Olivia Steer, n-ai dreptul la opinii medicale!

Olivia Steer vaccinuri
Olivia Steer vaccinuri

Olivia Steer a fost intervievată de Kanal D privind lipsa vaccinului anti hepatita B din maternități. Nu este doctor, nu are studii medicale și, cu toate astea, Kanal D consideră că are o părere avizată despre acest subiect. Problema Oliviei Steer nu este lipsa vaccinului, ci faptul că ea le consideră pe toate rele, toxice, mitice, pline de chimicale. Folosește momentul pentru a recita retorica trendului anti vaccinare și concentrează în 60 secunde majoritatea miturilor privind vaccinurile.

Iată ce are de spus:

Eu am o părere foarte proastă despre toate vaccinurile care se fac tuturor. Nu cred în ele pentru că toate vaccinurile au în compoziția lor mercur și aluminiu, o combinație fatală, care de cele mai multe ori dă probleme de sănătate copiilor, iar în cazurile mai grave autism. Mă țin departe de ele. Hepatita B este o boală a ficatului. Un ficat obosit, prost hrănit va face hepatita B. Dacă te hrănești corect, și te detoxifici, și mănânci multe fructe și multe legume, te imunizezi în mod natural și n-ai nevoie de niciun vaccin. Vaccinurile sunt periculoase, sunt niște produse fabricate din substanțe chimice, de sinteză, extrem de periculoase, care nu au cum să te protejeze. Vaccinurile sunt un mit, nu te protejează, te îmbolnăvesc. Poate că efectele nu sunt imediate, ca atunci când copilul începe să dezvolte tot felul de simptome grave, febră de 40 de grade, vărsături și așa mai departe, iar treptat, treptat chiar autism, dar acele substanțe se acumulează în  organism și, dacă tu nu ești capabil să le scoți rapid și eficient, ele se vor transforma în tumori canceroase sau alte probleme de sănătate foarte grave.

Eu cred că o mamă care se alimentează corect și își hrănește la sân copilul îi oferă nu numai dragoste, tinându-l în brațe tot timpul, pe măsură ce îl crește și-l alimentează astfel, ci îi oferă și toată protecția de care copilul are nevoie. Sunt studii, e adevărat nu populare, pentru că nimeni nu are motive să popularizeze aceste studii, care spun că-n laptele de mamă există anticorpi care se transferă copilului. (Reporter: Și dacă nu are mama lapte?). Nu există așa ceva. Laptele de mamă este secreția iubirii. Atunci când îți iubești copilul și-l ții în brațe, laptele începe să se producă. Au existat cazuri fabuloase într-un studiu UNICEF, pe care l-am citit la momentul la care eram însărcinată cu primul meu copil, care povesteau de cazul unui copil rămas orfan la naștere, luat în brațe de bunica lui, disperată să-l țină în brațe pe nepoțelul care rămăsese orfan și căreia i-a venit laptele din dragoste pentru nepotul ei. Nu există mamă care să nu aibă lapte, dacă-și iubește copilul, dacă l-a dorit și îi dorește tot binele din lume.

Vedetele au o mare influență asupra oamenilor și nu întodeauna este una bună. Imitarea gesturilor unui anumit cântăreț creează cel mult prejudicii caracterului, dar adoptarea deciziilor medicale după sfaturile date de o vedetă, ce contrazic toate recomandările medicilor poate fi o practică periculoasă nu numai pentru tine și familia ta, dar și pentru cei din jurul tău.

Olivia Steer este mamă, are un discurs afectiv, nu indiferent sau poate rece, ca al unui doctor și-l recită cu mare încredere în ceea ce spune. Asta ar putea fi suficient pentru unele mame, dar, pentru că e în contradicție mare cu ceea ce spun pediatrii, ele trebuie să-și pună întrebarea normală: „Este oare adevărat ceea ce spune Olivia Steer? ”. Să spunem că nu știi nimic despre vaccinuri, decât ceea ce știe toată lumea, că previn anumite boli. Voi extrage punctele esențiale din discurs și vom vedea cam cum e cu aceste înduioșătoare, dar false afirmații.

Părerea noastră despre vaccinuri

Chiar nu contează părerea nimănui despre vaccinuri. Prezentatorul documentarului Cosmos, pe care-l vedem la National Geographic, Neil deGrasse Tyson,  spune cam așa: „Partea bună despre știință este că este adevărată, indiferent dacă tu crezi în ea sau nu”. Vaccinurile sunt parte a medicinii bazată pe dovezi, sunt rezultatul unor invenții științifice, unor studii medicale, unor minți care au petrecut mii de ore în laborator și nu mii de ore căutând informații despre vaccinuri în colțurile cele mai dubioase ale Internetului, săpând după bloguri care să confirme o părere deja formată despre acest subiect. Faptul că Olivia Steer, fără studii medicale, are o părere proastă despre vaccinuri nu schimbă cu nimic știința din spatele vaccinurilor. Ea rămâne adevărată, indiferent dacă îi place Oliviei Steer sau nu.

Combinația fatală de mercur și aluminiu și alte substanțe chimice

Este foarte obișnuit faptul că oamenii nu înțeleg că noi toți și tot ce ne înconjoară suntem rezultatul combinațiilor de substanțe chimice. Sarea de bucătărie este o substanță chimică formată din elementele chimice clor și natriu. Dacă te gândești separat la clor și-l asociezi cu produsele de curățare despre care știi că nu trebuie consumate și dacă am urma logica Oliviei Steer, n-am mai consuma sarea de bucătărie. Dacă te gândești separat la sodiu (natriu), ai putea să refuzi să mai consumi sarea de bucătărie atunci când afli că pulberea de sodiu în prezența oxigenului explodează. Asta e logică simplă, dar nu trebuie să ne oprim aici. Conțin vaccinurile mercur și aluminiu? Răspunsul este că unele vaccinuri au conținut tiomersal, o sare de mercur și acum unele vaccinuri conțin o sare de aluminiu. Aceste substanțe chimice au anumite roluri în funcționarea vaccinurilor și, dacă ele n-ar fi prezente, fie n-ar fi eficiente, fie ar fi prea periculoase pentru om. Deci Olivia Steer este neinformată privind substanțele chimice: vaccinurile nu conțin mercur, m-am uitat în prospecte și veți vedea asta aici, sărurile de aluminiu trebuie să fie în vaccinuri pentru a stimula sistemul imunitar și sunt în limitile de siguranță acceptate și sper că Olivia Steer va înțelege că felul în care folosește noțiunea de substanță chimică este total greșit, cu unicul scop de a băga frica în mămici (la televizor de data asta).

Sunt vaccinurile cauza autismului? Dar a cancerului?

Nu, vaccinurile nu sunt cauza autismului. Acest mit a apărut după ce un fost doctor cercetător, Andrew Wakefield, a publicat un studiu fraudat pe 9 copii din care ar fi reieșit că vaccinul ROR duce la autism, din motivul că este un vaccin combinat. A sugerat guvernului britanic să schimbe schema de vaccinare cu vaccinuri separate pentru rujeolă, rubeolă și oreon și, surpriză, el deja lucra la scoaterea pe piață a unor astfel de vaccinuri (nimeni nu știa despre asta atunci). Și dacă ar fi fost numai asta, dar mai era implicat și într-un proces dintre părinții unor copii cu autism și compania producătoare a acelui vaccin. Din nou, nimeni nu știa acest lucru la acea vreme. Frauda a fost descoperită, licența de doctor i-a fost retrasă, articolul a fost retras din revista Lancet dar lucrurile astea par a fi insuficiente, pentru că mitul deja s-a format: vaccinurile sunt cauza autismului. De atunci și până acum s-au făcut zeci de studii în diverse părți ale lumii, care au cuprins peste un milion de copii și nu s-a găsit nicio legătură cauzală dintre vaccinuri și autism. În lumea medicală nu este nicio controversă privind acest aspect, singura controversă pe care o mai găsiți este pe Facebook. Până acum sunt Zero cazuri de autism, nici imediat după vaccin și nici în timp care să fie din cauza vreunui vaccin. Olivia Steer este din nou prost informată și despre acest aspect al vaccinării. Despre povestea fostului doctor Wakefield găsiți aici, iar despre imensitatea studiilor vaccinuri-autism găsiți aici.

Dar despre cancer? Dacă încerci să cauți despre asta, găsești pe Internet articole despre vaccinul antipolio și infectarea lui cu un virus SV40 acum vreo 50 ani. Este adevărat, vaccinul antipolio a fost contaminat cu acest virus acum 50 de ani, dar problema a fost rezolvată. Mai mult, s-a demonstrat că acest virus nu provoacă cancer la om. Olivia Steer probabil, în acele mii de ore de informare pe Internet, n-a dat și peste aceste informații esențiale și nici nu s-a gândit să se întrebe dacă vaccinul antipolio este contaminat și acum cu SV40. Dar nu este și o demontare detaliată a acestui mit găsiți aici. Ce e mai trist este că părinții refuză două vaccinuri care protejează împotriva a două forme de cancer: cancerul la ficat din cauza hepatitei B și cancerul de col uterin din cauza virusului HPV. Cum poți să spui că îți iubești copilul când îi refuzi protecția împotriva cancerului?

Hepatita B – confundăm, confundăm, confundăm, dezinformăm

Hepatita este de mai multe feluri: cea virală (de tip A, B sau C cauzată de virusuri), toxică (din cauza medicamentelor) sau alcoolică. Olivia Steer afirmă că hepatita virală de tip B este cauzată de alimentația proastă și de obosirea ficatului. Uite, de aceea nu trebuie să promovăm la televizor vedete care nu sunt medici, pentru că fac astfel de confuzii jenante pentru ele și periculoase pentru alții. Dacă o mămică se hotărăște să refuze vaccinul pentru virusul hepatitei B și să-i dea copilului în schimb o alimentație considerată sănătoasă, face o alegere greșită. Hepatita virală de tip B este cauzată de un virus și nu de alimentație, medicamente sau alcool.

Efecte adverse reale versus boli

Dacă credeți că o febră 39 grade este periculoasă pentru copilul vostru, atunci o paralizie din cauza poliomielitei, o surzenie din cauza oreonului, o leziune permanentă a creierului din cauza rujeolei cum vi se par? Nu știați că se pot întâmpla lucrurile astea? Credeați că vaccinurile se fac pentru simple bubițe ale copilăriei? E timpul să luați fiecare boală prevenibilă prin vaccinare și să-i studiați evoluția și complicațiile și să conștientizați că sunt boli care încă mai omoară copii în spitalele din România. Ca să vă convingeți, aruncați un ochi pe situl Institutului de Sănatate Publică și vedeți cam câte avorturi a provocat rubeola în anii recenți, câte malformații pe viață, câți a băgat în spital rujeola și nu mai întrebați pe Facebook dacă sunt mămici care au avut copii nevaccinați cu rujeolă sau rubeolă, că nu le găsiți acolo, le găsiți în spitale.

Alăptarea și bolile prevenibile prin vaccinare

Prin alăptare se transmit anticorpii de la mamă la copil, la fel ca și cei ce se transmit și în timpul sarcinii, prin placentă, nu e niciun secret din asta. Unul din principalele argumente pentru care se recomandă alăptarea este dobândirea de imunitate de către copil. De aceea și eu recomand să vă alăptați copiii, chiar dacă la început poate pare a fi incredibil de greu, obositor și dureros pentru voi. Unele mame poate nu pot alăpta și nu, asta nu înseamnă că nu-și iubesc copiii. Vi-i iubiți, dar unele activiste pro-alăptare iau lucrurile în extrem și n-au nicio o problemă a înțelege și a dezvolta empatie pentru mamele care nu pot să facă asta și le lovesc acolo unde le doare mai tare: „ești o mamă denaturată care nu-și iubește copilul”. Eu aș putea spune la fel despre părinții care nu-și vaccinează copiii, ar fi asta adevărat? După mine, dacă-ți pui conștient copilul într-un așa pericol, nu prea îl iubești.

Problema e că, pentru a avea această imunitate dobândită prin alăptare, mama nu numai că trebuie să alăpteze, dar trebuie să aibă la rândul ei acești anticorpi. Apoi această imunitate dispare însă în timp, anticorpii nu sunt ai copilului, nu sunt creați de sistemul lui imunitar, nu au capacitatea de a se reproduce, mor și dispar la scurt timp de la alăptat. Apoi numărul lor nu este totdeauna suficient pentru a lupta cu virusurile, dar vă salvează schema de vaccinare care se face cât mai curând posibil pentru copil. După ce se termină cu alăptatul, copilul nu mai are de unde să primească anticorpi. Momentul poate să apară fie mai devreme de un an, fie la 4 ani gândindu-ne la unele mămici care merg cu alăptatul până la această vârstă.

Nu vă lăsați sănătatea copiilor pe mâna vedetelor. Faptul că apar pe sticlă nu le face mai deștepte, nici mame mai bune, nici doctori, nici specialiști. Când veți avea copilul bolnav din cauza rujeolei nu va veni Olivia Steer să vă explice că ea a avut dreptate și medicii sunt niște inculți care nu știu nimic. Nu, nu vă mai gândiți că va veni, că nu va veni. Tot doctorii vă vor salva copilul, dacă vor putea și vă asigur că atunci nu veți mai avea niciun gând dacă aparatele la care sunt conectați cauzează cancer sau dacă tratamentele care li se dau conțin aluminiu și mercur. Va fi ultima voastră grijă.

Interviul îl găsiți aici, pe situl Kanal D.

Anunțuri

446 de gânduri despre &8222;Olivia Steer, n-ai dreptul la opinii medicale!&8221;

 1. sa fim feriti de polio, ca atunci nu stiu ce explicatii mai da steer. ne imunizam cu fructe si legume? si de polio???? boala este mutilanta sau letala. vaccinarea in masa a scazut imbolnavirile de la 350000 la sub 1000 anual in lume. steer este inculta medical complet.

 2. Fast food si manipulare
  E de apreciat faptul ca exista oameni ce cauta raspunsuri dincolo de tot ce apare la TV gata ambalat si etichetat. Libera exprimare este un drept si fiecare are dreptul sa gandeasca, sa caute informatii si sa isi spuna parerea.
  Este trist insa faptul ca unii dintre voi au o atitudine agresiva, un limbaj sarac si malitios, lucru care denota o frustrare personala si un grad de inteligenta scazut.
  Am citit destule comentarii si am observat un lucru foarte important: informatiile si opiniile voastre sunt scoase din context; Nu ar fi mai corect ca noi oamenii sa apreciem un fenomen, un fapt la o scara mai larga?
  Nu sunt impotriva vaccinurilor ca si concept si nici impotriva medicamentelor, dar istoria + numarul alarmant de cazuri de autism + numarul oamenilor (medici renumiti, jurnalisti) care isi pun la bataie fundul doar ca sa ne deschida noua ochii, dezvaluie o realitate pe care refuzam sa o vedem sau sa o studiem.
  Tot vad articole pro si contra vaccinuri, si care mai de care se bate sa indice o sursa cat mai sigura care detine adevarul absolut, dar refuzam sa ridicam capul si sa analizam lucrurile in ansamblu.
  Cand am ales sa nu imi vaccinez copilul, am facut acest lucru pentru ca de-a lungul timpului am citit multe articole pe diverse teme care mi-au starnit curiozitatea (da, de pe internet, ca nici ziarele nu le mai cumpara oamenii ca inainte ci le citesc de pe tableta). Si toate aceste informatii, puse cap la cap m-au facut sa nu am incredere in tot “sistemul”, tinzand sa cred mai degraba ca in spatele promovarii a tot felul de medicamente, se afla oamenii foarte puternici care isi urmaresc mai intai interesul personal (sa faca cat mai multi bani si sa aiba cat mai multa putere):
  1. Clanul Rockefeller: probabil va este cunoscut numele, dar stiati ca:
  • Astazi controleaza tot ce inseamna marile companii farmaceutice?
  • Ca fac donatii considerabile Universitatilor prestigioase de Medicina, lucru care le permite sa isi promoveze defapt principiile (toti oamenii sunt bolnavi si au nevoie de cat mai multe medicamente) si indoctrineaza oamenii din radacina ca sa vanda asta (formand medici)?
  • Ca au intreg pachetul: fabrica medicamente, fac studii medicale, tot ei le testeaza si le dau unda verde, le fac publicitate, si manipuleaza informatiile prin intermediul medicilor care sunt platiti de ei?
  • William Avery Rockefeller era un om perfid si marsav care se autoproclama doctor, desi nu avea studii in domeniu: el vindea oamenilor bolnavi de cáncer sticlute cu petrol la preturi foarte mari, mintindu-i pe acestea ca ii va vindeca de boala grea (insa starea lor de sanatate se agrava si mai mult). Fara remuscari, omul avea un singur interés: sa castige multi bani!
  • Prin 1915 Curtea Suprema s-a hotarat sa ia atitudine si sa opreasca toata afacerea Rockefeller, insa acestia devenisera atat de puternici si influenti ca nu i-a mai putut opri nimeni.
  • Aici aveti cateva dintre nenumaratele articole de pe internet:
  http://whale.to/b/ruesch.html
  http://www4.dr-rath-foundation.org/THE_FOUNDATION/history_of_the_pharma_cartel.html
  http://www.collective-evolution.com/2016/02/04/rick-simpson-challenges-rockefeller-medicine-big-pharma/
  • Ei bine ganditi-va acum la faptul ca acest clan Rockefeller este prezent peste tot astazi (implicati in companiile farmaceutice, se proclama ca si mari filantropi, ca doar trebuie sa spele ochii lumii cumva), si apoi imaginati-va reclámele de la TV pentru medicamente si toata manipularea din mass media – pentru ca ei si altii la fel stau in spate la tot acest mecanism (nu stau oameni simpli ca noi).
  2. S-au vandut in 1920 produse cosmetice radioactive:
  http://io9.gizmodo.com/seriously-scary-radioactive-consumer-products-from-the-498044380
  • Astazi spun ca nimeni nu stia de efectele secundare, insa culmea, asa peste noapte, cat ai bate din palme au inteles ce inseamna defapt uraniu si l-au folosit la bombele nucleare.
  3. Jack Andraka va suna cunoscut?
  http://www.independent.co.uk/news/science/the-first-early-test-for-pancreatic-cancer-devised-by-15-year-old-jack-andraka-8604473.html
  • La doar 15 ani a descoperit un test mult mai eficient pentru cancerul pancreatic, test care s-a dovedit a fi mult mai ieftin, mai rapid si mai clar decat orice alta metoda de pe piata
  • Cum e posibil ca un copil de 15 ani sa ajunga la o astfel de descoperire? De ce nu au descoperit o astfel de solutie marii medici cu experienta in spate si multi ani de studiu, sau era mai convenabil sa vanda un test pe bani grei?
  4. Ce este conspiratie si ce nu?
  • Toate articolele de pe internet care dezvaluie o alta latura a realitati (diferita de cea de la TV) sunt clasate in categoría “bullshit”, pentru ca nu exista conspiratii, nu e asa? Exista doar oameni care se plictisesc si stau mereu pe internet sa scrie articole false, sau doctori care fac studii false, conferinte pline de minciuni, jurnalisti mincinosi etc.
  • Adica Julian Assange, Andrew Wakefield si cei 12 medici care au studiat efectele negative ale vaccinurilor, si multi altii, sunt toti niste mincinosi si au pus la bataie cariera, viata si linistea personala, doar asa, ca se plictiseau.
  • Si daca SISTEMUL ne vrea binele mereu (adica oameni influenti care detin puterea, nu neaparat presedinti sau politicieni) atunci cum explicati:
  • Genocidul din al doilea razboi mondial? Cine a permis toate crimele si ororile de acum 70 si ceva de ani? Stiu sigur ca nu le-au permis oameni de rand ca noi (pentru ca e nevoie de multa putere sa faci asta), ci tot aia de sus care astazi ne vand pastile si alte porcarii.
  • Cine a permis experiméntele japonezilor pe chinezi tot in al doilea razboi mondial? Ti se ridica parul numai cand vezi ce faceau oamenilor, erau monstri:
  https://ro.wikipedia.org/wiki/Unitatea_731
  • Si tot in acelasi stil, mai tarziu, cum au permis macelul din comunism? Mii de oameni deportati, macelariti, incarcerati si supusi unor tratamente greu de imaginat?
  • De ce comunismul a lovit in intelectuali si in preoti si prostii erau promovati si pusi sa calce in picioare pe ceilalti? Pentru ca e greu sa manipulezi niste oameni inteligenti carora nu le este frica sa vorbeasca liber ca sa auda si altii.
  • Toate porcariile astea au fost generate, permise si incurajate – si nu de catre Hitler, Ceausescu, Franco etc, ci de multi oameni cu putere din umbra.
  • Dar de Gudrun Burwitz ce stiti? Este fiica lui Himmler (mana dreapta a lui Hitler) si astazi ea duce mai departe idiologia si principiile tatalui ei:
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-3093947/The-daughter-hero-worships-Heinrich-Himmler-SS-chief-s-adoring-child-remains-committed-Nazi-supports-war-criminals-70th-anniversary-suicide.html
  • Are destula putere (ca doar tatal ei a luat toate bunurile evreilor) si a ajutat din umbra multi criminali de razboi nazisti si uite ca isi permite sa promoveze si astazi tot ce inseamna “nazism” si culmea, nimeni nu se ia de ea, nici o Curte Suprema, de ce oare? Si mai interesant este faptul ca are foarte multi sustinatori cu putere, anonimi care fac donatii lunare.
  5. Dar stiati ca G Bush a cumparat ditamai terenurile in Paraguay ca sa puna mana pe apa potabila?
  https://agorafinancial.com/2015/04/24/why-did-george-bush-buy-nearly-300000-acres-in-paraguay/
  • Omul asta, care a fost presedintele Americii si se presupune ca a luptat pentru binele común,
  si-a urmat doar interésele proprii cand a cumparat terenuri sub care se afla mari izvoare de apa potabila.
  Si stiti care e culmea ironiei? Ca localnicii vor cumpara propia lor apa de la hotul asta, pe care nu-l opreste nimeni.
  6. Stiati ca Bill Gates (care este si el implicat in afacerea cu vaccinurile) a trimis in India vaccinuri ce au pus in pericol viata copiilor?
  http://www.vaccines.news/2016-06-22-bill-gates-took-part-in-criminally-negligient-vaccine-experiments-on-poor-indian-children.html
  • Stiai de acest lucru domnule “pro vaccinare “ atunci cand ai sarit sa corectezi pe cineva care a dat in Bill Gates?
  7. Stiti filmul “Erin Brockovich”?
  • Ei bine o femeie (fara a fi avocat – aviz amatorilor care se iau de oamenii ce isi exprima parerea pentru ca nu sunt medici) a reusit sa demascheze o imensa companie PG & E, care a imbolnavit grav multi oameni din cauza ca au contaminat apa din acea zona.
  • De ce nu s-a autosesizat politia, Curtea Suprema etc? De ce a trebuit sa faca toata aceasta munca titánica si sa lupte pentru adevar si dreptate o femeie cu o mana de avocati?
  8. Concluzii:
  • As putea da sute de exemple de oameni puternici care fura, mint si manipuleaza in scop personal, dar imi e teama ca voi ajunge sa scriu un roman.
  • Sunt multi oameni care detin o putere ce ne este greu de imaginat, sunt mai presus de lege si seamana moarte si frica printre cei ce indraznesc sa se ia de ei.
  • Medicamentele ne pot ajuta, la fel si medicina, insa trebuie sa fim foarte atenti la masura si la ce fel de medicamente luam. Si mai ales nu permiteti sa ne punem singuri streangul la gat acceptand o lege a vaccinarii obligatorii, pentru ca acesta este doar un prim pas menit sa ne ingradeasca libertatea tot mai mult (are o conotatie mult mai profunda de atat).
  • Trebuie sa intelegeti societatea in care traim, un professor inginer de la facultatea spunea ca a patentat un tip de asfalt special pentru pistele de avioane. Bucuros ca au inventat o solutie foarte buna, s-a dus impreuna cu echipa sa sa isi vanda produsul. Culmea, nimeni nu a fost interesat, si fara nonsalanta i s-a raspuns: pai domnule, pe noi ne intereseaza sa reparam des pistele, ca asa vin banii si castigam si noi ceva…
  • Imaginati-va ca noi, oamenii de rand visam de mici sa ajungem adulti, sa avem o anumita profesie care sa ne aduca castig, nu visam sa ajungem avocati, medici, ingineri, economisti fara a ne gandi la beneficiile pe partea financiara. Ei bine la fel si capii marilor companii farmaceutice, insa ei viseaza la scara mai mare: au facut un mecanism care sa le aduca venituri si isi promoveaza “marfa” pe toate filtrele si interesul lor este acela de a vinde tot mai mult!
  • Donald Trump a declarat ca ii va lua la puricat serios in 2017 (pe BIG PHARMA), si l-a mai si pus pe Robert Kennedy junior la inaintare (ca are priza la public si lumea il stie de baiat bun), insa cred ca e doar apa de ploaie ca sa inchida gura oamenilor care tot asteapta o initiativa serioasa de la nivel inalt. De ce ar face Trump astfel de declaratii daca nu ar fi adevarate? Adica toti cei pro vaccin ar trebui sa mergeti la Trump si sa ii spuneti ca voi stiti mai bine care e adevarul, si ca se ia pe nedrept de saracele companii.
  • Cand am fost la medic si eram gata, gata sa imi vaccinez copilul, afirmatiile asistentei m-au facut sa ma razgandesc:
  • Ca sa ma linisteasca ca sunt sigure (pentru ca i-am cerut parerea, sa vad ce argumente aduce) mi-a spus ca acum 50 de ani nu existau vaccinurile, ca a scris doar un individ o carte in care relationa vaccinurile cu autismul si a fost inchis slava Domnului, ca nu au prospectul de la vaccinuri pentru ca ajung la clinica intr-o cutie mare, diferit ambalat fata de farmacii, ca se pot vaccina fara problema copiii raciti la momentul respectiv si ca sa nu imi fac griji cu privire la mercur, pentru ca inghitim mai mult mercur mancand peste.
  • Am ramas uimita de faptul ca si putinul pe care il stia era atat de gresit (si era cadru medical) si de aceea am considerat ca este gresir sa imi las copilul pe mainile ei.

