Despre vaccinuri când nu erau – mărturie

de Dr. Elena Copaciu

Cum aș putea să intervin într-o discuție pro sau contra vaccinare? După ce s-a născut fratele meu cel mare, părinții au mai avut o fetiță, care a murit la 3 luni, în 1954, într-o epidemie de tuse convulsivă! La 3 ani a venit pe lume fratele mijlociu și, cândva după 1960, eu. Nu știu dacă în acele vremuri grele părinții mei ar fi decis să aibă 4 copii. Erau trecuți de 33 de ani amândoi și poate că dorul niciodată ostoit după minunea aceea de copil i-a făcut să ia decizia aceasta. Tatăl meu nu a scos niciodată o vorbă despre copil. Doar că am primit la naștere numele ei. Întocmai. Era ca și cum le-ar fi fost adus copilul înapoi! Mama a vorbit puțin în copilăria mea despre copilul pierdut. Și mereu își reproșa că nu a reușit să o izoleze de copiii bolnavi la vremea aceea, că nu a reușit să o apere și nu își revenea din șocul morții sale rapide! Pe măsură ce anii au trecut, avea noaptea coșmaruri că, undeva fetița trăiește și este singură, înfometată și îi este frig! În ultimele luni de viață, avea momente de panică terifiantă și mă ruga să îi promit că o să am grijă de ea, că nu o să îi lipsească nimic și că o să o dăm la școală!..

În lumea copilăriei mele nu prea exista o casă în care să nu fi fost victime ale bolilor pentru care ulterior s-au găsit vaccinuri! Multe decenii din secolul 20, copiii mureau de bolile copilăriei( femeile nășteau cîte 7-8-10, dar ajungeau la maturitate 2-3!); mamele erau terorizate că, odată ajunși la maturitate, băieții mureau în războaie (și tot la 20-30 de ani Europa era traversată de războaie nimicitoare) și fetele la naștere (hemoragii incotrolabile sau infecții puerperale pentru care nu existau antibiotice) sau de tuberculoza care făcea ravagii și cu greu se putea vindeca! În 1918, la marea epidemie de gripă spaniolă, au murit părinții bunicii mele paterne și sora cea mare! 5 orfani. Au trecut în casa rudei celei mai apropiate, prefectul de Silistra. Când bunica s-a căsătorit, soacra sa a decis ca, odată cu mireasa să aducă la ei în casă toți orfanii( să nu mai treacă încăodată prin trauma despărțirii). Și de la dânsa au plecat cu toții să își facă rost în viață. Între timp, soția prefectului de Silistra a murit la naștere și bunica a avut grijă de unica ei fiică, iar legătura dintre ele două a rămas pe viață!

În 1956-57 Europa era zguduită de epidemia de poliomielită! În jurul nostru, aproape nu a rămas familie cu copii neatinși de virus! Au murit mulți copii, au supraviețuit copii cu sechele motorii grave sau cu retard neuropsihic important. Știu astfel de copii îngrijiți cu multă dragoste și dăruire în familie vreme de zeci de ani! De părinți bolnavi și ei octogenari- nonagenari pe care poate numai grija pentru copiii aceștia bătuți de soartă( ajunși și ei la 60-70 de ani) îi mai ținea în viață! Îmi revine mereu în minte o scenă sfâșietoare de la înmormântarea mamei unuia dintre acești copii, cu sechele grave cerebrale, care stătea lângă sicriu și spunea legănându-se: ”dor de mamă, dor de mamă!”…Și toți erau copii normali la naștere și cu dezvoltarea frumoasă pe care o au toți copiii în familii care și i-au dorit și îngrijit cu devotament și înainte și după boala cumplită care le-a frânt destinele! Ca medic, singurul vaccin de care mă temeam era cel antipolio, pentru că era făcut cu virus viu atenuat și exista riscul ”încălzirii” tulpinii care putea da ulterior boala! Acum și riscul acesta este îndepărtat, în vaccinuri fiind virus inactivat. Și dacă se spera că până în anul 2000 boala va fi eradicată, încă mai apar focare de boală!

