Olivia Steer, n-ai dreptul la opinii medicale!

Olivia Steer vaccinuri
Olivia Steer vaccinuri

Olivia Steer a fost intervievată de Kanal D privind lipsa vaccinului anti hepatita B din maternități. Nu este doctor, nu are studii medicale și, cu toate astea, Kanal D consideră că are o părere avizată despre acest subiect. Problema Oliviei Steer nu este lipsa vaccinului, ci faptul că ea le consideră pe toate rele, toxice, mitice, pline de chimicale. Folosește momentul pentru a recita retorica trendului anti vaccinare și concentrează în 60 secunde majoritatea miturilor privind vaccinurile.

Iată ce are de spus:

Eu am o părere foarte proastă despre toate vaccinurile care se fac tuturor. Nu cred în ele pentru că toate vaccinurile au în compoziția lor mercur și aluminiu, o combinație fatală, care de cele mai multe ori dă probleme de sănătate copiilor, iar în cazurile mai grave autism. Mă țin departe de ele. Hepatita B este o boală a ficatului. Un ficat obosit, prost hrănit va face hepatita B. Dacă te hrănești corect, și te detoxifici, și mănânci multe fructe și multe legume, te imunizezi în mod natural și n-ai nevoie de niciun vaccin. Vaccinurile sunt periculoase, sunt niște produse fabricate din substanțe chimice, de sinteză, extrem de periculoase, care nu au cum să te protejeze. Vaccinurile sunt un mit, nu te protejează, te îmbolnăvesc. Poate că efectele nu sunt imediate, ca atunci când copilul începe să dezvolte tot felul de simptome grave, febră de 40 de grade, vărsături și așa mai departe, iar treptat, treptat chiar autism, dar acele substanțe se acumulează în  organism și, dacă tu nu ești capabil să le scoți rapid și eficient, ele se vor transforma în tumori canceroase sau alte probleme de sănătate foarte grave.

Eu cred că o mamă care se alimentează corect și își hrănește la sân copilul îi oferă nu numai dragoste, tinându-l în brațe tot timpul, pe măsură ce îl crește și-l alimentează astfel, ci îi oferă și toată protecția de care copilul are nevoie. Sunt studii, e adevărat nu populare, pentru că nimeni nu are motive să popularizeze aceste studii, care spun că-n laptele de mamă există anticorpi care se transferă copilului. (Reporter: Și dacă nu are mama lapte?). Nu există așa ceva. Laptele de mamă este secreția iubirii. Atunci când îți iubești copilul și-l ții în brațe, laptele începe să se producă. Au existat cazuri fabuloase într-un studiu UNICEF, pe care l-am citit la momentul la care eram însărcinată cu primul meu copil, care povesteau de cazul unui copil rămas orfan la naștere, luat în brațe de bunica lui, disperată să-l țină în brațe pe nepoțelul care rămăsese orfan și căreia i-a venit laptele din dragoste pentru nepotul ei. Nu există mamă care să nu aibă lapte, dacă-și iubește copilul, dacă l-a dorit și îi dorește tot binele din lume.

Vedetele au o mare influență asupra oamenilor și nu întodeauna este una bună. Imitarea gesturilor unui anumit cântăreț creează cel mult prejudicii caracterului, dar adoptarea deciziilor medicale după sfaturile date de o vedetă, ce contrazic toate recomandările medicilor poate fi o practică periculoasă nu numai pentru tine și familia ta, dar și pentru cei din jurul tău.

Olivia Steer este mamă, are un discurs afectiv, nu indiferent sau poate rece, ca al unui doctor și-l recită cu mare încredere în ceea ce spune. Asta ar putea fi suficient pentru unele mame, dar, pentru că e în contradicție mare cu ceea ce spun pediatrii, ele trebuie să-și pună întrebarea normală: „Este oare adevărat ceea ce spune Olivia Steer? ”. Să spunem că nu știi nimic despre vaccinuri, decât ceea ce știe toată lumea, că previn anumite boli. Voi extrage punctele esențiale din discurs și vom vedea cam cum e cu aceste înduioșătoare, dar false afirmații.

Părerea noastră despre vaccinuri

Chiar nu contează părerea nimănui despre vaccinuri. Prezentatorul documentarului Cosmos, pe care-l vedem la National Geographic, Neil deGrasse Tyson,  spune cam așa: „Partea bună despre știință este că este adevărată, indiferent dacă tu crezi în ea sau nu”. Vaccinurile sunt parte a medicinii bazată pe dovezi, sunt rezultatul unor invenții științifice, unor studii medicale, unor minți care au petrecut mii de ore în laborator și nu mii de ore căutând informații despre vaccinuri în colțurile cele mai dubioase ale Internetului, săpând după bloguri care să confirme o părere deja formată despre acest subiect. Faptul că Olivia Steer, fără studii medicale, are o părere proastă despre vaccinuri nu schimbă cu nimic știința din spatele vaccinurilor. Ea rămâne adevărată, indiferent dacă îi place Oliviei Steer sau nu.

Combinația fatală de mercur și aluminiu și alte substanțe chimice

Este foarte obișnuit faptul că oamenii nu înțeleg că noi toți și tot ce ne înconjoară suntem rezultatul combinațiilor de substanțe chimice. Sarea de bucătărie este o substanță chimică formată din elementele chimice clor și natriu. Dacă te gândești separat la clor și-l asociezi cu produsele de curățare despre care știi că nu trebuie consumate și dacă am urma logica Oliviei Steer, n-am mai consuma sarea de bucătărie. Dacă te gândești separat la sodiu (natriu), ai putea să refuzi să mai consumi sarea de bucătărie atunci când afli că pulberea de sodiu în prezența oxigenului explodează. Asta e logică simplă, dar nu trebuie să ne oprim aici. Conțin vaccinurile mercur și aluminiu? Răspunsul este că unele vaccinuri au conținut tiomersal, o sare de mercur și acum unele vaccinuri conțin o sare de aluminiu. Aceste substanțe chimice au anumite roluri în funcționarea vaccinurilor și, dacă ele n-ar fi prezente, fie n-ar fi eficiente, fie ar fi prea periculoase pentru om. Deci Olivia Steer este neinformată privind substanțele chimice: vaccinurile nu conțin mercur, m-am uitat în prospecte și veți vedea asta aici, sărurile de aluminiu trebuie să fie în vaccinuri pentru a stimula sistemul imunitar și sunt în limitile de siguranță acceptate și sper că Olivia Steer va înțelege că felul în care folosește noțiunea de substanță chimică este total greșit, cu unicul scop de a băga frica în mămici (la televizor de data asta).