 3. Pe vremuri virusii erau inactivati prin supunerea lor la presiuni (atmosfere) foarte mari si/sau temperaturi ridicate , uneori chiar „taiati in bucati” prin procedee mecanice sub microscop, adica cineva vedea ce face, acum virusii intregi sunt amestecati cu mai multe substanțe chimice „otrăvuri” pentru a fi inactivati si apoi totul este ambalat în fiole și distribuit. Ei, acum, sunt unii viruși din aceeași familie care sunt mai rezistenți si ajung sa ramana inca activi/vii in fiolele distribuite. Acum un procent din cazuri copii fac boala pentru care trebuia să fie imunizati, si alt procent fac diverse boli de la substanțele de inactivare si Bineînțeles cei mai mulți scapa dar trebuie sa mai faca de 2, 3, 4,…… ori vaccinul pentru o imunizare temeinică și sigura.

 4. Interesele financiare pot vicia corectitudinea actului medical indiferent cat de bun este medicul. Personal am reticente fata de aceasta practica a vaccinurilor in primul si in primul rand din cauza multelor cazuri de oameni, din jurul meu, care au avut de suferit din cauza lor sau la care, in cel mai bun caz, nu au avut nici un efect. Mi-e ca vaccinurile astea sint doar o mare afacere a unor baieti foarte destepti in ale afacerilor. La fel ca si in cazul alcoolului, vaccinurile ar trebui facute doar de stat si la preturi foarte mici si in plus sa le faca doar cine vrea.
  Sa fii medic bun, pregatit este una si sa fii corect si cinstit fata de pacienti este cu totul altceva, si dr. J. Mengele a fost un medic bun, dar cui i-a folosit ?

  • somnisoara Olivia ne zice ca epidemia de rujeola este falsa si in urma acestei declaratii au aparut mame care i-au trantit poze cu copilul bolnav. Dintre toate tarile cu schema de vaccinuri obligatorii si dintre miile de copii afectati de epidemia de rujeola, 3 de la noi au murit. De ce tocmai aia 3 de la noi au fost cei cu sistemul imunitar slabit si au murit, dintre miile de sugari afectati? Imunitatea de grup se duce. Cei afectati au fost si in judete unde rata vaccinului era mai mica. De ce n-au murit in judetele cu rata vaccinului mai mare? Nu trebuie s-o gandesti mult sa-ti dai seama ca lipsa vaccinarii a contribuit iar statisticile de la toate tarile din Europa sunt pe site-ul de cdc al Europei.

   Inca un lucru, Steer mai atribuie vaccinurilor, imbolnavirea de cancer. daca cauti putina genetica o sa vezi urmatoarele. Celule canceroase apar atunci cand celule care ar trebui sa moara din corp, nu mor si se divid ( astfel aparand tumorile). Celule canceroase s-a dovedit ca mai mult de 50% sunt din cauza unei gene p53 incomplete sau chiar lipsa. Bun, ca sa afectezi o gena ADN, trebuie s-o supui la radiatii UV sau ca alte celule atunci cand se divid sa preia ADN-ul ( celule canceroase). Bun, de aici putem trage o concluzie logica ca Olivia Steer abereaza si spune ineptii numai prin simplul fapt ca in teorie, vaccinul n-are cum sa provoace acest lucru fiindca n-are cum sa modifice ADN-ul ( lipsa radiatiilor) fiindca cancerul este practic o mutatie genetica.

   Dar, sa analizam logic… de ce aceasta femeie sterge toate contra argumentele de pe pagina ei? De ce la emisiunea lui Gadea a venit fara surse sau ( ti le dau cand ajung acasa) si slab pregatita? Daca este atat de serioasa si pornita, de ce a avut o mare lipsa de dovezi care sa-i sustina afirmatiile? De ce, imediat cum o controversa se linisteste, cauta alta si hopa, apare in emisiuni??? Fiindca cauta notorietate si apeleaza la oamenii fara pregatiri si creduli. Fiindca e platita sa faca rating acelor emisiuni si fiindca in ultima saptamana s-a tras cu peste 5000 followeri instant desi ea avea o medie de 10x mai mica inainte/ saptamana.

 5. Sa pierzi atat timp din viata studiind netul pe toate partile pentru a reusi sa iti argumentezi raspunsurile date miilor de cititori, sub anonimat, gratis? Doar daca te crezi a doua venire a lui Iisus sau daca suferi de sindromul salvatorului…sau Doamne fereste esti in scaun cu rotile si nu ai alta ocupatie… Olivia Steer face niste declaratii asumate, isi asuma identitatea in primul rand…asumare care dv va lipseste. Atunci de ce sa va creada cineva? Infirmati ca ati.face parte din sisemul medical insa transpare asta din modul in care va exprimati. Poate lucrati la un studiu despre vaccinuri dar cu siguranta nu o faceti gratis ci pt cei care v au spalat creierul si v au cumparat… oamenii dominati de ego,ticalosii, mincinosii, lacomii, ei sunt primii care se vand, ca si in politica. Asta esti domnule sau doamna care te ascunzi cu lasitate. Un nimeni cu un rahat de blog, un papa lapte fara ocupatie, care are destul timp sa abereze pe net si sa contrazica prospectele vaccinurilor. Fugi la munca, fa te util cu adevarat…si ai curaj sa iesi in fata ca dna Steer cunume, cufizic, daca ai.argumente solide. Dupa tehnogie de acasa esti viteaz, in rest muci! Penibil penibil penibil. Mergi la psihiatru ca ai nevoie, mai fa cateva vaccinuri…ala care da sterilitate…tara asta nu are nevoie de urmasi la fel de nuli ca tine…daca aicopii vaccineaza i poate o sa fie fix cazul ala doila zece mii cu autism sau mai rau. Sa te vad atunci ce mai scrii sice facicu banii companiilor farmaceutice…poti sa nu publici ce am scris, mesajul oricum ti e adresat. Nu mai sfida pe toata lumea, vezi de viata ta strict,nu ti facem statuie. Statui primesc geniile nu o nulitate ca tine.

  • Autorul articolului nesemnat, a precizat cateva trimiteri pentru documentare referitoare la argumentele prezentate.Daca ai ceva de spus in mod inteligent, trebuie sa te referi la acele argumente documentate.Daca nu le-ai analizat, faceai mai bine daca te abtineai.Viata nu e ca in telenovele.

  • Si cine e geniul, Olivia Steer? Pentru ca a citit niste articole din Science News sau mai stiu eu ce bazaconii? Nu are nici o competenta, nici un studiu de medicina. Daca intr o buna zi, Breslasa, florarul sau mecanicul auto ti ar da sfatul sa nu ti vaccinezi copiii ca e gresit, unde i ai trimite? Pentru ca e cam acelasi lucru. Orice dezechilibrat psihic din tara asta se crede profet. Dar asa cum am scris si pe pagina’ domniei sale’ nu e Don Quijote, e doar fetita cu chibrituri ratacita intr o lume mare si rea. Norocul ei cu cei saraci cu duhul….

 6. Acum vreo 30 de ani, cand avea doar 7 luni, sotul meu a fost infectat cu hepatita B si C in SPITAL. E greu sa traiesti asa, credeti ma! Desi e doar purtator, virusul nu e activ, e pe marginea prapastiei. Ia medicamente pentru protejarea ficatului si trebuie sa aiba un regim de viata sanatos. E teribil intr o lume in care trebuie sa muncesti pe branci si mancarea „curata” e o himera. Analizele, medicamentele sunt scumpe si ai nevoie de bani. Ca sa ai bani trebuie sa muncesti, dar nu prea ai voie sa muncesti. Nu poate fi introdus intr o grila de gratuitate pt ca virusul nu e activ, deci…
  Te lasi la mana lui Dumnezeu, ca poate nu ti intampla nimic si vei putea convietui cu virusul.
  Sunt mii de oameni care au fost infectati in spitale, cabinete stomatologice.
  Am in familie si un caz de copil mort din cauza rujeolei, Doamne fereste! Nu mi as ierta niciodata daca copilului meu i s ar intampla ceva.
  Eu imi alaptez copilul si o voi face cat mai mult, dar sa stiti ca desi mama si soacra mea o iubesc nespus pe nepoata lor, nu li s a declansat lactatia. De fapt asta e un mit. Iubirea ajuta lactatia, dar nu e suficient.
  Fiecare e liber sa si creasca copiii asa cum considera de cuviinta, e pacat sa va certati asa urat pentru astfel de lucruri.
  Multa sanatate tuturor!

 7. sa le spui ca nu exista cazuri de autism provenite de la vaccinuri si parintilor celor doi copii din clasa baietelului meu- nevaccinat- copii bolnavi de autism, care, sustin parintii, sa-u imbolnavit pe la 1 an dupa administrarea unui vaccin. nu te ar scuipa in ochi, te-ar decapita…zzzzzaaaattttttttt!

 8. Cum ar fi sa pun captura aici cu pozele făcute pe un raspuns de al tau in care scrii negru pe alb ca esti reprezentant pharma?!?
  Adica fix tu , acela care esti plătit sa scrie ce ai scris tu mai sus , acela care esti plătit din banii parintilor ca mine si ca miile care isi veghează copilasii dupa genocidul vostru , bani cu sânge si suferința . Dormi liniștit ?
  Cu ce ai contribuit la imaginea femeii asteia pe care o târăști in toate mizeriile pe care le scrii???? Cu ce? Știe cineva cine esti ?
  NU ! Caci tu esti Provaccin care se ascunde in spatele tastaturii , cu cont gras in banca alimentat de pharma!
  Aici intri la denigrare , la a jigni un om , de a-i contesta valoarea profesională . Vad ca te ” pricepi” la vaccinuri , la jurnalism …! Poate începi sa enunți si adevăruri despre divorțuri celebre. Se fac bani si acolo .
  Really ?!? Te asculta cineva?
  Medic daca ai fi , JURANANTUL DEPUS al lui Hypocrate este un fals, o minciuna cu care ti-ai început cariera . Atunci de ce sa te creadă oamenii ?!???? Le insulți inteligenta !
  Stii ca ai încercat sa imi jignești suferința copilului ! Copil ce înca trage dupa vaccinare . Sa te ierte Dumnezeu Pt asta , eu NU ! Am boala mare pe tine si pe faptul ca ii iei in derâdere pe părinții care suferă Pt ca altii sa nu citească si sa nu iti mai umpli tu contul .Pe mine cum ma numești ???” Mama cool ” ca am vaccinat copilul ? Ca l-am nenorocit ???? Cum ? Ca eu vorbesc din experiența , din suferința .
  Voi cei care credeti in ce scrie , il cunoaște-ți ? L-ati întâlnit? Va este prieten ? Aveți încredere intr-un …ceva care scrie „la superlativ ” despre vaccinare si care NICI macar efectele negative trecute pe prospect NU le recunoaște ?!?
  In rest …numai de bine!

   • Olivia Steer se denigrează singură. Ea, la fel ca și tine, insistă în delirul vostru. Dacă v-ați fi folosit rațiunea, ați fi ajuns la alte concluzii. Atât puteți. Eu nu am făcut decât să argumentez de ce se denigrează singură. E simplu. În știință 2 + 2 fac 4, pentru că astea sunt dovezile. În medicină hepatita B este cauzată de virusul B, pentru că medicina este o știință care se uită la dovezi.

    Voi nu vreți părerea oamenilor care știu să evalueze dovezile, voi vreți să auziți părerea oamenilor care rezonează cu a voastră. Realitatea nu contează. Știi cine suferă aici? Copiii voștri. Da. Tu ai ales să tratezi copilul tău cu homeopate. Știi câte dovezi există că homeopatia nu funcționează? Foarte multe. Dar tu alegi să mergi cu asta. Bine. Copilul tău suferă. Copilul tău rămâne netratat. Pe el îl dor pielea, gura, nu pe tine. P. Chirilă te suge de bănuți, pentru că tu ești prea naivă, nu vrei să admiți că greșești și că doctorii au dreptate. Din cauza suferinței copilului tău tu nu gândești cu creierul, ci cu instinctele. Instinctele nu sunt bune, altfel am fi rămas la stadiul de primate care se ghidează exclusiv pe instincte.

    Să ai o viață bună, Ani. Te-am rugat să nu mai vii pe blog, că nu-ți face bine. Rămâi în lumea ta, vezi-ți de copiii tăi.

    • Și pentru curiozitatea ta. Nu sunt doctor, nu sunt farmacist, nu sunt plătit de Big Pharma. Așa cum unii părinți au pornit bloguri împotriva vaccinării, așa există și părinți care au pornit bloguri pentru vaccinare. Am fost pus în situația de a alege: vaccinare sau nevaccinare. Mi s-au adus surse pentru nevaccinare. Eu am făcut efortul să le citesc. Să citesc mai mult decât titlul. Să înțeleg. Să învăț termeni medicali. Să citesc despre cum funcționează vaccinurile. Ce e sistemul imunitar. Să înțeleg ce vor ei să scrie acolo. Am ales să-mi vaccinez copiii.

     Și apoi am ajuns la concluzia că părinții sunt mințiți maxim de mișcarea anti-vaccinare. Am fost foarte furios. Foarte. Consecințele sunt grave. Copiii mor de tuse convulsivă. 3 au murit anul ăsta doar în București.

     Așa am pornit blogul ProVaccin în ideea să scot în evidență aceste minciuni. În 2013 nu găseai prea mulți părinți care nu sunt medici sau farmaciști ca mine, care să depună un efort în susținerea vaccinurilor.

     Nu sunt plătit. Sunt sincer în eforturile mele. Sunt convins că vaccinurile sunt cea mai bună soluție pentru copiii noștri. Sunt convins că părinții sunt mințiți de Olivia Steer, de tine, de piersicuța, de Pavel Chirilă, de Todea-Gross, de Rareș Simu, de Mircea Pușcașu, etc.

     • Hm. La cat de constiincios, si chiar isteric, va ‘faceti temele’ pe acest blog, ar fi chiar ilar sa nu fiti platit…. Dar nu va mai straduiti atat, suntem prea multi si prea definitiv lamuriti! Mai studiati, mai documentati-va, si nu ne mai subapreciati atat, venind cu niste gogorite ilogice! Punem pariu ca n-ati citit „Raising a vaccine free child” de Wendy Lydall?
      A propos, nu prea va faceti bine treaba. Sa angajeze pe altul, mai finut. Poantele grosiere si satirele de 2 lei nu sunt de nivelul nostru si nu ne amuza…

      • Femeie indoctrinata ce esti. Omul iti da argumente si tu faci atacuri la persoana pentru ca doar atat te duce mintea? Sa vad eu un anti vaccinist care chiar o sa aduca contra argumente si nu atacuri la persoana sau referinte la articole, second hand care se contrazic singure.

       E a x-a oara cand dati cu mucii in fasole si nu reusisti sa contra argumentati fiindca nu va duce capul si nu va informati. VENITI CU ARGUMENTE SI GANDITI LOGIC FARA SA MAI PRELUATI FARA SA LE ANALIZATI.

     • Buna ziua,

      1. Ce parere aveti de reportajul de mai jos?

      2. Nu vad ce beneficii ar avea organizatiile nonvaccin…daca puteti fi mai eplicit.

      3. Si as vrea sa stiu daca exista un medic care este dispus sa imi ofere in scris aceste beneficii ale vaccinurilor si sa garanteze pentru ele iar in caz contrar sa suporte consecintele.

    • Numai prostii care habar n-au de cum functioneaza stiinta si n-au citit in viata lor un studiu stiintific, au impresia ca in medicina „1+1=2”. Aia e aritmetica, nu medicina. Si in aritmetica 1+1=2 pentru ca e un limbaj creat de om. Dar viata reala nu e aritmetica. In viata reala ingrijirea medicala e a 3-a cauza de deces in SUA, cu 250.000 de morti anual din cauze care pot fi prevenite. Si astia sunt numai dintre cei monitorizati in spitale. Asta ca sa dau un singur exemplu in care „1+1=2” da cu virgula. Mai am si altele. Dar sunt sigur ca tu preferi sa crezi reclamele si sa ai impresia ca esti toba de „stiinta” si „gandesti cu creierul”.

  • Despre ce valoare profesionala a Oliviei Steer vorbiti? E jurnalista, punct. Nu medic Si isi permite pareri medicale nesustinute de nimic. Si mai zic odata. Ea si a vaccinat copiii in acelasi timp in care va sfatuia pe voi sa nu o faceti. Cine a luat la misto pe cine? Efectele negative ale unui vaccin sunt rar severe. Irecuperabil 1/1 milion.Stiti insa cati copii MOR anual din cauza nevaccinarii? Si sper ca nu vorbesti de autism ca efect secundar. mai zic o data: este genetic si potentat de mediul familial.

   • Argumentul impotriva Oliviei Steer este ca nu e doctor, dar a fi doctor nu garanteaza infailibitatea opiniei. De altfel, cred ca nu exista subiect in domeniul medical in care sa nu existe cel putin doi specialisti cu patalamale echivalente care sa nu aiba pareri diametral opuse asupra lui. Deci, a apela la sfatul specialistului este la fel de arbitrar ca o simpla cautare pe google.

 9. Diferenta o face nu vaccinul ci calitatea vietii, cat de calma si senina e mama, dar si atmosfera de
  acasa …

  Argumente: in ultimii 3 ani au scazut accelerat numarul de vaccinuri vandute (undeva la 70% spun farmacistii, gurile rele spun ca la 50%). Ia sa vedem si cum evolueaza numarul de cazuri de
  1. rubeola: 2012: 20’812 ; in 2013 a scazut la 145 ; in 2014 la : 34.
  2. rujeola(pojar): 2012 : 7’450 cazuri; 2013 1’159 cazuri; in 2014 doar 59 cazuri
  3. Poliomielita: 0 cazuri de peste 20 ani.
  4. Perturssis (e in acelasi shot cu polio ): 2012: 87 cazuri; 2013: 57 cazuri; 2014: 87 cazuri

  Si astea sunt niste cifre de la Organizatia Mondiala a Sanatatii.

  Un om educat e un om fara frica. Pediatrul mi-a spus ca cei ce refuza vaccinarea/ii cer o schema personalizata sunt oameni instruiti (cu studii universitare si post universitare) dar si oameni care au incercat sa inteleaga mecanismul.

  Pentru cine ii e frica, dupa vaccin va rog faceti teste de anticorpi – costa mai putin si va pot confirma/infirma activarea (unele prospecte au sters deja partea ca e o rata de 30-40% ).

  • Cum naiba sa nu fie cazuri de polio on ultimii 20 de ani?!? Ar fi considerata eradicata daca nu aveam de 20 de ani (nu e nevoie de 20, 3 ani daca nu apare caz de imbolnavire, se considera o boala eradicată), polio aparut in Ucraina anul acesta…mai documentati-va inainte sa scrieti asemenea tampenii colosale.

    • Uite Ani, o lecție despre vaccinare pentru tine.
     În Ucraina se folosește vaccinul oral. La noi se folosește vaccinul injectabil. La vaccinul oral există riscul să faci polio, din cauza circulației virusului pe ruta vaccin, intestine, canalizare, intestine din nou, canalizare din nou. După câteva sute de astfel de rute, virusul suferă niște mutații, „învie” și poate cauza polio. Dar toate astea nu s-ar întâmpla dacă lumea s-ar vaccina în proporție foarte mare, de peste 85%. Ori în Ucraina lumea se vaccinează cam 50%. Și uite așa ai creat condițiile pentru apariția cazurilor de poliomielită derivată din vaccin.

     Sursa: OMS http://www.who.int/csr/don/01-september-2015-polio/en/ .
     Apropos de informare.

 10. un lucru interesant din alte tari, vestice: doctorul recomanda teste de anticorpi inainte de vaccin. Daca acestea sunt negative si pacientul doreste atunci se trece la pasul urmator: vaccin. Si apoi retestare. Asa au descoperit ca sansa de activare anora din vaccinuri e destul de scazuta si acelea nu se recomanda decat la persoanele cu risc crescut (plecat in Congo/Africa de sud etc).
  Costurile financiare sunt criteriile: de ex. un testat de anticorpi Rujeola/Rubeola/HPV e mai ieftin decat un vaccin aferent. Astfel am descoperit ca degeaba am facut vaccinul Hep B.

  Din motive medicale am fost in Romania pe sectia de pneumologie, printre cazuri de TBC. Dr mi-a spus ca toti sunt vaccinati, chiar de 2-3 ori.

 11. Nu pot citi articolul. Ma plictisesc subiectele tratate de nespecialisti. Este suficient titlul. Aceasta doamna ar trebui sa ne spuna daca este o persoana care la varsta copilariei a stabilit daca vrea sa fie sau nu vaccinata. Are parinti? Ce fel de educatie i-au dat? Ce s-ar fi intamplat daca nu i s-ar fi administrat DTP? Habar nu are ce sustine. Intai sa faca medicina si dupa aceea daca mai considera ca are dreptate sa fie supusa analizei colegiului medicilor. Cred ca li s-a urcat la cap multora din televiziune vedetismul. Din pacate la cei 90% prosti (aviz Brucan) la ce sa te astepti? Ar trebui ca posturile serioase de televiziune sa trateze acest subiect cu cazuri clinice reale de copii nevaccinati si chinul pe care acestia il suporta pana mor. Poate asa va invatati minte asa zisele ” specialiste” sa nu va mai dati cu parerea. Ati inteles foarte prost democratia. Pacat. Din acest punct de vedere sunteti la nivel de civilizatie medievala. Viitorul dupa voi pentru acesti copii ar fi sumbru – o populatie bolnava, daca ar mai supravietui. Sper ca parintii sa deschida bine ochii si urechile si sa apeleze la specialisti, nu la parerile idioate ale unor individe care nu stiu sa presteze o meserie si nu au altceva mai bun de facut decat sa-si dea cu parerea.

  • Si cata experienta si studiu despre acest subiect ai?? .. incat sa contrazici jignind cu atat ura??? Iti pot spune de pe acum un diagnostic draga cititoare se numeste nesimtire ….posibil ca nimeni nu stie care ar fii adevarul .. dar calea naturala bate cu mult chimicalele produse de farmaci fabricile adevarate de virusi si boli …… medicina este o stinta inventata de cineva nu pentru a salva vieti si pentru as vinde produsul *medicamentul* .. pe mine una o simpla muribunda ..fara studii in domeniu .clar o mare nestiutoare de medicina declar ca nu ma las pe mana altora pana nu cunosc si ma documentez de ce , pentru ce sa imi risc viata ….numai pentru ca trebuie sa clonez o idee pornita de mafia medicamentoasa?????… apropo in viata nu meseria te face om ci bunul simt ….

   • Cu tot respectul, un raspuns pentru simpluleudinmine…cand o sa aveti doamne fereste vreun accident, o sa va rupeti vreun membru , o sa aveti vreo rana deschisa ce trebuie cusuta, o sa vreau sa vad cum o sa apelati doar la persoanele de bun simt, ignorand meseria,,,cine stie…poate vecina care e inginer sau tanti de jos care vinde la magazin sau vreun var care este pilot, o sa va poata rezolva problema medicala…bineinteles , doar in masura in care sunt oameni de bun simt!

 12. Daca ati cauta pe google: copil mort din cauza vaccinului o sa gasiti nenumarate cazuri de bebelusi sau copii care erau bine inainte de administrarea vaccinului iar dupa asta, au murit, unii chiar la o zi sau doua!
  Mai, pana si cand vezi acolo pe prospect ca vaccinul poate cauza moartea subita, meningita, astm, alergii, epilepsie, chiar daca scriu ei ca un caz la 10 000 parca tot te infiori. Daca copilul tau poate fi cazul acela Doamne fereste?
  Eu mi-am vaccinat copilul pentru ca am fost prea slaba ca sa ma opun pressingului familiei si societatii, dar poate daca as mai avea un copil Nu i-as face niciun vaccin! Oricum admir pe cei care refuza vaccinarea si II SUSTIN ATAT CAT POT PE FORUMURI, spunandu-mi si eu parerea

   • Asta ai inteles tu? Ai cautat pe google: ” copil mort dupa vaccin, sau copil mort din cauza vaccinului? Din pacate o sa gasesti foarte multe cazuri. O sa vezi marturia mamicilor care spuneau ca inainte de a face vaccinul copilul era bine, dar la o zi sau doua dupa vaccin, au murit! Si dovada ca erau bine copiii ( cel putin aparent) este ca daca nu ar fi fost bine medicul nu i-ar fi facut vaccinul. Mai sunt si cazuri de incompetenta cand medicii au vaccinat copiii desi NU erau perfect sanatosi ( erau raciti)!

    • Ma scuzati ,dar pe google poate cauta oricine si poate posta oricine ORICE! daca vreau sa caut acum caine roz cu zurgalai si carii la dinti pot sa caut si probabil si gasesc ceva…aici am ajuns, ceea ce gasiti pe google e veridic, dar ceea ce va spun niste oameni informati si care si-au dedicat viata stiintei nu? google-ul asta…

  • Oricum, FIECARE E LIBER SA ACTIONEZE CUM DORESTE. Cei care sunt provaccinare nu-si vor schimba decizia indiferent ce spun unii si altii si invers!
   Dar cred ca noi omitem ce-i mai important: IL SCOATEM PE DUMNEZEU din esuatie. Ceea ce este foarte grav. Daca DUMNEZEU nu doreste sa se intample ceva rau nu se va intampla, indiferent daca copilului i se administreaza toate vaccinurile sau daca NU i se administreaza niciunul.