Am ”experimentat” pe propria piele o reacție vaccinală gravă și efectele vaccinării obligatorii de prin 1972 când ni se făcea la școală vaccinul antiholeric, fără prea multe informații și, evident, fără acordul părinților! După 90 s-a putut efectua și vaccinul contra virusului hepatitei B! Între timp căpătasem un teren plurialergic, după fiecare rapel îmi înțepenește umărul la brațul la care se injectează, dar nu mi-aș pune problema să nu îl fac, câtă vreme toată copilăria am asistat la lupta pentru supraviețuire a unuia in unchii mei care a făcut prin anii 70 o formă gravă de hepatită B după injecții cu seringi nesterile la un dispensar medical!

Ca medic am văzut consecințele nevaccinării BCG- copil de 18 luni cu meningo encefalita TBC – ”scăpat” la vaccinare în maternitate. Locuiau cu bunicul care a făcut TBC pulmonar. Ancheta epidemiologică neglijentă nu a sesizat pericolul( acum însă am avut nevoie să aducem vaccinul din Bulgaria, pentru o urgență în familie!)…am văzut ce repede se moare de meningită meningococică, am văzut copii cu pancencefalită sclerozantă subacută- complicație redutabilă a rujeolei! Și asist perplexă la epidemia actuală: mii de cazuri de boală și zeci de decese! Plus discuții emoționale pro sau con! Ceea ce presupune lipsă de profesionalism și mult diletantism! Vorbim de vieți de copii! Autoritățile sunt obligate să facă un plan de gestionare a tuturor riscurilor, să elaboreze măsuri pe termen scurt si mediu! Să aduca dozele de vaccin in cabinetele medicilor de familie și farmacii! Să decidă schemele de vaccinare. Mai e nevoie de o campanie susținută de comunicare! Fiecare părinte să știe ca poate alege varianta pe care o considera cea mai sigură pentru copilul său. Și să știe că risc zero nu există! In orice decizie va exista și un risc asumat, vaccinat sau nevaccinat, copilul trebuie să fie în siguranță! Istoria rămâne în urmă, dar trebuie să fim conștienți că aparenta siguranță și imunitate la boli transmisibile de acum, se datorează și programelor de zeci de ani de vaccinare pe scară largă. Mai mult nu aș putea spune eu, care poate am venit pe lume și din lipsa vaccinurilor! Mereu mă întreb însă, ce ar avea de spus pe tema aceasta sora pe care nu am cunoscut-o niciodată!….R.I.P.

Anunțuri

20 de gânduri despre &8222;Despre vaccinuri când nu erau – mărturie&8221;

 1. Un agricultor curios, cu mintea ”științifică”, se întreabă: ”Ce se va întâmpla dacă va semăna în lotul său de pământ (cernoziom de cea mai înaltă calitate) CARTOFI STRICAȚI primăvara?” Ce credeți ce va culege acesta din lotul său de pământ toamna?! Va culege o roadă bogată de CARTOFI NOI sau un morman de BURUIENE care nu folosesc la nimic?! Să răspundă fiecare, în funcție de IQ-ul său!

  Ce se va întâmpla însă în situația în care vom inocula în corpul UNUI OM SĂNĂTOS o supă de substanțe toxice extrase din HOITURILE pline de boli ale unor MORTĂCIUNI NECURATE (rinichi de maimuțe verzi omorâte, porci uciși, copii avortați, etc) – supă cunoscută, în păsăreasca medicală, sub numele de ”vaccinuri”? Iarăși, să răspundă fiecare, în funcție de cum îl duce sau nu îl duce capul! Suntem doar în democrație – fiecare este liber să gândească cum vrea. Cel puțin atâta timp cât democrația nu s-a transformat încă în demoNOcrație (ceea ce nu este exclus să se întâmple în România dacă se aprobă legea de estență fascistă a vaccinării obligatorii).

  Personal însă nu pot să cred, nici măcar dacă mă pici cu ceară, în medicina bazată pe MORTĂCIUNI! În medicina bazată pe VIAȚĂ cred (aceasta mi-a adus vindecare de bola pe care cei 3 medici alopați nu au putut să mi-o vindece). Cum însă aș putea să cred în medicina bazată pe mortăciuni?!

