Epidemia de antivaccinism de la Argeș

La Argeș există o criză de sănătate publică cu 11 copii bolnavi cu boală diareică complicată, dintre care doi au murit. Până acum, din comunicatele Ministerului Sănătății și Direcției de Sănătate Publică Argeș și din declarațiile unor medici știm că la unele cazuri agenții patogeni au fost E.coli și rotavirus, iar la altele tabloul clinic indică cea mai probabilă cauză ca fiind bacteria E.coli.

Deși de câteva zile nu a mai fost înregistrat niciun caz în Argeș cu această boală, veștile rele par să nu se oprească aici. Un redactor șef de la un ziar local, cu o experiență de 12 ani în jurnalism, lansează teoria cum că acești copii sunt de fapt în spital din cauză că au fost vaccinați. Bucuroși că un ziarist, fie el și unul local, le creează mediul propice pentru exprimare, agenții patogeni ai mișcării antivaccinare din România profită și se reorganizează în creearea unei noi epidemii de antivaccinism cu focarul de infecție pornind de la ziarul online argesplus.ro.

SURSE Vaccinul anti-hepatită, cauza îmbolnăvirilor pe bandă rulantă în rândul bebeluşilor


Articolul este data pe 11 februarie, la o zi după primul comunicat al Ministerului Sănătății și este primul dedicat acestor îmbolnăviri de către redactorul șef, Dan Badea. La momentul publicării acestui prim articol ar fi putut face un minim efort și ar fi putut afla un prim lucru că la un deces a fost confirmată bacteria E. coli. Ar fi putut adăuga în articol această informație sigură, și care nu e o supoziție, așa cum crede el că au emis autoritățile, și ar fi putut continua supozițiile făcute de sursele lui, de dragul balansului. Sunt supoziții pentru că nu e destul să afirmi că un vaccin a fost cauza, mai trebuie și să dovedești asta. A doua zi, de la publicarea acelui articol, ar mai fi aflat tot de la Ministerul Sănătății că acești copii au vârstele între 5 luni și 3 ani. Dacă ar mai fi întrebat și medicul lui de familie ar mai fi știut că vaccinul anti-hepatită, Euvax B, se face doar la naștere. Cu acest vaccin nu a fost o criză, cum a fost cu alte vaccinuri, în așa fel încât să fie recuperat și, printr-o coincidență, acești copii să fi fost vaccinați cu același lot de vaccinuri. Acești copii au fost vaccinați cel mai probabil la naștere, pentru că așa este schema noastră de vaccinare. Observați că în articol nu pomenește de Euvax B, dar o face în secțiunea de comentarii a articolului pentru a nu risca, după afirmațiile lui, să fie dat în judecată de compania producătoare. Hm. Dacă era un jurnalist profesionist ar fi verificat în primul rând informația din trei surse, nu? Parcă asta e regula jurnaliștilor înainte de a publica articole cu vaccinuri care bagă câte 27 copii în spital sau cu profesori care pun copiii să meargă în genunchi pentru un punct la teză. Apoi, dacă ar fi fost foarte sigur de informație ar fi avut bărbăția necesară să meargă până la capăt cu acuzațiile și să nu se ascundă după platitudini.

La următorul cutremur mare din București antivacciniștii mioritici vor face tot posibilul ca mai devreme sau mai târziu să întrebe rudele victimelor dacă au fost vaccinate sau nu. Nu mă credeți?

a2mE7zD_700b

Mașinăria de mămici furioase pe BigPharma s-a pus în mișcare și a început să rostogolească acest articol prin mediul online. Contează faptele? Nu! Contează titlul. Unele mămici se laudă că fac eforturi supra-mămicești ca să facă cunoscute aceste fapte abominabile cu vaccinul împotriva hepatitei B

sa vada si criminalii din conducere ce lege vor sa adopte, traumatizarea copiilor si uciderea lor !!!Felicitari ptr.articol

Dar mămicile nu trebuie să fie singure în acest demers. Ar părea neajutorate fără o figură autoritară, dar nu-i nimic, se oferă invitatul pe teme de sănătate de la emisiunea cu ezoterism și alte unde astrale de pe la televiziunea B1 TV, nimeni altul decât Dr. Adrian Cacovean, chirurg cu bisturiul pe timp de zi și NMG-ist, homeopat, naturopat, mezoterapeut, reglator fiziologic pe timp de noapte.

