Cercetătorii promit un nou vaccin anti TBC

Cercetătorii canadieni de la Universitatea McMaster au publicat un studiu care evaluează eficiența și imunogenicitatea unui nou vaccin anti TBC. 

Vaccinul combină un adenovirus nevirulent, specific răcelilor usuale, cu o proteină, Ag85A, din Mycobacterium tuberculosis, cauza principală a TBC-ului.

Crearea acestui vaccin se află în faza întâi, fiind primul studiu pe oameni. Au fost testați 24 voluntari, dintre care 12 vaccinați BCG anterior. Injecția intramusculară a fost sigură și tolerată bine, iar cei 24 au dezvoltat un răspuns imunitar bun, demonstrând potența vaccinului. La cei vaccinați anterior BCG, noul vaccin a indus un răspuns imunitar mult mai bun.

Vaccinul BCG este unul ineficient și nesigur și există astfel nevoia unui nou vaccin anti TBC. Conform OMS, în 2010, erau 12 vaccinuri în prima fază de testare.

Acest nou vaccin trebuie să mai treacă prin încă două faze de testare și probabil vor mai trece câțiva ani buni până la comercializarea lui. 

2 gânduri despre &8222;Cercetătorii promit un nou vaccin anti TBC&8221;

  1. buna seara,
    am ajuns in 20 ani de cateva ori in contact cu medici pneumologi si de tuberculoza. 4 mi-au confirmat ca pacientii cu TBC sunt vaccinati, si ca vaccinarea contra TBC este inutila (dar e mai usor de vaccinat un vaccin de 2-3 lei decat de convins o familie ca fumatul si alcoolul sunt nocive).
    Astazi, locuiesc in Bruxelles, unde pediatrul mi-a spus ca din anii 1970 s-a renuntat la vaccinarea pt TBC. Francezii au facut schimbarea in 1993. Si totusi, romanii continue sa vaccineze, in loc de oferit canalizare si apa potabila celor 23% romani care nu au asta.

    Boala nu e atat de contagioasa. Sunt multi tigani plecati din Romania ajunsi in Paris/Londra/bruxelles, unii cu TBC, care nu si-au luat tratamentele, dar fumeaza si dorm pe strazi. Si totusi orasele astea nevaccinate nu s-au contaminat.

    Daca sunteti cadru medical, puteti, va rog, sa oferiti niste grafice/statistici din Romania?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s