 13. Ati intervenit mai sus cand am postat opinia mea spunandu-mi ca nu am avut un limbaj adecvat, dar daca vi s-a parut asa inadecvat de ce NU ATI JUDECAT SIMILAR SI IN CAZUL UNUIA DE MAI SUS CARE A POSTAT NISTE LUCRURI JIGNITOARE LA ADRESA CELOR CARE REFUZA SA-SI VACCINEZE COPIII?
  E suficient sa va uitati putin prin comentarii.
  Poate ca nu m-am exprimat adecvat, de accea vreau sa rectific.

  Daca bullshit ( care e vaccinat, dupa cate spune) este ingrijorat ca ar putea sa faca oreion de la copiii nevaccinati, inseamna ca-si da seama de INUTILITATEA VACCINURILOR (pacat ca nu si despre gradul de risc asupra corpului), IAR DACA SPUNE CA VACCINUL NU DA IMUNITATE PE VIATA, N-ARE DECAT SA-SI FACA VACCINUL DE CATE ORI POFTESTE, DAR NU POATE SA OBLIGE PARINTII SA-SI LASE COPIII INJECTATI CU SUBSTANTELE ACELEA NOCIVE. Deci solutia pentru el si altii ca el e simpla..vaccinuri pe paine pentru el si familia lui.

 14. PAI PANA NU-I FACI VACCIN COPILULUI N-AI DE UNDE SA STII DACA ARE SAU NU ALERGIE LA UNUL DIN COMPUSI!! Dar atunci e PREA TARZIU, RAUL A FOST FACUT. Nu este obligatoriu ca daca parintii nu sufera de alergii, etc, copilul sa nu sufere.
  Si in plus de ce va este frica voua, celor cu copii vaccinati de copiii nevaccinati? Nu voi sunteti de parere ca datorita vaccinurilor s-au eradicat bolile? Eu as spune ca in primul rand APEI POTABILE, CONDITIILOR MULT MAI BUNE DE TRAI, IGIENEI.
  Daca prin absurd ar fi un razboi si s-ar reveni la aceleasi conditii precare din trecut, ati vedea voi cum e cu vaccinarea!
  Parintii care nu-si vaccineaza copiii, SI-AU ASUMAT RISCURILE, LA FEL CUM VOI V-ATI ASUMAT RISCURILE SA INJECTATI COPIII CU SUBSTANTELE ACELEA NOCIVE. VOI SPUNETI CA VACCINURILE VA APARA. ATUNCI DE CE VA TEMETI DE CEILALTI?!

  • Așa e, până nu-i faci un vaccin n-ai de unde să știi dacă e alergic. E un risc pe care ți-l asumi și e un risc extrem de rar, apare aproape imediat și doctorii au proceduri să intervină (în caz de șoc anafilactic). Îți reamintesc faptul că, atunci când începi diversificarea, până nu-i introduci alimentele, n-ai de unde să știi dacă are sau nu alergie la vreo proteină din acele alimente. Ce faci? Ții copilul flămând? Nu! Pentru că știi că beneficiile alimentației sunt cu mult mai mari, decât riscul alergiilor. Așa știu și eu despre vaccinuri. Protecția împotriva unor boli potențial fatale e cu mult mai importantă decât un risc extrem de rar de șoc anafilactic.

   Si in plus de ce va este frica voua, celor cu copii vaccinati de copiii nevaccinati?

   Vaccinurile nu reprezintă protecție absolută. În unele cazuri imunitatea în urma vaccinării nu s-a obținut, în alte cazuri poate că face o formă ușoară, iar în majoritatea cazurilor e suficientă încât să nu apară niciun semn de boală și să elimine rapid microbul.

   Sunt boli contagioase care se transmit de la un copil la altul. Copilul tău nevaccinat nu e singurul, iar trendul e să fie cât mai mulți. Când tot mai mulți nu au o protecție împotriva acestor boli contagioase, atunci ei devin țintele lor cele mai ușoare. Odată îmbolnăviți, transmit bolile mai departe. Deși copilul meu e vaccinat, există o șansă să facă și el boala, să fie și el contagios. Și vine acasă și i-o dă fratelui lui nou-născut care nu e vaccinat complet, pentru că schema se termină cam pe la vârsta de un an. Fratele lui mai mic are în plus ghinionul vârstei la care nu se luptă atât de bine cu nicio boală. Și uite așa copilul tău nevaccinat, din proasta înțelegere a părinților lui asupra unei chestiuni, ucide fără să vrea un nou-născut.

   Mai observ că universul unora se limitează la prezent. Vârstele mai mari ale copiilor lor sunt undeva departe. Or, dragii mei, copiii voștri și ai noștri au multe zile de scurs până la maturitate, când noi nu mai suntem responsabili de alegerile lor. Dacă copilul meu vaccinat are nevoie de vreun transplant pe la vârsta de 10 ani, pe lângă acest transplant, mai are nevoie și de protecția împotriva acestor boli prevenibile prin vaccinare. El nu o mai are, pentru că transplantul i-a pus sistemul imunitar pe butuci și depinde ca ceilalți să-l protejeze cu sistemele lor imunitare capabile să ucidă virusurile și bacteriile și nu să le lase să-și facă de cap și să le transmită mai departe. Ori copilul tău nevaccinat e primul înaintea tuturor care poate fi contagios, că n-are nicio protecție împotriva bolii.

   Mai există multe alte categorii de oameni care nu pot fi vaccinați. Știu că vouă nu vă pasă. Vouă de fapt nu vă pasă nici de copilul vostru.

   Parintii care nu-si vaccineaza copiii, SI-AU ASUMAT RISCURILE
   Așa cum am explicat mai sus sunt două riscuri: primul e să le moară lor copiii nevaccinați sau să stea cu lunile prin spitale și al doilea e să fie contagioși cu același rezultat pentru alții. Pot să înțeleg că ți-ai asumat conștient riscul că la 1 an, 2 ani, 10 ani, 25 ani să-ți moară copilul din cauza unei boli prevenibile cu un simplu vaccin, dar sunt convins că la faptul că ați putea face rău altora nu vă prea gândiți. Ar fi bine ca atunci când copilul vostru se îmbolnăvește de vreo astfel de boală, să plătiți tot tratamentul ei, tratamentul acelora pe care copilul vostru i-a îmbolnăvit, concediile medicale ale părinților lor și daune celor care au pierdut un copil și atunci o să înțelegeți și mai bine riscurile.

   Nu voi sunteti de parere ca datorita vaccinurilor s-au eradicat bolile? Eu as spune ca in primul rand APEI POTABILE, CONDITIILOR MULT MAI BUNE DE TRAI, IGIENEI.

   Nigeria e pe cale să elimine poliomielita. Caută câteva imagini din Nigeria să vedem ce condiții de viață au ei, cât de bine arată apa.
   Și-ți mai reamintesc un lucru: aproape jumătate din casele din România au WC-ul în curte, fântâna tot în curte. Să nu-mi zici că astea sunt condițiile ideale de a preveni boli ca poliomielita și în ultimii 20 de ani nu a mai fost niciun caz de polio datorită acestor condiții și nu datorită vaccinurilor.

   • Sa o iau treptat
    1) spui ca si la diversificare exista riscul sa faca copilul reactii alergice. poate dar mai rar pentru ca tu stii istoricul familiei tale, stii daca de exemplu ai o ruda directa care sufera de ex de intoleranta la lactoza, alergie la arahide, vei fi precaut in sensul ca VEI INTRODUCE ACESTE ALIMENTE MAI TARZIU, CAND SISTEMUL DIGESTIV E MAI DEZVOLTAT, PE CAND ACESTE VACCINURI SE FAC IN PRIMA ZI DE VIATA!! in alta ordine de idei alergia la alimente de cele mai multe ori banala in sensul ca nu se ajunge la soc anafilactic! Eventual apar pete pe piele, mancarimi, cred ca NU SE COMPARA ALERGIA LA MEDICAMENTE, IAR IN CE PRIVESTE COMPETENTA MEDICILOR DE A INTERVENI..
    2) Spui ca si copiii vaccinati pot face boala de la cei nevaccinati, deci REZULTA CA TI-AI INJECTAT DEGEABA COPIII CU NEUROTOXINE.
    Asa si copiii nevaccinati pot face boala de la cei vaccinati la care virusurile au suferit mutatii genetice
    3) si voi va asumati riscurile sa va moara bebelusii ( sindromul mortii subite), sa faca alergii, astm, epilepsie
    4) au conditii dar educatia e diferita, si cei mai multi au apa potabila tratata.
    ,

  • Dar despre triburiele intregi de amerindieni decimate de varicela pentru ca nu auzisera de vaccin , ce spui? Dar despre epidemiile de TBC ? Si mai zic o data: noi,parintii care ne am vaccinat copiii, ne am asumat un risc de 1/1 milion, voi, ceilalti v ati asumat riscul d a va expune constient copiii unor boli mortale la varste fragede si pentru eradicarea carora oameni dedicati au muncit vieti intregi. Pentru ca voi sa scuipati in ea d e munca si sa va intoarceti in epoca de piatra.Ce vina au amaratii aia de copii ca voi ganditi cu c..ul? Apoi va dati cu pumnii in cap spunand ca v a batut Dumnezeu. Nu, Dumnezeu nu are nici o treaba cu asta. Pentru ca, de unde nu i, nici el nu cere…

 15. Mda…am citit cam toate comentariile.Imi plac cele referitoare la studiile Oliviei Steer.Pai nu are dreptul,ca si voi de altfel,la o opinie personala?Toti aveti studii medicale?Dar s-a revenim la pro si contra vaccinare.Cum se transmite hepatita B si care este durata maxima de „imunizare” a vaccinului de au nevoie bebelusii in primele ore de viata?Sa vedem ce spune producatorul vaccinului,respectiv GSK,in prospect:”Hepatita B este o boala infectioasa a ficatului cauzata de un virus. Unele persoane au in organism virusul hepatitic B, nu il pot elimina (sunt purtatori), dar pot infecta alte persoane.
  Boala este determinata de catre virusul hepatitic B care poate fi transmis in urma contactului cu fluidele organismului, cel mai adesea sange, de la o persoana infectata.”Deci,sugarul trebuie sa aiba un contact sexual sau sa aiba transfuzii de sange la care sa nu se fi facut analize,sau intepaturi.Dar daca unul din parinti are virusul,il transmite copilului,caz in care nu il mai ajuta vaccinul.Sa vedem ce mai zice prospectul vaccinului:Engerix B nu trebuie administrat daca:
  sunteti alergic (hipersensibil) la Engerix B sau la oricare dintre celelalte componente ale Engerix B (prezentate la punctul 6).

  Bun.Acuma intrebare pentru toti:la cati nou nascuti le-au fost facute testele de alergie?S-au cati din dumneavoastra ati cerut prospectul,l-ati citi si ati cerut testele?Aceste teste trebuiesc facute la fiecare vaccin in parte.

  Acuma sa mergem mai departe cu prospectul,si sa luam cireasa de pe tort: EFECTELE SECUNDARE.Nu le zic eu,ci producatorul.
  Foarte rare(acestea pot aparea pana la 1 din 10 000 doze de vaccin)
  vanatai aparute usor si incapacitatea de a opri sangerarea in caz de ranire
  tensiune arteriala mica
  inflamare a vaselor de sange
  umflarea brusca a fetei in zona gurii si a gatului (angioedem)
  incapacitatea de va misca muschii (paralizie)
  inflamare a nervilor (nevrita) care poate determina pierderea sensibilitatii sau amorteala, inclusiv o inflamare temporara a nervilor care determina dureri, slabiciune si paralizie a extremitatilor, de obicei cu extindere catre piept si fata (sindrom Guillain-Barré), o boala a nervilor ochiului (nevrita optica) si scleroza multipla (boala neurologica cronica)
  probleme in a misca mainile sau picioarele (neuropatie)
  inflamatie a creierului (encefalita)
  afectare difuza a creierului datorata unei boli generale (encefalopatie)
  infectie in aproprierea creierului (meningita)
  convulsii
  pierderea sensibilitatii pielii la durere sau atingere (hipoestezie)
  ridicaturi purpurii sau rosietic-purpurii pe piele (lichen plan)
  pete rosii sau purpurii pe piele
  incheieturi dureroase si intepenite (artrita)
  slabiciune a muschilor

  Iata si link-ul catre site-ul oficial al producatorului: http://gsk.ro/Produsele-noastre/Vaccinuri/530/Engerix-Adult.aspx

  Deci,un caz la zece mii cauzeaza paralizie,meningita,scleroza multipla si alte nenorociri.Pai populatia Romaniei are 20 mill de locuitori.Dupa vaccinare,din ce zice producatorul, 2000 am ramane infirmi.Oficial.Pai noi facem loterie cu viata noastra si cu viitorul copiilor nostri?Eu unul,nu sunt dispus sa risc.

  Mai mult atat,iata ce spune producatorul pe site-ul oficial:”Numai in 2011 in Romania au fost raportate cate 2 cazuri de hepatita B la 100.000 de locuitori”…….Pai daca ne vaccinam cu asta,10 cazuri la 100.000 de locuitori vor ramane cu un handicap sever.Oare ce e de preferat?Care e castigul?

  Eu nu sunt medic.Sunt inginer.Si m-am informat pe site-ul oficial al producatorului.Si sincer sa fiu…nu ma convins deloc ca este bun.Riscul e de a ramane infirm in urma vaccinului e mai mare de 5 ori decat de a face hepatita B daca nu ma vaccinez.

  Link: http://gsk.ro/Media/Comunicate-de-presa/Comunicate-2013/663/Peste-600000-de-oameni-isi-pierd-viata-in-fiecare-an-din-cauza-infectiei-cu-virusul-hepatitic-B-boala-care-poate-fi-prevenita-prin-vaccinare.aspx

  • Nu ți pare ceva greșit la raționament? Sunt 2 cazuri de hepatita la suta de mii în condițiile în care vaccinăm pt hepatită. Dacă n-am vaccina, câte cazuri de hepatită am avea la suta de mii de locuitori? Apoi faci calculele. Scoți vaccinul, câte hepatite ai? Lași vaccinul, câte cazuri de reacții grave ai?

   • da le-ai facut Autopsia sau stii ca n-au fost vaccinati? Este normal ca medicii si sistemul sa fie pus la colt caci imbolnavirile de singe se fac in spitale donsoara dr
    asa ca tb vaccinati medicii de incompetenta si neglijenta criminala. Acolo e problema!Sida s-a dezvoltat ca urmare a „progresului” stiintific a aparitiei seringilor de unica folosinta ce erau Refolosite asa ca madame Provaccin medicii sa aiba obligatii dar nu asupra imunizarii contra neglijentei lor. Stiti cite persoane sufera din cauza increderii totale in medici ? Va plac statisticile? Vedeti citi va pricepeti si respectati juramintele !E facut vreun studiu? Eu ii vad la treaba ca dau vina pe sistem si nu isi fac datoria elementara si vb de specialisti. Citi medici fac antibiograme cind dau antkbiotice…citi sunt comisionati de firmele de otraviri….citi ajuta la o vindecare reala si nu ofera doar un motiv ca bolnavul sa fie dependent de sistem? Pacientul e propriul sau medic! Doctorii
    , ca si celelalte meserii sunt interesati sa ramina bolnavii =obiectul cistigului propriu.

   • Pai nu e nimic gresit.Dimpotriva.Cati adulti se vaccineaza impotriva hepatitei B?Mai nici unul.Sunt vaccinati numai nou-nascutii,iar vaccinul nu le da imunitate pe viata.Si totusi nu este epidemie de hepatita B in Romania.In concluzie,e mai riscant sa faci vaccinul decat sa faci hepatita B.Riscul e mult mai mare la adulti sa contacteze virusul decat sugarii(din cauza sexului neprotejat).
    Te rog sa modifici articolul(sa complezi) la capitolul efecte secundare,pe baza a cea ce spune producatorul, caci e pura dezinformare ce ai scris tu acolo(numai partea buna,partea in care te schilodesc pe viata nu apare).

   • Gresit e ca n-ai (n-ai vrut, refuz sa cred ca n-ai inteles) inteles tu nimic din rationamentul de inginer (matematic) pe care Gelu l-a prezentat ca pentru imbecili. Dar ti-l repet eu, desi Gelu a realizat si rationamentul medical in mod perfect.
    Domnul inginer spune ca a studiat site-ul oficial al producatorului de vaccin Engerix B, care spune ca pe langa efectele secundare pe care le enumera si interpreteaza semnificatia statistica a posibilitatii ca acestea sa se produca, conform stiintelor medicinii dar si bunului simt, vaccinul Engerix B nu se face nou-nascutilor (Gelu nu stie dar vaccinul nu se face in primele ore dupa nastere ci in primele minute de obicei dupa ce-l spala pe viitorul candidat) pentru ca asa cum a remarcat pana si domnul inginer (domnii doctori nu s-au prins inca) hepatita B este o boala transmisibila prin sange si fluide ale organismului, iar imunitatea daca se instaleaza, in urma vaccinului (domnule inginer, doctorii de pe acest blog sunt in curul gol in fata ta :)) dureaza cam 5 ani (conform producatorului) fiind putin probabil ca acel copilas dependent de mama sa contacteze virusul, dar muult mai probabil sa contacteze virusul in perioada pubertatii sau a adolescentei cand imunitatea instalata in urma vaccinarii este nula si aici nu-l mai vaccineaza nimeni.
    Dragi pro. Sunt de acord cu principiul vaccinarii si cand se va dezvolta un vaccin care sa aduca beneficii reale (dovedite, medical), administrat in mod corect, am sa-l accept fara ezitare. Pot sa fiu de acord si cu anumite vaccinuri administrate in cazuri exceptionale (calatorii in zone de risc..) unor persoane cu sistem imunitar matur si sanatos, stiind ca unele vaccinuri pot oferi o imunitate limitata in timp si eficienta, si acceptand in mod controlat (testari alergologice si imunologice..) riscurile care decurg din reactiile adverse, dar de aici si pana sa fi ipocrit doar de dragul de a fi pro nu inteleg de ce! Poate sunteti stimulati, ”vaccinati” s-o faceti, dar aici nu-i vorba de izmene este vorba de sanatatea copiilor nostri!
    Pe de alta parte ii inteleg pe cei care nu au pregatire medicala si se bazeaza pe conformismul social si probitatea ”specialistilor” care se multumesc doar cu ce li se da, dar sa fi cadru medical si sa nu studiezi ce-i cu vaccinarea asta si cu sistemul imunitar, in conditiile in care trebuie sa administrezi vaccin la toata lumea si sa mai si sustii vaccinarea cu ipocrizie eu nu vad decat o mare prostie.

 16. Cred ca ar trebui sa stiti ca sunt foarte multi dintre fostii detinuti politici din perioada comunista care au ajuns la o varsta inaintata, in ciuda privatiunilor de tot felul, a torturilor, a lipsei igienei, a mancarii si a medicamentelor. In plus, vigoarea de care au dat dovada la peste 80-90 de ani m-ar face sa imi pun intrebari cel putin despre necesitatea si eficienta vaccinurilor. Ei nu au beneficiat de asa ceva nici in inchisori, si nici dupa ce s-au eliberat.

   • ba poti ca detinutii erau multi nu numai aia politici, sistemul de sanatate nu avea seringi de unica folosinta si nu se faceau transfuzii la foc automat plus ca donsoara provaccin, nici nu era nevoie ininchisori de transfuzii iar sistemul imunitar , ca si pe front era stimulat psihic ca daca invatai mai mult nu erai acu pe net facind propaganda la concernul glaxo . Medicii actuali nu mai zic farmacistii, sunt distribuitori si vinzatori de medicamente.

  • Dar stii tu in copilarie ce vaccin au facut? Ca si strabunicii mei au fost la canal si unul a murit dupa gratii si unul de cancer. De ce nu te iei dupa asta? Iti dau o sugestie: traieste si tu asa si te asteptam dupa 25 de ani sa ne spui. Si sa stii ca bunica mea are 84 de ani si urme de vaccinari pe brate. Si e perfect sanatoasa. Si s-a nascut la tara.

 17. E de ajuns sa citesc o singura dezinformare ori chiar minciuna intr-un articol pentru a nu il mai considera credibil. In fapt, materialul ordinar de mai sus nu este altceva decat tipica manipulare unde se amesteca anumite adevaruri, bine asociate insa cu o multime de mizerii, pentru a ii da pe spate pe oamenii neinformati. Exista multe lucruri aiuritoare scrise aici, ma voi referi insa la unul singur, si anume cand autorul afirma ca nu exista NICI un caz de autism care sa fie relationat cu vaccinurile. Asa sa fie oare? Personal cunosc un caz cand copilul, perfect normal la trei ani, primeste doua serii de vaccinuri ( iunie-august ) dupa care face autism. Considerati ca mint, ori ca parintii sunt dusi cu pluta, e problema celor care doresc sa ma ridiculizeze. Insa chiar nu ati citit despre atatea si atatea cazuri in toata lumea asta? Inteleg ca relativizati ori chiar va bateti joc de parerile atator oameni fara pregatire medicala ( de parca cititorii Provaccin le-ar avea ) insa ce faceti cu studiile si afirmatiile foarte multor medici si cercetatori, la aceia cum le raspundeti, tot asa arogant si superior? De la nivelul genunchiului broastei,daca ne referim la cunostintele celor care sunt atat de favorabili vaccinarilor, precum autorul?

 18. Cred ca ar trebui instituita o schema de vaccinare obligatorie care sa se intinda pe toata durata vietii. Si spun obligatorie pentru ca asa se evita problema care sta la baza trendului anti vaccinare. Parintele e pus in fata unei alegeri acum, i se prezinta argumente pro sau contra, mai mult sau mai putin avizate, nu stie ce sa aleaga. Ce face? Raspunsul natural cel mai intalnit in fata unei dileme este amanarea(dupa modelul „daca ignori o problema, ea dispare”–irational, desigur). Tot asa, cand nu stiu ce decizie sa ia, persoanele prefera sa nu faca nimic (demersul e tot irational: faci vaccinul echivaleaza cu a lua atitudine, a actiona7 nu faci vaccinul–e varianta pasiva care, aparent, te face mai putin responsabil). E ceva care tine de reactii instinctive la stres. De aceea parintii n-ar trebui sa fie pusi in fata unor dileme, sa fie resposabilizati cu decizii in domenii dificil de inteles fara o pregatire solida)

 19. ………..nu pot sa zic decat atat: ma amuza comentariile tuturora =)) =))…..si ma bucur ca exista si oameni care aduc dovezi 🙂 cat despre cei anti-vaccinare..presupun ca sunt toti niste incuiati si habar n-au ce-i aia tehnologie si ce inseamna medicina din zilele noastre. 🙂 dar in fine…..aa, si mai mult ca sigur acei anti-vaccin sunt si credinciosi de rup randurile…deci atentie 😀 sunt cei mai periculosi..mai periculosi decat orice boala =)) 😀

 20. Nimic mai periculos decat comentariul unor oameni influenti fara nici un pic de cunostiinte in cauza. Vaccinurile salveaza vieti. Cati copii mor in zilele noastre comparativ cu timpurile in care medicina folosea, in cel mai bun caz, tratamente placebo? Oameni buni, nu ascultati parerile acelora care habar nu au despre ce vorbesc. Daca ascultati mai degraba de acestia, in loc sa ascultati de medicii cu pregatire serioasa, atunci, in ce va priveste, veti reveni in evul mediu, timpurile in care oamenii decedau din orisice afectiune si care in zilele noastre pot fi prevenite sau tratate intr-un mod foarte simplu. Si ganditi-va ca va puneti in pericol nu numai pe dumneavoastra, dar si pe cei dragi voua, tragedie pe care o veti suporta pentru tot restul vietii. Aceste randuri sunt scrise de un medic cu ceva cunostiinte si experienta in domeniu.

 21. Am ajuns tarziu pe aceasta pagina, dar sper totusi ca cineva sa mai citeasca si comentariul meu. Nu sunt mama, nu planuiesc sa fiu in viitorul apropiat, dar coincidenta face sa am in familie ambele cazuri: nepoti vaccinati si nepoti nevaccinati. Cei nevaccinati sunt sanatosi, energici, nu i-am auzit vreodata sa aiba o raceala serioasa, iar nepotul vaccinat a fost diagnosticat cu autism dupa varsta de 5 ani (pana atunci neavand un comportament caracteristic bolii). Unei persoane ca mine, care traieste la prima mana ambele cazuri, a-i spune ca autismul este genetic, este un paradox.

  Nu locuiesc in Romania, deci opiniile Oliviei Ster nu imi sunt cunoscute. Dar a spune ca doar o persoana cu diploma in medicina poate sa aibe pareri despre acest caz, este o aberatie. Adica, o persoana nu are dreptul sau capacitatea de a studia individual o anumita ramura a stiintei?! Eu mai degraba as crede pe cineva care studiaza adevarul pentru a-si proteja familia decat pe cineva care trebuie sa raspunda „corect” (adica asa cum spune profesorul) la un examen.

  Si am ajuns si la testele de incredere facute de renumiti oameni de stiinta. Pentru cei care nu stiti inca, institutiile de stat (FDA inclusiv) nu se ocupa de a testa produsul care iese pe piata. FDA de exemplu ia de bune toate testele facute de companiile producatoare de medicamente (vaccinul inclusiv) si are grija ca parametrii din studiile primite sa intre in cei legali. FDA publica rezultatele testelor facute de compania producatoare, ea nu le verifica daca sunt reale sau nu. De aceea, atunci cand exista efecte adverse ale unor medicamente, institutiile de stat NU sunt responsabile juridic, ci companiile farmaceutice.

  Eu inca nu mi-am format o parere, dar situatia familiala ma face sa iau in serios subiectul. Si imi place cand vad ca si in Romania incep oamenii sa se trezeasca.

  • Și eu știu familie cu frații cu diagnostic ASD, unul vaccinat, celălalt nu.
   Totuși nu e o dovadă concretă. E o anecdotă. Pentru a ne lămuri ar trebui să știm amândoi vreo câteva mii de copii și să vedem cu stau lucrurile. Sau poate câteva milioane.
   Dar nu putem.
   Și atunci intervin cei care fac studiile, le publică, își dau cu părerea asupra rezultatului, alții le citesc, își dau și eu cu părerea asupra rezultatului.
   Până acum concluzia studiilor de genul acesta e că vaccinurile nu sunt cauza autismului.
   Cam așa funcționează știința medicală.