Nici un protest pentru 6 copii nevinovati morti si unii in stare grava

A se observa că ce ți-i doi copii morți, ce ți-s 6. Sau 6 e mai de impact și mărește considerabil numărul de share-uri pe Facebook, având un aport impresionant la epidemia de antivaccinism. Dar dacă cumva îi contești autoritatea de medic, trebuie să taci, să nu faci pe diletantul

Quackovean - Pana una alta eu sunt medicul si dv. diletantul

El și încă vreo doi trei sunt acei 1% dintre medicii antivaccinare. Restul de 99% sunt în cabinete, făcând medicină. Cu toate astea el vrea să-și impună autoritatea de medic. Vrea să-i recunoști titlul. Să nu-i contești afirmațiile. Nu, domnule doctor, nu despre diletantism este vorba aici, ci despre fapte. Dacă nu poți să-ți susții afirmațiile cu fapte, atunci asumă-ți să fii contrazis de fapte și nu fă apel la autoritate.

Dar dacă tot vorbim de vaccinul anti hepatita B, v-o mai amintiți pe Olivia Steer? Cea care susține că o alimentație sănătoasă e suficientă ca să te protejezi împotriva hepatitei B și că n-ai nevoie de acest vaccin? Că laptele de mamă e suficient și că, dacă n-ai lapte, ești o mamă denaturată care nu-și iubește copilul, că numai mamele care-și iubesc copiii au lactație? Dacă nu, am scris aici mai pe larg despre jurnalista pe probleme medicale, Olivia Steer, cum îi place să fie numită și nu cumva casnică raw-vegan. Deci, fiind vorba despre același subiect am zis să arunc un ochi și pe pagina ei de Facebook și am sperat că poate n-a făcut Facultatea de Jurnalism împreună cu jurnalistul de la Argeș și a făcut efortul să fi citit cele trei comunicate cu 3 paragrafe fiecare. Nu vă mai țin în suspans, nu m-a lovit nicio o supriză. Pe lângă alte decese provocate de alte vaccinuri prin alte părți ale lumii, pe lângă revolta ei împotriva introducerii educației sexuale în școli sau exprimarea bucuriei că în România cuplurile homosexuale nu pot să aibă parteneriate civile sau și alte mici conspirații cu produse modificate genetic, găsim și părerea jurnalistică privind aceste ultime cazuri

Olivia Steer vaccinul împotriva hepatitei - cauza imbolnavirilor pe bandă rulantă și a morții în rîndul bebelușilor - o spun medicii, sub protecția anonimatului

Pare că nici ea nu mai ține minte de regula de trei. Trebuie să recunosc totuși că impactul la epidemia de antivaccinsim este unul modest față de cel al dr. Quackovean: 261 like-uri și 148 share-uri.

O lăsăm pe Olivia cu speranța că rețetele ei raw-vegan nu includ și bacterii E.coli și mergem la grupul vesel: „Vaccinuri – Nu, Mulțumim!”. Dacă nu vrei să servești schema de vaccinare pentru copilul tău și nu vrei să-l protejezi împotriva unor boli cum ar fi astea din care mor unii copii zilele astea pe la Marie Curie, atunci te înscrii în grupul „Vaccinuri – Nu, Mulțumim!” unde vei primi zilnic, oră de oră porția de spălat pe creier, din care vei trage concluzia că la tot pasul mor copiii vaccinați și că bolile nu există, după filosofia concepută de Noua Medicină Germanică. Iarăși n-o să aveți nicio o supriză că redactorul de la Argeș este membru în acest grup, altfel nu ne putem explica driblarea faptelor decât printr-o spălare pe creier cu literatură antivaccinistă de prin mediul online authoton și ne-autohton pe care o găsești adunată în acest minunat grup de părinți pregătiți să-și sacrifice copiii pe altarul ignoranței. Trebuie să recunosc că literatură e mult spus, pentru că nimeni nu stă să citească tâmpenii cu termeni medicali, titlul e suficient. Nu te poți numi consumator de literatură când tu citești doar titlurile.

