Cât mercur este în vaccinurile din România?

ingredienteUnul din motivele cel mai des invocate de părinții care au refuzat să-și vaccineze copiii este prezența „metalelor grele” în vaccinuri și se referă la mercur și aluminiu.

Mercurul a fost prezent în vaccinuri sub o formă de sare, numită tiomersal. Dar e mai înspăimântor să spui că vaccinurile conțin mercur, decât să spui că vaccinurile conțin tiomersal. Tiomersalul conține 49% din greutatea sa mercur, dar este metabolizat de corpul uman sub formă de etil-mercur, ceea ce e diferit de metil-mercurul, cunoscut pentru efectele sale toxice asupra omului. Mercurul ca element și tiomersalul ca substanță care conține elementul mercur nu sunt același lucru. Sarea de bucătărie conține clor și sodiu și în cantitățile cunoscute nu provoacă rău omului, dar dacă bei un pahar de clor pentru spălat, cu siguranță nu te simți bine. Am dat acest exemplu că să vedem diferența între elementele chimice și compușii lor.

Prin anii 2000 SUA și EU au decis să ceară producătorile de vaccinuri să scoată tiomersalul din vaccinuri din pură precauție. Lumea a văzut asta ca pe o dovadă că tiomersalul este cauza autismului. Tiomersalul nu este cauza autismului, așa cum a fost răs-răs-răs-demonstrat până acum.

Deși le spun acelor părinți că tiomersalul nu mai există în vaccinurile din România, cel puțin nu în cele de schema națională de vaccinare, inclusiv în cele opționale cu excepția unor vaccinuri antigripale și cu excepția unui vaccin antitetanos și antidifteric care se face la 14 ani, ei îmi spun că n-am dreptate și că să citesc prospectele vaccinurilor, că apare acolo.

Așa că am făcut asta.  Am găsit o schema de vaccinare completă, care m-a ajutat foarte mult că are și denumirile comerciale ale vaccinurilor din România și am folosit siturile ANM (Agenția Națională a Medicamentului) și EMA Europa (Agenția Europeană a Medicamentului) de unde am descărcat prospectele. În fiecare prospect apare lista de excipienți (ingrediente) ale fiecărui vaccin.

Iată rezultatul:

Denumire Comercială (prospect în link) Cantitate tiomersal Excipienți
EUVAX B Pediatric 0.04w/v%
(vezi explicații)
Hidroxid de aluminiu gel, fosfat de potasiu monobazic, fosfat de sodiu dibazic, clorură de sodiu, apă pentru preparate injectabile.
ENGERIX B 0 2-fenoxietanol, Hidroxid de aluminiu, Clorură de sodiu, Fosfat disodic dihidrat, Dihidrogenofosfat de sodiu dihidrat, Apă pentru preparate injectabile
BCG SSI(„vaccinul danez”) 0 Pulbere: glutamat de sodiuSolvent: sulfat de magneziu heptahidrat, fosfat dipotasic, acid citric monohidrat, L-asparagină monohidrat, citrat de fier amoniacal, glicerol 85%, apă pentru preparate injectabile.
BCG „Cantacuzino” 0 pentru vaccinul BCG liofilizat: glutamat de sodiupentru solvent (Sauton diluat): sulfat de magneziu, fosfat dipotasic, aid citricmonohidrat, L-asparagină monohidrat, citrat de fier amoniacal, glicerină, apăpentru preparate injectabile.
HexaCima 0 Adsorbit pe hidroxid de aluminiu hidratat (0,6 mg Al3+), Hidrogen fosfat disodic, Dihidrogenofosfat de potasiu, Trometamol, Zahăr, Aminoacizi esenţiali inclusiv L-fenilalanină, Apă pentru preparate injectabile
Prevenar 0 Conjugat cu proteina transportoare CRM197 şi adsorbit pe fosfat de aluminiu (0,125 mg aluminiu),Clorură de sodiu, Acid succinic, Polisorbat 80, Apă pentru preparate injectabile
INFANRIX-IPV+Hib 0 hidroxid de aluminiu exprimat in Al3+ 0,5 mg, 2-fenoxietanol 2,5 mg, clorura de sodiu 4,5mg, formaldehida maximum 10 jjg, polisorbat 80 maximum 100 ug, Vaccinul DTPa-VPI contine cantitati minime de neomicina si polimixina.
Infanrix hexa 0 adsorbit pe hidroxid de aluminiu (Al(OH)3)Pulbere Hib:Lactoză anhidrăSuspensie DTPa-VHB-VPI:Clorură de sodiu (NaCl), Mediu 199 conţinând în principal aminoacizi, săruri minerale, vitamine