   • Eu am 2 baieti sunt ca apa si uleiul, cel mic o imunitate de fier, cel mare atat de sensibil de zici ca-i nascut prematur desi s-a nascut la termen cu o greutate de 4,3 kg . ideea este urmatoarea cel mic a facut toate virozele si bronsitele si bronsiolitele posibile luate evident de la cel mare si aduse din colectivitate, daca nu era vaccinat ma intreb oare cum ar fi stat acum cu sanatatea??? Am trecut prin multw cu amandoi dar tot multumita unui vaccin antipneumococic am scapat de nopti nedprmite de luat antibiotice de facut aerosoli de tratat raceli banale cu antibiotic etc. Da multumesc celui care a inventat prevenar 13 pt ca mi-a salvat copiii de posibilitatea de a face pneumonie ,de a dezvolta rezistenta la antibiotic ,de a face astm, de a dezvolta alergio, de a ramane surzi din cauza otitelor purulente. Multumesc pt varilrix pt ca din 28 de copii din grupa 26 au facut varicela si unii au stat internati si 2 sapt la boli infectioase si lista poate continua.

    • Emillia..hmm..asa sa fie din 28 copii in grupa la gradinita 26 de copii au facut boala, numai copilul tau cel mic si cu inca cineva nu s-au imbolnavit? Pai si din aceia 26 care s-au imbolnavit oare nu mai fusese nici unul vaccinat? Si daca au mai fost vaccinati si au facut boala.. ce inseamna, ca-s eficiente?

     • nu inseamna doar ca-s eficiente, ci ca intra in procentele declarate de „fabricant”.
      inseamna ca sunt 2 copii mai putin in randul celor care ingroasa cozile pe la spitalele de copii, inseamna ca sunt doi copii care in afara de viroze fara febra fara complicatii trec repede peste boala, inseamna 2 copii care nu se mai imbolnavesc prea curand de pneumonii grave, de posibile meningite ,de sinuzite purulente etc etc etc. de ce vorbesc eu oare cand sunt cel mai bun exemplu, sunt purtator sanatos de streptococ pneumococic rezistent la antibiotice, la cea mai mica viroza imi curge nasul saptamani intregi, muci verzi purulenti urat mirositori si ghici ce….. am ajuns la chirurgie orofaciala, adica mi se vor scoate toti dintii si maselele de pe partea stanga sus dupa care m is-a recomandat atat mie cat si sotului sa punem mana sa ne vaccinam tot cu vaccinul pneumococic pt adulti pt ca odata intrat in corp acest pneumococ chiar daca faci tratament cu antibioticul potrivit riscul de recidiva e foarte mare. asa ca da, din punctul meu de vedere vaccinul functioneaza

 22. tot va laudati ca datorita medicinei ,a vaccinurilor ,medicamentelor etc.etc.. oamenii traiesc mai mult.. dar nu este asa.,.voi a.ti citit biblia sa vedeti cat traiau oamenii inainte??? si cum a scazut dramatic speranta de viata?? insusi Dumnezeu spune acolo ca cei mai tari traiesc 80 de ani.datorita pacatului a scazut speranta de viata.. Toata stiinta ii egala cu 0 daca nu ai intelepciune de la Dumnezeu!!! Medicina si medicii fara Dumnezeu este 0..

 23. Problema este extrem de simpla: e la dorinta fiecarui parinte sa-si vaccineze sau nu copiii. In continuare, selectia naturala isi va spune cuvantul, prostia de obicei e eliminata intr-un tarziu automat. Hipiotii si inconstientii care-si dau cu parerea impotriva vaccinurilor scuipa pe obrazul celor care si-au dedicat viata cercetarii in medicina in ultimele 2 secole, cei datorita carora oamenii si-au dublat speranta de viata… Un singur lucru vreau sa-l stiu sigur: sa nu vad copii nevaccinati langa ai mei la gradinita sau la scoala. Macar atata libertate de alegere sa avem si noi, ceilalti cu capul pe umeri.

 24. Vaccinurile sunt periculoase.Există medici care au ajuns la această concluzie după ani de practică medicală. Referitor la titlul articolului-oricine are dreptul la opinie ,inclusiv în ce priveşte vaccinarea.

 25. Vaccinurile sunt foarte periculoase.Există medici care au ajuns la această concluzie după ani de practică medicală.Părinţii trebuie să stie că nu există vaccinuri obligatorii ci numai opţionale,şi că nici un copil nu poate fi vaccinat fără acordul lor.Cei care refuză au dreptul legal şi moral să o facă,mai ales că îşi scutesc copii de efectele secundare,multe din ele apărând după ani de zile.În lume s-au făcut încercări de sterilizare a populaţiei prin campanii de vaccinare(ex.KENIA).Poate unii spun că exagerez,că sunt adept al teoriei conspiraţiei-le spun că politica copilului unic este o realitate în CHINA,iar lumea civilizată a occidentului tace.De fapt în occident se produc majoritatea vaccinurilor care ulterior sunt folosite ca armă impotriva populaţiei.

  • Eu personal mi-as da mama in judecata pt ca mu mi-a facut vaccinul ROR si de aceea acum sunt cam surda de urechea dreapta, una din complicatiile oreionului , de altfel mi-as permite sa-i mai zic vreo doua pt ca din cauza febrei avute in perioada cat am avut varicela am inceput sa aiurez si era sa cad de la etajul doi de pe geam. Insa ce sa vezi in acea perioada aceste vaccinuri nu se gaseau la noi.

   • Emilia draga,
    Tu o sa ajungi sa il dai si pe Bunul Dumnezeu in judecata mama draga la cat esti de pornita. Las-o in pace pe mama ta si multumeste-i lui Dumnezeu ca esti in viata si ca ti-a dat viata mamica ta. Copii nu mor nu numai de SIDA mor si datorita sindromului mortii subite – imediat dupa vaccinare. Am o cunostiinta ce a patit-o. TBC-ul se manifesta in special la persoanele cu o dieta precara ce locuiesc in conditii sanitare proaste si le mai si beau si fumeaza.
    Stai linistita mamica draga ca nu bacteriile si virusii sunt de vina pentru bolile de azi – ca daca erau – noi oamenii am fi fost de mult stersi de pe fata pamantului – ci alimentatia proasta, stilul prost sde viata si viciile.

    calmo, mi querida !!!

    • E drept ca ironia e apanajul celor inteligenti ,la nivelul prostului nu te cobori ca are mintea odihnita. Concluzia mea, mai odihneste-ti mintea putin poate reusesti sa vezi ce am vrut sa spun, daca nu, mai lasa-ma

     • Emilia draga, alaptarea copiilor minim 24 de luni cum recomanda OMS , ne poate scuti pe toti de de angoasele cu privire la bacteriutele si virusii care stau ca bau bau la panda cica ….get real woman !!!! . Baiatul meu a facut neurodermatita la 33 de ore dupa hexavaccinul primit la 2 luni. Acum are 26 de luni, este inca alaptat si nu a avut pana acum cel putin nici una din afectiunile amintite de tine mai sus…. iar neurodermatita a disparut spre stopoarea pediatrilor pe care i-am vizitat cu ajutorul unui regim fara produse lactate si oua.

      Emilia, incearca si cealalta latura inainte sa fii asa convinsa – Intra pe site-ul urmator, deschide cartea in format pdf a medicului Robert Morse si vezi ce spune acest medic despre parazitii de toate formele si marimile de la virusi la viermi – http://www.sanatatesiviata.ro/carti/17-alimentatie-sanatoasa-nutritie-sanatoasa/307-sa-traim-sanatos-fara-toxine-ghid-fundamental-alimente-si-plante-naturale-pentru-regenerarea-celulara-completa-dr-robert-morse-editura-paralela-45-2005-prima-ed-the-detox-mira

      Adevarul suprem pe care credeti ca il stiti voi sau noi astia free-riderii, il stie doar Bunul Dumnezeu. ….. ca va place sau nu sau ca ne place sau nu asta este.
      Dar cand mi-a zis medicul sef al dep obstretica ginecologie de la spitalul orasului Friedrichshafen – unde am nascut ca el ca si medic nu si-a vaccinat in veci copiii, am fost atat socata cat si scarbita. Acuma sunt doar frustrata ca nu am vrut pana atunci sa cunosc decat partea de adevar care ma facea pe mine sa ma simt confortabil.

      • Ma gandeam ca ai citit cu atentie, pt majoritatea adeptilor medicinei alternative aveti impresia ce tratamentele respective sunt universal valabile , n-ai citit decat ce ai vrut sa intelegi tu, n-ai citit ca oreionul m-a lasat cu timpanul distrus din cauza complicatiilor ,varicela m-a lasat cu semne pe fata si febra din timpul bolii era cat pe ce sa ma scoata pe geam de la etajul 2, am avut ganglionii limfatici umflati cam cat un ou de nu puteam sa-mi misc mana, dar ce naiba sa-mi las si copiii sa treaca prin asta ca doar ce naiba tratamentul dupa complicatii e mai ieftin decat un vaccin gratuit. Citeste cu atentie ce am scris ca nu mai repet . am ales sa-mi vaccinez copiii pt ca au avut cam acelasi parcurs ca si mine. Nu cred ca am contestat beneficiile naturistelor dar toti pediatri le recomanda drept adjuvant nu drept tratament . de data asta am avut rabdare cred ca sunt intr-o pasa buna.

 26. Olivia Steer este o… rusine! A sters fiecare comentariu cu dovezi si m-a blocat pe pagina ei de Facebook. Pe blog nu imi aproba comentariile. Femeia asta nu poate accepta adevarul si minte, dezinformeaza fara pic de rusine! Deci nu pot sa inteleg cum este legal asa ceva.

  Ce fel de mama e asta care pune in mod deliberat in pericol proprii copii dar si pe ai altora?

   • Eu sunt curioasa daca ea si-a vaccinat copii sau nu. Am tot intrebat-o pe pagina de facebook, nu mi-a sters comentariile dar nici nu a raspuns. Astfel incat incep sa o banuiesc ca de fapt copii ei sunt bine merci, vaccinati.

    • La ce manaca , fiind adepta row vegane ma indoiesc ca si-a vaccinat copii. Pacat ca nu isi pastreaza parerile pentru ea . Fiecare pana la urma face ce doreste si ce il taie capul cu copii lui , dar nu cred ca a vazut vreodata un copil bolnav de tetanos , pentru ca nu a fost vaccinat sau o turbare ( rabie ) pentru ca nu a acceptat vaccinul familia sau nu s-a dus la medic si aici vorbim despre boli extrem de grave care pot fi prevenite doar cu un simplu vaccin . NU a vazut madame Steer o hepatita B fulminanta , in care majoritatea adolescentilor ( pentru ca la aceasta varsta mai ales sunt asemenea cazuri fulminante ) mor …….si enumerarea poate continua.
     Cand vezi asemenea orori si mai ales cand stii ca ti-ai fi putut feri copilul de o asemenea suferinta cred ca mergi negresit la medic si iti vaccinezi copilul de tot ce este posibil.

  • Ana,
   Olivia Ster nu minte, ca nu are taria, ea doar e o vedeta; nu vreau sa spun mai multe, pentru ca nu vreau sa o jignesc…nu-mi place sa insult oameni. Sa stii ca sunt mame pro si contra vaccinuri, nu am nimic contra lor ca vor sau nu vor. Cele care au citit foarte multe carti, s-au interesat din surse sigure si au argumente de ce au luat o decizie sau alta, cinste lor. Cele care iau decizia pe baza de ce a zis aceasta vedetuta, le doresc sa stea sa se mai gandeasca un pic, sa citeasca si sa consulte un specialist.
   Ea a afirmat ca nu e de acord cu vaccinurile, dar cand am vazut in primele randuri ca a spus ca hepatita B e o boala de oboseala a ficatului sincer mi-am dat seama ca nu stie despre ce este vorba. Nici nu m-am obosit sa citesc mai departe; m-am lamurit, habar n-are. Cu ce drept apare ea sa spuna o parere si sa explice ce?…Si dupa ce ca incerci s-o convingi cu dovezi temeinice, tot ea e mai desteapta. Drama e ca sunt sute, care o urmeaza si daca le trimiti un argument spun ca esti tampit, ca stiu ei mai bine. Au facut vreo zi medicina? Au pus mana pe vreun compendiu sa studieze? Nu, dar au pareri „certe” sa nu „indraznesti” sa-i contrazici. Avea Petre Tutea o vorba: „Ma bucur daca intr-o zi acest popor de imbecili va disparea”.

 27. In prospectul oficial al vaccinului Tripedia se recunoaște că injectarea poate cauza convulsii, encefalopatie, AUTISM, SIDS (moarte bruscă, neașteptată și neexplicată a bebelușilor sau copilașilor) etc. Prospectul este postat si pe site-ul oficial al FDA (Food and Drug Administration), la acest link:

  http://www.fda.gov/downloads/BiologicsBloodVaccines/Vaccines/ApprovedProducts/UCM101580.pdf

  DECI PÂNĂ SI PRODUCATORUL VACCINULUI RECUNOASTE SI TU O DAI INAINTE CU NU EXISTA LEGATURA INTRE VACCINURI SI AUTISM!

  Captura cu paragraful cu autism aici:

  Astept sa vad acest comentariu publicat si te invit sa retragi dezinformarea din articolul tau: ”Nu, vaccinurile nu sunt cauza autismului. Acest mit a apărut…” ”nu s-a găsit nicio legătură cauzală dintre vaccinuri și autism. În lumea medicală nu este nicio controversă privind acest aspect, singura controversă pe care o mai găsiți este pe Facebook. Până acum sunt Zero cazuri de autism, nici imediat după vaccin și nici în timp care să fie din cauza vreunui vaccin.”

  • Emilian, inca nu se cunoaste cauza autismului. Cum iti explici ca un grup de medici a descoperit ca autismul apare inca din viata intrauterina? Si nenascutii sunt vaccinati? Relatia intre vaccin si autism nu a fost inca pusa in evidenta. Sunt unii care „dau vina” pe vaccinuri, insa cum iti explici ca peste 100 milioane persoane au fost vaccinate si au aparut sporadic doar cate cazuri?????????? E cam nedrept sa dati vina pe vaccinuri. Sun convinsa ca medicii care au descoperit cauza genetica au mare dreptate. Si de unde stii ca acest prospect este cel adevarat? De unde stii cine se ascunde in spatele lui si acel cineva poate minte…? Ai fost in farmacie si ai luat prospectul sa-l citesti?

  • Hai te rog citește tot ce scrie acolo. Vezi că se pune accentul că acele evenimente sunt raportate de populație și această corelație între momentul vaccinării și apariția autismului sau SIDS nu înseamnă și cauzalitate. Because these events are reported voluntarily from a population with certain size, it is not always possible to reliably estimate their frequencies to establish a causal relationship to components of Tripedia vaccine.
   Cu alte cuvinte, poate să-ți moară copilul în noaptea zilei în care a fost vaccinat din cauza SIDS și asta se numește eveniment advers. Dar studiile arată că nu există o legătură cauzală între vaccin și SIDS și cauza SIDS a fost altceva.
   La fel e și cu autismul.

   Febra este o reacție adversă și se știe clar că vaccinul este cauza acestei febre. De aia febra este trecută la reacții adverse și nu la evenimente adverse. Sper că s-a înțeles, deși scrie și în această imagine.

   Apropo, Tripedia nu se mai face de ani de zile, știai asta?

  • Raspundeti cu argumente, fara insa sa influentati pareri. M-am uitat peste studiu, este destul de bun, citeste insa pana la capat, pentru ca sunt analizate posibilele efecte adverse ale DTP, precum si ale vaccinului monovalent Pertussis. Iti mai por recomanda un site http://www.fda.gov, unde iti spune sub ce forma e mercurul in vaccinuri, in ce cantitati (doze) si cand devine periculos. Bine se mai gaseste mult mai multa informatie. Eu am cautat sa citesc si despre bolile pentru care se vaccineaza, ce sunt, cai de transmitere, cat de prezente sunt, care sunt riscurile si gravitatea si am imprumutat si o carte de toxicologie, pentru ca am vazut ca au fost si cazuri de reactii adverse grave si vreau sa vad ce substante si ce actiune au asupra organismului.
   Aveam intr-o vreme si un compendiu de imunologie, care ma informa asupra modului de functionare al sistemului imunitar al organismului, dar nu stiu daca il mai am acuma. Oferea informatii foarte detaliate.
   Poti sa asculti de asemenea conferinta Dr Mircea Puscas de la Brasov, (e pe youtube), in care ia fiecare vaccin in parte si il analizeaza (oricum e medic, e altceva). Nu te uita pe facebook, forumuri, prostii. Acolo sunt diversi neavizati, care isi dau si ei cu parerea.

  • „Events were included in this list because of the seriousness or frequency of reporting. Because these events are
   reported voluntarily from a population of uncertain size, it is not always possible to reliably estimate their frequencies or to establish a causal relationship to components of Tripedia vaccine”. Hai sa nu fim ipocriti.

 28. mai astia pro vaccin cat de destepti si informati sunteti!!!ma dati pe spate si la propriu si la figurat!!totusi in desteptaciunea voastra ar trebui sa stiti ca de poliomielita acuta se moare si in ziua de AZI!!!!! si mor persoane vaccinate,cu libret de vaccinari la zi!!! Ar trebui sa spuneti ca vaccinul antipoliomielita protejeaza doar pt anumite tulpini ale bolii si nu pt toate!!!nu dragilor nu dam numai aluminio si thyomersal copiilor,le mai dam si oleaca de formaldehida cu vaccinul Salk,care daca nu gresesc e considerata cancerigena…..formaldehida care o gasim si in vaccinul antitetanos….mno….lista e lunga….problema voastra e ca nu inteleg ce va freaca grija daca unul nu e vaccinat???cum poate da boala unuia care e vaccinat si imun??? cam mare contradictia nu credeti??

  • Ultimul caz de polio in Ro a fost prin 1994, deci azi nu se moare de polio, tocmai datorita vaccinarii, decat in putine tar din lume.
   Fomaldehida e cancerigena, dar nu in cantitatea in care se afla in vaccin. De altfel este intr-o para de vreo 100 de ori mai multa formaldehida, decat intru-un vaccin.
   Unii copii nu pot fi vaccinati pentru ca fie nu au implinit varsta pentru a fi vaccinati, fie au probleme de sanatate care nu le permit sa fie vaccinati. La alti copii imunitatea nu a fost obtinuta prin vaccinare. Exista si copii care, desi vaccinati, trec printr-un tratament foarte agresiv cum ar fi chimioterapia si care le pune tot sistemul imunitar pe butuci.
   Pentru toti acesti copii, cei nevaccinati si care ar fi putut primi un vaccin fara nicio problema, sunt un pericol pentru ei, pentru ca pot fi rezervoare ale acestor virusuri sau bacterii.

   • Ana,
    Daca e vreo epidemie (spre exemplu de rujeola) cei care se imbolnavesc sunt cei neimunizati..cei imunizati nu fac boala sau fac o forma mai usoara, cei care sunt sensibili.
    M-am uitat pe schema, e foarte logica, cei neimunizati iau boala, dar nu toti, cei imunizati nu o iau.
    Am remarcat scria in tabel ca difteria se ia prin saliva, ori eu am gasit ca modul de transmitere e prin consumul de apa infestata (de ex in urma inundatiilor). O sa mai verific inca o data.

   • Cand iti pasa mai mult de tine, ajungi sa vezi in prezenta celuilalt o permanenta amenintare… Ce trai trebuie sa fie acela dus intr-o perpetua frica de suferinta si moarte, elementele constitutive ale naturii noastre? Asta e omul: suferinta si moarte. Cat despre stiinta, care este invocata mai ceva ca infamul „jesus christ”, un articol The New Yorker din 2010 prezinta situatia curenta a dimensiunii empirice a stiintei: acelasi experiment efectuat simultan de mai multe grupuri de cercetatori, in aceleasi comditii si cu aceeasi baza logistica, are un deznodamant diferit de la grup la grup. De aici nimic mai inspaimantator decat sa-ti pui nadejdea in acea parte a stiintei care nu poate fi controlata si nu ofera predictibilitate, acea parte care curma „cateva vieti” pentru binele celor multi si sanatosi, care sunt pro-vaccin ápriori, evident. Italia a stabilit, definitiv si irevocabil, legatura dintre ROR si autism. Asta e un grup. Ar fi bine ca si Romania sa se cristalizeze intr-un grup in care doctorii sa prezinte si cealalta realitate a mult adoratului si salvatorului de suflete vaccin.

   • Aloo, [apelativ șters], daca sunteti vaccinati, de ce va este frica sa nu luati boala??!! Auzi la ea, pun in pericol pe toata lumea! Tanti, cei care nu-si vaccineaza copiii IAU IN CALCUL RISCURILE, LA FEL CUM voi LUATI IN CALCUL RISCURILE ASOCIATE CU INTRODUCEREA ACELOR SUBSTANTE PERICULOASE. DACA DORITI N-AVETI DE CAT SA VA FACETI 10 VACCINURI INTR-O ZI, NOI NU OBIECTAM, DAR NU-I PUTETI OBLIGA PE CEILALTI! Si cine pun in pericol copiii nevaccinati? MARE-I GRADINA LUI DUMNEZEU!!!

    Nota adminului: este de bun simț să încercați să fiți cât de cât civilizați în comentarii

 29. Nu am avut rabdare sa trec prin absolut toate comentariile, dar nu vad pe nimeni care sa explice de ce copiii nevaccinati nu se imbolnavesc. Am vazut un exemplu cu „am 2 copii nevaccinati si nu au patit nimic”. Nu au patit nimic pentru ca la noi in tara INCA majoritatea copiilor sunt vaccinati si atunci si ai tai aia pe care ii consideri sanatosi doar de la natura o sa beneficieze pasiv. Adica, eu daca merg intr-un mediu in care toata lumea e vaccinata, evident ca si eu (intr-o anumita masura) sunt protejata. A venit acum o luna o doamna la spital cu o fetita de 5 ani nevaccinata, in alcaloza metabolica, deshidratata si cu o stare generala mediocra. Am intrebat mai mult de curiozitate, oricum nu putea schimba nimic acum.. de ce a ales sa nu o vaccineze si raspunsul a fost „n-a fost bolnava niciodata”. Ok, e alegerea fiecaruia cum isi creste copiii, dar ca lucrurile sa fie echitabile, eu una, le doresc tuturor parintilor care nu-si vaccineaza copiii din ambitii prostesti, ca, in cazul in care copilul contacteaza una din bolile respective, sa sufere parintele de 3 ori mai mult decat el.

  • Da, dacă s-ar putea.
   Eu propun așa:

   Dacă infectează alți copii, să plătească toate cheltuielile de spitalizare, morgă, etc, inclusiv pierderile financiare ale familiilor (zile de stat acasă cu copilul, alte medicamente).

   Dacă îi rămâne copilul cu vreo problemă pe viață, încât să nu poată munci, să-i plătească părintele pensie, în loc să plătească statul.

   Dacă vine la doctor cu febră sau vreun semn că-i bolnav, să fie obligat de la intrare în incinta cabinetului, spitalului să spună că nu-i vaccinat.

   Dacă are febră la școală, două săptămâni acasă și să vină la școală cu analizele complete pentru fiecare boală prevenibilă prin vaccinare care are semnele clinice asemănătoare cu ce are el (dacă e posibil).

   • Eu nu am asteptari atat de mari. Eu imi doresc insa ca atunci cand un parinte alege sa nu-si vaccineze copilul sa aiba un motiv bine intemeiat (teren important alergic, anafilaxie, stare de boala actuala, etc) si cei care aleg sa nu-l vaccineze pentru ca asa e trendul, sa ia in calcul avantajele si dezavantajele deciziilor lor. Nimeni nu sufera mai mult decat un parinte care alege gresit. E normal sa aiba intrebari si indoieli, dar daca tu ca parinte ai indoieli, nu face din asta o cauza impotriva tuturor celor care aleg diferit de tine. Am evoluat atat de mult si avem o mortalitate infantila mult mai mica decat acum 100-200 de ani, tocmai din cauza vaccinurilor. Asa ca, nu stiu daca e cazul sa ne punem problema de ce sa ii vaccinam, dar din nou, e alegerea fiecaruia.

     • Natalia, dupa ce termini de cules inca un rand de capsuni, opreste-te si ia-ti medicamentele. Tu ai buba la cap, nu are rost sa iti explic, nu o sa convingi niciodata un prost ca e prost

    • O sa vezi cand o sa se imbolnaveasca daca ai luat „decizia” buna sau nu. Chiar daca nu l-ai vaccinat, nimeni nu iti poate garanta ca nu se va infecta, mai ales de la locul de joaca. Sansele de amuri de o boala mortala sau potential mortala sunt de departe mai mari sansele infime de a avea efecte secundare. Cred ca e mai important sa salvezi viata copilului tau atat timp cat avem cu ce (vaccinuri)!!!! Dupa ce va contacta tetanosul jucandu-se in pamantul umed (tetanosul poate rezista in pamant si pana la 100 ani) sau dupa ce un coleg de la gradinita ii va da poliomielita pentru ca nu s-a spalat pe maini dupa ce a facut caca, va fi PREA TARZIU!!!!!

     • De curiozitate. Nu ma pricep, asa ca intreb. Tetanosul rezista la aer? ca citisem ca tetanosul rezista intr-o rana adanca in care nu patrunde aerul. Si ca vaccinul nu produce anticorpi permanenti, de aia se vaccineaza de fiecare data cand exista suspiciunea ca ar fi acolo. Cum e pana la urma?

      • Tetanosul e o bacterie care se dezvolta in mediu fara aer dar supravietuieste si se transmite datorita faptului ca se poate transforma intr-un spor care rezista in aer. Cand intra in organism renunta la forma de spor(rezistenta la aer) si devine activ(forma care nu rezista la aer) si provoaca boala.