Aici se concep marile planuri, se fac chete pentru traduceri de cărți (btw, Feli, care-i statusul la traducerea aia?), se conving părinți să renunțe la chimioterapie, se conduc propriile anchete epidemilogice sau se planifică intervențiile din presă. Și trebuie să asculți de preoteasa șefă. Dacă ea îți spune să anunți părinții ce să facă, atunci tu, ca jurnalist profesionist, execuți și faci mai mult chiar, doar vrei să te afirmi și publici un articol întreg.

Feli Comandă, redactorul Execută

 

Tot de la trupa veselă mai aflăm că, de fapt, jurnalistul are confirmarea de la 5 părinți că au făcut vaccinul în ianuarie. Cel mai probabil au făcut hexavalentul și nu cel de la naștere, dar dacă nu mai întrebi pe cineva care se pricepe, cum ar fi medicul tău de familie, n-ai de unde să știi asta.

Discuție Feli-Redactorul șef

Cireașa de pe tort, deși un cuvânt mult mai puturos s-ar putea găsi, este următorul comentariu

Întrebăm părinții copilul decedat când a fost vaccinat

Oricât de ancorat ai fi în crezul tău, cum să calci ca un vultur pe durerea femeii ca să-ți confirmi ție ceva? Chiar așa tare ți s-a umflat buza să afli dacă a fost sau nu vaccinat sau nu? Alexandra Petricioiu Pop,  îți scriu numele în clar ca să te țină minte Google pe veci și, când o să te caute copiii tăi când or fi mari și s-or întreba ce-au greșit de nu i-au vaccinat părinții, să vadă de ce e in stare să facă mama lor ca să-și confirme că a făcut o alegere bună și atât au putut primi de la mama natură.

Dintr-un singur motiv îmi pare rău că n-a trecut legea lui Dragnea: vă dați seama că am fi asistat la o premieră în dreptul penal și toți ăștia ar fi fost amendați că s-au defăimat singuri?

Mișcarea antivaccinistă nu e numai despre like și share pe Facebook. E o mașinărie destul de organizată, cu mămici-soldățel gata să dea mai departe articole, cu pseudo-jurnaliști care cred că au descoperit Sfântul Graal al Page-Views-urilor sau realizatori de televiziuni (vezi precendetele cu Liviu Mihaiu, Cristina Țopescu sau Anca Nastasi) care cred că orice se poate pune într-o discuție pro-contra, cu piersicuțe obsesiv de determinate sau olivii oportuniste, dar și, cu mare părere de rău, cu doctori despre care habar n-am ce-i în capul lor. Sunt în stare să facă dintr-o știre falsă o epidemie în sensul concret al cuvântului. Unii părinți vor crede și vor alege să nu-și vaccineze copiii. Unii dintre acești copii vor suferi din cauza unor boli grele, cu handicapuri pe viață sau deces. Iar noi practic asistăm la desfășurarea mecanismului de infectare: panica 2.0.

Update

Achimas-Cadariu: Ultimul raport la „Marie Curie” – trei infectii cu E.coli si mai multe cu diversi virusi

Să-i amintească cineva jurnalistului Dan Badea unde este sediul DSP-ului din Argeș, pentru că este dator să facă ce a promis.

Dan Badea - Cotcodac

Alt update și ultimul.

A apărut un nou comunicat în care este abordată și ipoteza vaccinurilor.

Referitor la ipoteza aparută în mass -media referitoare la corelarea vaccinurilor administrate copiilor și cauza imbolnăvirilor, această eventualitate este exclusa din urmatoarele considerente:

 • Copiii au vârste diferite, intre 5 luni si 1 an si 7 luni, doar doi fiind vaccinați în luna ianuarie (unul cu vaccin hexavalent si altul cu ROR)
 • Din loturile de vaccin administrat in judetul Argeș au fost vaccinați și copii din alte judete
 • Nu exista nici o informatie de natura stiintifica privid asocierea dintre vaccin si SHU.

Domnule Dan Badea, mult succes în carieră! Și o idee la care să meditați : cum e să fii manipulat de Feli & co?