  În concluzie. De cânt este lumea și pământul a funcționat, funcționează și va funcționa întotdeauna următoarea LEGE: ceea ce seamănă omul, aceea și va secera! Cine a semănat VÂNT, va culege FURTUNĂ!

  Cine seamănă boală în corpul său, boală și va culege (oricât de mult nu s-ar lăsa amăgit de contrariu). Cine însă seamănă sănătate în corpul său, sănătate și va culege. Fiecare va culege ceea ce a semănat…

  ”16 Îi veţi cunoaşte după roadele lor. Culeg oamenii struguri din spini sau smochine din mărăcini?
  17 Tot aşa, orice pom bun face roade bune, dar pomul rău face roade rele.
  18 Pomul bun nu poate face roade rele, nici POMUL RĂU NU POATE FACE ROADE BUNE.
  19 Orice pom care nu face roade bune este tăiat şi aruncat în foc.
  20 Aşa că după roadele lor îi veţi cunoaşte. ” Matei 7:16-20

  • Pui problema greșit. Medicina nu e ceva în care trebuie să crezi, ci ceva științific, bazat pe dovezi. Agricultorul a făcut un experiment și a aflat că cernoziom + cartofi sănătoși => cultură bună, deci a folosit un instrument al științei, nu al credinței.

   Medicul a făcut un experiment și el și a aflat că prevenția e mai bună decât tratarea.

   • ”cernoziom + cartofi sănătoși => cultură bună” – ați întors-o ca la Ploiești sau poate ca la Caracal (rămâne de văzut! sper că aveți simțul umorului!). Sigur… cartofii sănătoși plantați într-un pământ de cea mai bună calitate vor aduce o cultură bogată. Cine s-ar putea îndoi de aceasta?!

    Ce roade însă vor aduce cartofii stricați plantați în pământ bun??? Ce roade poate să aducă plantarea de boli, viruși (sper că sunteți la curent cu faptul că ”virus” este un cuvânt care provine din latină, limbă în care semnifică în mod literal ”otravă”), fel de fel de substanțe, una mai toxică decât celaltă, extrase din hoiturile unor mortăciuni necurate (câini, maimuțe, porci, etc) sau din cadavrele unor copii avortați la care se adaugă, de parcă nu era deja suficientă toxicitate, fel de fel de alte substanțe toxice precum mercurul, formaldehida, aluminiul, etc???

    Chiar trebuie să-ți pui capul pe șina căii ferate pentru ști ce se va întâmpla în momentul în care va trece trenul pe acolo?! Există o lege a cauzei și efectului. Efectul nu poate fi mai mare decât cauza care l-a determinat. Sămânța plantată va determină roada culeasă. Or ce ne spune Isus Hristos?!

    ”Pomul bun nu poate face roade rele, nici POMUL RĂU NU POATE FACE ROADE BUNE.”

    Din punct de vedere logic este IMPOSIBIL să semeni Boală și să culegi Sănătate. Logic lucrurile stau astfel: semeni boală – culegi boală, semeni sănătate – culegi sănătate! Cum s-ar spune ”Ceea ce seamănă omul, aceea și va secera!”

    ”Medicul a făcut un experiment” și a aflat că poate câștiga un ban frumos dacă știe cum să-și vândă ”marfa” (dacă știi să speculezi sentimentele de frică și ignoranța maselor mari de oameni atunci poți să ajungi să stai pe un munte de bani).

    „Căci iubirea de bani este rădăcina tuturor relelor, şi unii, care au umblat după ea, au rătăcit de la credinţă şi s-au străpuns singuri cu o mulţime de chinuri.” 1 Timotei 6:10

    • Se vede clar că nu știi cum se face un vaccin. Niciun vaccin nu conține un virus, așa că tot raționamentul tău se bazează pe o ipoteză greșită.
     Toate substanțele sunt toxice în doza potrivită. Alt lucru pe care nu-l înțelegi sau l-ai înțeles greșit, de unde și raționamentul și paralela ta cu solul și cartofii sunt greșite.