Apă pentru preparate injectabile

Pentaxim 0 Zahăr, Trometamol, Mediu Hanks (fără roşu fenol), Acid acetic şi/sau hidroxid de sodiu pentru ajustarea pH-ului, Formaldehidă, 2-fenoxietanol,Apă pentru preparate injectabile
Synflorix 0 1 adsorbit pe fosfat de aluminiu,Clorură de sodiu, Apă pentru preparate injectabile
Rotarix 0 zahăr 9 mg, sorbitol 13,5 mg, adipat disodic, mediu Dulbecco Eagle modificat (MDEM), apă purificată.
Varilrix 0 Pulbere: sulfat de neomicină, albumină serică umană, lactoză, sorbitol, manitol, aminoazici;Solvent: apă pentru preparate injectabile.
HAVRIX JUNIOR 720 0 Hidroxid de aluminiu, Aminoacizi pentru preparate injectabile, Fosfat disodic, Fosfat monopotasic, Polisorbat 20, Clorură de potasiu, Clorură de sodiu, Apă pentru preparate injectabile
AVAXIM 80 U Pediatric 0 adsorbit pe hidroxid de aluminiu (cantitate corespunzătore la 0,15 mg de aluminiu), 2 fenoxietanol, formaldehidă, mediu Hanks 199 (amestec complex de aminoacizi, săruri minerale, vitamine), acid clorhidric sau hidroxid de sodiupentru ajustarea pH-ului, apă pentru preparate injectabile.
Penumo 23 0 FenolClorură de sodiuFosfat disodic dihidrat

Fosfat monosodic dihidrat

Apă pentru preparate injectabile

Imovax Polio 0 Formaldehidă, 2-fenoxietanol, mediu Hanks 199 (ce conţine aminoacizi, săruri minerale,vitamine, apă pentru preparate injectabile, acid clorhidric sau hidroxid de sodiu pentruajustarea pH-ului).
DT VAX urme de tiomersal <0.3 mcg Hidroxid de aluminiu, tiomersal, soluţie tampon ce conţine clorură de sodiu, fosfat disodic dihidrat,fosfat monopotasic şi apă pentru preparate injectabile.
Silgard(Gardasil) 0 adsorbit pe sulfat hidroxifosfat amorf de aluminiu cu rol de adjuvant (0,225 miligrame Al).Clorură de sodiuL-histidinăPolisorbat 80

Borat de sodiu

Apă pentru preparate injectabile.

Cervarix 0 adjuvant AS04 conţinând:3-O-desacil-4’- monofosforil lipid A (MPL)3,adsorbit pe hidroxid de aluminiu hidratat (Al(OH)3)Clorură de sodium (NaCl)Dihidrogenofosfat de sodiu dihidrat (NaH2PO4.2 H2O)

Apă pentru preparate injectabile

E un mare zero. Laitmotivul mercurului în vaccinuri a convins mulți părinți să nu-și vaccineze copiii și, după cum se vede, este unul fals. Mercurul nu este prezent în niciunul vaccinurile pe care le primește un copil până în 14 ani din România. Întrebați-vă cât de adevărate sunt celelalte motive pentru care ați refuzat vaccinul. Sunt valide?

În coloana a treia a tabelului se află lista celorlalți excipienți din compoziția vaccinurilor. Vă sperie? Mergeți pe situl http://www.anm.ro și căutați alte prospecte. Nurofenul dat copiilor pentru febră conține

Substanţa activă este ibuprofenul. Fiecare mililitru de suspensie orală conţine ibuprofen 20 mg. 5 ml suspensie orală conţin ibuprofen 100 mg.
Celelalte componente sunt polisorbat 80, glicerină, maltitol lichid, zaharină sodică, acid citric monohidrat,citrat de sodiu, gumă Xantan, clorură de sodiu, aromă de căpşuni, bromură de domifen, apă purificată.

Vaccinurile sunt produse farmaceutice, conțin „chestii” cu diverse denumiri și dau reacții adverse. Dar ne interesează beneficiile, mai exact raportul risc-beneficiu. Nu vrei să facă copilul febră 42? Îi dai Nurofen. Nu vrei să fie paralizat din cauza poliomielitei? Îi faci vaccinul.