17 gânduri despre &8222;Epidemia de antivaccinism de la Argeș&8221;

 1. Tanti Anti se refera la criza de hexavalent de anul trecut. Producatorul n-a mai produs suficient vaccin. Sau mai bine zis a prioritizat livrarile catre tarile de unde incaseaza mai mult.
  Dar pitecantropul (troapa) a inteles ce a putut. Sau ce a vrut. 🙂

 2. Am inceput sa citesc acest articol in speranta ca poate ma va convinge sa imi vaccinez copii insa observ in acest articol doar critici si barfa. Sincera sa fiu ma asteptam la ceva palpabil si credibil dar acest articol este o dezamăgire.
  Mi.as dori sa am un motiv bazat pe dovezi palpabile care sa ma convinga in cea ce priveste vaccinarea.
  Daca se va aproba legea vaccinarii cu siguranta voi apela la un avocat si imi voi vaccina copii doar sub confirmarea scrisă a medicului care realizeaza vaccinul.

  • Maria M, acest blog nu este facut cu intentia sa „lămurească părerile greșite despre vaccinuri și vaccinare” este un demers mediatic probabil platit de companiile producatoare de vaccinuri, sa administreze tot felul de informatii, studii viciate si dezinformari, dar corelate cu fapte si fenomene reale astfel incat persoane care nu cunosc acest domeniu sa creada in vaccinuri si vaccinare.
   Pe de alta parte exista si unele forumuri, bloguri etc. antivaccin in care de asemenea argumentele sunt viciate de tot felul de credinte, idei, pareri neavizate. Din pacate alegerea cade (deocamdata, pentru ca legea care urmeaza daca ramane in forma propusa de provaccinisti, stimulati de vanzatorii de vaccinuri n-o sa ai prea multa libertate de alegere) exclusiv pe umerii tai. Si e o alegere foarte grea, atat de grea incat foarte multi medici de familie si pediatri (cei care administreaza vaccinarea) nu prea au habar despre ce inseamna de facto vaccinarea. Am fost uimit cand medicul de familie pe care l-am intrebat de ce trebuie sa vaccinez copilul de la 2 luni si nu mai tarziu, pentru ca are sistemul imunitar imatur.. (ma rog, povestea e mai lunga) el mi-a raspuns pentru ca asa este calendarul vaccinarii si trebuie protejat cat mai repede fata de acele imbolnaviri. Dar am fost si mai uimit cand l-am intrebat pe medicul pediatru de ce se vaccineaza copiii nou-nascuti la 0 zile cu vaccin anti hepatitic B si la 1 zi cu BCG? Stii ce mi-a raspuns?- Nu se vaccineaza! Si i-am argumentat ca da, iar el mi-a zis ca n-a stiut ca sunt vaccinati in maternitate (am crezut ca glumeste) dar mai departe n-a glumit pentru ca a tot insistat sa-mi vaccinez copilul desi acesta avea o forma severa de dermatita atopica (el stie foarte bine ce inseamna aceasta dpdv imunitar, dar nu stie ca vaccinarea in acest caz este contraindicata).
