncii loviti de „boli devastatoare” au fost deja vaccinati.
      3. Cei care au nesansa sa fie nevoiti sa faca un transplant, daca nu stiti, au o problema chiar cu schema de vaccinare care le-a fost administrata.

      ….”Și astfel a apărut această epidemie” – „epidemie curenta”, care a umplut fundeni-ul si lumea intreaga de copii osanditi la chinuri imaginate de nemernici. Nu! Ei nu sunt DOAR 10 – sunt mii de copii lichidati si sunt mii de copii condamnati la o viata chinuitoare. Iar atunci cand nu va convine adevarul, transferati vina in eventualele vicii INDUSE in comportamantul parintilor.

      Ce varsta aveti? sau,,. Ce pregatire aveti? Oare nu cumva cei ca d-voastra faceau apologia fumatului prin anii 60?

      • 1. Daca cei sub un an nu pot fi vaccinati, asa cum spuneti(si care este adevarat, cf. cercetarilor efectuate), de ce insistati sa fie vaccinati „restul” la mai putin de un an?

       Asta îmi arată că nu prea știți despre ce vorbiți. Copiii sub un an nu pot fi vaccinați împotriva rujeolei, dar pentru a preveni alte boli pot fi vaccinați, inclusiv la naștere. Rujeola este mai specială pentru că s-a constatat că până într-un an copiii au suficienți anticorpi din placenta mamei cât să anuleze antigenii din vaccin și să nu producă propriii lor anticorpi. Cu alte cuvinte l-ar face degeaba. Așadar acești copiii rămân neprotejați. Ar fi totuși protejați, dacă copiii mai mare de un an și care pot face acest vaccin s-ar vaccina cu toții, cu excepția celor care au contraindicații medicale. Astfel se creează o altfel de imunitate, cea de grup, pentru că indirect anticorpii copiilor mai mari protejează pe cei mici.

       Un alt aspect se refera la modul in care alegi sa-ti expui copilul; caci daca-l bagi in metrou la mai putin de un an si te plangi de vaccinarea celorlanti prunci, se poate deduce ca exista un retard major in perceptia realitatii.

       Sunt de acord că trebuie evitate zonele aglomerate, dar metroul și mall-ul nu sunt singurele zone unde ai putea merge cu copilul mic. Sunt alte zone unde TREBUIE să mergi și de unde poți face aceste boli, dacă te-ai întâlni cu copiii contagioși: cabinetul pediatrului, lift, alimentară, parc. Apoi tu însuți sau frații mai mari pot aduce acasă. Unii copii chiar și vaccinați se pot îmbolnăvi poate nu grav, dar destul cât să fie contagioși. Lucrul acesta nu s-ar întâmpla totuși, dacă ar fi cât mai mulți vaccinați. Deci faptul că ați ales exemplul cu metroul și ați ignorat în totalitate toate celelalte posibilități denotă că alegeți situațiile care vă convin în detrimentul și celorlalte posibilități.

       Daca o sa aveti curiozitatea(si/sau bunavointa) sa analazizati statisticile spitalelor de oncologie, o sa constatati cu surprindere ca pruncii loviti de „boli devastatoare” au fost deja vaccinati.

       Acesta este o altă fractură de logică. Încercați să evidențiați o relație de cauzalitate între două evenimente care se succed, ori asta nu e tot timpul adevărat. Sunt convis că acei copii au băut și apă înainte să ajungă la oncologie. Poate apa e de vină! Vă dau niște exemple de corelații în următorul link din care ai trage niște concluzii foarte curioase dacă le-ai lua în seamă http://www.tylervigen.com/spurious-correlations .

       Iar atunci cand nu va convine adevarul, transferati vina in eventualele vicii INDUSE in comportamantul parintilor.

       Nevaccinarea e decizia părintelui, deci vina e în totalitate a lui dacă copilul moare din cauza unei boli prevenibile prin vaccinare și el a refuzat vaccinarea.

       Ce varsta aveti? sau,,. Ce pregatire aveti? Oare nu cumva cei ca d-voastra faceau apologia fumatului prin anii 60?