     „Căci iubirea de bani este rădăcina tuturor relelor, şi unii, care au umblat după ea, au rătăcit de la credinţă şi s-au străpuns singuri cu o mulţime de chinuri.”

     • Aplică asta mai întâi în ograda Bisericii.
     • ”Niciun vaccin nu conține un virus…”

      Sigur! Conțin aghiazmă sfințită + vitamine + apă curată de la izvor! Vaccinurile nu conțin ”un virus”, vaccinurile conțin milioane de virusuri.

      Iată definiția – cum s-ar spun – direct de la botul calului, așa cum a ieșit din ograda celor de la Ministerul Bolilor (dacă și ăștia nu mai știu ce este aceea un vaccin, atunci cine mai știe?!):

      ”Vaccin – medicament care conţine virusuri sau bacterii vii atenuate sau inactivate,
      fragmente antigenice de virusuri, bacterii sau obţinute prin inginerie genetică şi
      care produc o reacţie de apărare a organismului fără să producă îmbolnăvirea.”

      Definiția a fost preluată din proietul legii de esență fascistă a vaccinării obligatorii.

      După cum vezi – sper că vezi! – conțin și încă cum mai conțin virusuri. Apoi ce-ar fi să facem o mică incursiune în istoria recentă și să ne aducem de renumitul virus carginigen SV-40 (preluat din hoiturile maimuțele verzi care au fost folosite la cultivarea virusurilor polio), cu care au fost contaminați vreo câteva zeci de milioane de oameni odată cu vaccinarea anti-polio. Sau asta nu se pune?!

      Vorba lui Stalin: „Dacă moare un om este o tragedie, dacă moare o sută de mii este doar o statistică!”

     • ”Toate substanțele sunt toxice în doza potrivită.”

      Aceasta este o doctrină de bază a medicinii alopate (fiți fără grijă, am întâlnit-o papagalicită de n ori până acum), care este folosită ca justificare pentru intoxicarea corpurilor oamenilor cu fel de fel de substanțe toxice de care organismul uman pur și simplu nu are nevoie. Pe care o cumpăr și nu prea o cumpăr. Există rațiuni extrem de solide pentru etichetarea unui flacon care conține mercur cu mențiunea ”Atenție! Otravă! Pericol de moarte!!!”, în timp ce pe o sticlă de apă se află doar mențiunea de ”apă minerală” și nimic mai mult. De ce? Pentru că mercurul este otravă, iar apa nu este!

      Sigur, dacă o să te apuci să bei apa cu găleata, ca vaca, atunci s-ar putea întâmpla ca la un moment dat să dai și colțul. Și nu din cauza toxicității apei, ci pentru că ți-ai blocat căile respiratorii. În cazul mercurului însă cu greu s-ar putea spune că există vreo doză la care acesta să nu fie toxic. Pur și simplu, până la un moment dat (care în cazul mercurului este exrem-extrem de jos) organismul uman are capacitatea să reziste la agresiunea la care este supus. Deși nu poate să nu-l coste. Însă vorba românului ”dacă continui să mergi, cu încăpâțânare de catâr, pe drumul pe care mergi, atunci vei ajunge exact acolo unde te îndrepți”. Dacă vei continua să bagi și să tot bagi substanțe toxice în tine, atunci va veni și momentul scadenței, când încărcătura toxică acumulată va depăși capacitatea de apărare a organismului. Rezultatul? Boală, durere, suferință și, într-un sfârșit, moartea. Ceea ce seamănă omul, aceea și va secera!!!

      ”Alt lucru pe care nu-l înțelegi sau l-ai înțeles greșit, de unde și raționamentul și paralela ta cu solul și cartofii sunt greșite.”

      Poate veni lumina din întuneric? Poate veni adevărul din minciună? Poate veni sănătatea din boală? Așa cum este ilogic să te aștepți la o recoltă bogată de cartofi sănătoși toamna dacă plantezi cartofi stricați în pământ primăvara, tot așa este ilogic să te aștepți să culegi sănătate dacă ai semănat boală și toxicitate în organism.

      ”Pomul bun nu poate face roade rele, nici POMUL RĂU NU POATE FACE ROADE BUNE.”