   Deci vaccinarea pentru foarte multi medici ca si pentru toata lumea dezinteresata este un fenomen social, nu medical. Vaccinare=imunizare=protectie, punct. Cine nu vrea sa fie protejat? Toti vrem sa ne protejam! Toti vrem sa ne protejam copiii de boala, mai ales mamicile care traiesc aceasta teama mult mai intens. De aia zic ca alegerea este foarte grea. Provaccinistii spun ca s-au eradicat boli prin vaccinare, ca azi nu mai exista epidemii datorita vaccinarii, ca tu esti vaccinat/a si n-ai patit nimic- argumente false. Este adevarat ca unele vaccinuri cum ar fi cel antirujeolic, pot oferi o protectie umorala (anticorpi) temporara, dar cu riscuri foarte mari (vaccinul ROR si DTP au cele mai multe corelari cu autismul). Cred ca vaccinul cel mai studiat statistic (statistica in medicina este buna pana la un punct si de acolo devine periculoasa-antimedicala) este ROR, care conform studiilor efectuate de provaccinisti (cei care au efectuat studiile la care ma refer aici sunt orbeste pro) nu arata nicio legatura cauzala intre ROR autism si alte boli vaccinale, dar multe studii de acest gen au fost viciate (vezi argumentarea aici http://vaccinepapers.org/) sau fraudate (s-a lansat zilele acestea filmul documentar Vaxxed: From Cover-Up to Catastrophe) si sunt date inclusiv in studiile viciate ca vaccinurile pot provoca boli grave printre care si autism. Dar mai sunt medici, cercetatori care dovedesc stiintific ca pe langa saruri de mercur, de aluminiu, stabilizatori si conservanti chimici, virusi straini, ADN strain, elemente celulare tumorigene care sunt periculoase pentru organism mai ales pentru un copil de cateva kilograme abia nascut (https://www.youtube.com/watch?v=4V6IHVwdnHs&index=25&list=PLrak8BjI4ZSGQ4008trvgtp9dinSi3opr), vaccinurile (toate) mai contin si titan, plumb, fier-crom-nichel adica otel si alte metale grele care sunt eterne, adica nu se descompun si nu se elimina (http://www.movimentorevolution.it/?p=681) si nu numai ca pot circula pe cale venoasa (daca ajung in circulatia venoasa) dar se pot deplasa si pe caile nervoase (https://www.urmc.rochester.edu/people/20180430-guenter-oberdoerster).
   Dovezi reale ca vaccinarea este „safe and effective” cum zic producatorii de vaccinuri, adica sigura si eficienta n-o sa gasesti nicaieri, iar sa-ti semneze acest lucru vreun medic intreg la minte nu o sa se intample. In schimb o sa semnezi tu ca esti de accord cu vaccinarea daca vrei ca bebelusul tau sa merga la gradinita, scoala samd, si sa nu primesti amenda penala sau administrativa, pentru ca asta urmeaza odata cu legea vaccinarii.