UPDATE
Vaccinul Euvax B conține reziduuri de tiomersal din procesul de fabricare. Știam că unele vaccinuri anti virusul Hepatitei B nu conțin deloc tiomersal, dar pe prospectul pe care-l găsisem pe situl ANM nu este trecut în lista de excipienți.  Cred că chiar și așa cantitatea este probabil mai mică decât într-un vaccin antigripal. Și în această sursă am văzut vaccinul Euvax B trecut la categoria vaccinurilor ce conțin tiomersal.

Anunțuri

71 de gânduri despre &8222;Cât mercur este în vaccinurile din România?&8221;

 1. Citez: „Thimerosalul este o neurotoxina extrem de agresiva, Produce leziuni neurologice ireversibile in orice cantitate. Exista aproximativ 500 de studii care spun acelasi lucru. Este CEL MAI NEUROTOXIC ELEMENT CUNOSCUT IN UNIVERS. Afecteaza pe langa sistemul nervos, multe alte organe interne” – R.F. Kenedy Jr. in una din cele mai recente carti ale sale recomandate de New York Times – „Let the sciente speak”. Studiile sunt identificate foarte clar, exista mii de referinte catre alte articole similare. Nu exista nici macar un studiu care sa afirme contrariul. Pentru mine este suficient.

  Cu stima,
  ing. Filip Ratiu.

 2. Probabil tot vaccinistii au introdus teoria mercurului probabil costa prea mult prostimea nu stie difetenta intre doua elemente chimice, medicii si-ar fi tinut gura ca si acum 50 de ani,parintii nu fac galagie decat daca afla de la medic,ca au fost si alte cazuri.

 3. Va mai pititi un pic dupa visin, dar cat? 🙂 Se usuca! 😉 Un lucru este sigur: De cativa ani buni, sunt tot mai multi copii cu afectiuni care se gasesc in reactiile adverse ale vaccinurilor.

 4. Frank Engley Ph.D. Presedintele Departamentului de Microbiologie al Universitatii Missouri:
  „Am descoperit ca Tiomersal este toxic la o concentratie de nanograme la un miliard, ceea ce este incredibil! Studiu publicat in Revista Societatii Medicale Americane, in revista Academiei de Stiinte din New York si in revista Asociatiei Producatorilor din Industria Chimica. Nimanui nu i-a pasat.”
  Trivia:
  – 2 parti la un miliard concentratie de mercur este limita EPA (US Environmental Protection Agency) pentru apa potabila in SUA
  – 200 parti la un miliard concentratie de mercur este nivelul la care EPA clasifica lichidele cu aceasta concentratie ca deseuri chimice periculoase
  – 50.000 parti la un miliard concentratie de mercur este concentratia de mercur existenta in majoritatea vaccinurilor care contin Tiomersal

   • Salut, studiul pe care mi l-ai recomandat îmi spune ca acei copii care au fost vaccinați sunt predispuși la diverse boli întrun procent mai mare in comparație cu cei care sunt nevaccinați.

    Aceste informații ma descurajează in ceea ce privește vaccinarea copilului.

    Exista un studiu care sa-mi arate clar ce se întâmpla cu copilașii post vaccinare?

     • Salut, ma așteptam la o abordare profesionista de la cineva care susține vaccinarea si care are expertiza cel puțin teoretica in ceea ce privește vaccinurile. Din păcate partea constructiva lipsește cu desăvârșire din aceasta discuție si ca o experiența personală, lipsește si din discuțiile pe care le-am avut cu toți doctorii referitor la vaccinare. Reticenta mea ca si părinte este in continuare susținuta de lipsa clarității pe tot parcursul procesului de vaccinare Pre si post vaccinare. Sper sa pot găsi pe cineva care sa ma ajute sa înțeleg tot ceea ce tine de vaccinare pentru a lua o decizie corecta. Pentru mine nu este suficient „așa fac toți”. Mulțumesc pentru discuție.

  • buna ziua,
   absolut nimic nu se intampla…. din pacate e moda de a ne intoarce la trecut, acu’ o mie de ani cand totul facea natura si nu conta speranta de viata…Sunt absolut toate ok s salveaza vieti, iar pe de alta parte, copii nevaccinati ar trebui sa nu fie inclusi in colectivitati pentru ca ar putea fi focare de infectii si cine plateste si raspunde pentru acestea? oare niste parinti nedocumentati si iresponsabili???? care merg dupa un trend paralel cu specialistii???