Sunt vaccinurile cauza autismului? Dar a cancerului?

Nu, vaccinurile nu sunt cauza autismului. Acest mit a apărut după ce un fost doctor cercetător, Andrew Wakefield, a publicat un studiu fraudat pe 9 copii din care ar fi reieșit că vaccinul ROR duce la autism, din motivul că este un vaccin combinat. A sugerat guvernului britanic să schimbe schema de vaccinare cu vaccinuri separate pentru rujeolă, rubeolă și oreon și, surpriză, el deja lucra la scoaterea pe piață a unor astfel de vaccinuri (nimeni nu știa despre asta atunci). Și dacă ar fi fost numai asta, dar mai era implicat și într-un proces dintre părinții unor copii cu autism și compania producătoare a acelui vaccin. Din nou, nimeni nu știa acest lucru la acea vreme. Frauda a fost descoperită, licența de doctor i-a fost retrasă, articolul a fost retras din revista Lancet dar lucrurile astea par a fi insuficiente, pentru că mitul deja s-a format: vaccinurile sunt cauza autismului. De atunci și până acum s-au făcut zeci de studii în diverse părți ale lumii, care au cuprins peste un milion de copii și nu s-a găsit nicio legătură cauzală dintre vaccinuri și autism. În lumea medicală nu este nicio controversă privind acest aspect, singura controversă pe care o mai găsiți este pe Facebook. Până acum sunt Zero cazuri de autism, nici imediat după vaccin și nici în timp care să fie din cauza vreunui vaccin. Olivia Steer este din nou prost informată și despre acest aspect al vaccinării. Despre povestea fostului doctor Wakefield găsiți aici, iar despre imensitatea studiilor vaccinuri-autism găsiți aici.

Dar despre cancer? Dacă încerci să cauți despre asta, găsești pe Internet articole despre vaccinul antipolio și infectarea lui cu un virus SV40 acum vreo 50 ani. Este adevărat, vaccinul antipolio a fost contaminat cu acest virus acum 50 de ani, dar problema a fost rezolvată. Mai mult, s-a demonstrat că acest virus nu provoacă cancer la om. Olivia Steer probabil, în acele mii de ore de informare pe Internet, n-a dat și peste aceste informații esențiale și nici nu s-a gândit să se întrebe dacă vaccinul antipolio este contaminat și acum cu SV40. Dar nu este și o demontare detaliată a acestui mit găsiți aici. Ce e mai trist este că părinții refuză două vaccinuri care protejează împotriva a două forme de cancer: cancerul la ficat din cauza hepatitei B și cancerul de col uterin din cauza virusului HPV. Cum poți să spui că îți iubești copilul când îi refuzi protecția împotriva cancerului?

Hepatita B – confundăm, confundăm, confundăm, dezinformăm

Hepatita este de mai multe feluri: cea virală (de tip A, B sau C cauzată de virusuri), toxică (din cauza medicamentelor) sau alcoolică. Olivia Steer afirmă că hepatita virală de tip B este cauzată de alimentația proastă și de obosirea ficatului. Uite, de aceea nu trebuie să promovăm la televizor vedete care nu sunt medici, pentru că fac astfel de confuzii jenante pentru ele și periculoase pentru alții. Dacă o mămică se hotărăște să refuze vaccinul pentru virusul hepatitei B și să-i dea copilului în schimb o alimentație considerată sănătoasă, face o alegere greșită. Hepatita virală de tip B este cauzată de un virus și nu de alimentație, medicamente sau alcool.

Efecte adverse reale versus boli

Dacă credeți că o febră 39 grade este periculoasă pentru copilul vostru, atunci o paralizie din cauza poliomielitei, o surzenie din cauza oreonului, o leziune permanentă a creierului din cauza rujeolei cum vi se par? Nu știați că se pot întâmpla lucrurile astea? Credeați că vaccinurile se fac pentru simple bubițe ale copilăriei? E timpul să luați fiecare boală prevenibilă prin vaccinare și să-i studiați evoluția și complicațiile și să conștientizați că sunt boli care încă mai omoară copii în spitalele din România. Ca să vă convingeți, aruncați un ochi pe situl Institutului de Sănatate Publică și vedeți cam câte avorturi a provocat rubeola în anii recenți, câte malformații pe viață, câți a băgat în spital rujeola și nu mai întrebați pe Facebook dacă sunt mămici care au avut copii nevaccinați cu rujeolă sau rubeolă, că nu le găsiți acolo, le găsiți în spitale.

Alăptarea și bolile prevenibile prin vaccinare

Prin alăptare se transmit anticorpii de la mamă la copil, la fel ca și cei ce se transmit și în timpul sarcinii, prin placentă, nu e niciun secret din asta. Unul din principalele argumente pentru care se recomandă alăptarea este dobândirea de imunitate de către copil. De aceea și eu recomand să vă alăptați copiii, chiar dacă la început poate pare a fi incredibil de greu, obositor și dureros pentru voi. Unele mame poate nu pot alăpta și nu, asta nu înseamnă că nu-și iubesc copiii. Vi-i iubiți, dar unele activiste pro-alăptare iau lucrurile în extrem și n-au nicio o problemă a înțelege și a dezvolta empatie pentru mamele care nu pot să facă asta și le lovesc acolo unde le doare mai tare: „ești o mamă denaturată care nu-și iubește copilul”. Eu aș putea spune la fel despre părinții care nu-și vaccinează copiii, ar fi asta adevărat? După mine, dacă-ți pui conștient copilul într-un așa pericol, nu prea îl iubești.