  • Maria M, acest blog nu este facut cu intentia sa „lămurească părerile greșite despre vaccinuri și vaccinare” . Este un demers mediatic, probabil platit de companiile producatoare de vaccinuri, sa administreze tot felul de informatii, studii viciate si dezinformari, dar corelate cu fapte si fenomene reale astfel incat persoane care nu cunosc acest domeniu sa creada in vaccinuri si vaccinare.
   Pe de alta parte exista si unele forumuri, bloguri etc. antivaccin in care de asemenea argumentele sunt viciate de tot felul de credinte, idei, pareri neavizate. Din pacate alegerea cade (deocamdata, pentru ca legea care urmeaza, daca ramane in forma propusa de provaccinistii stimulati de vanzatorii de vaccinuri, n-o sa ai prea multa libertate de alegere) exclusiv pe umerii tai. Si e o alegere foarte grea, atat de grea incat foarte multi medici de familie si pediatri (cei care administreaza vaccinarea) nu prea au habar despre ce inseamna de facto vaccinarea. Am fost uimit cand medicul de familie pe care l-am intrebat de ce trebuie sa vaccinez copilul de la 2 luni si nu mai tarziu, pentru ca are sistemul imunitar imatur.. (ma rog, povestea e mai lunga) si el mi-a raspuns pentru ca asa este calendarul vaccinarii si trebuie protejat cat mai repede fata de acele imbolnaviri. Dar am fost si mai uimit cand l-am intrebat pe medicul pediatru de ce se vaccineaza copiii nou-nascuti la 0 zile cu vaccin anti hepatitic B si la 1 zi cu BCG? Stii ce mi-a raspuns?- Nu se vaccineaza! Si i-am argumentat ca da, iar el mi-a zis ca n-a stiut ca sunt vaccinati in maternitate (am crezut ca glumeste) dar mai departe n-a glumit pentru ca a tot insistat sa-mi vaccinez copilul desi acesta avea o forma severa de dermatita atopica (el stie foarte bine ce inseamna aceasta dpdv imunitar, dar nu stie ca vaccinarea in acest caz este contraindicata).
   Deci vaccinarea pentru foarte multi medici ca si pentru toata lumea dezinteresata este un fenomen social, mai putin medical. Vaccinare=imunizare=protectie, punct. Cine nu vrea sa fie protejat? Toti vrem sa ne protejam! Toti vrem sa ne protejam copiii de boala, mai ales mamicile care traiesc aceasta teama mult mai intens. De aia zic ca alegerea este foarte grea. Provaccinistii spun ca s-au eradicat boli prin vaccinare, ca azi nu mai exista epidemii datorita vaccinarii, ca tu esti vaccinat/a si n-ai patit nimic- argumente eronate sau false. Este adevarat ca unele vaccinuri cum ar fi cel antirujeolic, pot oferi o protectie umorala (anticorpi) temporara, dar cu riscuri foarte mari (vaccinul ROR si DTP au cele mai multe corelari cu autismul) si la varsta adulta nu mai ai protectie, in consecinta ca mama nu mai protejezi copilul cu imunoglobuline specifice si poate face boala la o varsta mult mai mica (sub un an cand nu poate fi vaccinat) decat de obicei, unde este periculoasa. Cred ca vaccinul cel mai studiat statistic (statistica in medicina este buna pana la un punct si de acolo devine periculoasa-antimedicala) este ROR, care conform studiilor efectuate de provaccinisti (cei care au efectuat studiile la care ma refer aici sunt orbeste pro) nu arata nicio legatura cauzala intre ROR- autism si alte boli vaccinale, dar multe studii de acest gen au fost viciate (vezi argumentarea aici http://vaccinepapers.org/ ) sau fraudate (s-a lansat zilele trecute documentarul Vaxxed: From Cover-Up to Catastrophe).
   De asemenea vaccinurle contin (pe langa virusii atenuati/inactivati , bacterii/elemente bacteriene, care fac obiectul vaccinarii) virusi straini, ADN strain, elemente celulare tumorale de pe mediile de cultura si alte substante care fac bine vaccinului dar nu fac bine copilului (subiectului vaccinarii) cum ar fi: saruri de mercur, de aluminiu, stabilizatori, potentatori, conservanti, substante chimice care in doze inacceptabile (nu exista doza minima admisa) sunt administrate nou-nascutilor de 3-4 Kg in mod neselectiv (in masa). Ba mai mult cercetatorul Stefano Montanari (http://www.movimentorevolution.it/?p=681) recent, studiind vaccinurile la microscopul electronic a descoperit ca acestea (toate) contin si metale grele: fier-crom-nichel adica otel, plumb, titan, siliciu etc. etc. care (daca ajung in circulatia sanguina) pot circula peste tot in organism, dar si mai interesant este faptul ca acestea se pot deplasa direct pe caile nervoase (https://www.urmc.rochester.edu/people/20180430-guenter-oberdoerster) deci ne aflam intr-o situatie incredibila: sa luam obligatoriu ceva cu un potential toxic si patogen.
   Daca vrei o parere avizata ca sa poti lua o hotarare in cunostinta de cauza intreaba intai medicul (preferabil imunolog, ceilalti sunt cam habarnisti in aceasta problema, inclusiv epidemiologii care sunt praf in aceasta problema) daca stie ce este un vaccin, ce efecte poate da acesta, cum este produs, ce contine, cum functioneaza, de unde stie ca este indicat copilului tau si la el functioneaza (pentru ca nu verifica nimeni), iar Gregory Poland (cercetator, specialist in imunogenetica) spune ca din cauza unei predispozitii genetice la o mare parte din populatia vaccinata imunizarea nu se produce, deci vaccinarea este inutila, dar nu este inutila pentru ca poate da totusi efectele adverse.
   Oricare ar fi decizia ta, nu o lua singura ci impreuna cu medicul care poate da raspuns la intrebarile de mai sus. Sper sa i-ei decizia cea mai buna.