       Toxina de tetanos este EXTREM de dureroasa si periculoasa. Cauzeaza contractii musculare generalizate. Ganditi-va la o crampa musculara si acum ganditi-va la toti muschii din organism trecand prin acea durere simultan.

       Moda asta anti vaccin nu a fost populara in anii 60 in sua influientata de miscariea hippie? Ne-am intors in timp cu peste jumatate de secol?

    • Mai Mirela…esti…praf…trendul e in capul tau si a multora…sa vezi cu ochii tai ca ajungi in urgenta dupa vaccinare…si sa nu stii cauza caci in mare parte…nu sunt facute studii individuale ci de turma ceea cee perfect logic…ce te faci cu acele cazuri care subit…nu fac parte din turma? Iti citesc tie comentariile?

  • Ce ordinarie Vorbești nu ai ce sa judeci un părinte pentru oricare ar fi alegerea plus ca cei ce au vaccin sunt de fapt purtătorii acelor boli si ce nevaccinati nu au acea boala Acu cine pe cine??? Vrei sa spui ca dacă tu ești purtător de virus m-a protejezi pe mine nepurtator???? Eu cred ca lumea are grav Buba la cap….-Ambiții prostesti înseamnă minte care gândește si stie sa înțeleagă lucrurile fata de cei ce încă le e frica sa deschidă ochii…si dorința ta sa ai grija sa nu si parte chiar tu de ea.

   • In primul rand nu ne tutuim ca nu-mi aduc aminte sa ne fi tras de sireturi. In al doilea rand nu cred ca ne intelegem. Tocmai asta am spus ca nu judec un parinte care are argumente solide. Fiecare are dreptul la o alegere, buna sau rea, e decizia lui. Joaca unui copil nevaccinat cu unul vaccinat (ca sa fie cat mai simpla exprimarea) il ajuta pe cel nevaccinat sa limiteze contactul cu o posibila boala.
    Nu inteleg de unde atacul dumneavoastra, atat timp cat este un site public si teoretic fiecare isi manifesta parerea intr-un mod civilizat. Atitudinea pe care o aveti nu ajuta pe nimeni, creaza doar ostilitati.

    • Mirela draga, asa e, avem dreptul la alegere, dar traim intr-o societate si trebuie sa ne gandim si la ceilalti. Gandeste-te ca mai sunt parinti ca tine care nu si-au vaccinat copilul. Toti copiii nevaccinati sunt neprotejati, deci copiii nevaccinati sunt periculosi pentru cei nevaccinati. Daca un copil nevaccinat s-ar infecta si are veni la scoala si i-ar da rujeola copilului tau si copilul tau ar face o forma grava de rujeola si ar muri, ce ai face?????????? Banuiesc ca stii ca rujeola nu este „doar” o boala a copilariei, rujeola poate fi si MORTALA.

  • Eu am spus cine are argumente de ce nu vrea, bazate pe date certe, atunci il inteleg. Majoritatea insa citesc pe internet, se sperie si fac din tantar, armasar. Pe seama vaccinurilor la ora actuala e pusa si SIDA, si cancerul si boala Alzheimer si sindromul Down…si altele…si adevarul e ca nu putem sa dam vina pe vaccinuri pentru toate bolile acestei lumi. Chiar ca facem din tantar armasar.

 30. bine ca s-au inventat vaccinurile 😀 , ca altfel cum ar mai supravietui omenirea mii de ani, asa cum de fapt a facut-o linistita inainte de inventarea lor. mai pupaciosilor in fund ai industriei farmaceutice, sper ca macar sunteti bine platiti, si ca folositi bine acesti bani, ca sanatatea pierduta oricum nu o sa vi-o puteti recupera cu ei (si daca si credeti ceea ce scrieti si procedati tot asa in viata reala……). o fi ca olivia steer nu are studii medicale, dar are creier pe care il foloseste. si mai e in stare si sa citeasca. banuiesc ca in mai multe limbi de circulatie internationala. aaaaaaaaaaa, nu stiati asta! ii tot trimiteti pe criticii vaccinarii la tot felul de studii a caror independenta si veridicitate poate fi pusa usor la indoiala daca e sa ne luam dupa institutiile/organismele care stau in spatele lor, opinii care cu siguranta le sunt cunoscute, ca doar, deh, toti am facut candva parte din categoria „spalat pe creier si vaccinat” si am invatat cat de bune sunt vaccinurile si cum au salvat ele umanitatea de la pieire (bine, replicilede genul: „vai, nu va doriti sa vedeti un copil cu parotidita”, de ex, ce boala grava e. Nu e!!!! Am facut-o!!!! La 6 ani!!! Si nici rubeola. Si nici rujeola! Sunt boli chiar ale copilariei, necesare unui sistem imun in formare). De ce nu cititi voi literatura de specialitate din cealalta tabara (cea care critica vaccinarile in masa si demasca aceasta inselatorie)?!?!?!?!? Literatura de specialitate spun, nu povesti de adormit copii de pe internet. DA, o multime de medici cu experienta de zeci de ani, au scris pe aceasta tema. Lucruri total diferite de cele cu care am fost noi indoctrinati. AAAAAAAAAAAAA, va e teama?!? Sa aflati adevarul? De ce, daca de fapt sunteti atat de siguri ca voi detineti adevarul suprem. Ia ma taceti si vedeti-va de ale voastre. Deocamdata, fiecare om e liber sa accepte sau sa refuze vaccinarea sa si a propriilor copii. Asa ca: GURA!!!!!

  • Știi că Olivia Steer menționa de un studiu UNICEF care confirma că o bunică a putut să-și alăpteze copilul. Mă uit la părerea UNICEFului despre vaccinare, si ce găsesc?

   „Vaccines keep children alive and healthy by protecting them against disease. Immunization is especially important for the hardest to reach families as it can also be a bridge to other life-saving care for mothers and children in isolated communities – such as child nutritional screening, anti-malarial mosquito nets, vitamin A supplements and de-worming tablets. Immunization is one of the most successful and cost-effective public health investments we can make for future generations.”

   http://www.unicef.org/immunization/

   Ce crezi? O fi și UNICEFul în buzunarele companiilor farmaceutice? Păi dacă da, de ce ar promova studii care să încurjeze alăptarea? De ce se mai folosește Olivia Steer de renumele UNICEFului ca să dea greutate argumentelor ei? Sau facem asta doar când ne convine nouă?

  • Pana la inventarea vaccinurilor si a antibioticelor, populatia era in jur de 3 miliarde. Dupa descoperirea acestor medicamente vitale in combaterea bolilor, populatia planetei s-a dubla in doar 100 de ani. Speranta de viata a crescut, diversele boli au inceput sa fie tratate cum trebuie etc. Daca antibioticele si vaccinurile sunt atat de toxice de ce s-a dublat populatia planetei?!

    • Statele Unite au trecut (și încă mai au) prin epidemie de rujeolă și tuse convulsivă care se manifestă în rândul familiilor de condiție socială medie și peste medie și care au refuzat să-și vaccineze. Crezi că o fi de la igienă?

     An intentionally unvaccinated 7-year-old unknowingly infected with measles returned from Switzerland, resulting in >800 known exposed persons and 11 additional cases. The outbreak was fueled by clusters of intentionally unvaccinated children and perpetuated by delayed clinical diagnosis and inadequate infection-control measures. Because of community vaccination rates of >90%, the outbreak began to subside before containment started, but a vigorous public health response halted transmission beyond the third generation at a public-sector cost of more than $10 000 per case. Results of discussion-groups and an online network survey suggested that parents of intentionally undervaccinated children tended to be white, college-educated, and of upper- and middle-income levels. The majority of them believed that a “natural lifestyle” protects children from vaccine-preventable diseases and that vaccines can cause multiple health conditions, especially autism.

     http://www.pediatricsdigest.mobi/content/125/4/747.full

     • Si ce te faci daca doctorul pediatru care are grija de copilul tau de cand s-a nascut, ai incredere in el, e o personalitate in lumea medicala, e profesor doctor in pediatrie, iti spune sa nu continui schema de vaccinare dupa un an. Eu am incredere doar in ce spune doctorul meu din romania si atat. Si vin si flutur recomandare de la profesor doctor cu foaia necompletata de vaccinuri si gata, sa vad daca are cineva curajul sa-mi scoata copilul din scoala.
      Apropos, viata m-a adus si prin africa, sa moara bibi daca am vazut vreun caz de poliomelita in toata nigeria….si slava domnului ca am calatorit in multe sate. Musulmanii din nord nu-si vaccineaza copiii. De ce? Le e frica ca sunt omorati de americani. Acum vreo patru ani UNICEF impreuna cu o mare companie pharma au omorat 800 de copilasi in doua saptamani, testau un antibioti, de atunci pe cine mai prind cu halatul si seringa il taie. Scurt. In sate nu ai sa vezi polio, nu ai sa vezi rujeola, nu ai sa vezi pneumonie. Da, mor de malarie, de febra tifoida si hiv. Si pe cine mai maninca rahat cu polonicul ca se moare in africa de astfel de boli il invit aici sa vina cu mine la fata locului.

  • O fi citit, dar nu de unde trebuie. Am studii medicale…e treaba voastra daca va vaccinati copiii sau nu, dar 1: Hepatita B, nu este o afectiune cauzata de alimentatie ci de un virus. 2. Laptele de mama nu poate sa isi inceapa secretia in afara unei postsarcini, decat in anumite patologii (deci bunicii nu are cum sa ii inceapa secretia de lapte strangandu-si in brate nepotii, altfel toate mamele care isi iubesc copiii – dupa cum zice aceasta „doamna” ar trebui sa aiba secretie lactata toata viata). 3. Autismul este o patologie malformativa congenitala genetica, datorata unei modificari cromozomiale (genetice), in niciun caz datorata vaccinurilor. Nu mai plecati urechea la ce spun toate vedetele si toti jurnalistii. Consultati un medic, nu bloggurile. O seara frumoasa!

  • mda asa de bine a supravietuit omenirea incat ebola e pe cale sa devina pandemie si probabil ca cei care cauta acum un vaccin sunt niste tampiti sau cand s-a inventat penicilina aia au fist anticristul intruchipat, sa nu mai vorbim de sute de milioane morti din cauza variolei . asa de bine ar fi fost sa nu se inventeze nici un vaccin incat omenirea nu ar fii trecut in 12 ani pragul de 7 miliarde si exemple sunt o gramada. ideea articolului insa era alta … nu te poti plasa nici de o parte nici de alta atunci cand te consideri „formator de opinie” .pur si simplu poti expune fapte pro dar si contra. trendul de a refuza vaccinurile este „un trend ” si trebuie inteles ca atare, nu poti explica unei mare al carei copil a facut o forma de rotavirus ca e o prostie sa-si imuinizeze copilul, sau uneia care vreo 2 ani s-a chinuit prin toate spitalele posibile ca pana la urma sa descopere ca ambii copii au o forma de pneumococ rezistent la antibiotice si care poate fi „evitat” printr-o imunizare ca face o prostie. ideea articolului era prostia de care dau dovada „vedetele” care se considera atotstiutoare si nu au nici studii nici vreun drept sa calce in picioare dreptul fiecarui parinte de a-si imuniza copiii

  • Va multumim daca v-ati transfera pe pagina vedetei dumneavoastre! Nu e nevoie sa ne convingeti de nimic!!!! Avem destui neuroni a caror conexiuni merg ca sa ne putem da seama de importanta vaccinurilor!!!! Noi ne informam de la persoane educate si formate in domeniul medical, nu de la „jurnaliste” cu limbaj de cartier!!!! Din pacate, ati gresit adresa 🙂

  • Eu repet, nu am nimic impotriva celor care nu vor, doar sa fie bine informati si sa aduca argumente. Insa Olivia Steer afirma ca nu vrea, dar habar nu are despre ce vorbeste. Pai daca o ia vreun medic la bani marunti se blocheaza, pentru ca sunt foarte multe notiuni, pe care ea nu le are; nu are cum sa discearna un beneficiu de un risc, pentru ca nu stie pe ce directie e. Ea nu stie caile de transmitere ale hepatitei B, nu a auzit de tiomersal in viata ei, nici nu stie sa explice ce e ala, ce substante are in componenta lui, ce elemente. Daca o intrebi de functionarea sistemului imunitar e praf. Cum e raspunsul imunitar al organismului, de cate feluri…care e principiul oricarui vaccin? La ora actuala ce substante potential toxice sunt, in ce doze, care e doza toxica, care e doza letala. Toate astea ea nu le stie. Asadar cum poti sa emiti o parere fara sa analizezi, fara sa stii despre ce e vorba?
   Au scris medici cu experienta, atunci prefer sa-i ascult pe ei, nu pe o vedeta, care habar n-are….si nu mai acuzati oamenii, pentru ca noi nu suntem aici sa ne acuzam unii pe altii…si daca spuneti de carti de specialitate, va rog sa enuntati autoii si titlurile cartilor citite de dumneavoastra, ca ne vor fi si noua de folos.

  • Cauta prin cartile de istorie despre epidemiile de ciuma… Da, la un moment dat cativa au capatat imunitate si la asa ceva, si au putut sa lase urmasi. Si daca nu existau chiar si la vremea respectiva metode (desi primitive, totusi eficiente) de a limita contaminarea, poate nu am mai fi existat in zi de astazi, cel putin in Europa. Cei care nu stiu istorie, risca sa ii repete greselile 😀

  • bine spus roxana32 si iti multumesc pentru postare pentru ca acest domn cu acest blog de doi bani nu cred ca are nici cel mai mic interes sa intre pe net si sa caute cazuri mii si mii cum parintii isi vad copiii zi de zi unii murind altii devenind legume, si multi parinti incep sa deschida ochii sa sa vada pe propria lor piele cum isi distrug copilul ei insasi prin nestiinta lor si prin increderea in medici care credeti-ma la mine in tara si nu doar si multi in russia la fel exista generatii de familii care niciodata nu si-au vaccinat copii, nepotii si stranepotii …si cel mai interesant lucru este caci majoritatea sunt medici…oare de ce=?????pentru ca ei au informatie la mana si noi cei de rand care nu avem treaba cu medicina avem insa incredere in medici si in sistem…oare nimeni nu vede ca sistemul a ajuns la culmea erorii??sistemul da erori si grave…si asa as putea continua la nesfarsit…

  • E un doctor cu competențe în medicină alternativă. Și doctor Oz e la fel. Un doctor care practică medicina bazată pe dovezi nu numește medicina „medicină alopată”

   Citez din articol

   „Gripa, rujeola, rubeola, oreionul, hepatita A sunt boli usoare, pentru care, cel mai adesea, nu merita facuta vaccinarea. Alte boli care erau pe vreumuri grave, cum ar fi tusea convulsiva, au devenit din ce in ce mai benigne, in virtutea unei tendinte naturale generale care atenueza virulenta microbilor.”

   Nu, bolile astea nu sunt ușoare.
   Rujeola ucide unul sau doi din 1000 bolnavi. La câteva sute de mii de cazuri apare un caz de SSPE, un sindrom care face din copil o legumă, apoi îl ucide.

   În România au fost anul trecut 22 de cazuri de copii născuți cu sindromul congenital rubelic, o chestie nu prea plăcută. S-au făcut și câteva avorturi terapeutice.

   Oreonul are printre complicații și surzenia. Nu-i prea plăcut.

   Oricine exagerează cu efectele adverse ale vaccinurilor și minimalizează complicațiile bolilor nu face decât să dezinformeze.

   Tusea convulsivă: te las pe tine să te documentezi cu evoluția ei și cu frecvențele complicațiilor.

   Până atunci uită-te la acest film să vezi cum arată la un bebeluș.

     • vai domnu nerjin sau doamna sunteti genial….stiti sa interpretati pana si ce gandeste bill gates si stiti exact ce a dorit el sa zica..de moment stiu bine limba engleza si stiu bine ce a zis…nu tre sa imi traduceti nimic in modul in care va convine…plus ca exista tari in care nu se fac avorturi din cauza a mai multor factori si ajung sa fie enorm de multi oameni cu dezabilitati sau cu sindrom daun.
      Si sa le spui sefilor ca iti faci treaba bine suntem cu totii multumiti de timpul acordat raspunsurilor atat de sarguincioase…si imediate..

      • După cum scrii Sindromul Down, mă îndoiesc că poți citi foarte bine engleza. Dar încerc. Uite ce a zis

       First we’ve got population. Now, the world today has 6.8 billion people. That’s headed up to about nine billion. Now, if we do a really great job on new vaccines, health care, reproductive health services, we could lower that (forecast) by, perhaps, 10 or 15 percent, but there we see an increase of about 1.3 (per year).

   • cica rujeola ucide 1-2 din 1000 insa stii cati oameni mor de gripa anual??sau de obezitate???si tot asa?? ce te face sa crezi ca si mancarea ce o consumi este sanatoasa? nu ai dovezi ca mancarea este supusa modificarii pentru ca suntem multi si nu e suficienta mancare si ca sa o produca rapid cum ar fi carnea de pui care cresc pui in scurt timp …sau legumele sa sa se vanda sunt injectate si zic asta pentru ca stiu pentru ca am avut ocazia sa cunosc niste firme ce vindeau aceste chimicate….

     • nerjin ti/am mai dat exemplu pe aceasta tema…eu cunosc personal copii vaccinati care din tuse gripe si din astea nu au iesit niciodata si care ajung sa fie asmatici pe viata si care au fost vaccinati si cica protejati…hai mai lasati

      • Astmul este dobandit genetic. As sta sa-ti explic exact ce si cum dar stiu ca nu are rost ca oricum n-o sa pricepu.De ce dracu va permiteti sa aveti pareri medicale fara sa fi facut facultatea de medicina? Cititul pe Google nu-i tot una cu absolvirea facultatii.

      • Eu mi-am vaccinat fetita, inclusiv cu vaccinele care nu sunt gratis in Romania. In sezonul gripelor nu se imbolnaveste niciodata. E sanatoasa si plina de energie.

 31. toate bune si frumoase cu hrana vie si terapiile complementare, daca te musca un caine, vagabond sau nu, sau te intepi intr-un cui sau o sarma ruginita, ce faci? bei ceaiuri, aprinzi lumanari la biserica si te rogi la doamne-doamne sa nu te imbolnavesti? sigur, se poate sa nu patesti nimic, dar la fel de bine, poti sa ajungi ingeras inainte de termen. asa ca e mai bine sa nu risti si sa faci vaccinul antirabic, respectiv antitetanic.

  • stella ca sa iti explic o chestie ca atunci cand esti intepat de o sarma ruginita sau un caine nebun…cazuri extreme se necesita un vaccin insa cu studii in amanunt al copilului si asta nu zic eu insa experti in vaccin…un copil este intai si intai analizat din cap pana in picioare si abia dupa se ia decizia de vaccinare sau nu si doar in cazuri extrem de necesare…

   • Zau ? Pai pe mine m a muscat un caine si cand m am dus laspital mi au facut anamneza apoi imediat antitetanos si 3 luni antirabic in abdomen si brate. Stii ca odata declansata rabia se moare, nu? Nu se face vaccin antirabic decatdaca e un caine cu vaccin sau i se face lamela din creier unde se evidentiaza corpusculii Babes Negri. Asa ca d-aia s vaccineaza imediat. Si eu am trecut prin asta, sunt medic si tata e veterinar. Asa ca e mai bine sa stii ce vorbesti. Si rabia exista in Ro la caini, pisici, vulpi si lilieci. Si tata a avut uncoleg care a murit de rabie , de la un caine vagabond adus latratament la facultate. Nu a crezut ca e in pericol. A murit in chinuri.

 32. In primul rand as vrea sa zic ca sunt o mama a unui copil de 2 ani nevaccinat si super sanatos…la fel dupa nasterea copilului cu aparitia probleme de vaccinare m-am documentat foarte bine si indeajung pentru a lua decizia de a nu imi vaccina copilul….pentru ca mergand la pediatrul copilului unicul motiv si unicul argument adus de el a fost caci vaccinul trebuie neaparat pus copilului pentru ca toti o fac…la intrebarea mea totusi de ce anume si care sunt motivele nu a putut sa imi spuna nici macar unu atat ce zicea ca tre sa fie pus pentru ca este bine sa fie pus…am mers si la sefa secctiei de pediatrie dintr-un spital renumit la care la fel mi sau adus aceleasi argumente…..pentru ca asa e bine…..
  ¨Vaccinurile sunt parte a medicinii bazată pe dovezi, sunt rezultatul unor invenții științifice, unor studii medicale, unor minți care au petrecut mii de ore în laborator și nu mii de ore căutând informații despre vaccinuri în colțurile cele mai dubioase ale Internetului, săpând după bloguri care să confirme o părere deja formată despre acest subiect. ¨
  Acest abzat totusi nu este deloc documentat…de ce daca pana in ziua de azi stiinta a descoperit si stie totusi se mai desopera alte lucruri in timp care contrazic descoperirile anterioare privind o problema sau alta……plus ca sunt multe tratamente efectuate care iti pot da efecte adverse din foarte multe motive pentru ca fiecare persoana este o lume aparte ceea ce bun pentru unul nu e bun pentru altul….plus ca chiar daca te ajuta pe moment itii poate da viata peste cap peste un an doi sau 10….
  ¨Conțin vaccinurile mercur și aluminiu? Răspunsul este căunele vaccinuri au conținut tiomersal, o sare de mercur și acum unele vaccinuri conțin o sare de aluminiu. Aceste substanțe chimice au anumite roluri în funcționarea vaccinurilor și dacă ele n-ar fi prezente, fie n-ar fi eficiente, fie ar fi prea periculoase pentru om. ¨
  Daca afirmi acest lucru esti un om total inconstient si desigur te contrazici insasi pe tine privind faptul ca esti bine documentat….probabil nu cunosti studii efectuate prin anii 91 in rusia in care sau demonstrat caci acest mercur si alte substante toxice din vaccine in cantitate ce canva era 4-5 vaccini in toata viata unui om acum copiilor le sunt adminestrati pana la 3 ani cantitate de 36 de vaccini care fiecare din ele contine o doza de mercur sau aluminiu care nu dispare din corp ci se aduna particula cu particula si aici e problema caci acest mercur da eroare la sistemul nervos, la creer. la tot ce spun acum voy veni cu argumente si trimiteri la situri stintiifice si certificate….nu prin colturile intunericului din internet…exista studii efectuate si demonstrate prezentate pentru parerea celor ce sunt interesati sa afle adevaruri…si nu ceea ce ne este indus nou…cum sar spune crede si nu cerceta…vaccinarea este acelasi lucru ca si religia…daca nu crezi in religie tre sa fii ars pe rug……hai sa fim seriosi.
  Sunt vaccinurile cauza autismului? Dar a cancerului?
  la aceasta intrebare si la cele scrise la el iti pot spune un lucru ai luat un singur caz de o persoana mai bine ai studia cazuri copiilor normali ajunsi autisti dupa vaccine si iti pot da cazuri reale a unor parinti care ii cunosc care sufera pentru decizia luata cu vaccinarea…ne fiind informati la timp …timpul a trecut insa si nu ramane decat sa spere sa ii poata da o viata mai buna acelui copil care la 2 anisori vorbea si dupa vaccin imediat a inceput sa aiba o degradare completa…
  cancerul la ficat din cauza hepatitei B….in acest caz daca l-ai fi studiat ai fi stiut caci trebuie sa fie iradicata problema si nu consecinta…si apropoul ce tine de alcool care ar duce la hepatita b din cele spuse de tine…..de fapt daca ai citi cea mai de baza informatie ai vedea ca hepatita B de fapt duce cancer sau ciroza …

  Apropo de alaptare…cand ne referim la mame care nu alapteaza copiii din motiv ca isi deformeaza sanii atunci da pot sa zic ca mama este inconstiensa insa nu am nici un drept sa o judec si sai zic mama denaturata…fiecare in aceasta viata face o alegere buna sau rea avem dreptul la ea. inteleg mamele care din motive naspa nu o pot face cu regret si nu sunt condamnabile….si nu ai nici un drept sa zici ca parintii ce nu isi vaccineaza copilul nu isi iubesc copilul, pentru ca fiecare avem un adevar al nostru pe care il obtinem prin prizma experientei si cunostintelor obtinute de-a lungul vietii, precum tu esti un adept al vaccinelor asa si eu sunt adept al nevaccinelor si atat eu cat si tu avem dreptatea noastra nu te judec nu ma judeci ca sa fie clara treaba.
  ceea ce fac acum este de fapt nu o judecata a celor spuse de tine ca poate ai dreptatea ta insa faptul caci ne condamni pe noi cei antivaccin fara nici un drept si fara nici o baza demonstrativa in opinia mea.
  Problema e că, pentru a avea această imunitate dobândită prin alăptare, mama nu numai că trebuie să alăpteze, dar trebuie să aibă la rândul ei acești anticorpi. Apoi această imunitate dispare însă în timp, anticorpii nu sunt ai copilui, nu sunt creați de sistemul lui imunitar, nu au capacitatea de a se reproduce, mor și dispar la scurt timp de la alăptat. Apoi numărul lor nu este totdeauna suficient pentru a lupta cu virusurile, dar vă salvează schema de vaccinare care se face cât mai curând posibil pentru copil. După ce se termină cu alăptatul, copilul nu mai are de unde să primească anticorpi. Momentul poate să apară fie mai devreme de un an, fie la 4 ani gândindu-ne la unele mămici care merg cu alăptatul până la această vârstă.¨¨
  la aceasta postare as putea sa iti aduc niste argumente de moment nu am informatia la indemana ca sa o demonstrez insa voi reveni cu ea, insa sa o luam de la capat: anticorpi probabil nu stii ce sunt acestea in primul rand sa iti explic un pic despre anticorpii creati de la un vaccin dupa cum stii un vaccin este creat sintetic deci nu este un virus real din natura care este doar similar creat pe baza de mercuriu si aluminiu si alte substante dar si pe baza unor adn al animalelor, (nu dispun de limbajul medical insa iarasi spun voi reveni) ceea ce creaza anticorpi doar pentru virusul artificial si doar pentru o perioada scurta (deaceea sunt repetate vaccinurile la o anumita perioada ceea ce ne da dovada logica caci anticorpii la fel dispar nu???) daca copilul tau va lua aceasta boala din natura el oricum va face aceasta boala mai usoara mai grea depinde de corpul copilului..insa ceea ce nu stiai este faptul ca copilul daca ia virusul din natura atunci copilul obtine anticorpi pentru o viata intreaga…
  Plus ca in acest caz tu contrazici insasi stiinta cu care te bati in piept, si anume daca vorbim acum de virusul Ebola care nu are inca nici un antidot testat din aceasta cauza medicamentul folosit este insasi sangele cu anticorpii celor care au trecut cu brio peste acest virus, deci inseamna ca acesti anticorpi nu sunt buni pentru restul oamenilor carora se le va administra acest antidot????e acelasi lucru care il spui copilul ea imunitate de la anticorpii mamei insa `prin minune ele dispar…e acelasi lucru.
  Si ca final as spune ca nu avem nevoie de vedete sa ne spuna acest lucru, eu am studiat de una singura aceste informatii fara sa ma adresez vedetelor insa mam adresat medicilor si iti pot spune ca nici unul din ei nu ma convins ca e bine vaccinarea si de ce….