Problema e că, pentru a avea această imunitate dobândită prin alăptare, mama nu numai că trebuie să alăpteze, dar trebuie să aibă la rândul ei acești anticorpi. Apoi această imunitate dispare însă în timp, anticorpii nu sunt ai copilului, nu sunt creați de sistemul lui imunitar, nu au capacitatea de a se reproduce, mor și dispar la scurt timp de la alăptat. Apoi numărul lor nu este totdeauna suficient pentru a lupta cu virusurile, dar vă salvează schema de vaccinare care se face cât mai curând posibil pentru copil. După ce se termină cu alăptatul, copilul nu mai are de unde să primească anticorpi. Momentul poate să apară fie mai devreme de un an, fie la 4 ani gândindu-ne la unele mămici care merg cu alăptatul până la această vârstă.

Nu vă lăsați sănătatea copiilor pe mâna vedetelor. Faptul că apar pe sticlă nu le face mai deștepte, nici mame mai bune, nici doctori, nici specialiști. Când veți avea copilul bolnav din cauza rujeolei nu va veni Olivia Steer să vă explice că ea a avut dreptate și medicii sunt niște inculți care nu știu nimic. Nu, nu vă mai gândiți că va veni, că nu va veni. Tot doctorii vă vor salva copilul, dacă vor putea și vă asigur că atunci nu veți mai avea niciun gând dacă aparatele la care sunt conectați cauzează cancer sau dacă tratamentele care li se dau conțin aluminiu și mercur. Va fi ultima voastră grijă.

Interviul îl găsiți aici, pe situl Kanal D.

446 de gânduri despre &8222;Olivia Steer, n-ai dreptul la opinii medicale!&8221;

 1. sa fim feriti de polio, ca atunci nu stiu ce explicatii mai da steer. ne imunizam cu fructe si legume? si de polio???? boala este mutilanta sau letala. vaccinarea in masa a scazut imbolnavirile de la 350000 la sub 1000 anual in lume. steer este inculta medical complet.