   • Va salut, Aici apare o fractura in logica: Daca aveti copilul vaccinat, cum poate un copil nevaccinat sa-l afecteze? Vaccinati copilul tocmai pentru a fi protejat in situatia cand se afla in mediul de contaminare.
    Daca ajungeti sa va temeti de copii sanatosi si nevaccinati inseamna ca nici macar nu ati inteles rostul vaccinarii si – pe cale de consecinte – v-ati vaccinat copilul fara discernamant(adica doar pentru ca asa vi sa spus). Iar daca va aflati in aceasta situatie, discutarea unor eventuale efecte adverse va depaseste cu mult prea mult capacitatea de intelegere.

    Domnul sa ne ocroteasca copiii, vaccinati sau nu.

    • Domnule Tudor M, fractura de logică nu e la mine, ci la cei care au gândit la fel ca dumneavoastră. Mai rău, fractura asta a condus la epidemia curentă. Dacă nu înțelegeți unde e fractura, vă explic.

     Unii copii nu pot fi vaccinați. Cei sub un an nu pot fi vaccinați. Cei care au unele boli deja devastatoare, nu pot fi vaccinați. Cei care fac un transplant nu pot fi vaccinați, dar sunt vulnerabili. Toți acești copii vor putea fi totuși protejați de noi, dacă ne vaccinăm copiii. Noi suntem singura lor protecție împotriva acestor boli prevenibile prin vaccinare. Ori dumneavoastră și alții militați în sensul invers, adică să nu ne vaccinăm. Și astfel a apărut această epidemie, care a ucis peste 10 copii, fiecare vulnerabil.

     Și apoi aveți tupeul să-mi spuneți că eu am o fractură logică.

     • Domnule(d-na) provaccin,

      Eu nu vad unde ati fi putut sesiza ca am avut tupeul sa va spun ca d-voastra aveti o fractura logica, decat in cazul in care postati aici sub diverse pseudonime.
      In respectivul raspuns doar mi-am exprimat opinia in privinta celor exprimate de catre cine s-a semanat „ioana”, si nu cred ca se regaseste „tupeul” despre care insinuati.
      In ceea ce priveste fractura… inclin sa cred ca d-voastra ignorati insasi notiunea (https://dexonline.ro/definitie/notiune), caci logica o prezentati ca fiind o fantasma personala(indusa sau auto-indusa).
      In plus, ca exemplu:
      1. Daca cei sub un an nu pot fi vaccinati, asa cum spuneti(si care este adevarat, cf. cercetarilor efectuate), de ce insistati sa fie vaccinati „restul” la mai putin de un an? Un alt aspect se refera la modul in care alegi sa-ti expui copilul; caci daca-l bagi in metrou la mai putin de un an si te plangi de vaccinarea celorlanti prunci, se poate deduce ca exista un retard major in perceptia realitatii.
      2. Daca o sa aveti curiozitatea(si/sau bunavointa) sa analazizati statisticile spitalelor de oncologie, o sa constatati cu surprindere ca pruncii loviti de „boli devastatoare” au fost deja vaccinati.
      3. Cei care au nesansa sa fie nevoiti sa faca un transplant, daca nu stiti, au o problema chiar cu schema de vaccinare care le-a fost administrata.

      ….”Și astfel a apărut această epidemie” – „epidemie curenta”, care a umplut fundeni-ul si lumea intreaga de copii osanditi la chinuri imaginate de nemernici. Nu! Ei nu sunt DOAR 10 – sunt mii de copii lichidati si sunt mii de copii condamnati la o viata chinuitoare. Iar atunci cand nu va convine adevarul, transferati vina in eventualele vicii INDUSE in comportamantul parintilor.

      Ce varsta aveti? sau,,. Ce pregatire aveti? Oare nu cumva cei ca d-voastra faceau apologia fumatului prin anii 60?

      • 1. Daca cei sub un an nu pot fi vaccinati, asa cum spuneti(si care este adevarat, cf. cercetarilor efectuate), de ce insistati sa fie vaccinati „restul” la mai putin de un an?