  • Să fac un sumar la ce spui și te rog să mai recitești articolul, să vezi că acum vaccinurile chiar nu au tiomersal (sarea de mercur).
   Vaccinurile nu sunt cauza autismului. E răsdovedit medical, tot pe blog găsești și alte argumentări.
   Mă bucură că ai copilul sănătos. Și cei vaccinați sunt sănătoși la fel de mult ca cei nevaccinați, când vine vorba de bolile generale, diferența se face bolile prevenibile prin vaccinare, unde cei nevaccinați se îmbolnăvesc mult mai des decât cei vaccinați de ele. Un studiu care a verificat chestia asta și care mai dărâmă un mit cum că cei nevaccinați ar fi mai sănătoși decât vaccinați îl găsești aici.
   http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3057555/

   Comparația cu Ebola e fix același lucru cu transferul anticorpilor de la mamă la copil.

   • eu cred ca pe langa ca nu ai nici macar un pic de logica prin ce spui nici macar nu prezinti dovezi ceea ce aratati pe situri sunt aceleasi aberatii ca si cele spuse de tine, eu locuesc in madrid si aici iti pot spune cu cea mai mare siguranta toti copiii vaccinati care sunt in gradinite fregventeaza gradinita 1saptamana da una nu si sunt si mai grave cazuri…insasi eu cunosc copii care cand incepe gradinita ajung in tuse care nu se termina pana in vara si tuse coapte cu muci copti de ii si vomita zilnic…copilul meu e bine mersi a luat doar o data o tuse care a trecut in 5 zile si gastrointerita care a trecut la 3 zile….si e perfect sanatos si imunizat natural….copilul care ea boala din natura face antyicorpi pe viata ceea ce iti baga tie prin vaccin este o boala cat mai asemanatoare cu boala reala si faci daca faci anticorpi doar pentru boala injectata nu si pentru boala naturala…..hai sa fim seriosi ….si plus de astea multe boli au fost iradicate prin modul de viata bun igiena si toate alea…si au fost iradicate pana a aparea orice vaccin…am demonstrare…o voi cauta si o voi posta. plus ca industria farmaceutica nu ar exista daca nu ar exista oameni bolnavi si daca ar fi toti sanatosi ….ce afacere ar fi..mai postezi si situri care te contrazic pe tine isasi si idea ta de vaccin…

    • Situl la care am apelat e un site care publică studii științifice și nu chestionare făcute pe Internet.
     Imunitatea dobândită pe cale naturală are riscul de a-ți ucide copilul sau de a avea o problemă gravă de sănătate pe viață. De asta s-au inventat vaccinurile, să creeze imunitate pentru a nu mai fi nevoie de riscul pe care îl are boala. Da, unii trec bine cu boala, alții nu.

    • Natalia, am avut puterea sa citesc o groaza de comentarii lasate de tine pe-aici. La asta chiar vreau sa-ti raspund. De ce? Pentru ca m-ai convins! Pe bune! Sunt perfect de acord cu tine! N-o sa ma leg de limba romana folosita de tine, pentru simplul fapt ca traind intr-o tara straina e usor s-o uiti in anumite limite. Asa ca trec direct la subiectul principal: eu sunt pro-vaccinare, dar tie iti multumesc pentru faptul ca nu ti-ai vaccinat copilul! Pe aceasta cale ii implor pe cei care cred ca si tine sa aleaga la fel! Nu, n-am luat-o razna. Sau poate c-am luat-o putin… m-ai convins in final sa renunt la principiile mele si mi-ai schimbat radical optica. Acum pot spune cu mana pe inima si fara remuscari ca anumite linii genetice trebuie sa se inchida. Cat mai repede posibil, altfel revine evul mediu. Ala in care nu existau vaccinuri si in care copilul la nastere avea o speranta de viata de 30 de ani…

  • Doamne, ce ineptii… Si limba romana e de mult raposata vad… Parerea mea sincera, daca nu stapanesti limba romana, nu posta… Cam ce documentare poate face o persoana care nu stie sa foloseasca cratima?! :))

  • Da, am scris o serie de comentarii aseara. Toate au fost sterse. As dori si eu sa stiu de ce opinia mea e cenzurata, in loc sa fie luata in seama si cineva sa raspunda la ea. Astept un raspuns din partea cuiva.

 33. Tot observ ca lumea crede ca daca nu ai studii medicale nu ai dreptul la opinii in legatura cu probleme medicale. Toata lumea are dreptul la opinii. Important este daca dupa ce isi exprima opinia te poate si trimite la surse sanatoase, clare, obiective si de incredere. Autorul articolului de fata face exact asta. Textul e plin de trimiteri pt cine vrea sa verifice spusele lui ca om cu sau fara fara studii medicale.

  Problema apare cand un om cu sau fara studii medicale aduce argumente vagi, citeaza surse nesigure, si mai zice si „iti spun eu, ca stiu ce vorbesc!” Acolo e intr-adevar o problema.

  • nu vad nici o sursa sigura pana in momentul de fata si le studiez acum…la fel sunt niste situri de pe internet sau mai bine spus din colturile intunecate ale internetului citandul pe domnul in cauza sau doamna ce o fi…si daca vine cineva si iti baga cateva situri si se da drept expert tre sa fim flatati??

   • Repet, articolul are trimiteri la situri oficiale sau la alte articole care folosesc la rândul lor argumentări cu referințe la literatură medicală. O singură excepție, acea trimitere la Wakefield, unde e situl lui Brian Deer, jurnalistul care a făcut ancheta care a dus la descoperirea fraudei pe care a făcut-o Wakefield.

    • eu sincer sunt absolut satula de situri oficiale care iti baga praf in ochi prefer sa imi dai situri cu laboratoare independiente …si nu cele de stat care pentru mine au zero incredere.

     • Se face cercetare atât independentă cât și finanțată de state sau de companii farmaceutice. Scrie la fiecare studiu ce sursă de finanțare a avut. De exemplu Institutul Cochrane Collaboration face cercetare independentă și e unul din cele mai mari și respectate în acest domeniu.

 34. Nerjin, vad ca le stii p toate, ai raspuns la tot, critici pe toti. CE STUDII AI TU IN DOMENIU, de te consideri superioara tuturor??? de unde ideea asta ca DOAR tu ai dreptate si DOAR tu cunosti?
  Ce competente ai de ai facut un blod dedicat vaccinarii? esti doctor de stii ce vorbesti? tu detii adevarul absolut? doctorii il cunosc? orice om are semne de indoiala cam despre tot, numai cei limitati iau de bun orice si nu isi pun intrebari. Daca imi zice doctorul ca e negru, eu cred, doar ca este doctor! Stiinta nu le stie pe toate, nici pe departe!

  • E foarte în regulă să pui întrebări. În acest articol eu am pus întrebări, am aflat răspunsuri. Cauzează vaccinurile autism? Nu! E un adevăr pe care trebuie să-l acceptați. Dacă nu vreți să-l acceptați, problema e cu voi.

   • de ce te bati cu pumnul in piept ca tu ai gasit sursa adevarata a informatiei de autism???esti tu dumnezeu si le stii pe toate??pai mai frate sa stii ca exista lume care tot au creer poate mai mult decat unii si mai ales au curaj sa vada realitatea si sa deschida ochii caci majoritatii le este frica….te asigur ca multi parinti isi duc copiii la vaccinat fara sa aiba nici cea mai vaga idee de ce este vaccin si ce se intampla..nu ai idee nici macar de ce scrie in prospectul vaccinelor…de ce zic asta pentru ca in prospect scrie nu au voie sa puna vaccin copilul care are contra indicatii la macar unu din componentii vaccinului insa oare copilul nascut de o zi are testele facute la zi ca medicul sa stie are sau nu alergii sau intolerante sau ce vrei tu cu macar unu din componenti????pai sa stii ca nu si pacat ca dai din gura si iti iese doar praf..una pot sa zic ¨caci nu aud nimic din ce mi se spune de catre stat si de medicina ceea ce ne arata factele si realitatea parintilor cu copii distrusi pe viata si cu copii in proces de distrugere striga mult mai tare si deja este lume care se trezesc¨ ai putea sa iti bagi in timp de 3 ani tu insuti toate 36 de vaccine si sa probezi pe pielea ta ce simte un biet copil care este neajutorat in primii ani de viata…

 35. Stii ce ma gandesc, ca asta care a scris articolul(care probabil e platit gras de companiile farmaceutice) sa isi faca el toate vaccinurile care sunt acum pe piata, sa se imunizeze el de cat mai multe ori, sa vedem cat de bine se simte, eventual in fiecare saptamana.Ba mai mult, din moment ce stiinta este infailibila, sa-si puna el pielea la bataie, de dragul stiintei, ca doar stiinta este undeva acolo sus, nu poate fi combatuta prin nimic, e un adevar absolut, iar medicamentele facute cu ajutorul stiintei, sunt esente de ordin divin, domnule, nu pot fi criticate!!!

   • pai tocmai acest lucru si ziceam caci in ziua de azi stiinta este combatuta cu insasi descoperirile noi ale stiintei exista o carte care iti da enorm de multa informatie vizavi de acest lucru. cu vaccinele este acelasi lucru ca si cu motorina benzina etc care are alternative care ar scuti acest pamant de poluare insa aceste proiecte sunt inchise din cauza ca nimanui din acei milionari care fac bani grei nu le convine sa isi piarda susrsa de venit… chiar daca stiu ca polueaza .

    • Arată-mi știința care contrazice vaccinurile și eu voi accepta argumentele. Tu speri la o știință care-ți va confirma ție opinia pe care o ai acum despre vaccinare și te întreb de ce ai face asta, pentru că acum tu înjuri aceeași știință care confirmă că sunt bune. Sunt zeci de ani de cercetare în multe colțuri ale lumii, dacă ar fi fost o chestie neștiințifică, așa cum sunt terapiile alternative, s-ar fi descoperit deja. Unele lucruri sunt conses, așa cum Pământul știm, datorită științei, că nu e centrul Universului, așa știm și despre vaccinuri că sunt cea bună metodă de a preveni acele boli contagioase, tot datorită științei. Poate va apărea o metodă mai bună, dar nu va contrazice ce avem deja acum. Și acea metodă se va descoperi tot cu metode științifice și nu cu ce ne zboară fiecăruia prin minte.

     • Adevarul nu e neaparat legal. El umbla cu capul spart. De aceea nu multi sunt dispusi sa il spuna. Tu clar nu esti unul care sa o faca. Mai lasa-ma cu stiinta ta, m-ai innebunit. Medicina nu e o stiinta, e ceva empiric pentru ca fiecare organism e unic si reactioneaz diferit la otravurile din medicamente si vaccinuri. Doar pt. ca medicina alopata e legala, nu inseamna ca e in totalitate si corecta. Nu neg progresele cu adevarat de folos: chirurgia si medicamentele care nu te omoara din prima…

   • Mai nerjin…….esti trist/a. Vad va raspunzi vag si foarte vag si pe alocuri deloc la intrebarile puse. Adica practici tot ce practica cei care au un interes: inducerea in eroare. Argumentele din articol sunt limitate si proaste. Ti-ai luat job nou degeaba. Vor companiile sa vada reactiile oamenilor? Si sa masoare rezultate??? Buna strategie…asa afla insightul problemei direct de la sursa. Ba, pe bune….vrei sa vezi ca pot sa combat stiinta cu ce visez eu noaptea? Pun pariu ca vor fi multe knock outuri…Informatiile tale sunt praf! Viziunea ta este zero si este extrem de grav daca citesti doar ziarul si studiile stiintifice.Nu ti-a spus mama ta sa mai deschizi si alte carti? Aaa…scuze…daca faci o asemenea campanie pro vaccinuri, inseamna ca nu prea ai fost iubit/a de mama ta.Ratezi viata..Sau scuza-ma…tu nu ai o viata! Ti-ai vandut-o intereselor industriei farma! Nu meriti nici macar acest coment…Il scriu pentru cei care mai trec pe aici si se oripileaza de ce citesc! Da…sunt ironica si sarcastica..Si ce? si ce daca Olivia este emotionala…oare toata massmedia nu este o mocirla de manipulare emotionala??????????? Oare Vaccinurile nu chiar la asta fac apel???? La frica. Care este tot o emotie. Frica de tzaspe mii de boli inexistente. Ia si mai citeste si alte carti si dupa vreo 3 ani de meditatie, eventual in izolare toatala, s anu te mai vada nimeni, iesi in lume…si sa te vad eu atunci cum combati tu stiinta cu ce ai vazut, cand nu te-a vazut nimeni. Somn lin….vaccilin! :))

 36. Olivia! N-ai nicio treaba cu subiectul! Ar trebui sa retractezi tot ce ai mancat, pardon!, spus acolo! Invata cate ceva despre bolile hepatice si apoi da-ti cu parerea! Poate nici atunci daca nu esti specialist. Parerile si smintelile pe care le ai, pastreaza-le pentru tine insati!

  • Bine ca ai tu treaba cu subiectul, Lothar! Iti recomand si tie sa citesti „SACAPA DE PIETRE LA FICAT SI FIERE” scrisa de medicul Andreas Moritz.
   La pagina 41 scrie in felul urmator: ” Majoritatea infectiilor hepatice ( tipul A, B, non A si non B) apar cand un anume numar de lobi sunt inflamati cu calculi biliari, ceea ce se poate intampla si la o varsta foarte frageda. …… Un ficat sanatos impreuna cu un sistem imunitar sanatos sunt perfect capabili sa distruga materialul viral, indiferent daca virusul a fost luat din mediul extern sau a intrat in sistemul circulator in alt mod.”
   Si mai scrie ceva interesant „Practica comuna de a taia prematur sau de a prinde in cleme cordonul ombilical, care uneste noul nascut de mama sa, lasa copilul cu doar doua treimi din volumul de sange necesar, mai lasa o multime de toxine care in mod normal sunt filtrate de placenta in timpul primei ore dupa nastere si aproape fara anticorpi care il protejeaza impotriva bolii. De obicei, dureaza cel putin 40 pana la 60 de minute inainte de oprirea completa a pulsatiilor cordonului ombilical. Taierea prea devreme a cordonului constituie un act de neglijenta medicala care poate afecta ficatul copilului chiar de la inceput si il poate pregati pentru formarea calculilor biliari chiar din perioada copilariei. Asta poate duce ulterior la infectii hepatice.”
   Se spune despre acest medic ca a fost asasinat pentru ca deja spunea prea multe si facea emisiuni cu audiente care depaseau 5 milioane de telespectatori.

 37. Doamna Olivia Steer o fi fost vaccinata? Caci pare intreaga (cel putin dupa aparente). Daca da (a fost vaccinata), nu pare sa fi ajuns rau din cauza lor. Nu se intreaba cum a fost posibil? E totusi un calcul aritmetic elementar.

 38. Domnule nerjin, cat dracului te platesc companiile farmaceutice sa le faci atat de mult lobby? Ne iei cu citate, cu astrofizicieni, nu vezi cata lume te combate? Consuma mancare sanatoasa, ingrijeste-te si nu o sa mai ai nevoie de vaccinuri!

  • Hai ca esti amuzant. Daca iei decizia de a te vaccina de la kanal d sau de la nu stiu ce ‘pitzipoanca cu pareri’ iti spune, atunci este numai bine pentru restul. Eu personal nu am sa incerc sa te conving pentru ca asta se numeste selectie naturala. Sper ca atunci cand iti bate ebola la usa sa ai convingere in a spune NU unui vaccin care sa te poata salva. Oamenii ca tine nu ar fi ajuns la 30 de ani daca gandeau asa acum 100 de ani. Documenteaza-te inainte de a face un comentariu. Nu cauta pe google ‘de ce vaccinurile sunt rele’. Citeste aici si afla mai multe pareri pe langa cea care iti place sa o ai.
   http://www.cdc.gov/VACCINes/vac-gen/6mishome.htm

   PS: Nu te contrazic in ceea ce zici despre comapniile farmaceutice, ai dreptate, multe daca nu toate sunt ‘evil’, pentru ca au preturi nejustificate, dar asta nu justifica nevridicitatea unui vaccin. Daca nu ar avea efecte pozitive 98% din cazuti atunci nimeni nu le-ar folosi.

   • Bunicul meu care n-a fost vaccinat a luptat si pe front, a dus o viata grea si pe timpul comunistilor si tot a atins 80 de ani asa ca ..nu se confirma teoria ta. Si crede-ma ca pe front soldatii aveau si rani adanci, care de multe ori se infectau dar nu au mai facut antitetanos.

  • „Nu vezi cata lume te combate?” Dap, argumentul asta m-a convins. Daca multa lume zice ca el greseste inseamna ca intr-adevar greseste. Nu la fel a fost si pe vremea inchizitie, cand multa lume zicea despre cate o femeie ca e vrajitoare? Pai daca ea se apara si multa lume ii combatea argumentele, atunci era clar ca femeia mintea. Asa au murit sute de femei pe rug. Ce bine ca masele au mereu dreptate! ❤️

  • Eu sustin vaccinurile si nu ma plateste nimeni. Sunteti complet isterici sa folositi asts caargument. Ati trecut pe la ei pe la casierie sa stiti ceva? Ca aveti un fix …desi pare o obsesie! Alta scuza nu aveti? Adica eu daca vreau sa nu fac gripa inseamna ca ma plateste Glaxo, nu??

   • Prietena mamei mele se vaccineaza antigripal in fiecare an. Si e mai mereu bolnava. Iarna trecuta a zacut la pat si a avut nevoie de ingrijire aproape ca un infirm. Dar ea se incapataneaza sa faca vaccinul in continuare spunand ca ea e sensibila si ce se face daca se imbolnaveste mai rau. Nu vreau sa o judec, fiecare face greseli, si eu am facut multe, dar poate i-ar fi mai bine daca macar intr-un an ar iesi din rutina si nu l-ar mai face. Macar sa vada ce se intampla.

 39. Nu vad nicaieri pe acest site cine este autorul blog-ului, al articolelor. Se tot vorbeste despre pareri avizate dar nu vad ce il/o legitimeaza pe cel/cea care scrie aceste articole. Poate ar fi buna o sectiune de Despre noi in care sa se detalieze cv-ul si scopul celui care scrie.

 40. Nici eu nu sunt de acord cu vaccinarea doar ca sa te stii vaccinat, asa, pentru orice, nu conteaza, numai vaccin sa fie!
  Intr-adevar, pentru hepatita B trebuie facuta o exceptie, intrucat e chiar foooarte transmisibila, mult mai contagioasa decat HIV-ul. Dar in rest, chiar nu cred ca e cazul cu atatea vaccinuri. Au aparut tot felul de gripe, porcine, aviare, cine stie ce-o sa mai inventeze, se incerca panicarea populatiei si evident, indemnarea spre vaccinare.
  Eu cred mult mai degraba in preventie si in terapia naturista decat in cea clasica.
  In rest, ce sa spun, evident ca si in medicina exista o propaganda care incearca sa discrediteze pe oricine descopera ceva care nu e conform cu studiile „oficiale”. Pai va dati seama ce s-ar intampla daca oamenii ar afla ca de exemplu cancerul s-ar putea vindeca fara absolut nicio radio sau chimioterapie? Pai ar da faliment toata mafia industriei farmaceutice!

  • Intamplator am ajuns sa citesc articolul si, din curiozitate, am citit si parere romanilor. Tot intamplator, sunt medic. Vaccinurile au fost „inventate” cu scopul de a proteja sanatatea individului si nu sa i=o pericliteze. Cat despre „studiile oficiale” macar sunt oficiale si suficient documentate, spre deosebire de majoritatea preparatelor naturiste, despre multe nestiindu-se nici macar modul de procesare si compozitia exacta. Nu am auzit de oameni morti din cauza vaccinarilor (obligatorii sau optionale), in schimb am resuscitat numeroase intoxicatii cu diverse „balarii” (scuzati-mi, va rog, limbajul laic). Cat derspre dna Ster, sunt foarte de acord cu alimentatia sanatoasa in preventia partiala a bolilor (de orice natura), insa referitor la vaccinuri, este total pe dinafara. Cat despre autorizarea discutiei, nu mai vorbesc, ea neavand nicio competenta in acest domeniu… In concluzie, romanul, pe langa faptul ca s-a nascut poet, s-a nascut si bun la toate, cunoscator de medicina, fotbal si politica! O zi mununata va doresc si DOAR opinii documentate stiintific! Cu respect…

   • probabil a adoptat trendul din sua, unde e o campanie vehementa imptriva vaccinarii. si au izbucnit focare peste tot. o mizerie. sa vaccinam, deci. da, nah, poate a doar opinia astora care stiu care-i treaba cu imunitatea dobandita, nespecifica, etc…

   • Poate asta era intentia initiala, dar vazand cat de profitabile sunt au „dezvoltat afacerea si mai apoi au extins-o in detrimentul oamenilor. Trebuie sa mai reduca populatia intr-un fel sau altul.
    Si cu tot respectul, un medic este format pe parcursul a 6 ani de studiu si 3 ( cred) de rezidentiat, dar formarea nu se incheie aici, toata viata invata. DA, DAR INVATI CEEA CE SE DORESTE SA STITI. DIN PRIMUL AN VA INDOCTRINEAZA CA VACCINURILE SUNT BUNE, incat cand terminati o facultate afirmati acelasi lucru. Practic daca eu as vrea sa-mi educ copilul si sa-l invat ceva gresit, atata timp cat nu intalneste o opinie contrara nu va sti niciodata ca se afla intr-o eroare. Dar voi vorbiti aceeasi limba, pentru ca studiati dupa aceleasi doctrine!

   • Si tu crezi ca se vindeca boala asta ( cancerul) prin vaccinare?! In primul rand vaccinurile nu pot nici macar sa previna o boala, dar ne pot imbolnavi de atatea altele. Dar de la preventie la vindecare e cale lunga. Mare e gradina lui Dumnezeu…

    • Vaccinul anti hepatita B previne cancerul la ficat. Vaccinul HPV previne cancerul de col uterin. Vaccinurile previn mai multe boli: tuberculoza, tusea convulsivă, rujeola, oreonul, rubeola, difteria, tetanos, poliomielita, hepatita B, bolile cauzate de peumococi, gripa, varicela.
     Dovada? Eu și toți cunoscuții mei suntem vaccinați împotriva acestor boli și nu ne-am îmbolnăvit.

  • bine zis christian in ceea ce priveste cancerul si chimioterapie, exista tratament sa zicem netraditional….de fapt fost traditional insa interzis din cauza ca se trateaza lumea….cazul canabis….si aici se poate discuta la nesfarsit ce tine chimio… si si ce tine de faliment farmaceutic…farmaceutica in lume ocupa locul 2 dupa arme…spune oare acest lucru ceva?

    • nerjin esti pe din afara subiectului…si ce bani se cheltuie si pe alte lucruri insa faptul ca prima industrie pe plan mondial este industria de armament si a doua industria farmaceutica si nu cea a mancarii este un fact si lasa aberatiile cu care incerci sa dai praf in ochi.

 41. Nu avea cum sa fie sanatos tun. Nu aveti de unde sa stiti asta. Asta e un termen generic „era …..oricine e sanatos pana se cauta de toate 🙂 Aaa, si prea putine persoane isi fac analizele complet la intervalul recomandat, sau poate chiar mai des.

  • Mi se pare amuzant că știți despre cineva pe care nu l-ați cunoscut niciodată că nu era sănătos tun, față de cineva care l-a cunoscut.

   Aveți dreptate într-o singură privință. Asta e o anecdotă și nu trebuie să o credeți. Despre un subiect medical nu ne formăm părerea după anecdote.

   În schimb cazul lui nu e singular. Dacă vedem evoluția gripei la persoanele tinere, adulte și sănătoase înainte, observăm că unele dintre ele mai și decedează, așa cum se vede în aceste aspecte semnalate de Centrul de Control al Bolilor din USA: http://www.cdc.gov/media/releases/2014/p0220-flu-report.html

  • Medicii spun ca „nu exista om sanatos ci doar insuficient investigat” .
   Nerjin e indoctrinat rau. Oare cine-l plateste? Vreo companie farmaceutica? Hmm…
   Nu vrea sa inteleaga nici ca Hrana Vie intareste sistemul imunitar.

   • Tot o tine ca e de acord si cu alte masuri de prevetie in afara vaccinarii….aiurea, pariu ca se bazeaza pe ele si consuma faina alba, zahar, grasimi la greu, fara loc de un ceai sau un suc natural de legume in timpul zilei, din cauza cafelelor etc. Nu ma intind chiar pana la tutun si alcool.

    • Gabriela, cate postari vad pe aici ca autorul are ceva interese financiare si tu nu vezi ca sustii pe cineva cu usernameul „Terapii Complementare” care sustine ca ” Hrana Vie intareste sistemul imunitar.”