 2. Fast food si manipulare
  E de apreciat faptul ca exista oameni ce cauta raspunsuri dincolo de tot ce apare la TV gata ambalat si etichetat. Libera exprimare este un drept si fiecare are dreptul sa gandeasca, sa caute informatii si sa isi spuna parerea.
  Este trist insa faptul ca unii dintre voi au o atitudine agresiva, un limbaj sarac si malitios, lucru care denota o frustrare personala si un grad de inteligenta scazut.
  Am citit destule comentarii si am observat un lucru foarte important: informatiile si opiniile voastre sunt scoase din context; Nu ar fi mai corect ca noi oamenii sa apreciem un fenomen, un fapt la o scara mai larga?
  Nu sunt impotriva vaccinurilor ca si concept si nici impotriva medicamentelor, dar istoria + numarul alarmant de cazuri de autism + numarul oamenilor (medici renumiti, jurnalisti) care isi pun la bataie fundul doar ca sa ne deschida noua ochii, dezvaluie o realitate pe care refuzam sa o vedem sau sa o studiem.
  Tot vad articole pro si contra vaccinuri, si care mai de care se bate sa indice o sursa cat mai sigura care detine adevarul absolut, dar refuzam sa ridicam capul si sa analizam lucrurile in ansamblu.
  Cand am ales sa nu imi vaccinez copilul, am facut acest lucru pentru ca de-a lungul timpului am citit multe articole pe diverse teme care mi-au starnit curiozitatea (da, de pe internet, ca nici ziarele nu le mai cumpara oamenii ca inainte ci le citesc de pe tableta). Si toate aceste informatii, puse cap la cap m-au facut sa nu am incredere in tot “sistemul”, tinzand sa cred mai degraba ca in spatele promovarii a tot felul de medicamente, se afla oamenii foarte puternici care isi urmaresc mai intai interesul personal (sa faca cat mai multi bani si sa aiba cat mai multa putere):
  1. Clanul Rockefeller: probabil va este cunoscut numele, dar stiati ca:
  • Astazi controleaza tot ce inseamna marile companii farmaceutice?
  • Ca fac donatii considerabile Universitatilor prestigioase de Medicina, lucru care le permite sa isi promoveze defapt principiile (toti oamenii sunt bolnavi si au nevoie de cat mai multe medicamente) si indoctrineaza oamenii din radacina ca sa vanda asta (formand medici)?
  • Ca au intreg pachetul: fabrica medicamente, fac studii medicale, tot ei le testeaza si le dau unda verde, le fac publicitate, si manipuleaza informatiile prin intermediul medicilor care sunt platiti de ei?
  • William Avery Rockefeller era un om perfid si marsav care se autoproclama doctor, desi nu avea studii in domeniu: el vindea oamenilor bolnavi de cáncer sticlute cu petrol la preturi foarte mari, mintindu-i pe acestea ca ii va vindeca de boala grea (insa starea lor de sanatate se agrava si mai mult). Fara remuscari, omul avea un singur interés: sa castige multi bani!
  • Prin 1915 Curtea Suprema s-a hotarat sa ia atitudine si sa opreasca toata afacerea Rockefeller, insa acestia devenisera atat de puternici si influenti ca nu i-a mai putut opri nimeni.
  • Aici aveti cateva dintre nenumaratele articole de pe internet:
  http://whale.to/b/ruesch.html
  http://www4.dr-rath-foundation.org/THE_FOUNDATION/history_of_the_pharma_cartel.html
  http://www.collective-evolution.com/2016/02/04/rick-simpson-challenges-rockefeller-medicine-big-pharma/
  • Ei bine ganditi-va acum la faptul ca acest clan Rockefeller este prezent peste tot astazi (implicati in companiile farmaceutice, se proclama ca si mari filantropi, ca doar trebuie sa spele ochii lumii cumva), si apoi imaginati-va reclámele de la TV pentru medicamente si toata manipularea din mass media – pentru ca ei si altii la fel stau in spate la tot acest mecanism (nu stau oameni simpli ca noi).
  2. S-au vandut in 1920 produse cosmetice radioactive:
  http://io9.gizmodo.com/seriously-scary-radioactive-consumer-products-from-the-498044380
  • Astazi spun ca nimeni nu stia de efectele secundare, insa culmea, asa peste noapte, cat ai bate din palme au inteles ce inseamna defapt uraniu si l-au folosit la bombele nucleare.
  3. Jack Andraka va suna cunoscut?
  http://www.independent.co.uk/news/science/the-first-early-test-for-pancreatic-cancer-devised-by-15-year-old-jack-andraka-8604473.html
  • La doar 15 ani a descoperit un test mult mai eficient pentru cancerul pancreatic, test care s-a dovedit a fi mult mai ieftin, mai rapid si mai clar decat orice alta metoda de pe piata
  • Cum e posibil ca un copil de 15 ani sa ajunga la o astfel de descoperire? De ce nu au descoperit o astfel de solutie marii medici cu experienta in spate si multi ani de studiu, sau era mai convenabil sa vanda un test pe bani grei?
  4. Ce este conspiratie si ce nu?
  • Toate articolele de pe internet care dezvaluie o alta latura a realitati (diferita de cea de la TV) sunt clasate in categoría “bullshit”, pentru ca nu exista conspiratii, nu e asa? Exista doar oameni care se plictisesc si stau mereu pe internet sa scrie articole false, sau doctori care fac studii false, conferinte pline de minciuni, jurnalisti mincinosi etc.
  • Adica Julian Assange, Andrew Wakefield si cei 12 medici care au studiat efectele negative ale vaccinurilor, si multi altii, sunt toti niste mincinosi si au pus la bataie cariera, viata si linistea personala, doar asa, ca se plictiseau.
  • Si daca SISTEMUL ne vrea binele mereu (adica oameni influenti care detin puterea, nu neaparat presedinti sau politicieni) atunci cum explicati:
  • Genocidul din al doilea razboi mondial? Cine a permis toate crimele si ororile de acum 70 si ceva de ani? Stiu sigur ca nu le-au permis oameni de rand ca noi (pentru ca e nevoie de multa putere sa faci asta), ci tot aia de sus care astazi ne vand pastile si alte porcarii.
  • Cine a permis experiméntele japonezilor pe chinezi tot in al doilea razboi mondial? Ti se ridica parul numai cand vezi ce faceau oamenilor, erau monstri:
  https://ro.wikipedia.org/wiki/Unitatea_731
  • Si tot in acelasi stil, mai tarziu, cum au permis macelul din comunism? Mii de oameni deportati, macelariti, incarcerati si supusi unor tratamente greu de imaginat?
  • De ce comunismul a lovit in intelectuali si in preoti si prostii erau promovati si pusi sa calce in picioare pe ceilalti? Pentru ca e greu sa manipulezi niste oameni inteligenti carora nu le este frica sa vorbeasca liber ca sa auda si altii.
  • Toate porcariile astea au fost generate, permise si incurajate – si nu de catre Hitler, Ceausescu, Franco etc, ci de multi oameni cu putere din umbra.
  • Dar de Gudrun Burwitz ce stiti? Este fiica lui Himmler (mana dreapta a lui Hitler) si astazi ea duce mai departe idiologia si principiile tatalui ei:
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-3093947/The-daughter-hero-worships-Heinrich-Himmler-SS-chief-s-adoring-child-remains-committed-Nazi-supports-war-criminals-70th-anniversary-suicide.html
  • Are destula putere (ca doar tatal ei a luat toate bunurile evreilor) si a ajutat din umbra multi criminali de razboi nazisti si uite ca isi permite sa promoveze si astazi tot ce inseamna “nazism” si culmea, nimeni nu se ia de ea, nici o Curte Suprema, de ce oare? Si mai interesant este faptul ca are foarte multi sustinatori cu putere, anonimi care fac donatii lunare.
  5. Dar stiati ca G Bush a cumparat ditamai terenurile in Paraguay ca sa puna mana pe apa potabila?
  https://agorafinancial.com/2015/04/24/why-did-george-bush-buy-nearly-300000-acres-in-paraguay/
  • Omul asta, care a fost presedintele Americii si se presupune ca a luptat pentru binele común,
  si-a urmat doar interésele proprii cand a cumparat terenuri sub care se afla mari izvoare de apa potabila.
  Si stiti care e culmea ironiei? Ca localnicii vor cumpara propia lor apa de la hotul asta, pe care nu-l opreste nimeni.
  6. Stiati ca Bill Gates (care este si el implicat in afacerea cu vaccinurile) a trimis in India vaccinuri ce au pus in pericol viata copiilor?
  http://www.vaccines.news/2016-06-22-bill-gates-took-part-in-criminally-negligient-vaccine-experiments-on-poor-indian-children.html
  • Stiai de acest lucru domnule “pro vaccinare “ atunci cand ai sarit sa corectezi pe cineva care a dat in Bill Gates?
  7. Stiti filmul “Erin Brockovich”?
  • Ei bine o femeie (fara a fi avocat – aviz amatorilor care se iau de oamenii ce isi exprima parerea pentru ca nu sunt medici) a reusit sa demascheze o imensa companie PG & E, care a imbolnavit grav multi oameni din cauza ca au contaminat apa din acea zona.
  • De ce nu s-a autosesizat politia, Curtea Suprema etc? De ce a trebuit sa faca toata aceasta munca titánica si sa lupte pentru adevar si dreptate o femeie cu o mana de avocati?
  8. Concluzii:
  • As putea da sute de exemple de oameni puternici care fura, mint si manipuleaza in scop personal, dar imi e teama ca voi ajunge sa scriu un roman.
  • Sunt multi oameni care detin o putere ce ne este greu de imaginat, sunt mai presus de lege si seamana moarte si frica printre cei ce indraznesc sa se ia de ei.
  • Medicamentele ne pot ajuta, la fel si medicina, insa trebuie sa fim foarte atenti la masura si la ce fel de medicamente luam. Si mai ales nu permiteti sa ne punem singuri streangul la gat acceptand o lege a vaccinarii obligatorii, pentru ca acesta este doar un prim pas menit sa ne ingradeasca libertatea tot mai mult (are o conotatie mult mai profunda de atat).
  • Trebuie sa intelegeti societatea in care traim, un professor inginer de la facultatea spunea ca a patentat un tip de asfalt special pentru pistele de avioane. Bucuros ca au inventat o solutie foarte buna, s-a dus impreuna cu echipa sa sa isi vanda produsul. Culmea, nimeni nu a fost interesat, si fara nonsalanta i s-a raspuns: pai domnule, pe noi ne intereseaza sa reparam des pistele, ca asa vin banii si castigam si noi ceva…
  • Imaginati-va ca noi, oamenii de rand visam de mici sa ajungem adulti, sa avem o anumita profesie care sa ne aduca castig, nu visam sa ajungem avocati, medici, ingineri, economisti fara a ne gandi la beneficiile pe partea financiara. Ei bine la fel si capii marilor companii farmaceutice, insa ei viseaza la scara mai mare: au facut un mecanism care sa le aduca venituri si isi promoveaza “marfa” pe toate filtrele si interesul lor este acela de a vinde tot mai mult!
  • Donald Trump a declarat ca ii va lua la puricat serios in 2017 (pe BIG PHARMA), si l-a mai si pus pe Robert Kennedy junior la inaintare (ca are priza la public si lumea il stie de baiat bun), insa cred ca e doar apa de ploaie ca sa inchida gura oamenilor care tot asteapta o initiativa serioasa de la nivel inalt. De ce ar face Trump astfel de declaratii daca nu ar fi adevarate? Adica toti cei pro vaccin ar trebui sa mergeti la Trump si sa ii spuneti ca voi stiti mai bine care e adevarul, si ca se ia pe nedrept de saracele companii.
  • Cand am fost la medic si eram gata, gata sa imi vaccinez copilul, afirmatiile asistentei m-au facut sa ma razgandesc:
  • Ca sa ma linisteasca ca sunt sigure (pentru ca i-am cerut parerea, sa vad ce argumente aduce) mi-a spus ca acum 50 de ani nu existau vaccinurile, ca a scris doar un individ o carte in care relationa vaccinurile cu autismul si a fost inchis slava Domnului, ca nu au prospectul de la vaccinuri pentru ca ajung la clinica intr-o cutie mare, diferit ambalat fata de farmacii, ca se pot vaccina fara problema copiii raciti la momentul respectiv si ca sa nu imi fac griji cu privire la mercur, pentru ca inghitim mai mult mercur mancand peste.
  • Am ramas uimita de faptul ca si putinul pe care il stia era atat de gresit (si era cadru medical) si de aceea am considerat ca este gresir sa imi las copilul pe mainile ei.