      Întregul edificiu al vaccinării stă pe nisipurile mișcătoare ale nopții minții, unde logica demult și-a pierdut puterea. Cercul este pătrat. Burlacul este căsătorit. Iar sănătatea vine din puterea ”miraculoasă” a mortăciunilor pline de viruși, boli și toxine!!! Personal, cu cât mai mult mă gândesc, cu atât mai convins devin că vaccinarea nu este altceva decât o parte componentă, extrem de stranie, a Cultului Morții, ascunsă – în mod convenabil – sub spoială medicinii și a științei. Iată ce spune Solomon:

      ”Dar cel ce păcătuieşte împotriva mea îşi vatămă sufletul său;
      toţi cei ce mă urăsc pe mine iubesc moartea.”

      Oamenii care urăsc înțelepciunea (cea curată și sfântă, care vine întotdeauna de sus, de la Dumnezeu) iubesc moartea. Iubesc moartea atât de mult încât – grație progresului tehnico-”științific” (sic!) – au găsit o modalitate de a-și inocula o supă de substanțe toxice extrase din cadavrele unor mortăciuni necurate (porci, maimuțe, câini, etc) sau din cadavrele unor copii avortați, numită în păsăreasca alopată ”vaccinuri”, direct în propriile lor corpuri sănătoase.

      Să-mi fie cu iertare, însă dacă dumneata ai puterea să crezi că sănătatea vine din mortăciuni, atunci ce aș putea să vă mai spun: ”Vă admir credința, însă – cu părere de rău – nu și inteligența!”

      Atenție foarte mare la felul cum ne funcționează mintea!

      ”Dar hrana tare este pentru oamenii mari, pentru aceia a căror judecată s-a deprins, prin întrebuinţare, să deosebească binele şi răul.” Evrei 5:14

      • Cât nonsens. Eu nu trebuie să cred ceva, contează foarte puțin ceea ce cred eu. Ceea ce contează sunt dovezile. Vaccinurile sunt sigure și eficiente, în urma dovezilor. O noutate pentru tine: vaccinurile nu conțin mercur. Și o altă noutate, orice substană este toxică pentru un om într-o anumită doză. Contează foarte puțin ce ai auzit tu sau ce crezi tu despre asta.

     • ”„Căci iubirea de bani este rădăcina tuturor relelor, şi unii, care au umblat după ea, au rătăcit de la credinţă şi s-au străpuns singuri cu o mulţime de chinuri.”

      Aplică asta mai întâi în ograda Bisericii.”

      O aplic! Cine L-a trădat pe Isus Hristos pentru 30 de arginți? Nu unul dintre apostoli?! Unii sunt atrași de biserică pentru că acolo îl găsesc pe Isus Hristos – Mântuitorul lumii. Pentru alții însă biserica este foarte atrăgătoare pentru că acolo îl pot găsi pe Mamona (se pot face bani frumoși făcând comerț cu lucrurile sfinte). Așa a fost, așa este și așa va fi până la cea de-a două venire a lui Isus Hristos. Ce ne-a spus Isus Hristos:

      ”Păziţi-vă de proroci mincinoşi. Ei vin la voi îmbrăcaţi în haine de oi, dar pe dinăuntru sunt nişte lupi răpitori. Îi veţi cunoaşte după roadele lor…” Matei 7:15

   • ”Medicina nu e ceva în care trebuie să crezi, ci ceva științific, bazat pe dovezi.” Un răspuns care – sincer să fiu! – m-a făcut să zâmesc. De ce?

    Există o singură ființă care nu are nevoie de credință – Dumnezeu. Dumnezeu este atotștiitor și nu are nicio nevoie de credință.
    Omul însă limitat în cunoștințele sale. Fără credință acesta pur și simplu nu se poate dispensa. Mai ales într-un domeniu atât de complex ca sănătatea și corpul omului (a cărei complexitatea uimitoare depășește cu mult capacitatea de înțelgere a omului). Nu mai vorbesc aici de efectul placebo (binecunoscut în medicină).
    Iar în privința dovezilor ”științifice” vă aduc aminte de ceea ce a spus A. Einstein: ”Există minciuni, minciuni ordinare și statistică”.

