MissParker vs Amy Parker

Zilele astea ajunge pe Facebookul românesc o lecție de viață a unei femei din Anglia, Amy Parker, ce a demontat multe din miturile urbane și a deranjat atât susținătorii medicinilor și stilurilor de viață alternative, cât și pe cei ai antivaccinismului. Pe scurt, Amy Parker s-a născut in anii ’70 într-o familie care a adoptat medicina alternativă, o dietă cât mai sănătoasă, dar restrictivă și care a hotărât să nu-și vaccineze copiii. Deși familia a încercat să-și crească cât mai sănătos copiii, Amy avut mai multe boli infecțioase, unele prevenibile prin vaccinare. Cunoscând importanța vaccinurilor, ca adult, și profitând și de experiența ei din copilărie, Amy Parker a hotărât să-și vaccineze copiii. Și-a publicat povestea ei pe un site „Voices for Vaccines” al cărui unic scop este acesta, de a promova astfel de experiențe din care să învețe toată lumea.

Asociația Baby Care, Sibiu, un ONG românesc care, din descrierea paginii de pe Facebook, are „ca obiectiv principal sprijinirea ingrijirii in cele mai bune conditii a nou-nascutilor internati in terapia intensiva neonatala”, traduce această poveste în limba română și o publică pe pagina lor.

Felicia Popescu, o antivaccinistă mioritică, decide să ia atitudine în fața acestui sacrilegiu adus religiei antivacciniste și, într-un access de furie, publică pe blogul personal un articol care se vrea a fi o demontare a poveștii, dar care s-a dovedit a fi o replică jenantă pentru o doamnă cu așa convingeri fine.

Pentru că Amy Parker a îndrăznit să fie o voce pentru vaccinuri, doamna Felicia Popescu nu a găsit alte cuvinte pentru ea decât „imbecilă”, „vacă proastă și coruptă”, „scroafă împuțită și corpută”, „troll penibil din Big Pharma”, iar maxima politețe a fost pronumele de politețe „fă”, că așa stă bine unei doamne. Ba de multe ori s-a adresat  și copilului Amy Parker, întrebându-o cum de-a reușit acest copil crescut atât de sănătos să facă o „amigdalită pul(t)acee” și cum de a scăpat de „tetanos la anos”, știind că a crescut la o fermă, în aer liber. Nu știu cum vedeți voi aceste expresii, dar eu le văd cu o conotație sexuală, ba chiar pedofilă și e jenant pentru Felicia Popescu, care s-a implicat activ in cazul Sophie, fetița presupusă victimă sexuală a tatălui și bunicului ei, să facă astfel de sugestii pedofile, să satisfacă imaginația bolnavă a nu știu cui pedofil ce-i citește articolul, doar pentru că Amy Parker se află de partea cealaltă a baricadei a pseudocontroversei a vaccinurilor. Dar nu mă miră, în numele religiei faci orice.

Dincolo de tonul articolului, o fi având ea oare dreptate?

Argumentația ei se bazează pe faptul că Voices For Vaccines e finanțat de doctori și cercetători, care sunt inevitabil în buzunarele Big Pharma. Pe Paul Offit, unul dintre cei ce revizuiesc articolele publicate, îl numește „criminal și corupt”, doar pentru că a inventat un vaccin pentru rotavirus. Să fie oare crima lui un vaccin care a salvat milioane de vieți? Se îndoiește că povestea și Amy Parker ar fi reale, dar spre finalul articolului găsește un video chiar cu Amy Parker.  Condamnă povestea ca fiind o anecdotă, la fel cum cei ce susțin vaccinurile condamnă poveștile cu copiii cu autism afectați de vaccinuri, dar uită ca marea diferență e că, din punct de vedere medical, prima e posibilă, iar celelalte nu. Poate o crede totuși pe Dr. Sherri Tenpenny, o cunoscută antivaccinistă de peste hotarele românești, cum e să crești nevaccinat și să te îmbolnăvești din cauza bolilor prevenibile prin vaccinare și să ratezi un an întreg de școală.

Felicia Popescu nu crede în patogenitate, adică în capacitatea microbilor de a crea boli, nici în sistemul imunitar, în capacitatea corpului uman de a se lupta cu microbii. Practic dă cu piciorul la două sute de ani de medicină, de cercetare. Cu toate astea, Felicia Popescu dorește să vadă fișa medicală a lui Amy Parker ca să confirme dacă chiar a avut acele boli. Păi dacă tu nu crezi în patogenitate și în medicină, la ce îți mai trebuie o fișă scrisă de un doctor? La ce te ajută? Și apoi, tu, absolvent de Litere, ce-ai putea înțelege din acea fișă?

