Biologul Lanka a pierdut pariul de 100.000 de Euro

Stefan Lanka
Stefan Lanka

Sunt oameni care nu cred că ar exista virusurile sau nu cred că virusurile ar putea cauza boli. Astfel HIV n-ar cauza SIDA, virusul rujeolei n-ar cauza rujeola. Drept urmare la ce bun să faci un vaccin împotriva rujeolei, dacă virusul rujeolei nu există sau dacă există nu cauzează boala?

Această credință este, evident, greșită, însă un biolog din Germania, Stefan Lanka, este ferm convins că virusul rujeolei nu există, atât de convins încât a pus la bătaie 100.000 de Euro aceluia care-i va demonstra că există. Un doctor tot din Germania, David Barden, i-a trimis lucrările științifice care dovedesc nu numai existența virusului, ci și că este cauza rujeolei. Lanka a respins aceste dovezi, nu a vrut să plătească și David Barden s-a hotărît să-l dea în judecată și să-și ia bănuții. Anul trecut în aprilie a fost primul termen, niciunul nu a acceptat o înțelegere și a rămas ca fiecare să aducă dovezile: unul pentru existența și patogenitatea virusului, celălalt pentru inexistența lui.

Astăzi, 12 martie, a avut loc un al doilea termen unde au fost discutate aceste dovezi. După câteva ore de dezbatere și de audiere a martorilor ambelor părți judecătorul a hotărît că Stefan Lanka trebuie să plătească 100.000 lui David Barden. La pronunțarea deciziei judecătorul a afirmat: „N-am nicio o îndoială că articolele științifice curente justifică existenţa virusului rujeolei.

Mulți nu se așteptau ca acest termen să fie unul final, dar se pare că dovezile erau mai mult decât suficiente.

Decizia poate fi contestată de către Stefan Lanka la Curtea de Apel, ceea ce și va face, după cum a declarat după proces.

Poate vă întrebați ce legătură are Biologul German cu noi. Ei bine, printre susținătorii nevaccinării copiilor de la noi sunt unii care și ei cred că virusurile și bacteriile nu există sau că nu creează boli. Când trebuie să dovedească asta îl folosesc pe Biologul German Stefan Lanka pe post de vocea științifică de partea lor. Lanka a avut parte de un cadru organizat unde să-și susțină opinia și a pierdut.

Mă întreb dacă Lanka va mai face un pariu și cu virusul HIV, pentru că e la fel de convins că nici acesta nu există. O discuție excelentă, tehnică, plină de umor care argumentează de ce Lanka este pe dinafară găsiți pe un nou blog, Skeptic Pengus,  despre care eu mari speranțe că va deveni unul ca ScienceBasedMedicine.org.

Încă o dovadă că antivacciniștii sunt puțin țăcăniți când resping principii de bază ale medicinii. Chiar vreți să luați decizia de a nu vaccina copiii pe baza părerilor lor în detrimentul sfatului oricărui doctor?

Update: 1 octombrie 2015
Stefan Lanka a plătit pariul.

8 gânduri despre &8222;Biologul Lanka a pierdut pariul de 100.000 de Euro&8221;

  1. e de apreciat că lași comentariile care nu sunt conforme cu dogma pro vaccin.
    Ce ai zice dacă ai afla că ideea de a vaccina este de fapt o dogmă religioasă, inspirată de acolo ?
    Urmărești documentarul Noua Medicină Germană și în primele 40 min dai de explicația asta.
    Războiul dintre așa zisul ”Dumnezeu ” și ”Satana” a fost la originea patologiei…”sistem imunitar” vs ”microbi, viruși”.
    Au fost voci încă de la început care l-au contestat pe Pasteur și au intuit că microbii nu sunt dușmanii noștri.
    Dacă am fi avut un dușman interior, am fi dispărut de mult.
    De ce ar crea inteligența divină un Aghiuță interior, care e sensul ? 🙂
    Altceva se întîmplă în cazul așa ziselor infecții.

  2. 🙂 )))))))))) Ce fraieri!!! Vaccinurile sunt cea mai mare sarlatanie a medicinii moderne. Pe langa faptul ca nu creeaza nici o imunitate, ne mai si imbolnavim pe termen lung, ca sa fim siguri ca pe la 50-60 de ani (daca nu mai devreme), ori ne chinuim cu fel de fel de tratamente nesfarsite, ori dam ortul popii de vreun cancer – e o paleta destul de larga si colorata de cancere, n-ati observat asta?
    Sarlatanie!!! Asa cum a fost de la bun inceput (sec 19)…

Lasă un comentariu