 3. Pe vremuri virusii erau inactivati prin supunerea lor la presiuni (atmosfere) foarte mari si/sau temperaturi ridicate , uneori chiar „taiati in bucati” prin procedee mecanice sub microscop, adica cineva vedea ce face, acum virusii intregi sunt amestecati cu mai multe substanțe chimice „otrăvuri” pentru a fi inactivati si apoi totul este ambalat în fiole și distribuit. Ei, acum, sunt unii viruși din aceeași familie care sunt mai rezistenți si ajung sa ramana inca activi/vii in fiolele distribuite. Acum un procent din cazuri copii fac boala pentru care trebuia să fie imunizati, si alt procent fac diverse boli de la substanțele de inactivare si Bineînțeles cei mai mulți scapa dar trebuie sa mai faca de 2, 3, 4,…… ori vaccinul pentru o imunizare temeinică și sigura.

 4. Interesele financiare pot vicia corectitudinea actului medical indiferent cat de bun este medicul. Personal am reticente fata de aceasta practica a vaccinurilor in primul si in primul rand din cauza multelor cazuri de oameni, din jurul meu, care au avut de suferit din cauza lor sau la care, in cel mai bun caz, nu au avut nici un efect. Mi-e ca vaccinurile astea sint doar o mare afacere a unor baieti foarte destepti in ale afacerilor. La fel ca si in cazul alcoolului, vaccinurile ar trebui facute doar de stat si la preturi foarte mici si in plus sa le faca doar cine vrea.
  Sa fii medic bun, pregatit este una si sa fii corect si cinstit fata de pacienti este cu totul altceva, si dr. J. Mengele a fost un medic bun, dar cui i-a folosit ?

  • somnisoara Olivia ne zice ca epidemia de rujeola este falsa si in urma acestei declaratii au aparut mame care i-au trantit poze cu copilul bolnav. Dintre toate tarile cu schema de vaccinuri obligatorii si dintre miile de copii afectati de epidemia de rujeola, 3 de la noi au murit. De ce tocmai aia 3 de la noi au fost cei cu sistemul imunitar slabit si au murit, dintre miile de sugari afectati? Imunitatea de grup se duce. Cei afectati au fost si in judete unde rata vaccinului era mai mica. De ce n-au murit in judetele cu rata vaccinului mai mare? Nu trebuie s-o gandesti mult sa-ti dai seama ca lipsa vaccinarii a contribuit iar statisticile de la toate tarile din Europa sunt pe site-ul de cdc al Europei.

   Inca un lucru, Steer mai atribuie vaccinurilor, imbolnavirea de cancer. daca cauti putina genetica o sa vezi urmatoarele. Celule canceroase apar atunci cand celule care ar trebui sa moara din corp, nu mor si se divid ( astfel aparand tumorile). Celule canceroase s-a dovedit ca mai mult de 50% sunt din cauza unei gene p53 incomplete sau chiar lipsa. Bun, ca sa afectezi o gena ADN, trebuie s-o supui la radiatii UV sau ca alte celule atunci cand se divid sa preia ADN-ul ( celule canceroase). Bun, de aici putem trage o concluzie logica ca Olivia Steer abereaza si spune ineptii numai prin simplul fapt ca in teorie, vaccinul n-are cum sa provoace acest lucru fiindca n-are cum sa modifice ADN-ul ( lipsa radiatiilor) fiindca cancerul este practic o mutatie genetica.