Până una alta, povestea lui Amy Parker poate fi una reală. Partea bună a poveștilor scrise pe Voices for Vaccines e că au afirmații despre vaccinare argumentate cu studii, iar acele referințe sunt verificate de niște oameni de știință de top şi de renume mondial.

MissParker

N-am pomenit deloc până acum de MissParker, celălalt versus, dar probabil ați ghicit cine e.

Blogul „piersicuta” a luat naștere acum ceva ani după ce Felicia Popescu a acumulat multe frustrări pe forumul desprecopii.com în urma controverselor ei interminabile pe tema vaccinării, iar moderatorii au trebuit să-i închidă subiectele, declarând că, citez, „nu vrem si nu putem sa asistam calmi la aceasta campanie antivaccinare, imposibil de justificat medical si acoperita numai de presupuneri si surse informationale ne-controlate. MissParker este libera sa ramana membra a acestui forum. O rugam insa sa inceteze campania anti-vaccinare si sa isi foloseasca cunostintele si convingerile numai pe seama sanatatii copilului sau.”

Felicia Popescu n-a învățat nimic din toate discuțiile pe tema vaccinării și a refuzat să creadă în dovezi. E nesănătos, pentru că dacă faceți la fel nu vă faceți vouă rău, ci copiilor voștri. Dacă luați o decizie în privința vaccinurilor, asigurați-vă că e cea mai bună decizie susținută medical și nu cea mai bună decizie susținută de oameni ce suferă de narcisism, n-au simțul logicii, iar singura lor preocupare în aflarea adevărului e să-și alimenteze propria religie.

26 de gânduri despre &8222;MissParker vs Amy Parker&8221;

  1. Intru intro zi pe un site, cum s-a vindecat un nene de cancer. O poveste aproape veridica cu amanunte cu numele copiilor etc, ca in final sa ne spuna ca s-a vindecat cu un produs la care facea de fapt reclama mascata, asa si cu Parker, ia vaccinul neamule.

      • Eu inteleg, fiecare isi alege drumul lui, fie isi vaccineaza copilul, fie nu. Pozitia lui Amy Parker a fost ca da, i-a vaccinat. A avut o motivatie. Altcineva ar putea spune „nu vaccinez ca am patit ceva de la un vaccin si mi-e teama”. Pozitia doamnei Felicia Popescu e in tabara contra. Nu o condamn pentru asta. Ceea ce ma frapeaza este comportamentul dansei agresiv ce frizeaza cu patologicul. Titulaturi de genul Miss Parker sau piersicuta denota deja o forma de nebunie a persoanei in cauza. Nu sunt reactiile unui om normal, ci a unui om care e complet paralel cu realitatea. Imi pare rau ca o spun, sa ma iertati, dar asta vad eu.

        • Nu. Sunt nickuri, pseudonime pe care fiecare și le alege și toți am avut unul la un moment dat. Cel puțin cei din era mIRC sau Yahoo Messenger și-au ales un nick(username) de genul.
          Ăsta nu e argument că doamna Felicia Popescu e nebună. De altfel nu m-aș arunca să afirm despre cineva că e nebun, atâta timp cât nu ai o dovadă (diagnostic medical) în sensul ăsta. Chiar și așa, că să fim corecți până la capăt, e incorect față de o persoană care suferă de o boală de acest gen să folosești eticheta „nebun”.

          De altfel nici nu-mi place să discutăm asta aici, oricât îmi displace antivaccinsmul promovat de doamna Felicia Popescu.

          • Imi cer scuze, mi-am dat seama ulterior ca am exagerat. Totusi din ce am vazut ca e scris de ea si comentarii…remarc faptul ca e ceva ciudat cu aceasta persoana. Insa aveti dreptate nu acesta este subiectul nostru.
            Cat despre vaccinuri…cele doua sunt doua extreme, iar extremele nu sunt bune. Fiecare parinte e liber sa analizeze situatia si sa vada ce e mai bun pentru copilul lui. Mai mult ce pot sa va spun?

          • Imi pare rau sa va contrazic!M-as simti extrem de onorat sa-i inmanez doamnei Felicia Popescu diploma de „nebunul secolului”!!! …diploma nu face referire doar la vaccinare ci per ansamblu activitate!!!

Lasă un comentariu