     Eu cred ca esti sceptica in directia in care nu trebuie.

    • Virusurile nu tin cont de ceea ce mananci! A,da,ca mananci nesanatos si iti expui corpul unor riscuri aditionale, e adevarat.Dar mancarea si suplimentele naturale nu tin loc de imunitate. Eu studiez medicina,deci sunt inclinata sa cred stiinta bazata pe dovezi .Dar poate nu sunt destul de informata,asa ca va rog, luminati-ma : cum poate alimentatia sa impiedice infectia cu un virus, unde anume la nivelul receptorilor, proteinelor din organism/virus actioneaza ea ? As dori dovezi clare, nu pareri si statistici .Multumesc!

    • Ar trebui sa te trimitem in Africa pentru ca ai gasit leacul febrei hemoragice, alimentatia sanatoasa!

     Apropo de terapii complementare, cunosc cazul unei persoane care a fost diagnosticata cu cancer la san intr-o faza incipienta, insa a ales „calea” medicinii naturiste. Cred ca puteti sa ghiciti ce s-a intamplat, a murit intr-o perioada relativ scurta de timp, datorita unei forme de cancer cu o rata mare de supravietuire, mai ales in cazul in care este descoperita intr-un stadiu incipient. Terapiile complementare nu fac altceva, in cea mai mare parte din cazuri, decat sa creasca rata de mortalitate.

     Medicina bazata pe dovezi este intradevar best-effort, nu asigura o rata de vindecare de 100%, insa in momentul in care esti tratat de un medic care practica o astfel de medicina, poti sa fi sigur ca acesta alege tratamentul care s-a dovedit stiintific/statistic cel mai eficient.

     Mi se pare trist ca in Romania ajung si oameni care au trecut prin holurile unor facultati sa creada in opiniile aberante ale unor non-valori promovate la televizor. O educatie academica ar trebui sa te determine sa nu accepti nimic fara dovezi stiintifice/statistice, sau macar sa poti filtra informatia care apare in media sau pe internet.

     Pentru cine crede ca vaccinul este daunator, nu-l faceti! Creste mortalitatea dar … selectie naturala.

     Daca ajunge careva sa spuna si de mine ca sunt platit de industria farmaceutica, sa tina cont ca lucrez in domeniul IT, astfel ca nu am nici cea mai mica tangenta cu industria farmaceutica.

     • super atunci iti las pentru o cafea…si apropo de comentariul de mai sus as vrea sa intreb de ce atunci in SUA in anumite state sa legalizat deja tratamentul cancerului cu cannabis? astfel se poate spune ca e un medicament alternativ nu?

      • natalia tratamentul cancerului cu canabis???? draguta, sper ca esti intr-adevar informata in acest domeniu, canabisul este un medicament recomandat celor in stadiu terminal…hai sa spunem …in loc de morfina. poate ma insel dar efectul opiaceelor si al drogurilor usoare e binecunoscut in ” luarea durerilor” nu in tratarea cancerelor de orice fel.

   • de la intarirea sistemului imunitar si pana la protejarea prin vaccinare de diverse boli cum sunt varicela rujeola rubeola oreionul si alte asemenea „boli nesemnificative” e cale lunga sa ajunga . cand hrana vie ti-o face sa ti treaca sursenia provocata de oreion sa ma anunti si pe mine poate ma tratez si eu….

  • Nu am studii medicale. Dar ce spun eu e susținut de studiile medicale. Ce spune Olivia Steer nu e susținut, e periculos și nu, nu are dreptul la opinii medicale.

   Tu i-ai da dreptul unui om să conducă mașini pe stradă, dacă știi că el e convins că lumea care trece pe zebră este protejată de un scut invizibil și nu pățește nimic dacă ar trece cu mașina peste ei?

    • Miranda, nu sunt inca medic ( sunt student la medicina), insa pot confirma pe baza cunostintelor mele din momentul actual ca articolul acesta e 98-99% corect dpdv medical . Singura observatie e ca omul e singura specie de mamifer care nu imprumuta din anticorpii mamei prin placenta , deoarece circulatia materna nu are legatura cu circulatia fetala, asadar sangele mamei nu se amesteca cu cel fetal ( scuzati cacofonia )

     • Am verificat puțin

      Maternal passive immunity is a type of naturally acquired passive immunity, and refers to antibody-mediated immunity conveyed to a fetus by its mother during pregnancy. Maternal antibodies (MatAb) are passed through the placenta to the fetus by an FcRn receptor on placental cells. This occurs around the third month of gestation.[2] Immunoglobulin G is the only antibody isotype that can pass through the placenta.[2] Immunization is often required shortly following birth to prevent diseases such as tuberculosis, hepatitis B, polio, and pertussis, however, maternal antibodies can inhibit the induction of protective vaccine responses throughout the first year of life. This effect is usually overcome by secondary responses to booster immunization.[3]

      http://en.wikipedia.org/wiki/Passive_immunity

   • Miranda, părerea mea nu este în contradicție cu consensul medical. Părerea Oliviei este în contradicție mare cu orice înseamnă consens medical, format pe dovezi științifice. De aia nu trebuie să pui pe același picior de egalitate părerile noastre.

    Articolul tău nu dă un verdict în privința aluminiului, după cum ai citit atrage anumite atenții privind administrarea vaccinului unor oameni care suferă de anumit boli și nu populației generale.

    • ma distrezi mult nerjin orice fact iai aduce el gaseste o scuze ca nu e bun….esti superb esti genial esti dumnezeul de pe pamant care poate distinge binele de rau..esti genial ….esti fenomen..as putea continua la nesfarsit

      • De asta in 2014, oamenii au murit de la rujeola? Fiindca este o boala usoara? Vorbiti din experienta proprie cumva … ce ar fi sa discutati cu cele 2 mame cu cei 2 copii care au murit de la complicatiile rujeolei? Hasideti totusi sa nu excludem decesele raportate de la bolile copilariei pentru propria noastra dambla 🙂

   • Nu stiu cine e Olivia asta pe care o imporsti atata cu rahat, dar proasta nu e. Eu, personal, cred ca tu esti un rwal pericol public cu blogul tau „atotstiutor”. Daca ai fi un om cinstit si , in plus, medic imunolog, te-as mai crede. Dar asa…

 42. Iarasi vin si va spun si in acest caz…complicatiile gripei au survenit in urma sanatatii defectuoase de pana la gripa. Daca organismul avea o imunitate capabila sa lupte, nu ar fi cedat una-doua. Am inteles, pe certificatul de deces s-au regasit complicatiile post-gripale. Deci nu gripa! Vaccinurile nu constituie siguranta in lupta cu bolile, desi in urma suferintei pierderii persoanelor dragi, tinzi sa crezi ca s-ar fi evitat asta. Ce-ar fi daca am incerca sa prevenim si altfel, nu doar stand in baza vaccinurilor si a lua durerea cu mana imediat, in orice suferinta cat de mica?

 43. Hepatita B ca si urmatoarele (C,D….G) se datoreaza unor virusi intrati in organism prin contact direct cu organismul deja bolnav;necesita ca organismul sanatos sa aiba o solutie de continuitate undeva (rana) care sa vina in contact cu un lichid biologic de la bolnav, cel mai des fiind vorba de singe si sperma sau saliva.Cit despre vaccinuri: este un pericol bombardamentul cu un numar mare de antigeni sau la distanta mica de timp cu mai multe vaccinuri, se zapaceste sau epuizeaza sistemul imunitar.Fiecare contact cu un microb presupune mobilizarea mai multor sisteme de aparare:cel rapid care „maninca” microbul, ramura cu memorie , care copie informatia genetica a antigenului si o prezinta ramurii ucigase a sistemului, care va interveni tardiv sau la un nou contact.La nivelul tarii noastre, s-au oferit unele vaccinuri gratis in scop experimental si s-au cointeresat material unii medici pentru promovarea lor.Era nevoie de studii populationale efectuate pe oameni , studii facute in tarile civilizate pe voluntari platiti,si care stiau la ce se expun.La noi, s-a profitat de saracie si ni s-a prezentat ca o binefacere dezinteresata.Fals.In plus, am citi articole scrise de personal din interiorul sistemului farmaceutic si care semnalau introducerea unor elemente despre care nu se spunea nimic si care aveau impact negativ asupra sanatatii si fertilitatii la virsta adulta.Asa ca trebuie mare atentie cind hotarim viitorul copiilor nostri sa o facem informindu-ne, stiute fiind abuzurile pe care industria farmaceutica le face in ultimele decade, de multe ori, cu sustinerea unor organisme internationale ale sanatatii care creaza panica cu diverse epidemii , pentru ca, ulterior, sa acceptam orice.

  • Vaccinarea gratuită nu se face doar în țara noastră. Ai dat o explicație pseudoștiințifică, altfel sunt curios dacă ai și referințe la studii care să susțină aceste afirmații.

   Nu există o conspirație mondială a vaccinurilor, cum nu există nici conspirația 9/11, nici conspirația OMG, nici Illuminati, nici chemtrails, nici nimic. Îți reamintesc că vorbim de sănătatea copiilor noștri și e indicat să nu luăm decizii pentru ei după teoriile conspiraționiste.

  • Eu sunt unul dintre copiii anilor ’80, vaccinati experimental cu niste vaccinuri produse in Franta. Spre deosebire de alti prieteni de-ai mei, pana acum nu am suferit de nici una dintre bolile copilariei si nici nu am avut vreo boala mai grava decat raceala. De aceea, si eu la randul meu mi-am vaccinat copii conform schemei de vaccinare, si le-am facut si vaccinuri optionale. Nu regret nici un moment aceasta decizie. Nu inteleg de ce atatia oameni considera orgoliul mai presus de sanatatatea copiilor. Vaccinurile nu s-au inventat din plictiseala, totusi!

   • Nu e orgoliu, este teama. Am prieteni si cunostinte care si-au nenorocit copiii pe viata din cauza vaccinurilor. Voi ati avut noroc. Parerea ti se va schimba la primul copil imbolnavit sau mort pe care il vei cunoaste personal. Nu-ti doresc!

   • Tu esti cea neinformata. Exista virusul hepatitei G care este s-a depistat pe moment la consumatorii de droguri, la hemofilici si la unii bolnavi cu hepatita cronica de cauza neprecizata sau de tip B sau C ( cazuri de coinfectie). De asemenea virusul hepatitei G poate coexista cu HIV determinand o progresie mai lenta a evolutiei HIV. Este evident insa ca romanul este bun la toate, chiar si la medicina desi nu are vreun studiu in acest sens iar datul cu parerea este o placere nationala.

  • Orice individ di Romania, care intra intr-un studiu medical, este informat de medicul coordonator/curant despre existenta studiului, despre ceea ce se cunoaste la momentul respectiv despre medicamentul testat/studiat; pacientul isi exprima acordul sau dezacordul scris, i se ofra gratuit medicatia si investigatiile, precum si costurile legate de complicatiile directe. Cu respect…

 44. Se pare ca ipohondria e la nivel maxim. Asta a scris pe certificatul de deces la cauza mortii? Gripa? Stiti dumneavoastra asta exact? Pentru ca si eu pot sustine ca un copilas apropiat mie, a murit in urma administrarii unui vaccin, fapt nerecunoscut de nimeni nici in ziua de azi. Daca e s-o luam asa, poti face toate vaccinurile din lume ca daca e sa-ti cada un ghiveci in cap… Sa nu uitam ca organismul uman are o capacitate inimaginabila sa lupte, sa se refaca, fara interventie farmaceutica. Nu m-as mira sa-mi spuneti ca va administrati antifebrile la o temperatura de 38°C dumneavoastra sau copilului, in loc sa lasati organismul sa-si faca treaba un timp, pana sa interveniti, in cazuri extreme.

   • Iarasi vin si va spun si in acest caz…complicatiile gripei au survenit in urma sanatatii defectuoase de pana la gripa. Daca organismul avea o imunitate capabila sa lupte, nu ar fi cedat una-doua. Am inteles, pe certificatul de deces s-au regasit complicatiile post-gripale. Deci nu gripa! Vaccinurile nu constituie siguranta in lupta cu bolile, desi in urma suferintei pierderii persoanelor dragi, tinzi sa crezi ca s-ar fi evitat asta. Ce-ar fi daca am incerca sa prevenim si altfel, nu doar stand in baza vaccinurilor si a lua durerea cu mana imediat, in orice suferinta cat de mica?

    • Vaccinurile sunt cel mai eficient mod de a preveni gripa. Grijă generală pentru sănătate ajută, dar nu e suficientă. Era un tip sănătos, am mai zis.

     A avut gripă. Virusul i-a distrus sistemul imunitar și a dezvoltat alte infecții. Nu alimentația i-a distrus sistemul imunitar, ci gripa. Dacă nu avea gripă, avea sistemul imunitar în parametrii normali și nu murea. Atenție la logica simplă.

     • Prietene imi pare rau nu vand sirop de patlagica. Toate celulele canceroase sunt acide si toate celulele sanatoase sunt alcaline. Se stie asta din 1931 si dr. Otto Warburg a luat premiul Nobel pentru asta. Solutia sa nu faci cancer este sa nu te acidifiezi. Acidifierea vine in special din consumul de hrana procesata. Hrana vie te mentine alcalin. Vad ca o arzi destept dar eu chiar am pus pe picioare oameni acolo unde medicina alopata a dat faliment. Si ce sa vezi au apelat la mine chiar si medici si asistente.

  • Gabriela ai auzit vreo data sa recunoasca din sistem toate erorile ce au loc? oameni si copii morti din vina tratamentelor si medicamentelor?? eu nu….si aici doare mult ca nu exista nici o incredere in medicina…eu insasi am avut un fratior nascut si care a murit din cauza medicilor…insa la biopsie au zis ca avea inversata articulatia inimii..adica sa sigur asa e…mai ales ca mama mea trecuse prin aparate de ultima generatie la care depisteaza absolut orice…dar desigur nu asisti la biopsie sa iti demonstreze acest lucru …sistema e prea ocrotitoare ca sa demonstreze erorile sale…hai sa fim seriosi.

  • „În total sunt 39 de metale toxice folosite in vaccinuri, dar in special mercurul (thimerosal = sarea de mercur) si aluminiul sunt principalele suspecte de autism.”

   Vezi? Afirmația asta n-are nici o treabă. Este un articol în care am colecționat toate prospectele și am vrut să văd cât mercur este în vaccinuri. Toate n-au, cu excepția unuia care are niște reziduuri de tiomersal. Alt metal prezent în vaccinuri este sarea de aluminiu. Toxicitatea o dă cantitatea în care se află în vaccin și e sub limita de toxicitate a aluminiului. Se acumulează în corpul copilului mai mult aluminiu din laptele matern, decât din vaccinuri.

   Care sunt celelalte 39 metale toxice? E aproape jumătate din totalul de metale existente în tabelul periodic al elementelor. Afirmații de genul ăsta nu fac decât să dezinformeze și să exagereze.

  • Din principiu un intelectual ar trebui sa stii ca informatiile medicale nu se citesc pe bloguri…..ci pe site-urile cu studii stiintifice….medicina e stiinta….nu barfa sociala….rusine!!!

 45. Cu vaccinul antihepatic am inteles, dar din cate observ le cam faci pe toate. Pot sa te intreb de ce il faci pe cel antigripal? Am o persoana zilnic langa mine, la birou, care isi face acest vaccin si pot spune cu mana pe inima ca a fost de 1000x mai bolnava decat mine. Si tot insista sa il faca. De ce? Ar fi murit daca nu il facea? Ar fi avut simptome cu rezultate tragice?

   • Medicii spun ca ” nu exista om sanatos ci doar insuficient investigat” 🙂 Deci avea si alte boli. Cel putin de una singura sunt sigur : ACIDOZA. Gripa o faci cand esti intr-o faza intermediara a acidifierii corpului.
     Primele semne ale acidifierii corpului sunt: stari de slabiciune, fara energie; constipatie; balonari; dureri de articulatii; dureri de cap; diferite alergii
     Cand suntem intr-o faza intermediara a aciditatii corpului apar: infectii repetate, sinuzite, colite, gastrite, ulcere, raceli, gripe, infectii urinare, psoreazis
     Iar cand corpul atinge un nivel de aciditate extrem, intalnim boli foarte grave cum ar fi cancerele, leucemia, tuberculoza, lupusul, artrita reumatoida. UN ASTFEL DE CORP ESTE DEJA SUPER ACID !!!.
    Corpul omului are un pH alcalin. Atata timp cat este mentinut acest pH esti sanatos. Cand pH-ul corpului coboara sub 7 te acidifiezi si apar tot felul de boli pentru ca mediul acid este unul foarte propice dezvoltatii bacteriilor, virusilor etc.

  • Probavil acea persoana are o componenta imunitara mai precara. Este foarte probabil ca, in absenta vaccinarii antigripale sezoniere, sa fi facut forme mult mai severe de boala. Totodata, orice vaccin antigripal, contine cateva tulpini virale, cele mai frecvente prezente in mediu in cursul sezonului anterior. Vaccinul sezonier nu acopera si celelalte tulpini sau tulpinile nou-sintetizate.
   Sunt sute-mii de tulpini virale… Tocmai de aceea, vaccinul antigripal nu este obligatoriu. El a fost creat, mai ales, pentru persoanele cu multiple tare sau varste extreme, care au o marcata alterare a echilibrului imunitar. Cu respect…

  • Ar trebui sa stii ca virusul gripal e un virus care sufera mutatii de la an la an, din cauza proteinelor exprimate pe capsula sa virala->exista mai multe tulpini de virus gripal si acestea intr-o continua transformare.De accea poate face colegul tau gripa.Vaccinul antigripal e un vaccin facut sa acopere un anumit numar de tulpini preconizate sa apara in urma unor studii care se fac anul .De accea pentru gripa nu s-a gasit un vaccin care sa o inlature ( pentru gripa ca boala, nu pentru anumite virusuri gripale) . Este o masura de preventie pe termen scurt,nu ca in cazul vaccinurilor antihepatitice,anti rubeola etc unde anticorpii sunt mentinuti pe termen lung .

 46. Ok, am inteles diferenta care vreti s-o sublinitati. Insa nu inteleg de ce vaccinurile nu mai sunt ce au fost odata? De ce nu se mai fabrica vaccinuri la noi si contin atatea elemente dubioase(cele care sunt mentionate, caci mai sunt si altele din nefericire) si mai costa si muult mai mult? De curiozitate, ati studiat ce contin vaccinurile din ultimii ani? De ce nu recunoaste nimeni ca sunt atatea efecte secundare de cand acestea sunt importate, nu produse in tara unde sunt date spre utilizare?

  • Cum erau vaccinurile odată? Părinții de azi făceau vaccinuri cu efecte adverse mai frecvente și poate mai grave decât copiii de azi. Dau un exemplu: vaccinul DTP, pentru difterie, tetanos și tuse convulsivă, Astăzi se face un vaccin diferit de cel din anii 80: cel de azi conține vreo 100 de antigeni din componenta pertussis, pe vremea noastră conține vreo 1800. Antigenii sunt acele lucruri la care răspunde sistemul imunitar, ceea înseamnă mai multă treabă pentru el și deci mai multe reacții adverse.

   Am dat 30 lei pe vaccinul antigripal și știu cât costă cel anti HPV. Vaccinurile noi costă mai mult pentru că și costurile din cercetare, testare sunt imense. Cu timpul se amortizează și vor fi ieftine ca cel antigripal.

 47. Oricine are dreptul la o opinie, oricine are dreptul sa isi exprime o opinie fie ea chiar considerata gresita/neinformata de un grup de oameni la un moment dat. Titlul articolului este cel putin la fel de gafant ca presupusa opinie gresita a intervievatei.

 48. A fost foarte clara in privinta alimentatiei, nu mai extrageti din context cuvintele care nu va convin. Prin alimentatie corecta dezvolti o imunitate cat mai mare, iar organismul, logic, e mai imun la factorii de mediu externi cu care intra in contact, daunatori acestuia. Cu alimentatia corecta nu tratezi, previi! Ce este neclar in asta? Luati pastile ca tot pastile cu pumnul veti lua si la 50 de ani, 80 miram-as sa se mai prinda de-acum. In 3 ani de zile nu am facut nicio forma slaba macar, de raceala, de cand sunt atenta in privinta alimentatiei. Va doresc acelasi lucru!

  • Cu pastile tratezi, cu vaccinuri previi. E simplu. Un vaccin conține o bucățică din virus/bacterie, de la injectare sistemul imunitar creează anticorpi, pe care îi va folosi la o eventuală întâlnire cu acel virus/bacterie din mediul natural.

   Alimentația ajută și ea foarte mult, menținându-te sănătos per ansamblu și ajutând celelalte componente ale sistemului imunitar, dar alimentația singură nu poate preveni bolile pentru care se vaccinează. Ori Olivia Steer asta susține, să ne folosim doar de alimentație. E greșit și drept dovadă este numărul de oameni care se îmbolnăveau înainte de introducerea vaccinurilor.

   • In perioada de liceu (acum vreo 15 ani) raceam de 2 ori pe an, toamna si primavara – cu febra si stat la pat. Apoi am mers la facultate in Timisoara si, nu mi-am schimbat alimentatia si nici stilul de viata, dupa un an nu am mai avut aceste neplaceri. Repet: nu mi-am schimbat alimentatia in sensul ca mancam mai sanatos ci poate chiar din contra. Cred ca doar am facut „imunitate” la virus(i). Cum? Habar nu am. Probabil mediul, oameni mai multi, o evolutie naturala a sistemului imunitar. NU neg ca alimentatia nu face diferenta in privinta sanatatii ci spun doar ca sunt o serie de factori care te pot duce spre boala. Cu cat prevenim cu atat mai bine. Deci vaccin.
    PS: Cum pot sa-mi masor PH-ul personal? Am citit ca dumneavoastra in directia asta aveti pareri: bolile intervin atunci cand ph-ul este acid. Sunt curios.

   • Eu acum douazeci de ani am facut o schimbare majora in alimentatie: am inceput sa mananc in cantitati … serioase ceafa de porc cu cartofi prajiti, urmate de tigari, cafea si chestii dulci si chimice. De douazeci de ani n-am mai facut gripa… hmm, food for thought!

 49. Baiatul meu a fost vaccinat de varicela (optional), iar fetita mea nu (intrucat medicul de moda veche mi-a spus ca e bine sa faca boala, ca nu e grav, bla, bla,b la). Eu si fetita ne-am chinuit cu varicela trei saptamani, iar baiatul doua zile, fara sa-l manance nimic si cu bube aproape insesizabile. Eu si fetita ne-am simtit mizerabil, am avut febra 39, n-am dormit de mancarime, iar el nu a avut aproape nimic. Totusi, nu am avut complicatii. Imunitatea am obtinut-o toti pana la urma…

   • Nu functioneaza la toata lumea se pare, nu sunt adepta medicamentatiilor imediat ce am o buba ca sa zic asa, insa nu sunt nici contra, drept dovada sunt vaccinata cu schema vaccinurilor de la stat, la fel si fetita mea si totusi si eu si fetita am facut aproape toate bolile copilariei, varicela, pojar, etc, fetita are 3 ani si in vara aceasta a facut varicela ,a tinut-o 2 saptamani ,saptamana trecuta a facut pojar , a stat 10 zile acasa , dcei nu mai inteleg nimic , daca vaccinurile te protejeaza de virusuri noi de ce le-am facut ? avand in vedere ca suntem vaccinate ,teoretic nu trebuia sa facem bolile acestea ,corect?

    • Ai dreptate, nu funcționează la toți, dar la mare parte da.

     Pentru varicelă nu se face vaccin în schemă noastră, Vaccinul ROR este pentru rujeolă, rubeolă și oreon.

     Cum a fost rujeola la voi, cu complicații?

     Vaccinul ROR e și mai eficient după două doze. Cealaltă se face la 7 ani.

    • Ana, si la mine si la fratii mei se aplica situatia ta. Deci, e ceva putred. Eu zic sa mai auti si alte blouguridespre vaccinare. Stiu eu unul bun creat de o tipa care are aproape zece ani de studii in vaccinuri si este total impotriva.

   • uite tu def dintr-o carte!
    Hepatita B este o boală de natură infecțioasă, agentul patogen fiind virusul hepatitei B (HBV).Virusul este de tip ADN (adenovirus), iar boala mai este cunoscută și sub denumirea de hepatită serică.[1] Boala a cauzat epidemii în părți ale Asiei și Africii și este endemică în China. Aproximativ un sfert din populația globului, mai mult de 2 miliarde de persoane, au fost infectate cu virusul hepatitei B. Acest număr include 350 milioane de purtători cronici ai virusului. Transmiterea hepatitei B se face prin expunerea la sânge sau secreții infectate, cum ar fi sperma sau secrețiile vaginale. Hepatita B nu se poate transmite prin contact zilnic cum ar fi strângerea de mână, folosirea acelorași tacâmuri sau pahare, sărut, îmbrățișare, tușit sau strănut. Boala acută cauzeză inflamarea ficatului, voma, icter și mai rar, decesul. Hepatita B cronică poate eventual cauza ciroză și cancer la ficat, care are o rată mică de răspuns chimoterapiei. Prevenirea infecției se face prin vaccinare. Deși replicarea virusului se face în ficat, virusul se răspândește în sânge, unde proteinele specifice virusului și anticorpii specifici se detectează la persoanele bolnave. Aceste proteine și anticorpi sunt căutați în testele de sânge pentru a diagnostica infecția.

 50. ar putea sa va surprinda dar ce spune ea este adevarat…voi nu ati auzit de mafia industriei farmaceutice ? credeti ca stramosii nostri foloseau toate aceste tampenii , sau ati auzit de efectul placebo ? va lasati controlata si manipulata sanatatea pe banii vostri ….eu zic sa va mai informati … de fapt suntem ceea ce credem ! adica daca credem ca toate acestea ne fac bine sau rau asa va fi !