   Dar, sa analizam logic… de ce aceasta femeie sterge toate contra argumentele de pe pagina ei? De ce la emisiunea lui Gadea a venit fara surse sau ( ti le dau cand ajung acasa) si slab pregatita? Daca este atat de serioasa si pornita, de ce a avut o mare lipsa de dovezi care sa-i sustina afirmatiile? De ce, imediat cum o controversa se linisteste, cauta alta si hopa, apare in emisiuni??? Fiindca cauta notorietate si apeleaza la oamenii fara pregatiri si creduli. Fiindca e platita sa faca rating acelor emisiuni si fiindca in ultima saptamana s-a tras cu peste 5000 followeri instant desi ea avea o medie de 10x mai mica inainte/ saptamana.

 5. Sa pierzi atat timp din viata studiind netul pe toate partile pentru a reusi sa iti argumentezi raspunsurile date miilor de cititori, sub anonimat, gratis? Doar daca te crezi a doua venire a lui Iisus sau daca suferi de sindromul salvatorului…sau Doamne fereste esti in scaun cu rotile si nu ai alta ocupatie… Olivia Steer face niste declaratii asumate, isi asuma identitatea in primul rand…asumare care dv va lipseste. Atunci de ce sa va creada cineva? Infirmati ca ati.face parte din sisemul medical insa transpare asta din modul in care va exprimati. Poate lucrati la un studiu despre vaccinuri dar cu siguranta nu o faceti gratis ci pt cei care v au spalat creierul si v au cumparat… oamenii dominati de ego,ticalosii, mincinosii, lacomii, ei sunt primii care se vand, ca si in politica. Asta esti domnule sau doamna care te ascunzi cu lasitate. Un nimeni cu un rahat de blog, un papa lapte fara ocupatie, care are destul timp sa abereze pe net si sa contrazica prospectele vaccinurilor. Fugi la munca, fa te util cu adevarat…si ai curaj sa iesi in fata ca dna Steer cunume, cufizic, daca ai.argumente solide. Dupa tehnogie de acasa esti viteaz, in rest muci! Penibil penibil penibil. Mergi la psihiatru ca ai nevoie, mai fa cateva vaccinuri…ala care da sterilitate…tara asta nu are nevoie de urmasi la fel de nuli ca tine…daca aicopii vaccineaza i poate o sa fie fix cazul ala doila zece mii cu autism sau mai rau. Sa te vad atunci ce mai scrii sice facicu banii companiilor farmaceutice…poti sa nu publici ce am scris, mesajul oricum ti e adresat. Nu mai sfida pe toata lumea, vezi de viata ta strict,nu ti facem statuie. Statui primesc geniile nu o nulitate ca tine.

  • Autorul articolului nesemnat, a precizat cateva trimiteri pentru documentare referitoare la argumentele prezentate.Daca ai ceva de spus in mod inteligent, trebuie sa te referi la acele argumente documentate.Daca nu le-ai analizat, faceai mai bine daca te abtineai.Viata nu e ca in telenovele.

  • Si cine e geniul, Olivia Steer? Pentru ca a citit niste articole din Science News sau mai stiu eu ce bazaconii? Nu are nici o competenta, nici un studiu de medicina. Daca intr o buna zi, Breslasa, florarul sau mecanicul auto ti ar da sfatul sa nu ti vaccinezi copiii ca e gresit, unde i ai trimite? Pentru ca e cam acelasi lucru. Orice dezechilibrat psihic din tara asta se crede profet. Dar asa cum am scris si pe pagina’ domniei sale’ nu e Don Quijote, e doar fetita cu chibrituri ratacita intr o lume mare si rea. Norocul ei cu cei saraci cu duhul….

 6. Acum vreo 30 de ani, cand avea doar 7 luni, sotul meu a fost infectat cu hepatita B si C in SPITAL. E greu sa traiesti asa, credeti ma! Desi e doar purtator, virusul nu e activ, e pe marginea prapastiei. Ia medicamente pentru protejarea ficatului si trebuie sa aiba un regim de viata sanatos. E teribil intr o lume in care trebuie sa muncesti pe branci si mancarea „curata” e o himera. Analizele, medicamentele sunt scumpe si ai nevoie de bani. Ca sa ai bani trebuie sa muncesti, dar nu prea ai voie sa muncesti. Nu poate fi introdus intr o grila de gratuitate pt ca virusul nu e activ, deci…
  Te lasi la mana lui Dumnezeu, ca poate nu ti intampla nimic si vei putea convietui cu virusul.
  Sunt mii de oameni care au fost infectati in spitale, cabinete stomatologice.
  Am in familie si un caz de copil mort din cauza rujeolei, Doamne fereste! Nu mi as ierta niciodata daca copilului meu i s ar intampla ceva.
  Eu imi alaptez copilul si o voi face cat mai mult, dar sa stiti ca desi mama si soacra mea o iubesc nespus pe nepoata lor, nu li s a declansat lactatia. De fapt asta e un mit. Iubirea ajuta lactatia, dar nu e suficient.
  Fiecare e liber sa si creasca copiii asa cum considera de cuviinta, e pacat sa va certati asa urat pentru astfel de lucruri.
  Multa sanatate tuturor!

 7. sa le spui ca nu exista cazuri de autism provenite de la vaccinuri si parintilor celor doi copii din clasa baietelului meu- nevaccinat- copii bolnavi de autism, care, sustin parintii, sa-u imbolnavit pe la 1 an dupa administrarea unui vaccin. nu te ar scuipa in ochi, te-ar decapita…zzzzzaaaattttttttt!