    Există atât de multe modalități prin care o minte ”creativă” poate să doctoricească ”dovezile” că s-ar putea probabil scrie romane întregi.

 2. daca vaccinul e asa bun, va propun sa va vaccinati pana ce va apar reactii adverse.

  Cand sti ca Romania e tara COBAI Pe experimente criminale, cand sti ca 50 bebelusi au fost OPERATI in Bucuresti dupa vaccinul BCG, ca reactie adversa, cand sti ca au MURIT copii, sau au ramas paralizati or cu Autism dupa vaccinul criminal ROR, mi se pare o prostie sa sustii ca vaccinul ,,e bun,,

  O fi bun, dar NU IN ROMANIA! unde se iau vaccinuri pe spaga, unde se testeaza vaccinuri pe copii, unde se fac crime cu nemiluita. Vaccinul GARDASIL a facut nenumarate crime si paralizii si exista sute mii dovezi pe internet, video, audio, photo.

  Nu pot sa spun decat ca sunteti criminali, si rau intentionati.Nu mai sunt vaccinurile ca acum 30 ani, ci traim in 2017 in ROMANIA, tara de cobai .

  • Eu am fost vaccinat, soția mea e vaccinată. Am trei copii vaccinați. Părinții mei sunt vaccinați. N-am auzit despre nimeni vaccinat care să fi murit din cauza vaccinului. Toți trăim în România. Vaccinurile de acum 30 de ani aveau mai multe reacții adverse față de cele de acum.

   • Nu cu astfel de raționamente se abordează un subiect de acest gen! Dacă discutam despre masini sau aspiratoare eram perfect de acord. Și eu sunt vaccinat ( un rapel la engerix b mi-am facut cu mâna mea) si nevasta-mea.., am mâncat si radiatii (Cernobîl) si pesticide si petrol, am respirat si azbest si praf silicogen.. si sunt in buna formă. Așa ca vaccinarea e aqua fresca; nu știu de ce ne mai pierdem vremea!

 3. Cum are loc cenzurarea informațiilor în Romania legate de vaccinuri https://fericiresiarmonie.wordpress.com/2017/08/26/cenzurarea-informatiilor-despre-vaccinuri-care-are-loc-la-ora-actuala-in-romania/
  In plus as dori sa precizez ca marea epidemie de poliomelita in America a pornit de la un vaccin. Se numeste incidinetul Cutter din 1955 cand 40.000 de oameni au ramas cu malformatii grave.
  Metalele anorganice toxice sub forma de particule nanometrice nu au ce cauta in vaccinuri si totusi acestea au fost gasite de Dr.Stefano Montanari care a publicat un studiu in aceasta privinta. http://www.informasalus.it/it/articoli/inquinanti-scoperti-vaccini.php
  Epidemiile au fost eradicate datorita carantinei si conditiilor imbunatatie de viata

  • Am șters alte două comentarii de ale tale care conțineau același text.

   Incidentul Cutter s-a întâmplat în 1960, când vaccinarea antipolio era la început și încă nu existau procese și legi clare și drastice de verificare și producere de vaccinuri. Vaccinul a fost produs de mai multe companii, după rețeta lui Salk, dar Cutter au decis că nu trebuie să mai folosească formaldehidă, deci au scos astfel un vaccin viu, producând acea epidemie. Cifrele tale nu sunt corecte, dar mă așteptam, pentru că sunt convins că nu ai verificat informația.

   Te las să te documentezi singură. Momentam te-a documentat mișcarea antivaccinare.

 4. „Mai mult nu aș putea spune eu, care poate am venit pe lume și din lipsa vaccinurilor!” asta e din cauza ca in prospectul vaccinurilor scrie ca nu sunt facute studii de fertilitate si cancerigene?

  • Nuu, vrea sa spuna ca parintii au mai facut un copil ca sa „umple golul” pe care l-a lasat fetita care a murit de tuse convulsiva in lipsa vaccinarii…sau comentariul a fost o ironie? Eu am luat-o de buna. Si eu m-am gandit un pic pana am inteles ce a vrut sa zica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s