       Greșit din nou. Cu mult înainte de anii 60 au existate destul dovezi medicale (adică produse de cercetători - medici) că fumatul cauzează cancer la plămâni. Aceste dovezi au venit din diverese direcții: studii epidemiologice, studii pe animale, patologie celulară, observație clinică și analiză chimică. Să nu-mi spuneți că Matilda-biciclista a făcut aceste studii! Ce a exista în anii60 a fost o puternică contra-reacție din partea companiilor producătoare de tutun la recomandările asociațiilor medicale din multe țări să se stopeze obiceiul de a fuma pentru că provoacă cancer. De altfel chiar în rândul medicilor, mai ales cei fumători, încă era un sentiment de negare a dovezilor, dar asta nu înseamnă că toată breasla medicală era cu ei (altfel nici n-ar fi fost produse acele dovezi). Vă recomand articole pe temă și puteți începe aici: http://tobaccocontrol.bmj.com/content/21/2/87.full

       Legătura cu vaccinarea și cancerul e următoarea: atâta timp cât s-au făcut studii care arată că vaccinurile nu cauzează cancer și că avem alte cauze pentru care avem acei copii în spitale, mi se pare de bun simț să fiu mai cumpătat când fac astfel de afirmații.

      • Va rog sa ma iertati. Am ajuns in pagina respectiva total intamplator si cred c-am fost luat de val. Nu-mi sta in caracter sa intru in casa cuiva si sa-ncep sa rascolesc lucrurile care au fost ordonate acolo.
       Aici se termina „contactul” nostru si va doresc tot ceea ce-mi doresc si pentru mine;
       Sanatate si intelepciune!

  • Exista un studiu Africa pe parcursul a 17 ani, cautatil pe net. 75% au facut bolile pentru care faceau vaccinul plus alte boli gen tumoare creier oase etc. Vaccinurile Cantacuzino aveau aceleasi elemente chimice ca si adtazi numai ca Ceausescu nu dadea voie sa apara in presa studiile. Vaccinurile etau facute in concordanta cu occidentul, medicii mergeau afara la conferinte citeau carti de speciakitate publicate in occident. Nu ma poate contrazice nimeni pentru ca ,compozitia este aceeasi, si aceleasi manifestari postvaccin. La copii mei abces subclavicular, aceleasi si astazi iar celalalt copil era sa moara, internata cu el,febra 39 timp de o kuna, nu ceda la niciun antibiotic, paradit intestine de la antiinflamatoare, n-a mancat paine pana la 3 ani, regim restrictiv toata viata. Virusii nu exista, chimicalele injectate sunt pentru bani nu pentru sanatatea copiilor.

 7. Dr. Kenneth P Stoller, doctor în medicină, s-a specializat ca medic pediatru la Universitatea din California şi a fost membru al Academiei Americane de Pediatrie timp de două decenii. În 2008 a demisionat din Academie după ce a realizat că Academia ştia faptul că mercurul din vaccinuri poate provoca autism si alte leziuni neurologice, dar organizația a refuzat să facă un efort hotărât de a elimina mercurul ( timerosal) din toate vaccinurile. Și, de fapt, s-a angajat în schimb într-o muşamalizare pentru a proteja interesele producătorilor de vaccinuri și imperiilor farmaceutice

  • Si astazi se explorta acelasi vaccin care contine sv40 in Africa si Nigeria. Sv40 se transmite mama fat oral fecal sexual. cdc a recunoscut oficial ca vaccinul anti-polio a infectat 30 mil oameni dupa care au sters anuntul,exista pe net persoane care au copiat anuntul. Sv40 produce cancer creier incidenta a fost de 128% dar si alte forme de cancer 40% 60%.

 8. Ce propaganda mizerabila provaccinuri, imi vine sa vomit. Cine ti-a zis tie ca etil mercurul e bun pentru organism, tu auzi ce zici? Legatura dintre mercurul din vaccinuri si AUTISM s-a dovedit! Unul din doctorii de top din America care au dovedit aceasta legatura, a fost ASASINAT! Esti o mizerie de om! Cati bani iti iei de la Big Pharma ca sa tii blogul asta mizerabil?

 9. Bla bla bla……ok spui ce contine aceste vaccinuri si atunci unde sunt anticorpii?Pe bune sunt numai substante si metale periculoase pentru om mai ales pentru un pui de om de cateva zile sau luni,chiar credeti ca nu afecteaza aceste substante corpului?Atunci va pacaliti singuri nu aveti nici o dovada ca ele fac bine din contra,in schimb consecinte si efecte secundare exista si sunt spuse chiar de oameni….deci cine ard urechi sa asculte si cine are ochi sa vada….