       Asta îmi arată că nu prea știți despre ce vorbiți. Copiii sub un an nu pot fi vaccinați împotriva rujeolei, dar pentru a preveni alte boli pot fi vaccinați, inclusiv la naștere. Rujeola este mai specială pentru că s-a constatat că până într-un an copiii au suficienți anticorpi din placenta mamei cât să anuleze antigenii din vaccin și să nu producă propriii lor anticorpi. Cu alte cuvinte l-ar face degeaba. Așadar acești copiii rămân neprotejați. Ar fi totuși protejați, dacă copiii mai mare de un an și care pot face acest vaccin s-ar vaccina cu toții, cu excepția celor care au contraindicații medicale. Astfel se creează o altfel de imunitate, cea de grup, pentru că indirect anticorpii copiilor mai mari protejează pe cei mici.

       Un alt aspect se refera la modul in care alegi sa-ti expui copilul; caci daca-l bagi in metrou la mai putin de un an si te plangi de vaccinarea celorlanti prunci, se poate deduce ca exista un retard major in perceptia realitatii.

       Sunt de acord că trebuie evitate zonele aglomerate, dar metroul și mall-ul nu sunt singurele zone unde ai putea merge cu copilul mic. Sunt alte zone unde TREBUIE să mergi și de unde poți face aceste boli, dacă te-ai întâlni cu copiii contagioși: cabinetul pediatrului, lift, alimentară, parc. Apoi tu însuți sau frații mai mari pot aduce acasă. Unii copii chiar și vaccinați se pot îmbolnăvi poate nu grav, dar destul cât să fie contagioși. Lucrul acesta nu s-ar întâmpla totuși, dacă ar fi cât mai mulți vaccinați. Deci faptul că ați ales exemplul cu metroul și ați ignorat în totalitate toate celelalte posibilități denotă că alegeți situațiile care vă convin în detrimentul și celorlalte posibilități.

       Daca o sa aveti curiozitatea(si/sau bunavointa) sa analazizati statisticile spitalelor de oncologie, o sa constatati cu surprindere ca pruncii loviti de „boli devastatoare” au fost deja vaccinati.

       Acesta este o altă fractură de logică. Încercați să evidențiați o relație de cauzalitate între două evenimente care se succed, ori asta nu e tot timpul adevărat. Sunt convis că acei copii au băut și apă înainte să ajungă la oncologie. Poate apa e de vină! Vă dau niște exemple de corelații în următorul link din care ai trage niște concluzii foarte curioase dacă le-ai lua în seamă http://www.tylervigen.com/spurious-correlations .

       Iar atunci cand nu va convine adevarul, transferati vina in eventualele vicii INDUSE in comportamantul parintilor.

       Nevaccinarea e decizia părintelui, deci vina e în totalitate a lui dacă copilul moare din cauza unei boli prevenibile prin vaccinare și el a refuzat vaccinarea.

       Ce varsta aveti? sau,,. Ce pregatire aveti? Oare nu cumva cei ca d-voastra faceau apologia fumatului prin anii 60?

       Greșit din nou. Cu mult înainte de anii 60 au existate destul dovezi medicale (adică produse de cercetători - medici) că fumatul cauzează cancer la plămâni. Aceste dovezi au venit din diverese direcții: studii epidemiologice, studii pe animale, patologie celulară, observație clinică și analiză chimică. Să nu-mi spuneți că Matilda-biciclista a făcut aceste studii! Ce a exista în anii60 a fost o puternică contra-reacție din partea companiilor producătoare de tutun la recomandările asociațiilor medicale din multe țări să se stopeze obiceiul de a fuma pentru că provoacă cancer. De altfel chiar în rândul medicilor, mai ales cei fumători, încă era un sentiment de negare a dovezilor, dar asta nu înseamnă că toată breasla medicală era cu ei (altfel nici n-ar fi fost produse acele dovezi). Vă recomand articole pe temă și puteți începe aici: http://tobaccocontrol.bmj.com/content/21/2/87.full

       Legătura cu vaccinarea și cancerul e următoarea: atâta timp cât s-au făcut studii care arată că vaccinurile nu cauzează cancer și că avem alte cauze pentru care avem acei copii în spitale, mi se pare de bun simț să fiu mai cumpătat când fac astfel de afirmații.

      • Va rog sa ma iertati. Am ajuns in pagina respectiva total intamplator si cred c-am fost luat de val. Nu-mi sta in caracter sa intru in casa cuiva si sa-ncep sa rascolesc lucrurile care au fost ordonate acolo.
       Aici se termina „contactul” nostru si va doresc tot ceea ce-mi doresc si pentru mine;
       Sanatate si intelepciune!