    • Eu n-am niciun scop lucrativ. Singura mea intentie este sa comunic ceea ce stiu sau descopar despre aceasta practica efectuata intr-un mod imbecil. Dincolo de a fi contra vreau sa fiu cat mai corect. Tu poate vrei sau esti motivat sa fii neaparat pro, n-am nimic cu asta, dar nu nega ce este contra; pentru ca dupa cum am mai spus aceasta dezbatere nu este despre moda ci despre sanatatea noastra si a copiilor nostrii. Deci discutia trebuie directionata pe ceea ce este corect sa facem fie ca ne convine sau nu. Orice boala infectioasa poate avea consecinte ireparabile.
     Pentru a simplifica, depinde de doi factori: capacitatea agentului patogen (virus, bacterie) de a trece de barierele organismului si de a se multiplica (virulenta) si capacitatea organismului de a se apara in diferitele faze de agresiune reusind sa opreasca si sa elimine agresiunea. Organismul nostru, ca si a tuturor fiintelor vii, a dezvoltat de-a lungul evolutiei mecanisme de aparare si de adaptare la actiunea factorilor externi si interni care pot perturba echilibrul vital. Unul dintre acestea este sistemul imunitar, dar nu este singurul si niciodata nu actioneaza independent de celelalte mecanisme sau sisteme (sistemul nervos, de exemplu). Sistemul imunitar s-a dezvoltat si a invatat ca orice agresor (ma refer aici doar la cei din mediul extern-virusi si bacterii, pentru ca altfel devine lunga povestea) ataca organismul pe niste cai, porti de intrare: respiratorie, digestiva si cutanata, organizandu-se astfel intr-un mod specializat pe aceste porti, dar si intr-un mod difuz in intreg organismul. Cu alte cuvinte a zavorat portile si a dat drumul la caini ca tu sa poti dormi linistit. Ce faci, in aceasta analogie, daca iti intra in casa un bandit, ca mos craciun pe horn? Raspuns: fie te intorci in pat pe cealalta parte si-i spui ca esti supervaccinat, fie intri in panica si te arunci pe geam. Cam asta face si sistemul imunitar. Nu se asteapta sa intre cineva pe horn ci pe poarta: trebuie sa sparga usa, sa omoare cainii, intre timp te trezesti, se trezeste toata casa si incepe petrecerea. Evident ca actionand chiar si in acest mod asupra sistemului imunitar el poate reactiona, dar nu o face bine pentru ca nu a invatat sa se apere astfel, iar faptul ca-l invatam noi altceva prin vaccinari repetate, lucruri pentru care i-au trebuit mii sau sute de mii de ani sa invete, sunt baliverne. Se poate dezechilibla intregul sistem sau intregul organism, cum de altfel se si intampla.
     Este salutabil principiul vaccinarii, dar inca de la inceput s-a dovedit inaplicabil, iar stiinta a fost neputincioasa atunci si este neputincioasa acum in a rezolva problema vaccinurilor; asta si pentru ca nu a existat interes, necesitand in acest sens investitii mari, timp si multe alte resurse. Deoarece a fost primit si privit cu foarte mult entuziasm (nu mai tin minte in ce oras s-au tras clopotele-de bine- cand sa lansat vaccinarea in masa, dar mai apoi au fost si proteste din cauza reactiilor adverse-cred ca s-au tras tot clopote) faptul ca ne putem proteja de bolile ucigatoare ale evului mediu (care au produs multe drame si la noi in tara), unde a fost neputincioasa stiinta, a venit specula si oportunismul celor cu bani si s-au nascut producatorii de vaccinuri pentru care este o afacere cel putin la fel de profitabila ca cea a medicamentelor avand in vedere ca toata lumea trebuie vaccinata fara discriminare si nu se investeste mult in publicitate- raportul intre costul productiei si costul vanzarii este mai bun la vaccinuri decat la medicamente, mai ales ca sunt si „obligatorii”. Si cum vaccinurile au aparut odata cu dezvoltarea stiintei, a societatii, cu institutii, spitale, sanitatie samd, disparand din aceste motive plagile evului mediu, a fost un motiv numai bun de a sustine vaccinarea, impamantenindu-se pana in zilele noastre ideea ca vaccinarii i s-ar datora si i se datoreaza buna noastra stare de sanatate. Numai ca in zilele noastre s-a intamplat ceva: pe de o parte odata cu cresterea numnarului de vaccinuri si vaccinuri combinate, dar si impreuna cu alimentatia si mediul contaminate au dus la a face diferenta intre sanatate si boala chiar dupa admininstrarea unui vaccin, pe de alta parte cresterea capacitatii de comunicare prin Internet si Media a dus la cunosterea acestor lucruri realizandu-se o constientizare a unor fenomene care fie nu s-au raportat fie s-au ignorat, afland astfel ca exista o corelare intre vaccinare si aparitia unor boli grave si ca vaccinurile nu sunt ceea ce par.