 51. Nu stiu cine este aceasta Olivia, este pentru prima data cand aud de ea si observ ca argumentele ei nu sunt logice. Nu sunt mama, dar ma gandesc ca in viitor va trebui sa fac aceasta alegere- a vaccina sau nu copilul. Dubiul meu a aparut nu ca urmare a ceea ce spun aceste pseudo-vedete despre vaccinuri si dupa ce am intalnit medici pediatri care refuza sa isi vaccineze proprii copii sau medici care nu recomanda vaccinurile. Fiind de specialitate este imposibil sa nu te intrebi ce stiu ei in plus.

  • Este soția lui Andi Moisescu, cel de la Pro TV cu emisiunea Apropo TV.
   Da, sunt unii doctori care nu recomandă vaccinurile, dar sunt foarte puțini. Discută cu ei și vezi de ce. Dacă îți spun că vaccinurile sunt cauza autismului, că e mai bine să facă bolile copilăriei acum, că nu merită efectele adverse în comparație cu beneficiile, atunci știu și ei despre vaccinuri atât cât știi și tu.

  • Itr-adevar, sunt cativa medici care refuza vaccinarea OPTIONALA a copiilor lor. Sigur nu au refuzat vaccinul anti VHB, BCG, antihaemophilus etc (adica vaccinurile obligatorii). In fond, fiecare este responsabil pentru decizia lui, buna sau rea. Problema apare abia atunci cand ai o parere eronata si ii faci campanie in mijlocul unei populatii neinformate… Tocmai de aceea, este dreptul fiecaruia de a-si asuma raspunderea bolii.
   Vreau sa mai subliniez ca bolile de etiologie virala pun o reala problema de sanatate publica, unele creand probleme mai mici, insa altele pot deveni fatale – hepatite, HIV etc. Din pacate, nu toate acestea au un vaccin care sa le previna! Cu respect…

 52. wow! câte prostii am auzit. aia cu hepatita virală făcută de la o alimentație incorectă e cea mai tare. cică când ești prost sau mort nu-ți dai seama, și e adevărat :))

  • „cica cand” :)) :))
   Cacand si mancand o sa faci hepatita B daca nu te vaccinezi :))
   Daca avem o alimentatie nesanatoasa, in urma digestiei o sa rezulte numai deseuri acide. Corpul nostru este alcalin si daca il acidifiem vom dezvolta tot felu’ de boli. Bila hepatica are un pH alcalin (7,1-8,5). Olivia Steer e o femeie desteapta si foarte bine informata. Medicii mafioti crapa de ciuda ca nu mai putem fi manevrati dupa bunul lor plac. Lasati hrana moarta, procesata, fiarta, fripta si cum o mai pregatiti, consumati cat mai multa hrana vie si o sa vedeti ca veti avea parte de sanatate. Numai hrana vie poate sa-ti aduca in corp un aport corect de minerale, vitamine si mai ales enzime. Enzimele se gasesc numai in hrana vie si oamenii le distrug procesand mancarea. La 38° enzimele incep sa moara si extrem de putine mai trec de 60° . Putem avea toate vitaminele, mineralele, proteinele etc., dar fără enzime acestea n-au niciun rost. Este ca şi acum am avea cărămizile, lemnul şi alte materiale de construcţie dar ne-ar lipsi echipa de muncitori care să ridice casa.
   RUSINE medicilor care nu vorbesc despre alimentatie ! RUSINE RUSINE RUSINE!

   • Sunt medici care cu asta se ocupă: cu probleme de nutriție. Când avem probleme de nutriție mergem la medicul nutriționist care a muncit ani buni să știe cum e cu bila hepatică și nu și-a făcut studiile citind „mii de ore” pe Internet. Recomandările medicale ale specialiștilor în nutriție pentru o alimentațe sănătoasă nu exclud consumul de lapte, carne, ouă și ce ne mai dă vaca nouă.

    Din nou: hepatita B este o boală virală, rezultată în urma infecției în organism a virusului hepatitei B. N-are nicio legătură cu alimentația, decât dacă ești vampir și sugi sânge de cei infectați cu hepatita B.

   • Pentru domnul sau doamna „nerjin” recomand citirea cartii „Enzima miracol” care este scrisa de Hiromi Shinya, unul din cei mai mari gastroenterologi ai planetei. Acest medic pana la varta de 70 de ani a fost bolnav o singura data, la 19 ani, cand a avut o gripa. In rest spune foarte clar ca alimentatia corecta, fara carne si lactate, a fost cea care l-a protejat de boli. O sa vedeti in cartea lui cat sunt de bune carnea si laptele. Mai cititi si „Studiul China” si nu in ultimul rand cartea „SCAPA DE PIETRE LA FICAT SI FIERE” scrisa de medicul Andreas Moritz.
    Nu suntem toti fraieri si citim cartile medicilor cu vocatie. Sunt foarte multi medici care sunt indoctrinati si ajung sa fie in domeniul lor doar „apa de ploaie”. RUSINE medicilor CARE NU VORBESC DESPRE IMPORTANTA HRANEI VII. Ar trebui sa depuna alt juramant si nu pe cel a lui Hipocrate pentru ca il fac de rusine pe parintele medicinei. Sau mai bine spus fac de rusine ceea ce el promova „Alimentele voastre să fie medicamente şi medicamentele voastre să fie alimente”.

   • Nu dau doi bani pe nutritionisti care promoveaza consumul de carne si lactate. Pot sa aiba studii medicale cate vor. Eu mi-am recuperat sanatatea trecand pe hrana vie. N-am mai fost racit de 5 ani in conditiile in care inainte raceam cel putin 3 ori pe an si in perioada iernii trebuia sa dorm cu fular la gat altfel a 2-a zi deja ma durea gatul.
    Cititi ce v-am recomandat :“SCAPA DE PIETRE LA FICAT SI FIERE” si „Enzima miracol”.
    Cei care deja si-au schimbat alimentatia stiu foarte bine despre ce vorbesc. Ei n-o sa faca vaccinuri pentru ca sistemul lor imunitar a devenit din ce in ce mai puternic.

   • Nerjinel, uite asta e tot stiinta:
    Medicii susţin că niciun corp nu poate să fie bolnav, dacă se găseşte în zona alcalină. Toate bolile apar atunci când corpul se află în zona acidă. Cu cât este mai acid, cu atât bolile sunt mai grave. Chiar şi cauza bolilor infecţioase este tot această aciditate formată din cauza unei alimentaţii greşite. Se aruncă vina pe germen, pe un agent patogen, sau pe un aşa numit virus. În realitate, cauza este tot sedimentarea acestor deşeuri acide, fără de care virusul nu poate face “niciun pas” în organism.
    Studiile arată că suntem o comunitate de 50-60 de trilioane de celule şi trăim încă de când ne naştem, laolaltă cu un numar de 10 ori mai mare de bacterii, virusi, microbi etc. Oare de ce nu ne omoară pe loc, dacă sunt de 10 ori mai mulţi şi fac numai rău ? Pentru că aceşti viruşi nu pot să ne facă rău decât atunci când noi ne acidifiem, când începem să acumulăm deşeuri acide !
    Un corp curăţat de aceste deşeuri, prin intermediul crudităţilor,
    NU SE IMBOLNAVESTE.

  • Daca avem o alimentatie nesanatoasa, in urma digestiei o sa rezulte numai deseuri acide. Corpul nostru este alcalin si daca il acidifiem vom dezvolta tot felu’ de boli. Bila hepatica are un pH alcalin (7,1-8,5). Olivia Steer e o femeie desteapta si foarte bine informata. Medicii mafioti crapa de ciuda ca nu mai putem fi manevrati dupa bunul lor plac. Lasati hrana moarta, procesata, fiarta, fripta si cum o mai pregatiti, consumati cat mai multa hrana vie si o sa vedeti ca veti avea parte de sanatate. Numai hrana vie poate sa-ti aduca in corp un aport corect de minerale, vitamine si mai ales enzime. Enzimele se gasesc numai in hrana vie si oamenii le distrug procesand mancarea. La 38° enzimele incep sa moara si extrem de putine mai trec de 60° . Putem avea toate vitaminele, mineralele, proteinele etc., dar fără enzime acestea n-au niciun rost. Este ca şi acum am avea cărămizile, lemnul şi alte materiale de construcţie dar ne-ar lipsi echipa de muncitori care să ridice casa.
   RUSINE medicilor care nu vorbesc despre alimentatie ! RUSINE RUSINE RUSINE!

   • Degeaba continui cu alimentatia – Heptatita B e virala. Nu se face de la alimentatie.

    Stiu, ai si tu o placa cu alimentatia, pentru ca deh, atata ai citit si tu, dar serios; viral =/= nutritional. E ca si cum ai zice ca iei HPV sau HIV sau sifilis sau alte infectii virale de la alimentatie. In mod clar nu intelegi virologia, dar tot iti dai cu parerea.

    Sa te vad pe tine cand iei Hepatita B sau C de la dentist, si ramai cu ea toata viata; oricata mancare raw ai manca. Sa te vad pe tine luptandu-te o viata cu un virus, doar prin dieta. Si problema ta este ca refuzi sa te informezi – sau poate nu ai capacitatea de a intelege? In mod clar nu ai educatia, dar asta se poate forma. Problema e ca oamenii ca tine pun in pericol atatia alti oameni, atatia copii. Da, e important sa ai o alimentatie sanatoasa, dar nu are nicio lagatura cu virologia. Oamenii ca tine sunt periculosi si inconstienti.

  • Deci sa ne intelegem Andi. Eu nu pun in pericol pe nimeni. Sunt terapeut si am salvat cativa oameni de la cutit si nu numai.
   De exemplu am avut pacient cu scleroza multipla-leziuni active. Toti doctorii aia destepti i-au spus ca o sa fie din ce in ce mai rau si ca in 5 ani o sa dea ortu’ popii. Desigur nimeni nu i-a vorbit despre alimentatie nimic. Datorita mie a trecut pe Hrana Vie. I-am recomandat doar ce sa citeasca, retetele si le-a descoperit singura. Nu ma ocup de programe de nutritie. Treaba mea e sa fac terapie craniosacrala si bioenergie. Cert e ca dupa un an de terapie si alimentatie schimbata are leziunile cicatrizate. Si nu s-a adeverit ce i-au spus medicii destepti.

   • Publică studiile tale de caz în jurnale științifice și lasă pe alții să verifice calitatea terapiei tale, pentru a putea confirma sau să reproducă rezultatele tale. De ce nu faci asta? De ce terapiile complementare nu fac asta? Pentru că le e frică de critică.

    Publică de asemenea și cazurile când terapia ta complementară nu a funcționat. De ce nu faci asta? Poate pentru că e antireclamă la terapia ta? Medicina nu funcționează așa. Dacă o terapie medicală nu mai funcționează sau dacă apare una mai bună, nu e nici o problemă în a se renunța la ea, pentru că interesul e pacientul și nu buzunarul.

   • Felicitari pentru opiniile tale non-peer reviewed; chiar cred ce imi spune o persoane pe internet, nu zeci de mii de studii medicale, dovedite si verificate de oameni de stiinta.

    Oricum, hepatita b este tot virala, nu nutritionala, si opiniile tale sunt fix atat – opinii. Nu stiinta dovedita.

   • O nerjin da’ ce bun esti tu!!! Tu esti dependent de un vaccin antigripal si vrei sa lovesti clasa Terapiilor Complementare. Esti tare de tot!
    Mai baiatule eu nu am nevoie de reclama. Cine trebuie sigur ma gaseste. Nu sunt unul dintre terapeutii care isi promoveaza doar terapia si sa-i faca pe oameni dependenti de el. Eu sigur sigur mi-as dori de maine sa nu mai fie nicun om bolnav pe planeta dar compania aia care iti da tie vaccin si care fabrica medicamente sigur nu vrea asta.

     • Nu sunt prosti, sunt destepti! In loc sa promoveze Hrana Vie care inatareste sistemul imunitar mai bine facem vaccinuri.
      Stiu pe cineva care a paralizat de la brau in jos dupa vaccinul impotriva gripei porcine. Nu avea voie sa-l faca pentu ca avea o serie de probleme de sanatate si sistemul lui imunitar nu facea fata si acelui virus cica mort sau ametit din vaccin.
      Doctorita care i-a administrat vaccinul pentru ca asa „trebuie” pentru preventie n-a patit nimic. Ce pacat ca medicii nu sunt sanctionati pentru greselile lor. Ei pot sa omoare linistiti pentru ca au malpraxis. Mengele nu a murit, el traieste prin acest sistem medical bolnav.
      In Japonia esti foarte bine platit daca oamenii de care raspunzi nu se imbolnavesc. Daca au din ce in ce mai multi bolnavi sunt sanctionati.

      • Văd că tot promovezi hrana vie. Probabil un vrei să mănânci animale, pentru că ai o simpatie pentru ele. Te întreb, dacă ai o așa mare simpatie pentru animale, de ce nu militezi pentru cei care distrug habitate naturale pentru a crea terenuri pe care să se cultive hrana vie? Fii corect până la capăt.

      • domnul nerjin cred ca ai probleme grave la cap ce spune domnul si ce intelegi sau subintelegi tu? are mare dreptate ce ziceterapii complementare ca medicii nu patesc nimic..am adresat intrebare pediatrei copilului daca pun vaccin copilului si copilul are consecinte cine poarta raspundere??? nimeni …dar daca eu decid sa nu imi vaccinez copilul si se intampla sa ia boala sa aiba consecinte cine raspunde? pai insasi tu…ahhh deci asa???atunci prefer sa raspund eu decat sa nu raspunda laboratorul ce produce acel vaccin…

      • Incep prin a spune ca da, foarte multa lume prin schimbarea alimentatiei si-a imbunatatit starea de sanatate si a reusit sa stopeze din evolutie anumite boli sau sa le evite cu totul, insa asa cum am invatat la facultatea de medicina, timp de 6 ani, fiecare organism este unic. NU toate organismele reactioneaza la fel la acelasi tratament desi sufera de aceeasi boala. Sunt persoane care au dus o viata echilibrata, fara fumat, alcool, mancare nesanatoasa care au facut anumite boli cum ar fi cancer, si altele total la polul opus care au murit de batranete.
       Un fost coleg de-al meu, a contactat virusul hepatitei B mergand la dentistul care a avut instrumente prost sterilizate. El nu consuma alcool, nu fumeaza, nu mananca prostii, fiind implicat si in multe actvitati sportive de-a lungul studiilor.
       Inteleg ca aveti o opinie insa trebuie si dumneavoastra sa aveti capacitatea de a intelege ca nu aveti dreptate in totalitate, mai ales in ceea ce priveste bolile virale pe care nu le faci mancand carne si restul produselor animale ci venind in contact cu virusul prin persoane, intrumentar, sange, deoarece propaganda dusa de dumneavoastra incepe sa devina putin extremista amintind de fanaticii religiosi si mai aveti putin si sustineti ca faci accident cu masina doar daca mananci carne sau ca ar trebui desfiintate facultatile de medicina pentru ca oricum noi „desteptii” fie ca suntem cardiologi, orl-isti, ortopezi, chirurgi sau in alt domeniu al medicinei facem umbra pamantului degeaba doar pentru ca suntem medici.

      • Stimata doamna Iulia va recomand sa cititi cartea „SCAPA DE PIETRE LA FICAT SI FIERE” scrisa de medicul Andreas Moritz si apoi mai povestim. Degeaba ati facut medicina ca daca nu ar fi medicamentele nu ati mai putea face nimic. Degeaba stai cu un stetoscop in mana, daca nu ai medicamnete esti mort, nu stii ce sa-i faci pacientului. Credeti-ma bioenergia face multe, foarte multe. Cu bioenergia nu poti sa faci rau dar cu medicatia da. Sper sa nu mai apelez la medici niciodata. La facultate nu va invata si despre sistemul energetic al corpului uman. Nu inseamna ca daca ai terminat medicina trebuie neaparat sa fi si un medic bun. Aveti noroc ca exista malpraxis. Asa e foarte usor sa faci medicina. Nu raspunzi pentru nimic. Tatalui meu i s-au prescris medicamente pentru tensiune. A facut doar „tensiune de halat alb” din cauza emotiilor si doamna doctor s-a si grabit sa-i prescrie medicamnete. Acea doamna a omis sa-i prescrie si ceva de eliminat apa si in 2 luni i s-au umflat picioarele foarte tare. Cine plateste greseala acelei doamne? Cine plateste suferinta tatalui meu pentru medicatia gresita? Da, multi medici fac umbra pamantului ! Am intrerupt medicatia si in decurs de cateva zile picioarele si-au revenit la normal. Nu are niciun fel de probleme cu tensiunea, totul e normal, la acel control medical a fost ceva de moment din cauza emotiilor.

      • Nu, la facultate ne-au invatat ca exista pe lumea asta 3 tipuri de medici: cei care termina facultatea de medicina, romanii si mamele si pe zi ce trece ma conving ca asa este.
       Cum am zis si in comentariul anterior nu resping afirmatiile dumneavoastra, insa si dumeavoastra trebuie sa intelegeti ca datorita medicinii decesul apare la o varsta mai inaintata decat acum 300 de ani de exemplu. Descoperirile medicale, vaccinurile, medicamentele pe care le blamati atat de mult au reusit sa reduca asa numita
       „selectie naturala”, unde un organism mai slab nu avea nici o sansa de supravietuire. Dumeavoastra puteti crede mai departe ceea ce doriti, insa nici nu este corect sa spuneti ca doctorii sunt rai, probabil in viziunea dumneavoastra suntem antichristul. Insa ma repet opinia este a dumneavoastra, aveti dreptul la ea, dar nu mai aruncati cu noroi in toti doctorii doar pentru ca ati avut parte de niste intamplari nefericite, deoarece sunt medici pe intreg mapamondul care au salvat vieti, care au redat calitatea vietii unui om. Prin biorezonanta nu veti reusi niciodata sa mariti diamentrul bazinului obstetrical al unei gravide pentru ca fatul sa poata trece pe acolo la o nastere naturala, si aceea femeie va avea nevoie de medici pentru a-si aduce copilul mult asteptat pe lume, dar asta e deja o alta discutie care depaseste cu mult problema dezbatuta in articol si afirmatiile facute de catre doamna Olivia Steer.
       Va multumesc, viata lunga sa aveti.

      • Hrana vie, raw vegan, etc… hei, oameni buni, hrana mea se caca in hrana voastra!

       @moderator: nu am pretentia sa-mi aprobi comm-ul de fata, e doar o reactie adversa la cretinism. Pur si simplu trebuia sa scriu asta si nu tin mortis sa o fac publica. Posibil sa fi facut autism de la vaccinarile din copilarie 🙂

   • Nu cunosc activitatea dumneavoastra terapeutica, deci ma voi referi strict la ce ati scris. Scleroza multipla nu are, deocamdata, un tratament CURATIV. Cicatricile creierului si maduvei sunt caracteristice evolutiei bolii si nu inseamna nicidecum vindecare. Exista mai multe forme ale acestei maladii, pacientul dumneavoastra fiind probabil intr-o faza de remisiune (cea pe care dumneavoatra o considerati vindecare), in care ajungea cu sau fara terapii farmacologice sau complementare. Va veti mai intalni cu el, daca nu dumneavoastra, neurologii cu siguranta! Va rog sa va informati, inainte de a va considera vindecator de boli incurabile. Nu mai respingeti stiinta! Si da, sunt medic…

    • Nu am spus ca s-a vindecat complet ci doar ca a ajuns intr-o faza de cicatrizare a leziunilor. A facut terapie craniosacrala un an si eu zic ca ar mai fi trebuit sa continue dar vom vedea ce arata urmatoarea tomografie. Macar a trecut pe hrana vie si sunt linistit chiar daca probabil nu ma voi mai intalni cu acea persoana ca aschimbat ceva foarte important : ALIMENTATIA. Pana sa ajunga la mine acea persoana manca de 3 ori pe zi carne si asta inca din copilarie. Avea si probleme grave de constipatie. Ce ziceti ca intestinele contin mai multi neuroni decat creierul? Oare era normal sa-i fie afectat sistemul nervos cand avea scaun la 4-5 zile? Si ce ziceti ca acea comisie de doctori docenti care a evaluat acea persoana nu stie nimic despre problema ei de constipatie care era din copilarie? Si stiti de ce ? Pentru ca n-au intrebat-o! Halal comisie! Halal evaluare! Halal Preventie! Au stabilit doar efectul si nu au sapat suficient dupa cauza. Daca nu ajungea la mine cine stie daca o constientiza cineva vreodata de cat de importanta e alimentatia.
     Si sa va mai zic un caz mai deosebit: in 2010 am preluat o persoana cu o gramada de boli printre care osteoporoza gradul IV. Ce ziceti ca de 2 ani la testul Dexa a iesit ca are osteopenie, adica inceput de osteoporoza. Si asta se vindeca asa de la sine ? Sau cum? Ma intreb si eu cand o sa plateasca medicii daca distrug un om cu medicamnete? Cand? Cand va veni acea zi sa-si asume responsabilitatea?

   • Cred ca dvs confundati scleroza multipla cu cine stie ce eczema sau eritem cutanat. Scleroza multipla este o boala a sistemului nervos, afectand in special substanta alba din creier sau maduva spinarii. Leziuni apar, intr-adevar, la nivelul tecii de mielina, dar imi e imposibil sa cred ca dvs ati vazut, mai ales cu achiul liber, aceste leziuni nervoase. Ce inseamna pentru dvs „leziuni cicatrizate?” Unde erau ele localizate? Si as mai vrea sa stiu, cand ati vazut ultima data bolnavul/bolnava? NB! Boala are perioade de acalmie si perioade de exacerbare (recadere sau prrogresie, in functie de caz). Cu respect…

     • get your shit straight: SM se verifica prin rezonanta magnetica (RMN), nu CT (tomografie computerizata).
      leziunile pot fi active sau inactive, dar prezente si daunatoare. si eu am perioade de remisie in care leziunile nu mai prind substanta de contrast (daca citesti, vezi ca nu mai e un criteriu de acut, e doar un detaliu al bolii care sugereaza nevoia urgenta de metilprednisolon). ba chiar mi-au disparut unele leziuni – m-am vindecat? NU! cine citeste anatomopatologie, stie ca leziunile doar sunt mai mici, si boala evolueaza insidios.

      adica, dupa ani de zile, voi resimti acele leziuni microscopice azi.

      nu cred ca intelegeti voi toti cat de frustrant e sa vezi adulti fara capacitate de rationare, dar cu drept de vot. cum de aveti voie sa folositi vasul de wc? nu va e frica ca cadeti si va sunt absorbite organele interne?

      teoretic, ati invatat biologie si chimie, n-ar trebui sa va sperie orice formula, masa moleculara, denumire latineasca, legatura filogenetica. ce s-a intamplat cu voi? n-aveti probleme in viata?

      daca eu fac oreion de la copii vostri nevaccinati, care elimina patogenul o perioada mai lunga de timp decat un vaccinat, eu fac puseu si pot paraliza – picior, mana, fata, gat (ma inec cu mancare, ca faringele paralizeaza), ca sa nu mai zic ca un creier bolnav chiar si pe alte zone decat cele cognitive, e idiot, deci nu pot lucra in perioada de acutizare.

      voi aveti raspunderea si va comportati ca niste nebuni, lasand sa se intample asa ceva, deci ar trebui sa platiti. dar legiuitorul n-a pus la punct legi prin care sa-si recupereze paguba pe care voi o produceti.

      PS: uite ce zice PRIMUL PROFESOR DE MEDICINA COMPLEMENTARA (http://en.wikipedia.org/wiki/Edzard_Ernst): edzardernst.com/. he calls bullshit on all of you, idiots. dar el nu s-a imbogatit de pe urma fraierilor, nu?

      • Esti asa cum indica numele :))
       Te citez: ” Daca eu fac oreion de la copii vostri nevaccinati, care elimina patogenul o perioada mai lunga de timp decat un vaccinat, eu fac puseu si pot paraliza – picior, mana, fata, gat (ma inec cu mancare, ca faringele paralizeaza), ca sa nu mai zic ca un creier bolnav chiar si pe alte zone decat cele cognitive, e idiot, deci nu pot lucra in perioada de acutizare.”
       Pai [apelativ șters], nu voi spuneti ca daca va vaccinati nu mai faceti boala? Si daca spui ca vaccinul nu da imunitate decat pe o anumita durata de timp, rezolva problema simplu: VACCINEAZA-TE DE CATE ORI ESTE NEVOIE, DAR NU OBLIGA PE ALTII SA BAGE SUBSTANTE NOCIVE IN COPIII LOR.
       N-AI DECAT SA-TI FACI SI 10 VACCINURI ODATA SI SA LE REPETI DE CATE ORI VREI, NOI NU NE OPUNEM.

       Nota adminului: este de bun simț să încercați să fiți cât de cât civilizați în comentarii

      • Eu stiu ca acum aprox 2 ani a fost un scandal cu vaccinurile acelea importate din Danemarca, cand f multi copii au avut reactii adverse printre care si aparitia acelor noduli. Daca vi s-ar fi intamplat voua, copiilor vostri, tot asa ati fi spus, ca nu-i de la vaccin, sau ca e firesc sa se intample asa?! Cine stie ce efecte vor avea pe termen lung? A FACUT CINEVA VREUN STUDIU PE TERMEN LUNG REFERITOR LA EFECTELE VACCINURILOR ASUPRA ORGANISMELOR UMANE. Si ma refer la cativa ani, nu doar o zi, o saptamana, o luna?
       Stiti care e paradoxul? DACA UN PARINTE REFUZA VACCINAREA COPILULUI SI COPILUL PATESTE CEVA( nu neaparat din cauza ca nu l-a vaccinat), parintele poate fi urmarit penal, DAR DACA DIN CAUZA VACCINURILOR COPIII AJUNG LEGUME, MEDICII SPUN CA NU E DE LA VACCIN, SI NIMENI NU E TRAS LA RASPUNDERE, desi copiii erau bine merci inainte de a face vaccinul!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s