  • Exista un studiu Africa pe parcursul a 17 ani, cautatil pe net. 75% au facut bolile pentru care faceau vaccinul plus alte boli gen tumoare creier oase etc. Vaccinurile Cantacuzino aveau aceleasi elemente chimice ca si adtazi numai ca Ceausescu nu dadea voie sa apara in presa studiile. Vaccinurile etau facute in concordanta cu occidentul, medicii mergeau afara la conferinte citeau carti de speciakitate publicate in occident. Nu ma poate contrazice nimeni pentru ca ,compozitia este aceeasi, si aceleasi manifestari postvaccin. La copii mei abces subclavicular, aceleasi si astazi iar celalalt copil era sa moara, internata cu el,febra 39 timp de o kuna, nu ceda la niciun antibiotic, paradit intestine de la antiinflamatoare, n-a mancat paine pana la 3 ani, regim restrictiv toata viata. Virusii nu exista, chimicalele injectate sunt pentru bani nu pentru sanatatea copiilor.

 5. Dr. Kenneth P Stoller, doctor în medicină, s-a specializat ca medic pediatru la Universitatea din California şi a fost membru al Academiei Americane de Pediatrie timp de două decenii. În 2008 a demisionat din Academie după ce a realizat că Academia ştia faptul că mercurul din vaccinuri poate provoca autism si alte leziuni neurologice, dar organizația a refuzat să facă un efort hotărât de a elimina mercurul ( timerosal) din toate vaccinurile. Și, de fapt, s-a angajat în schimb într-o muşamalizare pentru a proteja interesele producătorilor de vaccinuri și imperiilor farmaceutice

  • Si astazi se explorta acelasi vaccin care contine sv40 in Africa si Nigeria. Sv40 se transmite mama fat oral fecal sexual. cdc a recunoscut oficial ca vaccinul anti-polio a infectat 30 mil oameni dupa care au sters anuntul,exista pe net persoane care au copiat anuntul. Sv40 produce cancer creier incidenta a fost de 128% dar si alte forme de cancer 40% 60%.

 6. Ce propaganda mizerabila provaccinuri, imi vine sa vomit. Cine ti-a zis tie ca etil mercurul e bun pentru organism, tu auzi ce zici? Legatura dintre mercurul din vaccinuri si AUTISM s-a dovedit! Unul din doctorii de top din America care au dovedit aceasta legatura, a fost ASASINAT! Esti o mizerie de om! Cati bani iti iei de la Big Pharma ca sa tii blogul asta mizerabil?

 7. Bla bla bla……ok spui ce contine aceste vaccinuri si atunci unde sunt anticorpii?Pe bune sunt numai substante si metale periculoase pentru om mai ales pentru un pui de om de cateva zile sau luni,chiar credeti ca nu afecteaza aceste substante corpului?Atunci va pacaliti singuri nu aveti nici o dovada ca ele fac bine din contra,in schimb consecinte si efecte secundare exista si sunt spuse chiar de oameni….deci cine ard urechi sa asculte si cine are ochi sa vada….

  • Anticorpii nu sunt în vaccinuri, ci urmează să fie creați de sistemul imunitar atunci când conținutul vaccinului ajunge în corpul uman. Acele substanțe pot să dea reacții adverse, dar, în comparație cu bolile pentru care vaccinăm, sunt mult mai ușoare. Nu poți compara o febră sau o durere locală, cea mai frecventă reacție, cu paralizia din cauza poliomielitei, nu?

   • am o vecina care a paralizat de la Polio. acum e paralizata! a facut chiar boala! un caine vaccinat multiplu (pt recuperare vaccinuri) a facut alergie si I-a distrus ficatul . nu a mai mancat si s-a scarpinat pana a facut septicemie si a murit! niciodata in istoria omenirii nu au existat atatia copii cu Autism, ADHD, epilepsie, cancer decat dupa aparitia vaccinurilor multiple si super repetate oferind imunitate nici macar 2 ani!!!(apropos unele vaccinuri contin celula din maimuta care in 10 ani da cancer!