  • Anticorpii nu sunt în vaccinuri, ci urmează să fie creați de sistemul imunitar atunci când conținutul vaccinului ajunge în corpul uman. Acele substanțe pot să dea reacții adverse, dar, în comparație cu bolile pentru care vaccinăm, sunt mult mai ușoare. Nu poți compara o febră sau o durere locală, cea mai frecventă reacție, cu paralizia din cauza poliomielitei, nu?

   • am o vecina care a paralizat de la Polio. acum e paralizata! a facut chiar boala! un caine vaccinat multiplu (pt recuperare vaccinuri) a facut alergie si I-a distrus ficatul . nu a mai mancat si s-a scarpinat pana a facut septicemie si a murit! niciodata in istoria omenirii nu au existat atatia copii cu Autism, ADHD, epilepsie, cancer decat dupa aparitia vaccinurilor multiple si super repetate oferind imunitate nici macar 2 ani!!!(apropos unele vaccinuri contin celula din maimuta care in 10 ani da cancer!

    • Aceea cu cainele nu o cred. Animalul a avut o afectiune despre care proprietarul nu a stiut. Nu l-a dus la doctor sa vada exact despre ce este vorba…probabil nici nu o fi avut posibilitatea…si nu e din lipsa de ingrijire, ci pur si simplu animalul era bolnav. Cine stie ce a fost. Daca l-ar fi vazut vreu medic veterinar ar fi depistat cauza si l-ar fi tratat, dar repet poate ca proprietarii nu au avut posibilitatea sa il duca in timp util, poate nu au avut deloc…se intampla la foarte multa lume.
     In orice caz am vaccinat multi caini si niciunul nu a avut astfel de probleme in urma vaccinului polivalent (DHPPI).
     Vaccinurile de copii nu se poate afirma daca provoaca sau nu cancer. Un medic imunolog a spus ca lucrul asta nu se poate sti cu precizie, cancerul avand multe cauze. Lucrurile astea se cerceteaza chiar pe perioade mari de timp (ani, zeci de ani).

   • sist imunitar nu e robot sa reziste la 7 virusi introdusi in corp, care se combina intre ei si se adapteaza! nu raspund 2 oameni la fel, din pct de ved. imunitar, nu suntem o turma de oi! de ce nu se fac testari ale imunitatii inainte de vaccinarile multiple si ne testate sufficient ?

     • Vaccinurile nu sunt testate suficient pentru ca nu intra in categoria medicamentelor , ci a produselor biologice si nu se fac teste dublu orb sau teste de toxicitate. De cand s-a dat legea in sua, ca producatorii de vaccinuri nu pot fi dati in judecata, s-au inmultit si vaccinurile si bolile de care inainte nu auzeam.de ce e epidemie de oreion la harvard unde toti sunt vaccinati?

      • Îmi place că ai auzit de noțiunea de dublu test, dar nu știi să dai o căutare pe PubMed să vezi dacă chiar ai dreptate când spui că nu existe teste randomizate dublu-orb despre siguranța și eficiența vaccinurilor.

     • Dv ati vazut un virus? Creati un blog dar in real? Cum arata un virus? Dar virus uman nu factori de transport intracelulari. Fac pariu ca n-ati vazut pentru ca nu exista.Luati premiul lui Ianca daca vedeati un virus. Nu puteti contesta, mi s-ar parea de prost gust, ca Biologul Stefan Ianca (nu Lanca) a castigat procesul ” virusul pojarului nu exista” anul trecut pe 16 februarie. Este furie mare in Germania, lumea nu mai vrea sa vaccineze copii. Lucrurile stau cred eu asa: exista un proces ascuns microbian sau empatic prin care se produc epidemiile. Ad inclina spre empatic pentru ca inframicrobiologicul este studiat suficient de bine. Cu respect.

      • Prevention involves improved sanitation and access to clean water.[4] Cholera vaccines that are given by mouth provide reasonable protection for about six months. They have the added benefit of protecting against another type of diarrhea caused by E. coli.

       https://en.wikipedia.org/wiki/Cholera

       Din nou, recomand documentarea afirmațiilor.
       Apropo, antibioticile care au rezolvat probleme astea tot de medici și de cercetători au fost create.