 8. Cum ar fi sa pun captura aici cu pozele făcute pe un raspuns de al tau in care scrii negru pe alb ca esti reprezentant pharma?!?
  Adica fix tu , acela care esti plătit sa scrie ce ai scris tu mai sus , acela care esti plătit din banii parintilor ca mine si ca miile care isi veghează copilasii dupa genocidul vostru , bani cu sânge si suferința . Dormi liniștit ?
  Cu ce ai contribuit la imaginea femeii asteia pe care o târăști in toate mizeriile pe care le scrii???? Cu ce? Știe cineva cine esti ?
  NU ! Caci tu esti Provaccin care se ascunde in spatele tastaturii , cu cont gras in banca alimentat de pharma!
  Aici intri la denigrare , la a jigni un om , de a-i contesta valoarea profesională . Vad ca te ” pricepi” la vaccinuri , la jurnalism …! Poate începi sa enunți si adevăruri despre divorțuri celebre. Se fac bani si acolo .
  Really ?!? Te asculta cineva?
  Medic daca ai fi , JURANANTUL DEPUS al lui Hypocrate este un fals, o minciuna cu care ti-ai început cariera . Atunci de ce sa te creadă oamenii ?!???? Le insulți inteligenta !
  Stii ca ai încercat sa imi jignești suferința copilului ! Copil ce înca trage dupa vaccinare . Sa te ierte Dumnezeu Pt asta , eu NU ! Am boala mare pe tine si pe faptul ca ii iei in derâdere pe părinții care suferă Pt ca altii sa nu citească si sa nu iti mai umpli tu contul .Pe mine cum ma numești ???” Mama cool ” ca am vaccinat copilul ? Ca l-am nenorocit ???? Cum ? Ca eu vorbesc din experiența , din suferința .
  Voi cei care credeti in ce scrie , il cunoaște-ți ? L-ati întâlnit? Va este prieten ? Aveți încredere intr-un …ceva care scrie „la superlativ ” despre vaccinare si care NICI macar efectele negative trecute pe prospect NU le recunoaște ?!?
  In rest …numai de bine!

   • Olivia Steer se denigrează singură. Ea, la fel ca și tine, insistă în delirul vostru. Dacă v-ați fi folosit rațiunea, ați fi ajuns la alte concluzii. Atât puteți. Eu nu am făcut decât să argumentez de ce se denigrează singură. E simplu. În știință 2 + 2 fac 4, pentru că astea sunt dovezile. În medicină hepatita B este cauzată de virusul B, pentru că medicina este o știință care se uită la dovezi.

    Voi nu vreți părerea oamenilor care știu să evalueze dovezile, voi vreți să auziți părerea oamenilor care rezonează cu a voastră. Realitatea nu contează. Știi cine suferă aici? Copiii voștri. Da. Tu ai ales să tratezi copilul tău cu homeopate. Știi câte dovezi există că homeopatia nu funcționează? Foarte multe. Dar tu alegi să mergi cu asta. Bine. Copilul tău suferă. Copilul tău rămâne netratat. Pe el îl dor pielea, gura, nu pe tine. P. Chirilă te suge de bănuți, pentru că tu ești prea naivă, nu vrei să admiți că greșești și că doctorii au dreptate. Din cauza suferinței copilului tău tu nu gândești cu creierul, ci cu instinctele. Instinctele nu sunt bune, altfel am fi rămas la stadiul de primate care se ghidează exclusiv pe instincte.

    Să ai o viață bună, Ani. Te-am rugat să nu mai vii pe blog, că nu-ți face bine. Rămâi în lumea ta, vezi-ți de copiii tăi.

    • Și pentru curiozitatea ta. Nu sunt doctor, nu sunt farmacist, nu sunt plătit de Big Pharma. Așa cum unii părinți au pornit bloguri împotriva vaccinării, așa există și părinți care au pornit bloguri pentru vaccinare. Am fost pus în situația de a alege: vaccinare sau nevaccinare. Mi s-au adus surse pentru nevaccinare. Eu am făcut efortul să le citesc. Să citesc mai mult decât titlul. Să înțeleg. Să învăț termeni medicali. Să citesc despre cum funcționează vaccinurile. Ce e sistemul imunitar. Să înțeleg ce vor ei să scrie acolo. Am ales să-mi vaccinez copiii.

     Și apoi am ajuns la concluzia că părinții sunt mințiți maxim de mișcarea anti-vaccinare. Am fost foarte furios. Foarte. Consecințele sunt grave. Copiii mor de tuse convulsivă. 3 au murit anul ăsta doar în București.

     Așa am pornit blogul ProVaccin în ideea să scot în evidență aceste minciuni. În 2013 nu găseai prea mulți părinți care nu sunt medici sau farmaciști ca mine, care să depună un efort în susținerea vaccinurilor.

     Nu sunt plătit. Sunt sincer în eforturile mele. Sunt convins că vaccinurile sunt cea mai bună soluție pentru copiii noștri. Sunt convins că părinții sunt mințiți de Olivia Steer, de tine, de piersicuța, de Pavel Chirilă, de Todea-Gross, de Rareș Simu, de Mircea Pușcașu, etc.

     • Hm. La cat de constiincios, si chiar isteric, va ‘faceti temele’ pe acest blog, ar fi chiar ilar sa nu fiti platit…. Dar nu va mai straduiti atat, suntem prea multi si prea definitiv lamuriti! Mai studiati, mai documentati-va, si nu ne mai subapreciati atat, venind cu niste gogorite ilogice! Punem pariu ca n-ati citit „Raising a vaccine free child” de Wendy Lydall?
      A propos, nu prea va faceti bine treaba. Sa angajeze pe altul, mai finut. Poantele grosiere si satirele de 2 lei nu sunt de nivelul nostru si nu ne amuza…

      • Femeie indoctrinata ce esti. Omul iti da argumente si tu faci atacuri la persoana pentru ca doar atat te duce mintea? Sa vad eu un anti vaccinist care chiar o sa aduca contra argumente si nu atacuri la persoana sau referinte la articole, second hand care se contrazic singure.