    • Aceea cu cainele nu o cred. Animalul a avut o afectiune despre care proprietarul nu a stiut. Nu l-a dus la doctor sa vada exact despre ce este vorba…probabil nici nu o fi avut posibilitatea…si nu e din lipsa de ingrijire, ci pur si simplu animalul era bolnav. Cine stie ce a fost. Daca l-ar fi vazut vreu medic veterinar ar fi depistat cauza si l-ar fi tratat, dar repet poate ca proprietarii nu au avut posibilitatea sa il duca in timp util, poate nu au avut deloc…se intampla la foarte multa lume.
     In orice caz am vaccinat multi caini si niciunul nu a avut astfel de probleme in urma vaccinului polivalent (DHPPI).
     Vaccinurile de copii nu se poate afirma daca provoaca sau nu cancer. Un medic imunolog a spus ca lucrul asta nu se poate sti cu precizie, cancerul avand multe cauze. Lucrurile astea se cerceteaza chiar pe perioade mari de timp (ani, zeci de ani).

   • sist imunitar nu e robot sa reziste la 7 virusi introdusi in corp, care se combina intre ei si se adapteaza! nu raspund 2 oameni la fel, din pct de ved. imunitar, nu suntem o turma de oi! de ce nu se fac testari ale imunitatii inainte de vaccinarile multiple si ne testate sufficient ?

     • Vaccinurile nu sunt testate suficient pentru ca nu intra in categoria medicamentelor , ci a produselor biologice si nu se fac teste dublu orb sau teste de toxicitate. De cand s-a dat legea in sua, ca producatorii de vaccinuri nu pot fi dati in judecata, s-au inmultit si vaccinurile si bolile de care inainte nu auzeam.de ce e epidemie de oreion la harvard unde toti sunt vaccinati?

      • Îmi place că ai auzit de noțiunea de dublu test, dar nu știi să dai o căutare pe PubMed să vezi dacă chiar ai dreptate când spui că nu existe teste randomizate dublu-orb despre siguranța și eficiența vaccinurilor.

     • Dv ati vazut un virus? Creati un blog dar in real? Cum arata un virus? Dar virus uman nu factori de transport intracelulari. Fac pariu ca n-ati vazut pentru ca nu exista.Luati premiul lui Ianca daca vedeati un virus. Nu puteti contesta, mi s-ar parea de prost gust, ca Biologul Stefan Ianca (nu Lanca) a castigat procesul ” virusul pojarului nu exista” anul trecut pe 16 februarie. Este furie mare in Germania, lumea nu mai vrea sa vaccineze copii. Lucrurile stau cred eu asa: exista un proces ascuns microbian sau empatic prin care se produc epidemiile. Ad inclina spre empatic pentru ca inframicrobiologicul este studiat suficient de bine. Cu respect.

 8. De obicei multidozele contin thiomersal.
  Dar ce am dat eu c/p e prospectul de la monodoza.

  Monodozele n-ar trebui sa contina, cel putin cele fabricate in conditii bune.
  Vaccinul antigripal de la noi de ex. continea, chiar monodoza fiind, probabil pentru a compensa unele aspecte problematice ale procesului de fabricatie care faceau sa fie expus la o eventuala contaminare.
  Euvax B e fabricat in Polonia sub licenta LG (da, aia cu televizoarele)…

  Pana cum cca. 4 ani, pentru Hepatita B se facea un vaccin importat din Franta (Pasteur parca) care nu avea thiomersal.
  Acum 4 ani s-a schimbat marca, nu stiu daca tot Euvax B este si in prezent.
  Mai ieftin, comisioane mai bune, nu stiu.

  Aici gasesti semnificatia concentratiei in cauza:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Percentage_solution

  O dezbatere de genul daca e mult/putin nu are sens.
  Ideea este ca la noi nu „merge si asa”, adica cu thiomersal in vaccinurile pediatrice, MS de la noi, nu are o problema cu asta.

 9. Foarte interesant.
  Eu am gasit alt prospect pentru EuvaxB pediatric aici:
  http://www.medipedia.ro/Dictionarmedical/Medicamente/tabid/59/prospect/W13367004/EUVAX-B-PEDIATRIC-vaccin-hepatic-B-recombinat.aspx

  Si uite ce scrie:

  Euvax B este un vaccin înalt purificat cu particule neinfecţioase din antigenul de suprafaţă al virusului
  hepatitic B (AgHBs) adsorbit pe săruri de aluminiu ca adjuvant şi conservat cu tiomersal.

  Acelasi lucru scrie si pe flyer -ul care vine cu vaccinul.

  Deci de ce inconsecventa asta?

  cerevisiae.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s