      • Da Vaccin Oral….e cu totul altceva fata de cel injectabil care contine”conservanti”.Mentionez ca sunt de acord cu vaccinurile dar…….nu cu cele care sunt pline de conservanti,plus alte lucruri care ma fac sa am rezerve.Cind te arzi cu ciorba sufli si in iaurt.Firmele si persoanele implicate in aceasta industrie nu pot fi de incredere.Asa ca ….daca cineva incearca sa-mi MAI vaccineze copii cu forta trebuie sa treaca peste mine.
       Vrajeala asta cu”de ce sa sufere cei vaccinati din cauza celor nevaccinati” nu tine de o logica sanatoasa si nu va merge,gasiti altceva!
       PS:Ciuma,holera si altele au fost rezolvate in primul rand datorita alimentatiei a igienei si a modului de viata care s-a schimbat.Apropos ce parere aveti de SIDA?E virus natural sau creat in Laborator?

      • Apropos ce parere aveti de SIDA?E virus natural sau creat in Laborator?
       Cred că e un virus creat de reptilieni ca să se inventeze 50 de ani mai târziu un vaccin ca să poată să-l cumpere guvernele conduse tot de reptilieni.

   • Care sistem imunitar ?Ala care pana la un an nici nu este format cum trebuie?Care e logica sa bagi bcg in prima zi de viata cand corpusorul acela nici nu stie cum sa faca anticorpi?Ba daca mai e lovit si de un icter dupa nastere numai anticorpi nu sta el sa faca.Logica de medici nebuni.

     • http://baby.unica.ro/imunitate-pentru-bebe-2059680.html
      Dupa cateva luni de la nastere, nivelul anticorpilor primiti de la mama scade, iar organismul unui bebelus sanatos incepe sa produca in „regim propriu“ mai multi anticorpi. In aceasta perioada, in care anticorpii mamei nu mai sunt prezenti in numar mare, dar nici organismul bebelusului nu secreta intr-un ritm prea rapid anticorpi, cel mic este expus mai mult riscului de imbolnaviri. De-abia dupa implinirea vârstei de 6 luni, organismul unui bebelus produce anticorpi intr-un ritm normal, care acopera necesitatile de aparare la acea varsta.

      Desi aici spune ca apoi intervin vaccinurile si se cam bat cap in cap info din paragrafe, informatia este preluata din cartile de medicina
      si spune clar dupa 6 luni.

 10. De obicei multidozele contin thiomersal.
  Dar ce am dat eu c/p e prospectul de la monodoza.

  Monodozele n-ar trebui sa contina, cel putin cele fabricate in conditii bune.
  Vaccinul antigripal de la noi de ex. continea, chiar monodoza fiind, probabil pentru a compensa unele aspecte problematice ale procesului de fabricatie care faceau sa fie expus la o eventuala contaminare.
  Euvax B e fabricat in Polonia sub licenta LG (da, aia cu televizoarele)…

  Pana cum cca. 4 ani, pentru Hepatita B se facea un vaccin importat din Franta (Pasteur parca) care nu avea thiomersal.
  Acum 4 ani s-a schimbat marca, nu stiu daca tot Euvax B este si in prezent.
  Mai ieftin, comisioane mai bune, nu stiu.

  Aici gasesti semnificatia concentratiei in cauza:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Percentage_solution

  O dezbatere de genul daca e mult/putin nu are sens.
  Ideea este ca la noi nu „merge si asa”, adica cu thiomersal in vaccinurile pediatrice, MS de la noi, nu are o problema cu asta.

 11. Foarte interesant.
  Eu am gasit alt prospect pentru EuvaxB pediatric aici:
  http://www.medipedia.ro/Dictionarmedical/Medicamente/tabid/59/prospect/W13367004/EUVAX-B-PEDIATRIC-vaccin-hepatic-B-recombinat.aspx

  Si uite ce scrie:

  Euvax B este un vaccin înalt purificat cu particule neinfecţioase din antigenul de suprafaţă al virusului
  hepatitic B (AgHBs) adsorbit pe săruri de aluminiu ca adjuvant şi conservat cu tiomersal.

  Acelasi lucru scrie si pe flyer -ul care vine cu vaccinul.

  Deci de ce inconsecventa asta?

  cerevisiae.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s