       E a x-a oara cand dati cu mucii in fasole si nu reusisti sa contra argumentati fiindca nu va duce capul si nu va informati. VENITI CU ARGUMENTE SI GANDITI LOGIC FARA SA MAI PRELUATI FARA SA LE ANALIZATI.

     • Buna ziua,

      1. Ce parere aveti de reportajul de mai jos?

      2. Nu vad ce beneficii ar avea organizatiile nonvaccin…daca puteti fi mai eplicit.

      3. Si as vrea sa stiu daca exista un medic care este dispus sa imi ofere in scris aceste beneficii ale vaccinurilor si sa garanteze pentru ele iar in caz contrar sa suporte consecintele.

    • Numai prostii care habar n-au de cum functioneaza stiinta si n-au citit in viata lor un studiu stiintific, au impresia ca in medicina „1+1=2”. Aia e aritmetica, nu medicina. Si in aritmetica 1+1=2 pentru ca e un limbaj creat de om. Dar viata reala nu e aritmetica. In viata reala ingrijirea medicala e a 3-a cauza de deces in SUA, cu 250.000 de morti anual din cauze care pot fi prevenite. Si astia sunt numai dintre cei monitorizati in spitale. Asta ca sa dau un singur exemplu in care „1+1=2” da cu virgula. Mai am si altele. Dar sunt sigur ca tu preferi sa crezi reclamele si sa ai impresia ca esti toba de „stiinta” si „gandesti cu creierul”.

  • Despre ce valoare profesionala a Oliviei Steer vorbiti? E jurnalista, punct. Nu medic Si isi permite pareri medicale nesustinute de nimic. Si mai zic odata. Ea si a vaccinat copiii in acelasi timp in care va sfatuia pe voi sa nu o faceti. Cine a luat la misto pe cine? Efectele negative ale unui vaccin sunt rar severe. Irecuperabil 1/1 milion.Stiti insa cati copii MOR anual din cauza nevaccinarii? Si sper ca nu vorbesti de autism ca efect secundar. mai zic o data: este genetic si potentat de mediul familial.

   • Argumentul impotriva Oliviei Steer este ca nu e doctor, dar a fi doctor nu garanteaza infailibitatea opiniei. De altfel, cred ca nu exista subiect in domeniul medical in care sa nu existe cel putin doi specialisti cu patalamale echivalente care sa nu aiba pareri diametral opuse asupra lui. Deci, a apela la sfatul specialistului este la fel de arbitrar ca o simpla cautare pe google.

 9. Diferenta o face nu vaccinul ci calitatea vietii, cat de calma si senina e mama, dar si atmosfera de
  acasa …

  Argumente: in ultimii 3 ani au scazut accelerat numarul de vaccinuri vandute (undeva la 70% spun farmacistii, gurile rele spun ca la 50%). Ia sa vedem si cum evolueaza numarul de cazuri de
  1. rubeola: 2012: 20’812 ; in 2013 a scazut la 145 ; in 2014 la : 34.
  2. rujeola(pojar): 2012 : 7’450 cazuri; 2013 1’159 cazuri; in 2014 doar 59 cazuri
  3. Poliomielita: 0 cazuri de peste 20 ani.
  4. Perturssis (e in acelasi shot cu polio ): 2012: 87 cazuri; 2013: 57 cazuri; 2014: 87 cazuri

  Si astea sunt niste cifre de la Organizatia Mondiala a Sanatatii.

  Un om educat e un om fara frica. Pediatrul mi-a spus ca cei ce refuza vaccinarea/ii cer o schema personalizata sunt oameni instruiti (cu studii universitare si post universitare) dar si oameni care au incercat sa inteleaga mecanismul.

  Pentru cine ii e frica, dupa vaccin va rog faceti teste de anticorpi – costa mai putin si va pot confirma/infirma activarea (unele prospecte au sters deja partea ca e o rata de 30-40% ).

  • Cum naiba sa nu fie cazuri de polio on ultimii 20 de ani?!? Ar fi considerata eradicata daca nu aveam de 20 de ani (nu e nevoie de 20, 3 ani daca nu apare caz de imbolnavire, se considera o boala eradicată), polio aparut in Ucraina anul acesta…mai documentati-va inainte sa scrieti asemenea tampenii colosale.

    • Uite Ani, o lecție despre vaccinare pentru tine.
     În Ucraina se folosește vaccinul oral. La noi se folosește vaccinul injectabil. La vaccinul oral există riscul să faci polio, din cauza circulației virusului pe ruta vaccin, intestine, canalizare, intestine din nou, canalizare din nou. După câteva sute de astfel de rute, virusul suferă niște mutații, „învie” și poate cauza polio. Dar toate astea nu s-ar întâmpla dacă lumea s-ar vaccina în proporție foarte mare, de peste 85%. Ori în Ucraina lumea se vaccinează cam 50%. Și uite așa ai creat condițiile pentru apariția cazurilor de poliomielită derivată din vaccin.

     Sursa: OMS http://www.who.int/csr/don/01-september-2015-polio/en/ .
     Apropos de informare.

 10. un lucru interesant din alte tari, vestice: doctorul recomanda teste de anticorpi inainte de vaccin. Daca acestea sunt negative si pacientul doreste atunci se trece la pasul urmator: vaccin. Si apoi retestare. Asa au descoperit ca sansa de activare anora din vaccinuri e destul de scazuta si acelea nu se recomanda decat la persoanele cu risc crescut (plecat in Congo/Africa de sud etc).
  Costurile financiare sunt criteriile: de ex. un testat de anticorpi Rujeola/Rubeola/HPV e mai ieftin decat un vaccin aferent. Astfel am descoperit ca degeaba am facut vaccinul Hep B.

  Din motive medicale am fost in Romania pe sectia de pneumologie, printre cazuri de TBC. Dr mi-a spus ca toti sunt vaccinati, chiar de 2-3 ori.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s