     • Acum ar fi mișto să și argumentezi ce spui.
      Dacă sistemul imunitar s-a adaptat atât de bine, de ce erau milioane de cazuri înainte de vaccinarea în masă?
      Antivacciniștii militează să avem oameni bolnavi, nu sănătoși.

      • Foarte misto ar fi fost daca ai fi studiat un pic cum functioneaza sistemul imunitar inainte de a arunca cu vaccinuri peste tot. Sistemul imunitar s-a adaptat chiar foarte bine, dovada sta si faptul ca noi doi povestim astazi sanatosi si sunt convins ca nu esti atat de naiv sa crezi ca vaccinarii i s-ar datora faptul ca azi nu mai exista pandemii sau endemii ca in evul mediu. In primul rand, si tu stii asta foarte bine, cand s-a introdus vaccinarea toate bolile epidemice au fost in cadere libera, iar vaccinarea nu s-a introdus peste tot, in acelasi timp si la toate bolile epidemice, dar acestea au continuat sa dispara indiferent de starea vaccinala a populatiei. Nu mai insist pe acest lucru deoarece este clar.
       De ce s-a murit asa de mult in evul mediu?- Daca nu te-ai ameti cu vaccinarea cred ca ai reusi sa intelegi. Incerc sa-ti explic totusi, desi stiu ca nu o sa te multumeasca nicio explicatie decat vaccinarea.
       Evul Mediu cred ca a fost perioada cea mai oribila si mai decadenta a omenirii. S-a trait mult mai bine in antichitate, pe atunci igiena corporala era importanta, facea parte din credinta, erau reguli stricte privind imbaierea. Existau coduri de igiena in toate culturile, de la vechii egipteni, vechii hindusi, China antica, triburile semite si pana la Roma antica iubeau corpul placut mirositor. Chiar si oamenii de Neanderthal traiau mai bine decat cei din Evul Mediu.
       Necesitatea de a se apara si de a-si castiga existenta, a dus la crearea de sate si cetati medievale mici ca suprafata, dar cu o aglomerare mare de oameni, care din cauza ignorantei, prostiei, superstitiilor, indobitocirii sistematice de catre biserica au trait intr-un mod atat de precar incat noi n-am putea trai in acel fel. Imagineaza-ti ca urinau si defecau peste tot, aruncau urina si fecalele pe geam, traiau impreuna cu animalele, incaperile erau lipsite de lumina naturala si erau umede, alimentatia era monotona si de tip mono-dieta si se manca totul fiert, cam cum mananca porcii nostri la tara-laturi (cred ca mananca mai bine), mancarea nu avea destule calorii si lumea era mereu infometata. Se suferea de carente de vitamine A, C, D. Intreaba sa vezi cati medici care sunt priceputi cu vaccinarea stiu ce insemna pentru sistemul imunitar o carenta doar a unei vitamine dintre cele trei daramite carenta a toate trei deodata! Cati medici pe langa antiinflamatoare si antibiotice cu galeata mai verifica cum stai cu aceste vitamine cand te imbolnavesti de o boala infectioasa? Cand ai sa vezi aceasta imagine de fond ai sa intelegi si de ce au murit milioane de oameni in acele epidemii.

  • Acest blog e o mizerie ca si vaccinurile. Ce e asa de greu de citit un prospect? Cand vezi 13 pagini de efecte adverse, cred ca nu mai ai dubii.plus copilul tau care se face leguma in aceeasi zi cu vaccinul..

 3. Stimate promotor al vaccinari cu forta a copiilor (idee de sorginte nazista), de ce ati sters toate comentariile care au fost postate la acest articol? V-au deranjat cumva informatiile oficiale publice care v-au fost prezentate si care nu erau in concordanta cu axiomele „sfintei” dogme a vaccinurilor?

  Jenant si total descalificant comportamentul dvs.

  In incheiere va rog sa nu uitati ceea ce v-am mai rugat de cateva ori in comentariile postate de mine la acest articol : grabiti-va sa va injectati in organism macar cele 3 hexavaccinuri care va lipsesc!

  Cf „sfintei” dogme a vaccinurilor (in care domnia voastra credeti cu o totala habotnicie,nu-i asa?) in lipsa celor 3 hexavaccinuri domnia voastra reprezentati un pericol pentru toti cei din jurul dvs.

  Asadar, grabiti-va sa va vaccinati! Iar daca nu o faceti deoarece va jeneaza „ceva”, in momentul in care doriti sa vedeti cum arata o persoana ipocrita va rog sa va uitati in oglinda.

  Va multumesc!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s